Hafis wrote:A ima logike, jel'de?BHCluster wrote:Demagogija par excellence.
ima valla ko dijete na tuti
Mislim da sam zakucao temupici wrote:Hafis wrote:A ima logike, jel'de?BHCluster wrote:Demagogija par excellence.
ima valla ko dijete na tuti
Hafis wrote:A jebat ga. Svak' prodire dokle može._BataZiv_0809 wrote:Hafis wrote: Bio sam svega desetak minuta, samo da vidim ima li 5% onoga što su ovi struĆnjaci predviđali.
Dosta odmjeren ugođaj, da ne kažem kulturan kao u milanskoj skali, ali ipak sasvim u okvirima nekog muzičkog spektakla. Popriličan broj izvođača, veoma mnogo žena i djece, i ljudi sa svih strana.
Uglavnom, sva priča je bila prenapuhana.
Jedino ostaje ''sporan'' motiv koncerta. o tome se da polemizirati.[/quote]
To i jest sustina price.
Meni je neshvatljivo da se davaju ulice po generalu Deliću, jer je i on dio bliže krvave povjesti i ne predstavlja jednaku moralnu vrijednost za sve ljude u ovoj državi. Ovi delegati ovdje kao protuargument navode prvostupnost njegove presude, relativno mali broj žrtava, malu vremensku kaznu i slične gluposti - kurva je kurva, pa imala u karijeri 10 000 ili 10 mušterija. Pa tako i ovo. Uglavnom, to se provuče ispod žita i idemo gledati što oni anamo rade.
Pa i drugi primjer - pokušaj imenovanja sarajevskog aerodroma po Aliji, koji je na svu sreću nasilno prekinuo Visoki predstavnik, koliko se sjećam. Shvaćam i donekle imenovanje ulica i škola po njemu, ali zračnu luku u glavnom gradu države?? Alija ne predstavlja za današnju državu BiH, ono što predstavlja recimo Kenedi za USA. Kao i u slučaju gen. Delića on ne predstavlja onu moralnu, povijesnu i bilo koju drugu zajedničku vrijednost koja bi spajala različite etničke skupine u ovoj državi, već naprotiv. To je realnost i ne može se mjenjati nasilnim prekrajanjem prošlosti
Zato, se sada i ovo dešava. Logika je kristalno jasna: Ako se može Delić pokopati sa svim vojnim počastima, može se i lobirati da se na neki način pomogne onim ljudima.
ne da si zakuco neg zakamenjaro... ovo ulazi u ANALe fHorumskiH genijalnih misaonih uzdignuca... postao si promicatelj fHorumaHafis wrote: Mislim da sam zakucao temu![]()
Meho gasi !!!!
Vidi ovoga.dezurni_ucenik wrote:Hafis wrote:[
A jebat ga. Svak' prodire dokle može.
Meni je neshvatljivo da se davaju ulice po generalu Deliću, jer je i on dio bliže krvave povjesti i ne predstavlja jednaku moralnu vrijednost za sve ljude u ovoj državi. Ovi delegati ovdje kao protuargument navode prvostupnost njegove presude, relativno mali broj žrtava, malu vremensku kaznu i slične gluposti - kurva je kurva, pa imala u karijeri 10 000 ili 10 mušterija. Pa tako i ovo. Uglavnom, to se provuče ispod žita i idemo gledati što oni anamo rade.
Pa i drugi primjer - pokušaj imenovanja sarajevskog aerodroma po Aliji, koji je na svu sreću nasilno prekinuo Visoki predstavnik, koliko se sjećam. Shvaćam i donekle imenovanje ulica i škola po njemu, ali zračnu luku u glavnom gradu države?? Alija ne predstavlja za današnju državu BiH, ono što predstavlja recimo Kenedi za USA. Kao i u slučaju gen. Delića on ne predstavlja onu moralnu, povijesnu i bilo koju drugu zajedničku vrijednost koja bi spajala različite etničke skupine u ovoj državi, već naprotiv. To je realnost i ne može se mjenjati nasilnim prekrajanjem prošlosti
Zato, se sada i ovo dešava. Logika je kristalno jasna: Ako se može Delić pokopati sa svim vojnim počastima, može se i lobirati da se na neki način pomogne onim ljudima.
A njofrina zrakoplovna stanica u purgeristanu? To nije jelTe problem?
Za primjer Tuđmana se ne može baš reći (mada nisam baš neki njegov poklonik).Alija ne predstavlja za današnju državu BiH, ono što predstavlja recimo Kenedi za USA. Kao i u slučaju gen. Delića on ne predstavlja onu moralnu, povijesnu i bilo koju drugu zajedničku vrijednost koja bi spajala različite etničke skupine u ovoj državi, već naprotiv.
Poslije koncerta, zločinačko-fašistički krezubi gledaoci otišli su kolektivno u zubara na ugradnju protezakockakockica wrote:Kako zavrsi zlocinacko-fasisticko orgijanje krezubih masa? Prodaja bijelih Adidas carapa u porastu?
Uznici

