AERODROM TUZLA

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Connaisseur Karlin

#226 Re: AERODROM TUZLA

Post by Connaisseur Karlin »

Nadzorna_ploca wrote:Imaju znakovi cini mi se. Nisam siguran ali ima ogranicenje brzine sigurno i cini mi se i za lezece.
Kad si znao da ides tim putem morao si znati i za lezece. :mrgreen:
Mene vise interesuje kako ce to izgledati kad konacno zavrse. Da je jadno to nam je svima jasno ali pregrmi se nekako. Banja luka ce svakako uzeti svoj dio, sa putnom infrastrukturom ili bez. Najkriticniji dio je od kruznog toka u Par selu pa prema aerodromu. Put je dosta uzak i podrobljen. Ova opcija preko Spreckog polja koju je Dope spomenuo je mozda i jednostavnija za uraditi ako to bude ozbiljan projekat. Da se pravi i popravlja put kroz Dubrave to mi je nerealna opcija, previse dvorista izlazi na cestu. Uglavnom da ne serem i da zakljucim da je prilaz Tuzli iz svakog dijela drzave los tako da ne vjerujem da je i ovaj mali dio posebno nesto.
uh da sam sefica na vasem aerodromu, kako bih ja to sredila :D
bh.tornjak

#227 Re: AERODROM TUZLA

Post by bh.tornjak »

Tuzla International Airport

NOVE LINIJE:

Uskoro 6 novih linija sa našeg aerodroma i to za:

HAMBURG ili HANOVER, PARIZ, MILANO, te vraćanje u red letenja linije za LONDON i OSLO!

Postojeća 2 bazna aviona nisu u mogućnosti odraditi sve ove dodatne linije, pa Wizz air uvodi i treći bazni avion na našem aerodromu! Trenutno u jeku sezone aerodrom obara sve dosadašnje rekorde sa 275.000 u odlasku i dolasku u 2018 godini i dobio je status "Regionalni" aerodrom, i popunjenost sadašnjih aviona je 98%!
bach

#228 Re: AERODROM TUZLA

Post by bach »

Svaka čast za nove linije, ali ono je štala, ne aerodrom.
Nadzorna_ploca

#229 Re: AERODROM TUZLA

Post by Nadzorna_ploca »

Nama se svidja ta stala.
spreca

#230 Re: AERODROM TUZLA

Post by spreca »

treba nekima zabraniti ulazak u stalu...izgleda da im je u djetinjstvu dosadila :lol:...mi bar imamo "stalu" a sta oni imaju :mrgreen:
djkurt

#231 Re: AERODROM TUZLA

Post by djkurt »

Samo da ne moram u Sarajevo ako hoću da letim negdje, pa nek je i štala.
Paco

#232 Re: AERODROM TUZLA

Post by Paco »

Put kroz Par Selo i Dubrave G. i D. sad izgleda super u odnosu na period dok su tu saobracale hiljade vozila radnika u bazi "Orao", kao i vozila i masinerije snaga IFOR/SFOR-a.

Aerodromska infrastruktura jeste losa, ali bice to sve mnogo bolje. Imam osjecaj da je "domacine" kompletna situacija s brojem putnika uhvatila totalno nespremne i da su iznanadjeni brojem putnika (nesto poput zimskih sluzbi u decembru i januaru).

Parking je posebna prica, odnosno izlaz s istog. Ono je nesto sto se mora podhitno rijesiti. Da ne elaboriram mnogo, dva aparata za naplatu parkinga (ili mozda samo jedan + trenutni nacin naplate) i jos jedna rampa za izlaz bi rijesili problem. Za neupucene - na izlaz s parkinga se zna cekati i po pola sata :-)
mousstapha

#233 Re: AERODROM TUZLA

Post by mousstapha »

Ma nema sta, treba se uhvatiti posla i sto manje suplje. Super je kad se popravlja i gradi nesto za sta postoji potreba vec danas. Aerodrom je svugdje u svijetu postao mjesto investicija i prilika za razvoj grada. Sajamski prostori, putna infrastruktura do aerodroma, hoteli i razne ostale zajebancije ucine od aerodroma grad za sebe. Nadam se da ce broj putnika kroz godine samo rasti i da ce u skladu sa tim infrastruktura postati samo bolja.
Heller

