Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

MensurM

#226 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Tomahawk11 wrote:
MensurM wrote:Vidi Budnje na sta lici :lol: Odoh se sad baciti s prozora u dzamiju u dvoristu ako je on sposoban ovo namjestiti.

Zar vama nije sumnjivo da cijeli grad zna ko je ubica, da se ubica sam obraca javnosti, a nigdje nikakve veze ubice s Dzenanom i Alisom ili s licem mjesta. To su bajke. Evo, ako neko zeli sa mnom idemo pravo u policiju da prijavimo tog Budnju, dajte dokaz neki i idemo. Moze i bez dokaza, ajmo provjerit sta je policija napravila po pitanju carsijskih prica (u ovom slucaju periferijskih).

Ja sam prvo mislio da je bivsi ubica (ljubomora, nasilan, prijetio, krv na jakni) al frajer rutinski prodje poligraf i cao.

I cini mi se da se slucaj od pocetka vodio kao ubistvo, ali autom. I na tu teoriju su Memici pristali.
Je li moguce da je kombi udario covjeka tako da ima samo jednu jedinu povredu?
Ne znam. Vjestaci kazu da jest. Vjerovatno je onda moguce, ne bi njih pet izmisljalo.
PeraDzetic

#227 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by PeraDzetic »

MensurM wrote:
PeraDzetic wrote:https://www.faktor.ba/vijest/potvreno-i ... ica-249919

Tuzilastvo u svojoj izjavi navodi da je M.B ispitan u augustu 2016. tj 10 dana prije nego sto se podigla optuznica protiv Seferovica.. i naravno prije Laticevog teksta...
To sam ti i ja rekao. Frajer nevin 1/1. Ako je neko ubica, trazite ga na drugoj adresi.
Za vezu Budnje i Alise izvini ali se jako dobro zna. Shodno tome je i pozvan na ispitivanje... da bi se nakon 10 dana digla optuznica protiv Seferovica.
Tad nekad je bila i zataskana "pljacka" hotela... takoder, jedan od svjedoka je spominjao bordo kombi, a Terme imaju bordo kombije za prevoz gostiju.
MensurM

#228 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

zateznistub wrote:
foton wrote:Meni je MensurM malo enigma. Postavi temu sa tendencioznim pitanjem "da li (zaista) vjerujete da je poginuo od udara kombija" (bez ovog "zaista", ali se nekako samo namece), a onda brani "da" i to na prilicno los i neuvjerljiv nacin. Upucen je u cijelu pricu, inicijalno naizgled neutralan, a ima ocigledno lican odnos prema temi, i glavni argument (ako se moze tako nazvati) mu je da se "ne moze potkupiti 500 ljudi". (Ovdje bi bilo ukupno 10 ljudi za "potkupljivanje", od cega je recimo 5-6 deponovalo jajca pa ih se i ne potkupljuje nego samo stisce.)

Da li je ovo good guy/bad guy prica s iste strane? Jer ako nije, MM radi vrlo los posao i ko god ga placa neka prestane :-) :D

U svakom slucaju, ko god postavi onakvo anketno pitanje, ocekuje vecinski "ne" odgovore... Pa zato enigma... Zanimljiva tema... Opipavaju se dokazi i sentiment javnosti...
Svakome ko ima dva grama sive moždane mase je jasno ko dan da je MensurM s one strane slučaja. Čisto sumLJam da je konkretno neko ko je akter više neko ko je drug, familija i sl.
Glede slučaja vjerujem da je krenulo po zlu tj. da nije namjerno ubijen nego da su ga htjeli istući i zaprijetiti. Neko prejako zamahnu i ubio momka, ostalo ide ovako kako čitamo...
Pa pola foruma mi zna ime i prezime. Ko me bilo kako poveze sa slucajem, akterima ili Ilidzom ima 1000 KM od mene. Ne od Budnje nego od mene.

