Ne kontam sliku?Ajatolah_ wrote:Dasi wrote:![]()
Šta znači kad je neko na aparatima
Ne kontam sliku?Ajatolah_ wrote:Dasi wrote:![]()
A to u Sarajevu rade samo doseljenici poslije zadnjeg rata, nikako oni koji su tu rodjeni ili oni koji su dosli poslije nekih prijasnjih ratova, revolucija, buna, klinaca?JThomas wrote:ili probaš provesti uzuse prostornog planiranja iz pakistana, da uzmemo nama bližu materiju za primjer
Pa, kako do Cayenna možeš doći uglavnom na dva načina, jedan je kriminal (uključujući pored klasičnog razbojništva korupciju i iskorištavanje političke moći), drugi je izrabljivanjem radnika kao robova, oni rijetki koji pošteno i moralno dođu do njega budu kolateralna žrtva.spreca wrote:DaffyDuck wrote:
...nego spremnost da pljujemo svakog ko ima samo marku vise od nas
na rubu egzistencijeBanksy wrote:vrbas1979 wrote:
Graditelj Sarajeva na rubu egzistencije
Arhitekta Holiday Inna, UNIS-ovih nebodera, zgrade Elektroprivede i drugih objekata zbog izgubljenog sudskog procesa živi od 200 eura penzije.
Ivan Štraus, arhitekta i akademik, dobitnik je Šestoaprilske nagrade i brojnih drugih značajnih priznanja te autor mnogih građevina u bivšoj Jugoslaviji i svijetu
...
Danas ovaj arhitekta i akademik, dobitnik Šestoaprilske nagrade i brojnih drugih značajnih priznanja, projektant mnogih građevina u bivšoj Jugoslaviji i svijetu, živi od 200 eura penzije, jer preostale dvije trećine odlaze na podmirenje troškova u sudskom procesu koji je vodio protiv Business centra UNITIC zbog poslijeratne obnove dva nebodera čiji je autor.
Štraus je tražio, pozivajući se na autorska prava, da nove zgrade budu istovjetne starima te da imaju ista stakla, što novi vlasnici nisu ispoštovali. Cijeli slučaj završio je na Ustavnom sudu i nakon nekoliko godina poznati arhitekta izgubio je spor.
Ovih dana njegove kolege pisale su menaždmentu UNITIC-a obraćajući se molbom da mu se troškovi koje snosi već pet godina oproste, međutim, taj je zahtjev jednoglasno odbijen.
"Znao sam da se to odvija protiv mene, da sam pojedinac koji ne pripada nikome", kaže Štraus, koji radije priča o svom radu i gradovima u kojima je odrastao, studirao i živio...
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/gr ... zistencije
Sarajevo je rasistička, ksenofobna, uskogruda sredina, mi nismo nikakav primjer nikome. Rođen sam ovdje.MyTao wrote:Ejh sadHakiz wrote:
Nisi me shvatio. Asimilacija u novu sredinu ne znači odustajanje od kulture. Nećeš u Njujorku imati problem ako iz Pakistana ili Indije dođeš i nosiš tredicionalnu nošnju, kuhaš tradicionalnu hranu, slušaš muziku itd. Ali, prokušaj svoju kćer posuti kiselinom ili zapaliti jer ne želi da se uda za onoga koga si joj ti odredio, jer je u sredini iz koje si došao to ne samo uobičajeno, nego si prisiljen tradicijom i istorijom i mjesta i porodice da se tako ponašaš, pa onda sa doživotne robije ili čekanja smrtne kazne reci moraš li se asimilirati u Njujork ili ne.![]()
Sigurno bi u Sarajevo neki iz Pakistana ili indije dobro prosli da dodju i pocnu zivjeti onako kako su zivjeli u Pakistanu i Indiji (minus stvari koje nisu dozvoljene zakonom u BiH)... Mislim da i ja i ti znamo odgovor na to pitanje... Ako mi ne vjerujes ima tema na forumu o arapskim turistima![]()
Vidis bolan da se djelite po opstinama, kvartovima itd...
