exMixer Chipas House Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
julisiz es grant

#226 Re: Mixer House Sarajevo

Post by julisiz es grant »

studiorum_tuzlaensis wrote:Bio sam na KKiN i mogu reći da je zvuk odron. Nije dobro urađeno jer bukvalno prostorija KRČI na KVADRAT. Mislio sam ići i na ovaj party Ame (Innervisions) gdje je ulaz čak sitničavih 50 KM :D. Nakon ovoga, Mikser me neće vidjet do nekih boljih vremena ili nove lokacije. Mogu mislit kakav će to raspašoj biti sa muzikom kad krene elektronika da lupa :shock:
Jebote, zar još postoje Kanda, Kodža i Nebojša :shock:
almir_tz

#227 Re: Mixer House Sarajevo

Post by almir_tz »

el ma wrote:
almir_tz wrote:Koja šuplja. Kad se hoće sve se može. To što je sad zvuk izolovan na van ne znači da unutar prostora mora biti odron.
Fino znalca naći, zasukati rukave i riješiti problem.
Pametno receno. Zaista. Trebali su tebe pitati sta i kako kada se Mikser osnovao. Ljudi se potrudili da ocuvaju mir u komsiliuku... a ti, vate u usi i uzivaj. A ako ti i dalje smeta... pa nije Mikser jedino mjesto gdje mozes ici? Ili ako vec jeste... Ako su se organizatori potrudili da dovedu malo pozitive u ovaj grad... mozes (minimalno uraditi sto je do tebe) bar par KM potrositi da sebi usi zastitis umjesto da kritikujes. (Pretpostavljam da onda ne bi imao razloga da se zalis... a to jeste luksuz.)

Svi smo mi najpametniji nakon sto se nesto osnuje. Samo nam treba dati razloga pa to bilo cak i nesto dobro. I savjetujem da se Mikseru javis sa svojim idejama... tamo ce te bolje cuti... NO PUN INTENDED. ; )
Divan nastavak šuplje. Na tvom bih mjestu sve i jednom organizatoru koncerata i uređivaču prostora u kojima se oni održavaju u bilo kojem dijelu planete predložio da razglas namjeste tako da po koncertu svako ko je došao ostane bez jedno 20% sluha, a onima koji nisu okej s tim na ulazu neka prodaju zaušnjake. Cena sitnica. To je pravo rješenje. :D Nije zvuk glasan pa da ti trebaju zašnjaci već je zvuh odron, savršenstvo kakofonije, pa ti trebaju zaušnjaci da tiše čuješ odron od zvuka. Kontaš?

I da, upravo, kako ne bi što prije propali, jer vidim da ovo čitaju, zato ih savjetujem da namjeste zvuk.
Last edited by almir_tz on 24/10/2017 10:00, edited 1 time in total.
dulekrele

#228 Re: Mixer House Sarajevo

Post by dulekrele »

julisiz es grant wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote:Bio sam na KKiN i mogu reći da je zvuk odron. Nije dobro urađeno jer bukvalno prostorija KRČI na KVADRAT. Mislio sam ići i na ovaj party Ame (Innervisions) gdje je ulaz čak sitničavih 50 KM :D. Nakon ovoga, Mikser me neće vidjet do nekih boljih vremena ili nove lokacije. Mogu mislit kakav će to raspašoj biti sa muzikom kad krene elektronika da lupa :shock:
Jebote, zar još postoje Kanda, Kodža i Nebojša :shock:
Sto nebi postojali. Singlom su najavili novi album.
julisiz es grant

#229 Re: Mixer House Sarajevo

Post by julisiz es grant »

Meni su jedina asocijacija na njih 90-te.
A znam i da im je onaj jedan član davno otišao u popove.
zomri

#230 Re: Mixer House Sarajevo

Post by zomri »

Sva ta buka je kajnda d hol pojnt kad je o Disciplini riječ.
Tako je bilo svugdje gdje su svirali, nije Mikser tu izuzetak.
DaysleepeR

#231 Re: Mixer House Sarajevo

Post by DaysleepeR »

Mikser ne griješi, u Mikseru je sve onako kako treba.
Ko kritikuje, glup je i seljak je i najbolje da se javi Mikseru da ih poduči he he.
Prije Miksera nije postojala muzika u ovom gradu i ništa se nije dešavalo.
Sve što valja u ovom gradu to je Mikser.
almir_tz

#232 Re: Mixer House Sarajevo

Post by almir_tz »

zomri wrote:Sva ta buka je kajnda d hol pojnt kad je o Disciplini riječ.
Jesi pročitao napisano? I na KKN, piše čovjek gore, je isto sve krčilo. Ne radi se o buci već kakofoniji usljed loše urađene izolacije.
zomri