#234 Re: AERODROM TUZLA

Post by Heller »

mousstapha wrote:Ma nema sta, treba se uhvatiti posla i sto manje suplje. Super je kad se popravlja i gradi nesto za sta postoji potreba vec danas. Aerodrom je svugdje u svijetu postao mjesto investicija i prilika za razvoj grada. Sajamski prostori, putna infrastruktura do aerodroma, hoteli i razne ostale zajebancije ucine od aerodroma grad za sebe. Nadam se da ce broj putnika kroz godine samo rasti i da ce u skladu sa tim infrastruktura postati samo bolja.
Kad Dubrave postanu čaršija :mrgreen:
shake69

#235 Re: AERODROM TUZLA

Post by shake69 »

Razvukli su posteno. U novembru poceli, rok 90 dana a sad august za 10 dana dolazi! :shock: Kad frajeri ubrzaju i ´´s brda s dola´´ zavrse sve krajem septembra u jeku predizborne kampanje.
Image

Izvor: skyscrapercity)
vjesticanametli

#236 Re: AERODROM TUZLA

Post by vjesticanametli »

bh.tornjak wrote:Tuzla International Airport

NOVE LINIJE:

HAMBURG ili HANOVER, PARIZ, MILANO, te vraćanje u red letenja linije za LONDON i OSLO!

Postojeća 2 bazna aviona nisu u mogućnosti odraditi sve ove dodatne linije, pa Wizz air uvodi i treći bazni avion na našem aerodromu! Trenutno u jeku sezone aerodrom obara sve dosadašnje rekorde sa 275.000 u odlasku i dolasku u 2018 godini i dobio je status "Regionalni" aerodrom, i popunjenost sadašnjih aviona je 98%!
:sretan:
insomnia78

#237 Re: AERODROM TUZLA

Post by insomnia78 »

Izmisljotina. To su njihove zelje
insomnia78

#238 Re: AERODROM TUZLA

Post by insomnia78 »

Jukanović: Nadamo se novim linijama s Tuzlanskog aerodroma
http://www.klix.ba/clanak/180719113
U proteklim danima u javnosti se pojavila informacija da će upravo za spomenuta odredišta iz Tuzle uskoro biti uspostavljene aviolinije, ali dogovor između Međunarodnog areodroma u Tuzli i kompanije Wizz Air o ovome nije uspostavljen.

"Prema našim istraživanjima to su potencijalno dobre destinacije i nadamo se da ćemo kroz pregovore u budućnosti s našim partnerom doći do eventualnog otvaranja nekih od njih, kao i vraćanje u red letenja nekih ranijih", rekao je Enver Jukanović, izvršni direktor za marketing i razvoj Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Kada je riječ o stacioniranju trećeg baznog aviona kompanije Wizz Air, do toga zasad neće doći jer, kako je istakao Jukanović, odluka o tome još uvijek nije donesena.
doktor78

#239 Re: AERODROM TUZLA

Post by doktor78 »

shake69 wrote:Razvukli su posteno. U novembru poceli, rok 90 dana a sad august za 10 dana dolazi! :shock: Kad frajeri ubrzaju i ´´s brda s dola´´ zavrse sve krajem septembra u jeku predizborne kampanje.
Image

Hoce li iko snositi sankcije za ovoliko probijanje rokova? Je li prilikom raspisivanja tendera trazena bankovska garancija koja bi se aktivirala u ovakvim slucajevima?
spreca

#240 Re: AERODROM TUZLA

Post by spreca »

doktor78 wrote:
shake69 wrote:Razvukli su posteno. U novembru poceli, rok 90 dana a sad august za 10 dana dolazi! :shock: Kad frajeri ubrzaju i ´´s brda s dola´´ zavrse sve krajem septembra u jeku predizborne kampanje.
Image

Hoce li iko snositi sankcije za ovoliko probijanje rokova? Je li prilikom raspisivanja tendera trazena bankovska garancija koja bi se aktivirala u ovakvim slucajevima?
Nista od toga...ovdje je posao namjesten izmedju Novalica i jos nekih od aerodroma....o tome se je vec pisalo i da postoji sukob interesa
shake69