Sad se zarovite.
Tomahawk11
Globalni moderator

#229 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Tomahawk11 »

MensurM wrote:

Ne znam. Vjestaci kazu da jest. Vjerovatno je onda moguce, ne bi njih pet izmisljalo.
Ako jeste, onda je bas raritet. Udar kombija u covjeka, covjek leti n metara i ima samo jednu povredu.
kakotakonikako

#230 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kakotakonikako »

MensurM wrote:
PeraDzetic wrote:https://www.faktor.ba/vijest/potvreno-i ... ica-249919

Tuzilastvo u svojoj izjavi navodi da je M.B ispitan u augustu 2016. tj 10 dana prije nego sto se podigla optuznica protiv Seferovica.. i naravno prije Laticevog teksta...
To sam ti i ja rekao. Frajer nevin 1/1. Ako je neko ubica, trazite ga na drugoj adresi.
Po tvome pisanju, ti si ukljucen u ovo. Tvrditi da je neko nevin 1/1 moze samo neko ko je ukljucen u ovo i ko zna ubicu.
A sta su sve u stanju da naprave "mocnici" u ovoj nasoj drzavi, ne bih bas tvrdio nista 100%.
pecpec

#231 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pecpec »

MensurM wrote: Pa pola foruma mi zna ime i prezime. Ko me bilo kako poveze sa slucajem, akterima ili Ilidzom ima 1000 KM od mene. Ne od Budnje nego od mene.
Sad se zarovite.
A sto ti taj jaran Bunjo kad vec ima babu u sda ne dođe do snimka koji je nesto iz kuce od onog pjevaca i ne rijesite misteriju kompletnu?
JThomas

#232 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

pa jel nevin, ili nema ništa sa predmetom koji je samo obična saobraćajna nesreća? :lol:
ultima_palabra

#233 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ultima_palabra »

Ne zna ko je Budnjo, ali zna da mu je sin prošao poligraf :mrgreen:
MensurM

#234 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

JThomas wrote:pa jel nevin, ili nema ništa sa predmetom koji je samo obična saobraćajna nesreća? :lol:
Kakva si ti neznalica. Dvije minute guglanja su mi trebale da saznam da KOMBI spada pod TUPA MEHANICKA ORUDJA. Dvije minute.

Image
Thorgerson

#235 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Thorgerson »

Ali niko da objasni, kako to da ne mogu da rijese jednu obicnu saobracajnu nesrecu gdje kombi udara momka i momak umire. Zasto nije bilo problema da se rijesi slucaj Rastodera ili slucaj Mudzeleta, a svakako nece biti problem rjesavanja slucaja Sefic. Po cemu su ti slucajevi drugaciji od ovog? Vozilo nailazi, udara zrtvu - kraj price.

Ako je sve eto cisto. Imamo dakle vozilo. Imamo vozaca. Sve je tu. U cemu je onda problem?

Koliko ja vidim, oni nikako ne mogu da uhavizaju dokaze. Nikako da poklope price roma, alise, vasvije, nikako da uklope taj kombi u sve to.

Zapetljali i uvalili do guse u sve ovo, da je iole obrazovanom covjeku tesko povjerovati u citavu ovu pricu. Zasto je uopste prvobitno ovo istrazivano kao ubistvo? Pa jbmu valjda ti istrazitelji su se navidjali saobracajnih nesreca, valjda odmah znas kad dodjes na lice mjesta, po nekim naznakama je li neko ubijen ili ga je auto pregazilo.

Ajd ti nekome objasni da je moguce da kombi udari momka samo u glavu, a curu koja je direktni ocevidac okrzne - iako su hodali jedno do drugog, dodirivali se ramenima - tako kaze ona, svjedok, tu je bila.

Vozac koji je vozio, nema pojma da je udario je udario 90kg (Vjerovatno je momak imao i vise kg). Ne sjeca se jbg. Promaklo mu. Pa je li iko od vas udario macku, cuku? Ja sam vidio kako automobil udara zenu, taj tupi udarac sam cuo na daljini od cca. 20m. A da ga ne cuje vozac unutar kombija?

I niko to ne objasni. Naprave nekakvu smijesnu 3D simulaciju, u kojoj se opet nista ne vidi.

