Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sad sam procitao da je ovaj ublehas izbacen iz CCI.
Brzo ce se njegova politicka karijera zavrsiti, jos ove godine.
Steta obecavao je puno, ali kada sa djavolom tikve sadis, na kraju se obije o glavu.
pa pa Celava ubleho
Nikad te nisam gotivio.
Hadziomerovic je isti karakter kao ovaj lazov. Zato je i propao. Nema ga nigdje.
SDP i SBB ce SDA definitivno sahraniti ove godine na izborima jer su Radoncic i onaj lopov iz Konjica zlo za BiH. Suruju sa Dodikom i Covicem otvoreno.
Ne volim Bakira ali kada vidim ko je alternativa, spasa nam nema.
Kako se samo nalazite, svaka vam cast...
Ne glasam za SDA, ali...
I ne glasam za njih. U cemu je problem? Odmah si zakljucio da glasam za njih?
Ne zanima me nijedna partija u BiH. Davno sam digao ruke od svega. Jedan sam od mnogih koji odose odavde.
GandalfSivi wrote:Ima jedno mjesec – dva da prokomentarisah kako nam trebaju nove snage u politici, mladji ljudi koji nisu (jos uvijek) ogrezli u kriminalu i korupciji, te da nam trebaju nova imena (za razliku od starih imena u novim strankama). Spomenuo sam tu par likova, tipa Bajrovica (koji jeste vec bio u par stranaka, ali je relativno mlad i posten), te Adisa Arapovica, koji je vec dugo u politici, samo sa druge strane iste, i da mislim da mu je vrijeme ili da se aktivira ili bavi necim drugim.
Ono par odgovora sta sam dobio je bilo u fazonu “nije lud lik da se bavi tim”, “dobro mu je gdje jeste” itd itd. I onda u zadnjih sedmicu dvije, cujem (procitam), da postoji dobra sansa da ce se Adis napokon poceti baviti politikom, ili kao kandidat sireg fronta “ujedinjene opozicije” (sta god to znacilo) ili “nacionalnog jedinstva bez SDA”, ili pak neke SDA paranoje da ce ga Fahro predloziti kao kandidata za Federalnog premijera (mislim da se glasilo zove Stav).
Arapovica znam licno, sto mu i nije neka referenca, jer znam dosta politicara, a i nisam neki faktor u zivotu, ali iz onoga koliko ga znam, mogu dosta dobrih stvari reci. Lik je jako pametan, obrazovan, nacitan i u politici i ekonomiji, nema oraha u dzepovima, a i jako je posten i principijalan. Mislim cak i ako se fakat uhvati politike, da ce to raditi vise iz osjecaja duznosti, nego bilo cega drugog.
I samo za kraj, iako je ova tema o Arapovicu, vise bih ga stavio kao neki simbol “intelektualne elite” (btw, ovo pravo glupo zvuci kada nekoga znas jos dok je kosu imao) kod nas, gdje se vecina intelektualaca drzi sa strane, filozofira po kafanama i zadovoljava se nekim irelevantnim pozicijama, dok nam u isto vrijeme neuceni ljudi (koji znaju plivati u mocvari) vode drzavu. Ako ima imalo zelje da se neke stvari promjene, ljudi kao Adis se moraju aktivno ukljuciti i poceti praviti neki red od ove drzave…
Jako sam skeptičan kad se nekom ko je već "premazan" svim bojama i ko je odlično naučio kako se u ovom BiH mrtvom moru, salonskim i jalovim aktivizmom, ipak može dobro zaraditi, najednom probudi iskrena želja da "poravlja stvari". To ti, bojim se, malo pripremaš teren političkom anfažmanu A.A. preko ovog foruma, ili što bi se reklo narodski " prodaješ javnosti muda pod bubrege ". Lova će se civilnom sektoru u BiH smanjivati, Evropa ima svojih prioriteta u koje ne spadaju paraziti iz BiH civilnog društva, Amerika odn. D. Trump "zavrće pipu", i inteligentni Adis traži novu "pašu". A možda mu se zaista probudila iskrena želja da pomogne svojim znanjem, iskustvom ovoj napaćenoj Bosni, sada kao politički aktivista ....... Ipakje ovdje , mislim, nešto drugo u pitanju. Jedna fina simbioza bošnjačkog desno-orjetisanog notornog krimosa F. Radončića i njegovog SBB-a i svilenog parazita, Arapovića, koji u ime građanskog (ne) aktivizma godinama prži desetine hiljada Eura, i ost. konveribilnih valuta na jalove, nikome potrebne "projekte".