#241 Re: AERODROM TUZLA

Post by shake69 »

spreca wrote:
doktor78 wrote:
Image

Nista od toga...ovdje je posao namjesten izmedju Novalica i jos nekih od aerodroma....o tome se je vec pisalo i da postoji sukob interesa
Cuo sam i ja to ali na tabli kao izvodjac radova pise Tom Cat a njegov je vlasnik neki Mujkanovic, predsjednik FK Slobode!
Nazalost nema tu petlje niko da pokrene odgovornost i eventualne penale jer svi su SDA bratija!
spreca

#242 Re: AERODROM TUZLA

Post by spreca »

shake69 wrote: Cuo sam i ja to ali na tabli kao izvodjac radova pise Tom Cat a njegov je vlasnik neki Mujkanovic, predsjednik FK Slobode!
Nazalost nema tu petlje niko da pokrene odgovornost i eventualne penale jer svi su SDA bratija!
Nesto se kod njih dogadja...znam covjeka koji je napustio a bio je vecoj duznosti.....na pitanje sto si napustio kaze...necu ja ni za koga da idem u zatvor.....na samom pocetku je bilo da bi to radio brt od novalica pa se je malo digla uzbuna oko toga pa je valjda trebo da uleti brat od sadasnjeg direktora u te gradjevinske radove...ma kupleraj zivi ...cim je tu umijesana SDA koja je predlagala da se aerodrom na zove A,Izetbegovic nema tu hajra ...jebo im on mater....cime je zasluzio da se zove njegovim imenom...ostavio nam razbucanu drzavu i sina debila i lopova i snahu navijem je na kardan
shake69

#243 Re: AERODROM TUZLA

Post by shake69 »

Zna li neko kako ce se nivelisati ova evidentna razlika u visini pristanisne zgrade aerodroma, mislim na dogradjeni dio u odnosu na stari? Mozda tim nekim staklenim pokrovom koji je direktor najavio. :?
Image

Image
shake69

#244 Re: AERODROM TUZLA

Post by shake69 »

Image

Zanimljivo da nikad niko da uhvati nekog radnika na ovoj skeli na aerodromu a ljudi su fakat uvijek u radno vrijeme tamo kad slikaju. I onda se pitamo zasto kasne 6 mjeseci. :?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#245 Re: AERODROM TUZLA

Post by _BataZiv_0809 »

Horor od aerodroma mada ni putnici nisu neka pljacka :-)
spreca

#246 Re: AERODROM TUZLA

Post by spreca »

shake69 wrote:Image

Zanimljivo da nikad niko da uhvati nekog radnika na ovoj skeli na aerodromu a ljudi su fakat uvijek u radno vrijeme tamo kad slikaju. I onda se pitamo zasto kasne 6 mjeseci. :?
ja sam bio u petak na aerodromu ceko nekog rodjaka iz Njemacke....vidio sam radnike i cuo ih ali nisam slikao a mogo sam...jedina zamjerka je bas kad su putnici izlazili posle granicne i carinske kontrole radila je motorka punom parom...to bi mozda mogli reguliati da tad bude sto manje suma jer kako ce putnik ili sluzbenik cuti razgovor izmedju sebe kad je takva buka
DON_eARL

#247 Re: AERODROM TUZLA

Post by DON_eARL »

NOVE LINIJE:

Ima li neko neki konkretniji datum za ove nove linije? :-D
shake69

#248 Re: AERODROM TUZLA

Post by shake69 »

DON_eARL wrote:

NOVE LINIJE:

Ima li neko neki konkretniji datum za ove nove linije? :-D
Provala nekog nazovi portala. Ljudi samo imaju ideju i rado bi razgovarali s Madjarima...
seln

#249 Re: AERODROM TUZLA

Post by seln »

_BataZiv_0809 wrote:Horor od aerodroma mada ni putnici nisu neka pljacka :-)
Srecom, sad imas i u Banjaluci...
Last edited by seln on 26/08/2018 12:51, edited 1 time in total.
starii

#250 Re: AERODROM TUZLA

Post by starii »

seln wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Horor od aerodroma mada ni putnici nisu neka pljacka :-)
Sreco, sad imas i u Banjaluci...
Mozes letiti i sa sarajevskog aerodroma za par stoja ili sa tuzlanskog za 20-tak KM...
Post Reply