Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
'Dobro znamo koje su zaljevske drzave bile sretne kada je u Turskoj bio vojni udar. Ako vi imate obavjestajne sluzbe, imamo i mi'.
Na ciji je ovo racun?
Oman i Jemen?
Nisu te dvije zemlje. Druge dvije
Stvar je prosta. Svi su u svom dvorištu uveli notorne diktature. Turska ne treba spominjati, u Iranu prije par dana u zatvoru završio Ahmedinedžadov savjetnik zbog komentara na njegovom profilu koji je neko drugi ostavio. Samo još u arapskom svijetu realno imaju vlast i ozbiljni mediji koji i dan i noć govore protiv nje bez ikakvih sankcija. Katar jeste država za sebe, ali u suštini sve te zemlje su jedna velika mahala, htjeli to ili ne, jedni na druge imaju uticaja i sve je povezano. Katar, Kardavi, Al Jezeera, sve to ima svoje, i Emirati i Saudija žele svoje dvorište urediti po uzoru na tursko ili iransko pa i rusko. Dakle, jedna jaka vlast, jedni jaki vladini mediji, jedna jaka cenzura, jedna politika, gdje se zbog upisa na Fejsbuk profilu ide u zatvor i to je to. Tražiti od Saudije i Emirata da tolerišu Ihvanije i Kardavija kao da tražiš od Turske da prihvati normalnim FETO ili Gulena.
ma sve je to šuplja i to ogromna šuplja, lafo aj mb terorizam kritike bla bla bla
jedini cilj ovoga je pokazati šta se desi kad ne slušaš tel aviv i kad imaš veze sa iranom
moke_31 wrote:I na čijoj si sad strani kad je KSA protiv MB i Qatara?
Ja sam ovo predvidio.
Na temi Sirija sam, ima godina, ispisao da će SVI, ali SVI ANTISIRIJSKI AKTERI PLATITI CEH, a da će Saudi izgubiti tron, a vrlo moguće i glave. Katar je samo karma u nizu.
Ja sam ovo predvidio.
Na temi Sirija sam, ima godina, ispisao da će SVI, ali SVI ANTISIRIJSKI AKTERI PLATITI CEH, a da će Saudi izgubiti tron, a vrlo moguće i glave. Katar je samo karma u nizu.
Naprotiv, ti si upravo suprotno govorio. "Zašto arapsko proljeće u Siriji? Saudija uvodi Sirijcima demokratiju hahaha?"
Koga briga za Iran ili Hezbollah? Ugrožene su zemlje zaljeva kakav crni Iran ili Hezbollah.Asad nikada nije bio prijetnja tim zemljama, opozicija jeste. Hezbollah je ginuo za bogataše zemalja zaljeva, uostalom dobio je keš i samo odradio ono što se od njega očekivalo.
Nije lijepo izmišljati. Iz godine u godinu pišem i obrazlažem gubitke koje imaju antisirijski akteri. Pa neku noć sam istu stvar ponovio, tvrdeći da će na kraju i Izrael platiti ceh.
Svi ostali antisirijski akteri (USA, GB, Fra, Turska, Katar, S. Arabija) taj ceh već plaćaju.
sarajevoxxxx wrote:Nije Iran njima prijetnja, to su gluposti.
znaš li ti zašto ovi teroristi nose crne zastave i smisao nastanka daeša ?
kad nađeš odgovor na pitanje daeša i crnih zastava dobićeš i odgovor zašto je iran prijetnja
mada vjerujem ja da ti to već znaš samo praviš dimnu zavjesu
Ja sam ovo predvidio.
Naprotiv, ti si upravo suprotno govorio. "Zašto arapsko proljeće u Siriji? Saudija uvodi Sirijcima demokratiju hahaha?"
Koga briga za Iran ili Hezbollah? Ugrožene su zemlje zaljeva kakav crni Iran ili Hezbollah.Asad nikada nije bio prijetnja tim zemljama, opozicija jeste. Hezbollah je ginuo za bogataše zemalja zaljeva, uostalom dobio je keš i samo odradio ono što se od njega očekivalo.