Koji teletabis. Ukazao se kao NVO aktivist,kritikuje vlast i odmah se uhljebi i postade ono protiv cega se borio. I tako godinama kritikuje i namiri se pofino. I sad preko noci ode Scepi,koji btw pomenu zenskog kandidata za predsjednistvo? Da nece gdju teletabis? U svakom slucaju, ovaj transfer je jos jedan dokaz da, kako pomenu neko malocas, bosnjacki narod na zalost nije sposoban za bilo sta bolje od SDA i Bakira. Nismo mi Slovenci a ni Svabe, budimo realni. Meni vise dokaza ne treba.
Sad sam procitao da je ovaj ublehas izbacen iz CCI.
Brzo ce se njegova politicka karijera zavrsiti, jos ove godine.
Steta obecavao je puno, ali kada sa djavolom tikve sadis, na kraju se obije o glavu.
pa pa Celava ubleho
Nikad te nisam gotivio.
Hadziomerovic je isti karakter kao ovaj lazov. Zato je i propao. Nema ga nigdje.
SDP i SBB ce SDA definitivno sahraniti ove godine na izborima jer su Radoncic i onaj lopov iz Konjica zlo za BiH. Suruju sa Dodikom i Covicem otvoreno.
Ne volim Bakira ali kada vidim ko je alternativa, spasa nam nema.
Ne glasam za SDA, ali...
I ne glasam za njih. U cemu je problem? Odmah si zakljucio da glasam za njih?
Ne zanima me nijedna partija u BiH. Davno sam digao ruke od svega. Jedan sam od mnogih koji odose odavde.
Zar još nisi naučio da na forumu ukoliko spomeneš Bakira Izetbegovića i SDA moraš opsovati, sjetiti im se šire i uže familije, reći da je to sve go kriminalac i sljedbenik fašizma, a nikako da eto ima i gorih od njega, odnosno njih.
Matzan wrote:
Zar još nisi naučio da na forumu ukoliko spomeneš Bakira Izetbegovića i SDA moraš opsovati, sjetiti im se šire i uže familije, reći da je to sve go kriminalac i sljedbenik fašizma, a nikako da eto ima i gorih od njega, odnosno njih.
Tu se kriješ, znači i ti si zeleni. (da te optužim prije Gandalfa).
Matzan wrote:
E moj prijatelju, kad su ikad oni mene provalili... čak su rekli da sam Asim Sarajlić,glavom i bradom.
Matzan wrote:
Matzan wrote:
Matzan se davno deklarisao. Ti si novi kolacic...
Teško mi pada kada me lik poput tebe (koji se očigledno isprosipao na ovoj temi ranije) i koji je DF bot tako etiketira.
GandalfSivi wrote:
Ne glasam za SDA, ali...
Po cemu je to gore biti SDAova(n)c od SBBovca? Ti bi se trebao pepelom posipati zbog ove teme a ne forumasima brojati krvna zrnca. Zacera ga fino drug Adis, nadam se da je vrijedilo.
GandalfSivi wrote:
Ne glasam za SDA, ali...
Po cemu je to gore biti SDAova(n)c od SBBovca? Ti bi se trebao pepelom posipati zbog ove teme a ne forumasima brojati krvna zrnca. Zacera ga fino drug Adis, nadam se da je vrijedilo.
Ja se jesam pepeom posuo i rekao da sam razocaran ovim, ali nije tema o meni. A biti SDAovac nakon skoro tri decenije nazadovanja definitivno jeste gore od svih alternativa. Unistili su cijelu drzavu, sve kompanije, bilo koji prospekt buducnosti sa svojim neznanjem, nepotizmom i korupcijom. Od odlicne poslijeratne medjunarodne politicke pozicije, sveli su probosansku politiku na nivo "zaracene strane", sto ni u ratu nismo bili. Stavili su na celo drzave lika kome je trojka u skoli bila odlicna ocjena, pola stranke je po sudovima zbog kradje i korupcije, od onoliko jakih kompanija nije nista ostalo, ali bivsi piljari hoce da imaju privatne aerodrome, itd itd...
Majke mi, dodje mi da osnujem stranku "Ako vam je dobro, onda nista".
GandalfSivi wrote:
Ne glasam za SDA, ali...
Ja se jesam pepeom posuo i rekao da sam razocaran ovim, ali nije tema o meni. A biti SDAovac nakon skoro tri decenije nazadovanja definitivno jeste gore od svih alternativa. Unistili su cijelu drzavu, sve kompanije, bilo koji prospekt buducnosti sa svojim neznanjem, nepotizmom i korupcijom. Od odlicne poslijeratne medjunarodne politicke pozicije, sveli su probosansku politiku na nivo "zaracene strane", sto ni u ratu nismo bili. Stavili su na celo drzave lika kome je trojka u skoli bila odlicna ocjena, pola stranke je po sudovima zbog kradje i korupcije, od onoliko jakih kompanija nije nista ostalo, ali bivsi piljari hoce da imaju privatne aerodrome, itd itd...
