Zamjena treza...puna evropa i svijet slicnih sistema...ali politicari i drzavni sistem funkcionisu...kod nas nista od toga, sta je to bolja Hrvatska i Srbija i sa onakvim sistemima? Sta je Trump izvaljivao i postao predsjednik SAD to i u BiH jos nije doslo do tog stadija...pa nista...ne vidim zbjegove muslimana prema kanadi.Connaisseur Karlin wrote:popisom stanivnistva su tri strane dokazale da se u BiH iskljcivo moze voditi etno-nacionalisticka politika , a drzava sa takvim nivoom razmiljanja ne moze nomrlano funkioniratiGeneral War wrote:Pa sad ce izbori jos malo, sta si mslila da ce neko otvoriti temu kako se rijesiti bijede i odlazaka iz zemljeConnaisseur Karlin wrote: stavovi se mjenjaju
Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
- General War
#226 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
- Connaisseur Karlin
#227 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
e bas sam patriotkinjaSaraFina wrote:Connaisseur Karlin wrote:ja nista ne zagovrama, ali eto procitah da Bosanjci zele svoju novu teritorijuSaraFina wrote:![]()
Ljubinka bona, kakvu ti podjelu to zagovaraš i potenciraš? ?? Razočaraćeš Arzulaha, on tebe vidi ko našeg špijuna
rnomalnom svijetu je vazna cijela BiH, ali isti dio populacije je vlro nizak u BiH , nisam sigurna kako ce BiH ospatati kao drzava narednih 20 godina , ako se nastavi zivjeti sa istim stilom i tempom zivota
Ništa ne brini. Ako već hoćeš konretno doprinijeti opstanku i natalitetu... i tu ima rješenje. Žena si i bosanska 100% patriotkinja. Znaš što ti je raditi
ja sam 1/3 bosanka
- General War
#228 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
Sjooo, pa i Hrvatska je podjeljena na Zupanije...de ba pusti se te price. dodji na bosansku granicu pa ce ti se kazati iz kojeg god pravca hoces.Connaisseur Karlin wrote:BiH je podjeljena na FBiH i RS , tesko je reci , da je doticna drzava cijelaGeneral War wrote:Ima svako svoj dio kolaca da handri svoj narod koliko zeli u sadasnjoj BiH...BiH je cijela, samo ne zele cijeli narod...kako bi inace servirali ovakve nacionalisticke bljuvotine.Connaisseur Karlin wrote: ne sekiram se, zasto bih se sekirala
ali je prica ista: svi tajno zele da imaju svoju cistu etnicku teritoriju,ali javno glume , kako zele cijelu BiH
- Connaisseur Karlin
#229 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
nije zamjena teza, jer nesto sto funkcionira isto ili slicno u svijetu, ne mora i najcesce, ne moze jednako funkconirati u drugacijoj BiHGeneral War wrote:Zamjena treza...puna evropa i svijet slicnih sistema...ali politicari i drzavni sistem funkcionisu...kod nas nista od toga, sta je to bolja Hrvatska i Srbija i sa onakvim sistemima? Sta je Trump izvaljivao i postao predsjednik SAD to i u BiH jos nije doslo do tog stadija...pa nista...ne vidim zbjegove muslimana prema kanadi.Connaisseur Karlin wrote:popisom stanivnistva su tri strane dokazale da se u BiH iskljcivo moze voditi etno-nacionalisticka politika , a drzava sa takvim nivoom razmiljanja ne moze nomrlano funkioniratiGeneral War wrote: Pa sad ce izbori jos malo, sta si mslila da ce neko otvoriti temu kako se rijesiti bijede i odlazaka iz zemlje
- Connaisseur Karlin
#230 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
poredi zupanije sa federacijom i rsGeneral War wrote:Sjooo, pa i Hrvatska je podjeljena na Zupanije...de ba pusti se te price. dodji na bosansku granicu pa ce ti se kazati iz kojeg god pravca hoces.Connaisseur Karlin wrote:BiH je podjeljena na FBiH i RS , tesko je reci , da je doticna drzava cijelaGeneral War wrote:
Ima svako svoj dio kolaca da handri svoj narod koliko zeli u sadasnjoj BiH...BiH je cijela, samo ne zele cijeli narod...kako bi inace servirali ovakve nacionalisticke bljuvotine.
totlano razliciti pojmovi
- General War
#231 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
Ti izgleda namjerno naglasavas retoriku za razliku od pravnog sistema...SAD su decentralizovanije od BiH i vise jebu jedni drugima mater nego u federaciju i PC...ali dok se sve redovno placa i porez kaplje...sve OK.Connaisseur Karlin wrote:
poredi zupanije sa federacijom i rs![]()
![]()
![]()
- Skijaš
#232 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
Ima ih puno više, ali je tebi i takvima dovoljan samo jedan ; svima prihvatljivog modela podjele nije bilo, nema ga danas i neće ga biti. Čuj Neum u samo bošnjačkoj državici ?!Drvosjeca iz Dejcica wrote:Dakle šta je argument protiv ove hipotetičke ideje?