Čeli sve te zemlje koje si nabrojao zajedno nisu ni stoti dio uložile napora, novca, ljudstva, i sredstava kao Iran i Rusija. Stvarni sukob je ovaj između ihvanija i vlasti. Sve ostalo je nebitno. Asad makar i Alevit ili šija je sasvim pristojan partner, ihvanije ili nebitno neke druge skupine opozicije su prava prijetnja i to se vidi iz ovog sukoba Katar vs zemlje zaljeva. Misliš da se Al Jazeera zabranjuje zbog Ajatollaha? Gdje su Asaibul Hak i druge skupine zašto nisu na crnoj listi?Emirati i Saudija sto puta je tim dvijema zemljama stalo do dobrih veza sa Iranom nego samom Iranu. Iran je jedno milion puta Emiratima bliži (i geografski i na svaki drugi način) od jedne Turske itd.
sarajevoxxxx wrote:Čeli sve te zemlje koje si nabrojao zajedno nisu ni stoti dio uložile napora, novca, ljudstva, i sredstava kao Iran i Rusija. Stvarni sukob je ovaj između ihvanija i vlasti. Sve ostalo je nebitno. Asad makar i Alevit ili šija je sasvim pristojan partner, ihvanije ili nebitno neke druge skupine opozicije su prava prijetnja i to se vidi iz ovog sukoba Katar vs zemlje zaljeva. Misliš da se Al Jazeera zabranjuje zbog Ajatollaha? Gdje su Asaibul Hak i druge skupine zašto nisu na crnoj listi?Emirati i Saudija sto puta je tim dvijema zemljama stalo do dobrih veza sa Iranom nego samom Iranu. Iran je jedno milion puta Emiratima bliži (i geografski i na svaki drugi način) od jedne Turske itd.
Da citiram samoga sebe, kao odgovor na tvoje savo-mortale konstrukcije:
salik79 wrote:Nego, ova "BI antiteror koalicija", da li je ovo ostvarenje ovogodisnjeg poziva Avigdora Libermanna za formiranjem iste, za borbu protiv Irana? Naime, on je pozvao sve "umjerene" sunitske zemlje, na celu sa KSA, na stvaranje BI "NATO-saveza" sa Izraelom, a u cilju borbe protiv Irana. Prema njegovim rijecima:"Iran je najveca opasnost za jevrejsku drzavu", te dodao "da su i sunitske zemlje uvidjele da za njih najvecu opasnost ne predstavlja Izrael, ili Cionizam, ili Jevreji, nego Iran".
Prije njega na formiranje ovog saveza pozvao je i bivsi prvi covjek Sin-Beta Amy Ayalon...
Koincidencija?!
Katar im je nepouzdan, jer je prevrtljiv kao i duhovni vodja im - Karadavi, a vojno i geostrateski nebitan. Taj dio treba da preuzme pouzdan partner u vidu porodice Saud i loze ibn Abdulvehab (s "duhovne" strane). Da te podsjetim na sta je Amy Ayalon mislio, a Avigdor Liberman, uz odredjene dorade, implementirao:
sarajevoxxxx wrote:Čeli sve te zemlje koje si nabrojao zajedno nisu ni stoti dio uložile napora, novca, ljudstva, i sredstava kao Iran i Rusija. Stvarni sukob je ovaj između ihvanija i vlasti. Sve ostalo je nebitno. Asad makar i Alevit ili šija je sasvim pristojan partner, ihvanije ili nebitno neke druge skupine opozicije su prava prijetnja i to se vidi iz ovog sukoba Katar vs zemlje zaljeva. Misliš da se Al Jazeera zabranjuje zbog Ajatollaha? Gdje su Asaibul Hak i druge skupine zašto nisu na crnoj listi?Emirati i Saudija sto puta je tim dvijema zemljama stalo do dobrih veza sa Iranom nego samom Iranu. Iran je jedno milion puta Emiratima bliži (i geografski i na svaki drugi način) od jedne Turske itd.
Pomenute zalivske zemlje idu na Katar radi sebe a ne radi Sirije. Oni, Saudi i Thani su - bez obzira na neslaganja oko ihvanija - zajedno skidali lojalističke glave po Damasku i Siriji.
Uzalud, ne bi me čudilo da i njih (Thanije i Saude) politički i biološki nadživi Bašar.
Salik. Slušaj me brate. Nema ništa od njihove "akcije" protiv Irana, a ako je i bude, Iran, Kina i Rusija će prevrnuti planetu naglavačke sedam puta. Napad na Iran, to je sedam smrtnih presuda za svakog napadača.
Challenger__ wrote:Salik. Slušaj me brate. Nema ništa od njihove "akcije" protiv Irana, a ako je i bude, Iran, Kina i Rusija će prevrnuti planetu naglavačke sedam puta. Napad na Iran, to je sedam smrtnih presuda za svakog napadača.
U to nemam ni trunke sumnje, jer je jasno Ko je na cijoj strani
Napad na Iran je napad na Kinu, to je deklarativna kineska crvena linija. Napad na Iran je napad na Rusku Federaciju. Napad na Iran je napad na Iran. Da ne idem u dublje stvari, da se zadržim na matematici i fizici: U takvu avanturu se zavući, pa to je gore od samoubistva.
Takav napad bi izazvao takvu reakciju da bi to bilo bez presedana u cjelokupnoj ljudskoj historiji.