Majke mi, dodje mi da osnujem stranku "Ako vam je dobro, onda nista".
Ima vec ta stranka, zove se SBB.
Nije tema o tebi ali nije tema ni o forumasima i njihovim politickim opcijama, nego o tvom superpametnom, wonderkidu, postenom, obrazovanom, intelektualcu i nadasve dobrom drugu Adisu.
Hoces li glasati za SBB?
Dasi wrote:
Nije tema o tebi ali nije tema ni o forumasima i njihovim politickim opcijama, nego o tvom superpametnom, wonderkidu, postenom, obrazovanom, intelektualcu i nadasve dobrom drugu Adisu.
Hoces li glasati za SBB?
Previse sam ja lijevo za njih, volio bih kakvu lijevu koaliciju, a ako ne, onda onu lijevu opciju koja pruzi sansu mladim, obrazovanim ljudima, sto i jeste misao vodilja ove teme.
Za koga ces ti, ili si od onih "ne glasam za SDA, ali..."?
Dasi wrote:
Hoces li glasati za SBB?
Previse sam ja lijevo za njih, volio bih kakvu lijevu koaliciju, a ako ne, onda onu lijevu opciju koja pruzi sansu mladim, obrazovanim ljudima, sto i jeste misao vodilja ove teme.
Nisam od tih, ja saram po ljevici i, ponekad, centru. SDA i SBB nisu u jednacini niti ce ikad biti. Ove izbore kao i prosle igram na NS, i to samo odredjene likove sa liste.
Trebao si ti, izgleda, vise vremena provesti pricajuci sa Arapovicem nego sa forumasima. Meni fakat ne ide u glavu da lik jednog profila kakav je Adis ode u SBB. Sere po vladajucoj eliti i ode u vladajucu stranku, jel to i on konta da su ljudi imbecili kao utemeljitelj. Povuci ce ministre tamo gdje ih "ne moze" povuci a tamo gdje moze i gdje ima jednog nece, i u takvu stranku ode Arapovic a znam da nije glup da ne konta tu Fahrinu igricu i omalovazavanje svojoh biraca.
Dasi wrote:
Hoces li glasati za SBB?
Nisam od tih, ja saram po ljevici i, ponekad, centru. SDA i SBB nisu u jednacini niti ce ikad biti. Ove izbore kao i prosle igram na NS, i to samo odredjene likove sa liste.
Trebao si ti, izgleda, vise vremena provesti pricajuci sa Arapovicem nego sa forumasima. Meni fakat ne ide u glavu da lik jednog profila kakav je Adis ode u SBB. Sere po vladajucoj eliti i ode u vladajucu stranku, jel to i on konta da su ljudi imbecili kao utemeljitelj. Povuci ce ministre tamo gdje ih "ne moze" povuci a tamo gdje moze i gdje ima jednog nece, i u takvu stranku ode Arapovic a znam da nije glup da ne konta tu Fahrinu igricu i omalovazavanje svojoh biraca.
Daleko sam ja da provodim vrijeme sa nekim, nego onako, vise piskaram po forumu, trazim rjesenja za buducnost, i vidim to u novim ljudima, a Adis je najeksporaniji od te ekipe mladih i strucnih ljudi. Nisu ni meni mnoge stvari jasne, i on i Adisa su uspjeli u zivotu bez politike, znaju i plivati u istoj, mozda su dobili uvjeravanje da ce moci izgurati svoju agendu, samo sto je druga prica koliko vjerovati Fahrinim garancijama. Kao sto rekoh, licno mi nije drago, ali hajde, vidjet cemo...
GandalfSivi wrote:
Daleko sam ja da provodim vrijeme sa nekim, nego onako, vise piskaram po forumu, trazim rjesenja za buducnost, i vidim to u novim ljudima, a Adis je najeksporaniji od te ekipe mladih i strucnih ljudi. Nisu ni meni mnoge stvari jasne, i on i Adisa su uspjeli u zivotu bez politike, znaju i plivati u istoj, mozda su dobili uvjeravanje da ce moci izgurati svoju agendu, samo sto je druga prica koliko vjerovati Fahrinim garancijama. Kao sto rekoh, licno mi nije drago, ali hajde, vidjet cemo...
E jeb ga, Adisa ok, ali koji je to Adisov uspjeh? Uhljebljenje u nevladinoj organizaciji? Mislim da mu je to sav radni staz koji ima i sad ce ga probati nastaviti u budzetu. Sto se prvo nije, kao supruga mu, oprobao kod privatnika. Kod Duske spocitava radni staz politicarima a on nije nista bolji od njih, licemjer. Kako god, mislim da ce se poslije izbora ipak morati oprobati u realnom sektoru.