#233 Re: Mixer House Sarajevo

Post by zomri »

almir_tz wrote:
zomri wrote:Sva ta buka je kajnda d hol pojnt kad je o Disciplini riječ.
Jesi pročitao napisano? I na KKN, piše čovjek gore, je isto sve krčilo. Ne radi se o buci već kakofoniji usljed loše urađene izolacije.
Bio sam na KKN, nije ništa krčalo niti je bilo kakofonije.
almir_tz

#234 Re: Mixer House Sarajevo

Post by almir_tz »

Ovo je druga strana medalje. U svakom slučaju mogu to ispitati konkretno i stručno. Ono što sam vidio su letvicama zakucani mislim paneli ispod staklenih dijelova plafona. Moguće da upravo ti paneli vibriraju. Dobro ću obratiti pažnju na idućem koncertu. I, evo, neka ljudi napišu kako je to zvučalo na Garden of Dreams with Âme & Trikk / Innervisions trećeg novembra.
DaysleepeR

#235 Re: Mixer House Sarajevo

Post by DaysleepeR »

Jako puno ljudi je i meni reklo (a muzičari su u pitanju) da je zvuk u Mikseru jako loš.
To može biti i do prostora a i do opreme koja nije instalirana u Mikser već je rentana.
Stanje isto tako može biti gore, a može se i popraviti da bude ekstra.
Popraviće se vremenom.
zomri

#236 Re: Mixer House Sarajevo

Post by zomri »

Zvuk realno nije čemu, ali nije ispod sarajevskog prosjeka.

Ovo na šta se @almir_Tz žali je isto kao da sad dođe štajaznam My Bloody Valentine i da se raja žali kako je zvuk loš, sve odzvanja, trebaju čepići :-)
agent_zero

#237 Re: Mixer House Sarajevo

Post by agent_zero »

Kad će kakav hevi metal, hardkore u mikseru?
DaysleepeR

#238 Re: Mixer House Sarajevo

Post by DaysleepeR »

kad dođe neki bend iz Beograda
zomri

#239 Re: Mixer House Sarajevo

Post by zomri »

Bili su sarajevski bendovi u beogradskom Mikseru redovno.
DaysleepeR

#240 Re: Mixer House Sarajevo

Post by DaysleepeR »

sva 3 redovno, i to ne na poziv Miksera već su se sliučajno dani Sarajeva održavali tamo

dvadesetorica
skroz
letu štuke

bombaj štampa nije sarajevski bend
zomri

#241 Re: Mixer House Sarajevo

Post by zomri »

Letu Štuke, Vela Havle i Dvadesetorica u okviru Mikser Festivala 2015, Edo Maajka, Billy Andol i Zoster 2016. Nije baš da je to bilo samo u okviru Dana Sarajeva.
drndalo

#242 Re: Mixer House Sarajevo

Post by drndalo »

Nemoj tako, vidis da je covjek na zadatku raskrinkavanja Mix(t)era...

Volio bih i cuti ciji je bend Bombaj stampa...? Vjerovatno Mariborski...
el ma

#243 Re: Mixer House Sarajevo

Post by el ma »

almir_tz wrote:
el ma wrote:
almir_tz wrote:Koja šuplja. Kad se hoće sve se može. To što je sad zvuk izolovan na van ne znači da unutar prostora mora biti odron.
Fino znalca naći, zasukati rukave i riješiti problem.
Pametno receno. Zaista. Trebali su tebe pitati sta i kako kada se Mikser osnovao. Ljudi se potrudili da ocuvaju mir u komsiliuku... a ti, vate u usi i uzivaj. A ako ti i dalje smeta... pa nije Mikser jedino mjesto gdje mozes ici? Ili ako vec jeste... Ako su se organizatori potrudili da dovedu malo pozitive u ovaj grad... mozes (minimalno uraditi sto je do tebe) bar par KM potrositi da sebi usi zastitis umjesto da kritikujes. (Pretpostavljam da onda ne bi imao razloga da se zalis... a to jeste luksuz.)

Svi smo mi najpametniji nakon sto se nesto osnuje. Samo nam treba dati razloga pa to bilo cak i nesto dobro. I savjetujem da se Mikseru javis sa svojim idejama... tamo ce te bolje cuti... NO PUN INTENDED. ; )
Divan nastavak šuplje. Na tvom bih mjestu sve i jednom organizatoru koncerata i uređivaču prostora u kojima se oni održavaju u bilo kojem dijelu planete predložio da razglas namjeste tako da po koncertu svako ko je došao ostane bez jedno 20% sluha, a onima koji nisu okej s tim na ulazu neka prodaju zaušnjake. Cena sitnica. To je pravo rješenje. :D Nije zvuk glasan pa da ti trebaju zašnjaci već je zvuh odron, savršenstvo kakofonije, pa ti trebaju zaušnjaci da tiše čuješ odron od zvuka. Kontaš?

