Najbolja caffe slasticarnica

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
iceman ze

#226 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by iceman ze »

Ja stvarno uz kvalitet trazim i uslugu, ako me pitate dao bih prednost usluzi nad kvalitetom, jer volim ceJf....a ne ko jedne zime bekan na ulazu u P. Mondo pita, ako cete rucati ima stol, ako je caj/kafa onda nema....
Nivelacija

#227 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by Nivelacija »

baja wrote:
iceman ze wrote:Taj dan je posluzila svrsi, generalno usluga u Sa je skuplja od ostatka BiH, i generalno se ljudima ni ne dolazi cesto. Nedavno u Ze u slasticarnoj "Kristal" platih rolat i kafu 2 km. Kvalitetom su malo bolji od Stele, poredjenja radi.
gdje bi preorucio u Zenici kolace...jel europa u neboderu jos dobra?
Evropa jos bolja, Mimoza takodjer a sada je i Carpe Diem ubacio slatku kartu u meni..

Mozda je otisao kvalitetom cak i iznad Mimoze i Evrope sto se tice slatke karte.. mislim da i najizbriljivija nepca ne mogu naci manu..
iceman ze

#228 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by iceman ze »

Probacemo u Carpe Diem, nesto sljedeci put, fino je mjesto
tempuser

#229 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by tempuser »

BHF_Manijak wrote:Pa dobro, ne znam sta je cudno. Zivot u Sarajevu je puno skuplji od ostatka BiH. Znamo i mi da nas za mnoge stvari klepaju po usima, ali jebi ga sta da se radi.
Krenemo u Bijeljinu na utakmicu, svratimo kod nekog hadze u Bingu kod Kladnja na dorucak. Omlet sa suhim mesom, sirom i pavlakom 2KM. Uzmes duplu porciju ,ubijes se za 4KM plus kafa 1KM.
U Sarajevu bi me takav "luksuzni" dorucak, uzimajuci u obzir duplu porciju, izasao s kafom 14-15KM. :oops:
Svi konstatuju da su cijene u Sa vise nego u ostatku drzave, a niko da upita koliko su plate u Sa vece nego u ostatku drzave.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#230 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by mk ultra »

tempuser wrote:
BHF_Manijak wrote:Pa dobro, ne znam sta je cudno. Zivot u Sarajevu je puno skuplji od ostatka BiH. Znamo i mi da nas za mnoge stvari klepaju po usima, ali jebi ga sta da se radi.
Krenemo u Bijeljinu na utakmicu, svratimo kod nekog hadze u Bingu kod Kladnja na dorucak. Omlet sa suhim mesom, sirom i pavlakom 2KM. Uzmes duplu porciju ,ubijes se za 4KM plus kafa 1KM.
U Sarajevu bi me takav "luksuzni" dorucak, uzimajuci u obzir duplu porciju, izasao s kafom 14-15KM. :oops:
Svi konstatuju da su cijene u Sa vise nego u ostatku drzave, a niko da upita koliko su plate u Sa vece nego u ostatku drzave.
Mostar je skuplji od Sarajeva
tempuser

#231 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by tempuser »

mk ultra wrote:
Mostar je skuplji od Sarajeva[/quote]

Kad uzmes u obzir da je u Mo smjesteno gro federalnih institucija + da je vecina uvoznika i gen. distributera iz Hercegovine koja gravitira Mostaru onda makes sense, mada smo mi u nekoj maloj kafanici jucer placali kafu 1 KM, kisela 1,5 KM, kugla sladoleda 1 KM.
Tomahawk11
Globalni moderator

#232 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by Tomahawk11 »

baja wrote:
iceman ze wrote: U Mrvici stavio na sto 7days i odmah bi intervencija da to sklonim..
Mrvica je pekara s renomeom :)
Šalu na stranu malo šta tamo valja...mozda oni macaronsi dok su bili pola marke
Američka pita im je vrh :thumbup:
Na komad je 1 KM.