U istinskim metropolama razlike su dobro dosle i niko na njih ne gleda onako kako na to gledaju sarajlije (vjerovatno i ostali na balkanu). Kao sto reko, zamisli da ste neki faktor jbt nebi se mogli snositi
Ispade da je kriminal osnovna privredna grana u BiHHakiz wrote:Pa, kako do Cayenna možeš doći uglavnom na dva načina, jedan je kriminal (uključujući pored klasičnog razbojništva korupciju i iskorištavanje političke moći), drugi je izrabljivanjem radnika kao robova, oni rijetki koji pošteno i moralno dođu do njega budu kolateralna žrtva.spreca wrote:DaffyDuck wrote:
...nego spremnost da pljujemo svakog ko ima samo marku vise od nas
cijela drzava je u takvom stanjudrag_gost wrote:Nova generacija Sarajlija... Ebem li te grade ko te sve jaše...
Nema se šta kontati, agencija koja je snimila promo video odgovara na neki random negativan YouTube komentar sa "zabijemo ti ga u pakaš"...Zoya wrote:Ne kontam sliku?Ajatolah_ wrote:![]()
![]()
Nije majka Muju karala što se kockao, nego što se vadio.Zoya wrote:
Rome na cijeloj planeti gledaju "drugacije", a LGBT je na meti zna se koga. "Ksenofobnih Sarajlija" sigurno ne.Hakiz wrote:Bolje naš (nacionalnovjerski) papak, nego njihov stručnjak. Misliš da nema pametnih i sposobnih Roma? Ali gdje ćeš cigana za bilo šta ozbiljno. To nas je unakazilo.dječak sa šibicama wrote:Da je Sarajevo ksenofobna sredina, nikada ga papci ne bi proseljacili.
Sarajevo je previse otvorena sredina, odvajkada. Zato i lici na kasabu danas, jer je svaku shushu primilo, i svaga ga je shusha unakazila po svojim parametrima.
Da u Sarajevu živi 20.000 crnaca, vidio bi ti rasizma. Pogledaj odnos prema Romima i LGBT populaciji, pa onda pričaj o otvorenosti.
A da se malo vratimo u rikverc?Connaisseur Karlin wrote:cijela drzava je u takvom stanjudrag_gost wrote:Nova generacija Sarajlija... Ebem li te grade ko te sve jaše...
MyTao wrote:"sarajlije" na aparatima![]()
Hakiz wrote: Nije majka Muju karala što se kockao, nego što se vadio.
MyTaoMyTao wrote:Tako je... u New Yorku recimo ne mozes vidjeti nista od drugih kultura... Sve sama americka kultura (hrana, muzika, itd itd)... Pa "pravi" New Yorkers bi ismijali nekog doslju koji bi se usudio u njihovom gradu umjesto hamburger otvoriti radnju gdje se prodaje recimo kineska hrana...Hakiz wrote:
Slažem se, ali, valjda idem u London da postanem Londonac. Ne idem u London da od njega napravim Sarajevo. Koja svrha ići negdje da bih tamo napravio ono iz čega idem?
Asimilacija je problem, ne dolazak.
Mos mislit koliko je onda dobra ta agencija. Sigurno je sestric ili bratic od nekog lokalnog lole, otvorio agenciju da se ima cime baviti, a lola mu nastelio poso preko veze. I onda ispadne sto ispadneAjatolah_ wrote:Nema se šta kontati, agencija koja je snimila promo video odgovara na neki random negativan YouTube komentar sa "zabijemo ti ga u pakaš"...Zoya wrote:Ne kontam sliku?Ajatolah_ wrote:![]()
![]()
Gledao 20 sekundi i bilo me stid samog sebe sto sam kliknuo playdrag_gost wrote:Dajte tu reklamu, ne mogu je naci nigdje...
Connaisseur Karlin wrote:na rubu egzistencije![]()
jao drame