I da, upravo, kako ne bi što prije propali, jer vidim da ovo čitaju, zato ih savjetujem da namjeste zvuk.
Evo da jos malo nastavim. Kada je muzika preglasna tesko je reci da li je do ozvucenja ili izolacije ili do cega vec. Uvijek je odron. Zato ti savjetujem... ne kao neko ko je iz Miksera... nego kao neko ko je obisao stotine koncerata... (medju jacim su Dropkick Murphys, NIN, Torche, Queens of the Stone Age pa cak i Mastodon (koga ne mozes utisati kada muzika krene pa bilo to najbolja izolacija)) ... probaj cepice. Ozbiljno... bar dok se Mikser dozove.

https://www.reddit.com/r/Metal/comments ... tter_at_a/
Better Man

#244 Re: Mixer House Sarajevo

Post by Better Man »

Kad su u pitanju koncerti i ozvučenje u prostorima poput Mixera, blago rečeno ljudi koji to rade su teški idioti i amateri. Ko želi čuti savršenstvo zvuka, treba pogledati koncert Massive Attack. Bio sam daleke 2003. godine na Šalati. Ono savršenstvo zvuka se ne zaboravlja nikad. Nije bitno gdje se nalaziš. Da li si ispred bine, na sredini Šalate ili si skroz na kraju, zvuk je isti. Nema da je glasniji što si bliže bini ili tiši što si dalje od bine. Ali to rade teški profesionalci, a ne amateri kao kod nas.
HAVANA

#245 Re: Mixer House Sarajevo

Post by HAVANA »

Pa otvorite vi tako nesta, pa nam organizujte tàkav ugodjaj sa savrsenstvom zvukaJa cu sve pljeskat.
almir_tz

#246 Re: Mixer House Sarajevo

Post by almir_tz »

Ono što je zajednički nazivnik većine napisa za ovaj dio vezano je da bi zvuk trebao i morao biti bolji. Kao što Yorke kaže: the best you can is good enough. Mikser očito ganja neki vid izvrsnosti, pa neka ga ganjaju i u kvaliteti zvuka. Nisu nikakvo opravdanje drugi prostori, druga ozvučenja u Sarajevu. Kod nas se odmah sve okrene na ad hominem pa ovaj gore sad piše eto ti napravi njanjanja. Jesi se upustio u to, radi najbolje što možeš, poslušaj bolan sugestiju, dobronamjerni savjet. Evo ako neće Kugla koji je već sad old school neka promisli Stihi i on je skakao na Disciplini i njemu su otpadale uši. Istinabog, i sam nastupa u okviru Helem nejsa sa saund sistemom koji je malo reći kanta. Pa jesi neki menadžer, nešto? Napravi u Mikseru i sebi kad nastupaš saund za deset. 2017. je godina, sve se može za šta ima volje. Ovo ne znači dok ne bude zvuk savršenstvo da neću doći do Miksera. Gdje mogu otići, na turbo-folk-lafo-mamone-pod-krinkom-urbano Dubiozu? Dajte, molim vas.
HAVANA

#247 Re: Mixer House Sarajevo

Post by HAVANA »

A sta fali dubiozi? :D
DaysleepeR

#248 Re: Mixer House Sarajevo

Post by DaysleepeR »

drndalo wrote:Nemoj tako, vidis da je covjek na zadatku raskrinkavanja Mix(t)era...

Volio bih i cuti ciji je bend Bombaj stampa...? Vjerovatno Mariborski...
Bombaj Štampa je bend koji je izvorno sarajevski ali nikako ne dijeli teškoće sarajevskih bendova s obzirom na afirmisanost njegovih članova.

Edo Maajka živi u Izraelu, a Zoster je iz Mostara.
drndalo

#249 Re: Mixer House Sarajevo

Post by drndalo »

A dje zivi Dzeko i dijeli li teskoce SA fudbalera? Pa nije za reprezentacije... :evil:

Ti si sebi zbog svojih razloga dopustio da pljujes jednopu potencijalno dobru stvar u gradu, koji dobrih stvati nema cesto ni puno... Naravno da moze bolje, ali zasto bas sve pljuvati?
almir_tz

#250 Re: Mixer House Sarajevo

Post by almir_tz »

HAVANA wrote:A sta fali dubiozi? :D

:D :D :D
Post Reply