Sviđa mi se i onaj njihov rezani, 1.50 KM.
JThomas

#233 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by JThomas »

kafa je vrhunska, a marku i po je. kolači za te cijene tako-tako. sladoled je dobar.
nepass1

#234 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by nepass1 »

zatvori se torte i to. ode najbolji cizkejk. mada ga,nisam pojeo od kad su digli cijene na 5.5km
Dosadno mii

#235 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by Dosadno mii »

U mrvici sladoled pogotovo sa malinom predobar
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#236 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by konektovan »

nepass1 wrote:zatvori se torte i to. ode najbolji cizkejk. mada ga,nisam pojeo od kad su digli cijene na 5.5km
Da je valjalo, ne bi se zatvorilo, prosjek obicni u svemu....
addy_sa

#237 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by addy_sa »

konektovan wrote:
nepass1 wrote:zatvori se torte i to. ode najbolji cizkejk. mada ga,nisam pojeo od kad su digli cijene na 5.5km
Sinonim za neljubaznost bili oduvijek i jedini put u zivotu da sam po tortu morao ici u proizvodnju (?) ne u radnji preuzeti, bas neka su propali nafurani wannabe koncept
iceman ze

#238 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by iceman ze »

I Mrvica ce tako, dzaba im Rudolph i kitchen tv ekskluziva recepti
Better Man

#239 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by Better Man »

addy_sa wrote:
konektovan wrote:
Sinonim za neljubaznost bili oduvijek i jedini put u zivotu da sam po tortu morao ici u proizvodnju (?) ne u radnji preuzeti, bas neka su propali nafurani wannabe koncept
Koji? u gradu ili BBI?. Jedini koji su imali pravo dobre kolače. Jednom ja kupio za ponijeti kući i radnica stavi jedan više nego sam tražio i krenu da izvadi višak, kad glavni šef kaže da ne radi i da kuća časti. Meni su uvijek bili ljubazni.
Nisrin

#240 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by Nisrin »

Torte i To zatvorili? :D
Bas je bilo fensi mjesto, sa nerealnim cijenama za ovaj standard...a meni je bilo cudno i kad zatvorise Aidu, ali kad se sjetim vocne salate 5 KM, a bezukusna i presiromasna...sta je tu je!

Nek nam opstane espresso lab, to mi je nije zao platiti moccu 4KM :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#241 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by Tomahawk11 »

iceman ze wrote:I Mrvica ce tako, dzaba im Rudolph i kitchen tv ekskluziva recepti
Ona u Paromlinskoj radi kao dragstor.
JThomas

#242 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by JThomas »

prije svega, to nije primarni biznis i tu se gazda ne gleda ni izvaditi ni obogatiti. to je druga, treća runda hape. i to je golema razlika.
iceman ze

#243 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by iceman ze »

Nekad su mi bili u komsiluku Efes(buregdzinica) , Torte i to i Pinky(videoteka). Mislio sam da ce me nadzivjeti, svi su hrlil i staro i mlado, a malo me i nostalgija vuce, ostarilo se.....
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#244 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by _BataZiv_0809 »

iceman ze wrote:
JThomas wrote:i onda zvrk kod makedonca i na pivu kod kate :lol:

sve 9 KM :lol:
Zurio je na autobus, a spomenuh i Makedonca.... :mrgreen:
Dje makedonac i kata?
Tomahawk11
Globalni moderator

#245 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by Tomahawk11 »

iceman ze wrote:Nekad su mi bili u komsiluku Efes(buregdzinica) , Torte i to i Pinky(videoteka). Mislio sam da ce me nadzivjeti, svi su hrlil i staro i mlado, a malo me i nostalgija vuce, ostarilo se.....
Sjećam se svega, u Pinkyju posudio mali milion filmova, čekaj, pa Efes još ima ili :?
nepass1

#246 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by nepass1 »

Better Man wrote:
Koji? u gradu ili BBI?. Jedini koji su imali pravo dobre kolače. Jednom ja kupio za ponijeti kući i radnica stavi jedan više nego sam tražio i krenu da izvadi višak, kad glavni šef kaže da ne radi i da kuća časti. Meni su uvijek bili ljubazni.
onaj u sg je zatvoren davno, a sad i u bbi
dobar osjecaj

#247 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by dobar osjecaj »

Tomahawk11 wrote: pa Efes još ima ili :?
Sinoć kupovala kod njih. Dobri kao uvijek.

Već duže vrijeme vidim da se renovira Jadranka u Zagrebačkoj. Znatiželjna sam obzirom na obim ulaganja u renoviranje kakve li će kolače prodavati.
iceman ze

#248 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by iceman ze »

U Jadranci sam kupio 2 torte kad mi se sin rodio, i bile su ekstra. Prvo bio samo jednu narucio, ali na poslu vole guzovacu, pa da ne bude knap.... :)
addy_sa

#249 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by addy_sa »

Meni je Palma jedina bila i ostala vrh.
Better Man

#250 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by Better Man »

nepass1 wrote:
Better Man wrote:
onaj u sg je zatvoren davno, a sad i u bbi
Što znači zbogom dobri kolači.
Post Reply