Hafis wrote:Poslije koncerta, zločinačko-fašistički krezubi gledaoci otišli su kolektivno u zubara na ugradnju protezakockakockica wrote:Kako zavrsi zlocinacko-fasisticko orgijanje krezubih masa? Prodaja bijelih Adidas carapa u porastu?
Uznici
Ne kontam sta si se svezao Delica. Mogu ja i tebi prebacivati i haske uznike i one prazne stolice sa sinocnjeg koncerta.Hafis wrote:Vidi ovoga.dezurni_ucenik wrote:Hafis wrote:[
A jebat ga. Svak' prodire dokle može.
A njofrina zrakoplovna stanica u purgeristanu? To nije jelTe problem?
Da si pazio na predavanju ne bi tako glupa pitanja postavljao.
Ali evo zbog maloljetnika i onih koji slabije shvaćaju, ponoviti ću:Za primjer Tuđmana se ne može baš reći (mada nisam baš neki njegov poklonik).Alija ne predstavlja za današnju državu BiH, ono što predstavlja recimo Kenedi za USA. Kao i u slučaju gen. Delića on ne predstavlja onu moralnu, povijesnu i bilo koju drugu zajedničku vrijednost koja bi spajala različite etničke skupine u ovoj državi, već naprotiv.
Rat u BiH i u RHrvatskoj ima nesumnjivo dosta zajedničkih komponenti, ali i velikih razlika. Pogledat ćemo samo način na koji su okončani u BiH i RH.
U RH rat je okončan apsolutnom pobjedom, koja slagali se mi ili ne donosi i neke zasluge ljudima koji su bili na čelu pobjedničke strane, u ovom slučaju strane koja je zastupala međunarodno priznatu državu. Tako da je povjesno, Tuđman sa svim svojim pogreškama, zabludama ... da ne nabrajam dalje, ipak zadužio R Hrvatsku u jednom povjesnom trenutku i za njega se ne može se reći da razdvaja građane R Hrvatske u toj mjeri kao gornji primjer.
U BiH rat je okončan mirovnim sporazumom, ne postoji pobjednička strana. Koliko god se danas trudili da iznosimo teze da je Alija zastupao ''legalnu izabranu vlast'', da je zastupao interes svih njenih naroda i građana, to danas jednostavno ne prolazi kod druga dva naroda, niti će ikada proći. To su činjenice i od toga ne treba bježati. Uostalom to se može ustanoviti najobičnijom anketom, normalno s randomiziranim uzorkom ispitanika.
Toga je bila svjesna i MZ i na ishitreno imenovanje sarajevskog aerodroma po njegovom imenu reagirala je ukidanjem te odluke.
Ma sute ko picke kad god nisu u masi.moa wrote:PA ovi stvarno nemaju mjere ni srama a ni vjere ni sekunde. Europejci.. Samo me zanima da li iko od ovih ljudi ima istu kolicinu mrznje prema drugom kad odu Frankfurt, Berlin, Bec, Pariz, Madrid, Amsterdam. Kad vide crnce, kineze, japance, arape, pokrivene, odkrivene.. Koji je to mentalni sklop.
ABH017 wrote:IMT25 wrote:
Usput, vidjeh da si korigovao svoj tekst, pa da ti pomognem. Muslimani ne kažu amEnovao, već aminovao. Bolje bi ti bilo da si ostavio potpisao. Manje bi se provalio. Ovako smo saznali motive tvog pojavljivanja i piskaranja ovdje, a to je opravdavanje zločinaca iz svog tora.

Ne treba im Brammertz dok god su se spremni redovno upucati u nogu kao sinoc. Iz dana u dan, sami sebe stavljaju tik uz Srbe, a nekad i koju stepenicu nize.LBVIEW wrote:Sto ono rece Bramertz o jedinim istinskim promicateljima europskih vrijednosti na planeti i sire, caca ga antihrvatski? I jos smjesti puk koji je postojano na predzidju krscanstva od stoljeca sedmog(nakon dolaska iz Irana)u istu jakosnu skupinu sa Srbima?!![]()
![]()
Takvi cim cuju prezime odmah urlicu "Zemljaaaak"moa wrote:PA ovi stvarno nemaju mjere ni srama a ni vjere ni sekunde. Europejci.. Samo me zanima da li iko od ovih ljudi ima istu kolicinu mrznje prema drugom kad odu Frankfurt, Berlin, Bec, Pariz, Madrid, Amsterdam. Kad vide crnce, kineze, japance, arape, pokrivene, odkrivene.. Koji je to mentalni sklop.
Odvadi malo Che. Ti ispade k'o da si robijo u Lepoglavi zbog pretjerane multietniĆnost sa Starim i Mošom . I još ih šahu učio.moa wrote:PA ovi stvarno nemaju mjere ni srama a ni vjere ni sekunde. Europejci.. Samo me zanima da li iko od ovih ljudi ima istu kolicinu mrznje prema drugom kad odu Frankfurt, Berlin, Bec, Pariz, Madrid, Amsterdam. Kad vide crnce, kineze, japance, arape, pokrivene, odkrivene.. Koji je to mentalni sklop.

Katastrofa. Cega se pametan stidi, budala se ponosi.zunazu wrote:Predizborni plakat hrvatske stranke baziran na nacističkim propagandnim materijalima:
HNS je skonto sta je napravio, ali je bilo kasno za otkazivanje...kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.dnevnik.ba/vijesti/marijan-k ... u-koncertu
HNS u epizodi: "SDA-ovskim stopama revolucije"dječak sa šibicama wrote:Cuj zabranilo Knezovicu da govori, Poskok na aparatima