GandalfSivi wrote:
E jeb ga, Adisa ok, ali koji je to Adisov uspjeh? Uhljebljenje u nevladinoj organizaciji? Mislim da mu je to sav radni staz koji ima i sad ce ga probati nastaviti u budzetu. Sto se prvo nije, kao supruga mu, oprobao kod privatnika. Kod Duske spocitava radni staz politicarima a on nije nista bolji od njih, licemjer. Kako god, mislim da ce se poslije izbora ipak morati oprobati u realnom sektoru.
Realno lik zavrsava doktorat u politici, i to je zanat koji treba znati, a ne doci sa politickim vezama i diplomom iz Travnika. Pametan je on lik i zna o cemu prica, uglavnom Mada, i meni je bilo smijesno kada napade NVO sektor
GandalfSivi wrote:
Realno lik zavrsava doktorat u politici, i to je zanat koji treba znati, a ne doci sa politickim vezama i diplomom iz Travnika. Pametan je on lik i zna o cemu prica, uglavnom Mada, i meni je bilo smijesno kada napade NVO sektor
U pravo vrijeme na pravom mjestu i bio bi glup da ne zavrsi doktorat. To nije nikakav uspjeh to je jednostavno mogucnost koju ima. Nekome to omoguce (plate) roditelji, nekome nvo a neko to uspije uceci i radeci kod privatnika. To zadnje je uspjeh a prvo dvoje splet (sretnih) okolnosti.
Moja djevojka zavrsava magisterij uz rad kod privatnika i vec varijantisemo gdje namaci pare za doktorat. To je uspjeh, a ne upisati doktorat sa par milja maraka plate, sa poslom bez radnog vremena i bez gazde kretena nad glavom.
Hocu reci, previse ti idealiziras Adisa. Sa ovim izborom stranke, uostalom i sa ulaskom u politiku, nije bas ispao toliko pametan.
GandalfSivi wrote:
U pravo vrijeme na pravom mjestu i bio bi glup da ne zavrsi doktorat. To nije nikakav uspjeh to je jednostavno mogucnost koju ima. Nekome to omoguce (plate) roditelji, nekome nvo a neko to uspije uceci i radeci kod privatnika. To zadnje je uspjeh a prvo dvoje splet (sretnih) okolnosti.
Moja djevojka zavrsava magisterij uz rad kod privatnika i vec varijantisemo gdje namaci pare za doktorat. To je uspjeh, a ne upisati doktorat sa par milja maraka plate, sa poslom bez radnog vremena i bez gazde kretena nad glavom.
Hocu reci, previse ti idealiziras Adisa. Sa ovim izborom stranke, uostalom i sa ulaskom u politiku, nije bas ispao toliko pametan.
Volio bih da si u pravu, da imamo generacije obrazovanih politicara, svima bi nam bolje bilo...
GandalfSivi wrote:
Ni magisterij ni dokrotar sami po sebi ništa ne znače. Bitno je šta sa njima napraviš. Da me se pogrešno ne shvati, ne umanjujem značaj magisterija i doktorata.
Poznajem najmanje jednu osobu koja je magistrirala, a nikada u žvotu nije radila u struci. Ta osoba radi otprije nego što je završila fakultet, magistrirala je u rad, ali nikada nije radila u struci. To su čari života u BiH, ali nije to šta sam htio reći. Navodim primjer da ni magisterij ni doktorat sami po sebi ništa ne znače. Ne po društvenu zajednicu, nego, barem u ovom slučaju, ništa ne znače ni nosiocu titule.
GandalfSivi wrote:
Volio bih da si u pravu, da imamo generacije obrazovanih politicara, svima bi nam bolje bilo...
Tito nije bio obrazovan politicar pa nam je bilo bolje, bar neko vrijeme.
Nama treba neko posten okruzen obrazovanim strucnjacima. Ili posteni tuzioci i sudije...
Lagumdzija je obrazovan pa sta bi, Covic je obrazovan... Bakir... jebo Bakira
Edit: hakize slicno napisasmo na balkanu te obrazovan strucnjak vise i namazanije pokrade
GandalfSivi wrote:
Tito nije bio obrazovan politicar pa nam je bilo bolje, bar neko vrijeme.
Nama treba neko posten okruzen obrazovanim strucnjacima. Ili posteni tuzioci i sudije...
Lagumdzija je obrazovan pa sta bi, Covic je obrazovan... Bakir... jebo Bakira
Ovo je suština.
Treba nam pošteno sudstvo i osobe koje, koliko god da znaju, svjesne su da ne znaju sve, ali znaju odabrati kvalitetne saradnike. A ako imaju mrvu poštenja i morala, još bolje.
Sve ostalo je piši propalo, ko god da je na prijestolju.
Last edited by Hakiz on 09/01/2018 02:49, edited 1 time in total.