Kada oni ovo objasne, onda cu i ja povjerovati u njihovu pricu. Jer puni su suplje, da bog sacuva.
JThomas

#236 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

na kojem jeziku? :lol:
MensurM

#237 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Thorgerson wrote:Ali niko da objasni, kako to da ne mogu da rijese jednu obicnu saobracajnu nesrecu gdje kombi udara momka i momak umire. Zasto nije bilo problema da se rijesi slucaj Rastodera ili slucaj Mudzeleta, a svakako nece biti problem rjesavanja slucaja Sefic. Po cemu su ti slucajevi drugaciji od ovog? Vozilo nailazi, udara zrtvu - kraj price.

Ako je sve eto cisto. Imamo dakle vozilo. Imamo vozaca. Sve je tu. U cemu je onda problem?

Koliko ja vidim, oni nikako ne mogu da uhavizaju dokaze. Nikako da poklope price roma, alise, vasvije, nikako da uklope taj kombi u sve to.

Zapetljali i uvalili do guse u sve ovo, da je iole obrazovanom covjeku tesko povjerovati u citavu ovu pricu. Zasto je uopste prvobitno ovo istrazivano kao ubistvo? Pa jbmu valjda ti istrazitelji su se navidjali saobracajnih nesreca, valjda odmah znas kad dodjes na lice mjesta, po nekim naznakama je li neko ubijen ili ga je auto pregazilo.

Ajd ti nekome objasni da je moguce da kombi udari momka samo u glavu, a curu koja je direktni ocevidac okrzne - iako su hodali jedno do drugog, dodirivali se ramenima - tako kaze ona, svjedok, tu je bila.

Vozac koji je vozio, nema pojma da je udario je udario 90kg (Vjerovatno je momak imao i vise kg). Ne sjeca se jbg. Promaklo mu. Pa je li iko od vas udario macku, cuku? Ja sam vidio kako automobil udara zenu, taj tupi udarac sam cuo na daljini od cca. 20m. A da ga ne cuje vozac unutar kombija?

I niko to ne objasni. Naprave nekakvu smijesnu 3D simulaciju, u kojoj se opet nista ne vidi.

Kada oni ovo objasne, onda cu i ja povjerovati u njihovu pricu. Jer puni su suplje, da bog sacuva.

Ista bi sad teorija zavjere nastala da havin muz za ubistvo optuzi radoncicevog sina a ne rastodera.

Pocelo bi s protestima pred avazom. A zavrsilo tako da tuzilastvu niko ne bi vjerovao da je rastoder vozio. Iako zi sad vjerujes
pecpec

#238 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pecpec »

Thorgerson wrote:Ali niko da objasni, kako to da ne mogu da rijese jednu obicnu saobracajnu nesrecu gdje kombi udara momka i momak umire. Zasto nije bilo problema da se rijesi slucaj Rastodera ili slucaj Mudzeleta, a svakako nece biti problem rjesavanja slucaja Sefic. Po cemu su ti slucajevi drugaciji od ovog? Vozilo nailazi, udara zrtvu - kraj price.

Smijesne izjave,ovaj nije cuo da je nekog udario a ni vidio a Alisa kaze da nisu culi auto.Te dvije izjave su dovoljne da vidis da je sve jedna velika namjestaljka.
MensurM

#239 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

JThomas wrote:na kojem jeziku? :lol:
Bosanskom. Prije par godina sam na forumu stekao utisak da ti imas veze s pravom.

Jadna ti majka ako si pravnik a ne znas da je vozilo tupo mehanicko orudje
JThomas

#240 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

kaže ŽELJEZNICA je oruđe.

ne voz, ne vagon, ne kompozicija, ne šina, ne rampa, ne skretina...nego ŽELJEZNICA :lol:

pa mislim da je skroz razumno pitanje - na kojem to jeziku...?
MensurM

#241 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

MensurM wrote:
JThomas wrote:pa jel nevin, ili nema ništa sa predmetom koji je samo obična saobraćajna nesreća? :lol:
Kakva si ti neznalica. Dvije minute guglanja su mi trebale da saznam da KOMBI spada pod TUPA MEHANICKA ORUDJA. Dvije minute.