Salik pročitaj malo o vezama Irana i Emirata konkretno ekonomija, izvoz i uvoz. Ima dobar tekst objavljen početkom ove krize u Jemenu. Naslov otprilke "Zašto Emirati ne mogu prekinuti odnose sa Iranom". Lik piše o tome koliko Emirati zavise od Irana koji tri puta uvozi više robe od Emirata nego što izvozi u tu zemlju. Poslije Kine najveća robna razmjena Emirata je sa Iranom itd. Pa evo ovaj rat u Siriji je pokazao koliko su zemlje zaljeva bile nezainteresovane za stradanja Sirijaca. Za Saudiju mnogi kažu da nisu primili niti jednu izbjeglicu. Nisu organizovali niti jedne demonstracije povodom masakara. Evo ja odgovorno tvrdim da ćeš više nači kritike Asadovih masakara kod iranske opozicije nego kod vladajuće elite u zemljama zaljeva. Ako nikada nisu u ove dvije godine rata organizovane neke demonstracije pred ruskom ambasadom u Abu Dabiju ili Rijadu, ako nikada nije bila niti jedna izjava ministara vanjskih poslova tih zemalja povodom tih masakara, naravno da neće uraditi i da nisu uradili mnogo zahtijevnije stvari od tih. Saudija nema svog Kasima u Siriji. Muhejsini je terorista. Ne što ne znaju već što im nije u interesu.
Challenger__ wrote:Bi oni likovi iza scene u rat na Iran, bi, samo osim ISIL-a nema ko da gine za njih. A iza Irana... No comment.
Pa kako objašnjavaš da nema ko da izađe pred rusku ambasadu u Abu Dabiju i protestuje protiv stradanja građana npr. Haleba. Cijeli svijet od Izraela pa do naše BiH svi su izašli ali ne i građani Saudije i UAE. Nije da nema ko, za one Asadove masakre 99% svih arapa bi ginulo da ih zaustavi, ali možeš tamo otići samo kao Isil u prevodu "ne tiče te se, gledaj svoja posla" ili ćeš završiti u zatvoru kao terorista. Isil svima odgovara. Samo tim narodima ne, ne što se izmaklo kontroli ili loše procjenilo od strane zemalja koje često spominješ, već što to tako treba da bude.
Challenger__ wrote:Bi oni likovi iza scene u rat na Iran, bi, samo osim ISIL-a nema ko da gine za njih. A iza Irana... No comment.
Pa kako objašnjavaš da nema ko da izađe pred rusku ambasadu u Abu Dabiju i protestuje protiv stradanja građana npr. Haleba. Cijeli svijet od Izraela pa do naše BiH svi su izašli ali ne i građani Saudije i UAE. Nije da nema ko, za one Asadove masakre 99% svih arapa bi ginulo da ih zaustavi, ali možeš tamo otići samo kao Isil u prevodu "ne tiče te se, gledaj svoja posla" ili ćeš završiti u zatvoru kao terorista. Isil svima odgovara. Samo tim narodima ne, ne što se izmaklo kontroli ili loše procjenilo od strane zemalja koje često spominješ, već što to tako treba da bude.
Isti oni koji dovodise djecicu da na IDF-ovim granatama ispisuju poruke za palestinsku djecu. Isti oni koji se udobno zavalise u fotelje i trosjede na nekom uzvisenju, da na miru, uz kokice, rostilj i pivu posmatraju kako bijeli fosfor i one granate rostiljaju Gazu. I da, isti ti vele i ovo: Israeli Officers: You’re Doing ISIS Wrong http://www.politico.com/magazine/story/ ... ong-215172
Pa kako objašnjavaš da nema ko da izađe pred rusku ambasadu u Abu Dabiju i protestuje protiv stradanja građana npr. Haleba.
Znaju da je u pravu Damask, znaju da je u pravu Rusija, zato to ne rade. Kako će da protestuju protiv onih čije postojanje im uliva nadu i čije postojanje indirektno svjedoči da postoji Bog, da je Bog najveći.
To nije glupi Edin od Zavidovića Ruman, to je Arap, musliman.
I da ne zaboravim, ovi u "nasoj BiH" bijahu oni od msm zaludjenih konzumenata, preko jadova poput onog Redzica iz Zenice, kojega vehabiti za saudijsku stoju upregnuse, do proteroristickih azijata koji trenutno obitavaju u "nasoj BiH".
sarajevoxxxx wrote:Nije Iran njima prijetnja, to su gluposti.
Ti si jedan obican licemjer i lazov..
Za takve Allah kaze..
“A da hoćemo, Mi bismo ti ih, uistinu, pokazali i ti bi ih, sigurno, po biljezima njihovim poznao. Ali ti ćeš ih poznati po načinu govora njihova, – A Allah zna postupke vaše.” (Muhammed, 30.)