Image
Evo i u Sanskom Mostu Thomaseeeee

Image
JThomas

#242 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

i ne shvataš da je u tome podvučenom oruđe ono "nekom čvrstom preprekom unutar vozila", a ne vozilo?
Thorgerson

#243 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Thorgerson »

MensurM wrote:

Ista bi sad teorija zavjere nastala da havin muz za ubistvo optuzi radoncicevog sina a ne rastodera.

Pocelo bi s protestima pred avazom. A zavrsilo tako da tuzilastvu niko ne bi vjerovao da je rastoder vozio. Iako zi sad vjerujes
Fino se izvuces da ne odgovoris na ostala pitanja.

Dakle, tvoje objasnjenje za sve ovo jeste to da je Muriz napravio frku oko slucaja i zbog njega ovi ne mogu da poklope dokaze? On im smeta?
MensurM

#244 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

:roll:
JThomas wrote:i ne shvataš da je u tome podvučenom oruđe ono "nekom čvrstom preprekom unutar vozila", a ne vozilo?
Ja se nikad necu umoriti, al ti bi mogao nauciti

Image
sunceKOtepsija

#245 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by sunceKOtepsija »

MensurM wrote:

Image
Image
dakle kao sto je vidljivo-rahmetli Dzenan je bio jedna vrsta Ahileja- kombi ga je udario u predio potkoljenice-koljena, na kombiju je doslo do teskih ostecenja fara, blatobrana itd, a Dzenanu osim povreda glave nista...evidentno je da njegovo tijelo treba sacuvati za buduce generacije (kad smo vec u previranjima povijesti izgubili homerovog Ahileja) :thumbup:
JThomas

#246 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

ni preletio ti nisi to što si postavio.
Vega_Brothers

#247 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Vega_Brothers »

Kad će vrli vještaci pojasniti od čega su tačno oštećeni Ljubini blatobrani i farovi? Udarili Dženana u noge kojima ništa nije bilo a blatobrani i farovi popucali?

Mislim, pa to im je ipak bio ključni dokaz protiv Ljube. Popravljao oštećeni kombi nedugo nakon onog što se dogodilo Dženanu.
Last edited by Vega_Brothers on 20/06/2017 11:33, edited 1 time in total.
zateznistub

#248 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zateznistub »

MensurM wrote:
Pa pola foruma mi zna ime i prezime. Ko me bilo kako poveze sa slucajem, akterima ili Ilidzom ima 1000 KM od mene. Ne od Budnje nego od mene.

Sad se zarovite.
Koja polovica, prijavljen si 2015. i da te zna polovica? Ja od 2010. pa me ne zna ni 1% :-)
Toliko su ti ofirna pisanja da se to vrlo kako da zaključiti.
MensurM

#249 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Thorgerson wrote:
MensurM wrote:

Fino se izvuces da ne odgovoris na ostala pitanja.

Dakle, tvoje objasnjenje za sve ovo jeste to da je Muriz napravio frku oko slucaja i zbog njega ovi ne mogu da poklope dokaze? On im smeta?
Ma mrsko mi sve pisati, samo shvati da postoje isti takvi kao ti na drugoj strani. Koji, blago receno, sumnjaju u slabe dokaze obitelji.

Ne smeta im on. Nego stvara sliku u javnosti da se nema povjerenja u tuzilastvo. Negdje s pravom, a negdje luta.

Evo dva primjera brzinska. Kaze da je Zujo tvrdio da je Dzenan ubijen. Toga nigdje nema. Onda da vozilo nije tupo mehanicko orudje, a vidimo da jest.

Prihvata da je ubistvo plod saobracajne nesrece, ali ne prihvata identitet ubica. To je samo iz novina i s fejsa sto znam
MensurM

#250 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

zateznistub wrote:
MensurM wrote:

Sad se zarovite.
Koja polovica, prijavljen si 2015. i da te zna polovica? Ja od 2010. pa me ne zna ni 1% :-)
Toliko su ti ofirna pisanja da se to vrlo kako da zaključiti.
Eto otidji na sport i pitaj znaju li ko MensurM. Pa maloprije sam ostavio ime i broj telefona, al mi izbrisano. Jes, ofiran sam.

I to vam je teorija zavjere da me neko placa ha ha
Locked