Kada izuzmemo one osobne, vidi mu glave Hamo, glupost i slično ostaju:
-Žrtve
-Evropa neće dozvoliti "islamsku" državu u srcu Evrope
A tvoja fiks ideja da će stranci (političkom Sarajevu) nametnuti realizaciju plana iz Karađorđeva djeluje kao prijetnja. I ako je tako, neka ponovo pokušaju, one se jebene zime sa devedeset treće na devedeset četvrtu stvar moralo završavati formiranjem mješovitih kantona, pa da vidim tu sisu koja će tvoje mokre snove nametnuti danas.
- Connaisseur Karlin
#233 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
Hajde,molim te,obajsni mi ako su pojam zupanija i federacija na istom nivouGeneral War wrote:Ti izgleda namjerno naglasavas retoriku za razliku od pravnog sistema...SAD su decentralizovanije od BiH i vise jebu jedni drugima mater nego u federaciju i PC...ali dok se sve redovno placa i porez kaplje...sve OK.Connaisseur Karlin wrote:
poredi zupanije sa federacijom i rs![]()
![]()
![]()
- Skijaš
#234 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
Takva stranka unutar bošnjačkog korpusa ne postoji. Ima ih koji bi to tajno podržali ali ima ih već dvije decenije, pa ništa. Javno ne smiju tako nastupiti i zato je ovo samo forumska zajebancija.Connaisseur Karlin wrote:ja nista ne zagovrama, ali eto procitah da Bosanjci zele svoju novu teritorijuSaraFina wrote:![]()
Ljubinka bona, kakvu ti podjelu to zagovaraš i potenciraš? ?? Razočaraćeš Arzulaha, on tebe vidi ko našeg špijuna
- Connaisseur Karlin
#235 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
pa BiH je vec podjeljena na Bosnjacki i Srpski dioSkijaš wrote:Takva stranka unutar bošnjačkog korpusa ne postoji. Ima ih koji bi to tajno podržali ali ima ih već dvije decenije, pa ništa. Javno ne smiju tako nastupiti i zato je ovo samo forumska zajebancija.Connaisseur Karlin wrote: ja nista ne zagovrama, ali eto procitah da Bosanjci zele svoju novu teritoriju
- Skijaš
#236 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
Nije, tačno je da postoje takva tumačenja, ali ona nisu utemeljena u Ustavu.Connaisseur Karlin wrote:pa BiH je vec podjeljena na Bosnjacki i Srpski dioSkijaš wrote:Takva stranka unutar bošnjačkog korpusa ne postoji. Ima ih koji bi to tajno podržali ali ima ih već dvije decenije, pa ništa. Javno ne smiju tako nastupiti i zato je ovo samo forumska zajebancija.Connaisseur Karlin wrote: ja nista ne zagovrama, ali eto procitah da Bosanjci zele svoju novu teritoriju
- SaraFina
#237 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
Ljubinka, kad ja tebe upoznam u SA sa zmajem bosanskim promijenićeš ti sve svetonazoreConnaisseur Karlin wrote:e bas sam patriotkinjaSaraFina wrote:
Ništa ne brini. Ako već hoćeš konretno doprinijeti opstanku i natalitetu... i tu ima rješenje. Žena si i bosanska 100% patriotkinja. Znaš što ti je raditi![]()
![]()
generacije rodjene poslije rata odlaze iz BiH , eto kako funkcionira natalitet danas u BiH
ja sam 1/3 bosanka
- Connaisseur Karlin
#238 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
Jeste nefomrlanoSkijaš wrote:Nije, tačno je da postoje takva tumačenja, ali ona nisu utemeljena u Ustavu.Connaisseur Karlin wrote:pa BiH je vec podjeljena na Bosnjacki i Srpski dioSkijaš wrote: Takva stranka unutar bošnjačkog korpusa ne postoji. Ima ih koji bi to tajno podržali ali ima ih već dvije decenije, pa ništa. Javno ne smiju tako nastupiti i zato je ovo samo forumska zajebancija.
Ustvav krsi prava manjinama, stoga takav Ustav krsi pravo na jednaka prava svih gradjana
- Connaisseur Karlin
#239 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
tesko, ali hvalaSaraFina wrote:Ljubinka, kad ja tebe upoznam u SA sa zmajem bosanskim promijenićeš ti sve svetonazoreConnaisseur Karlin wrote:e bas sam patriotkinjaSaraFina wrote:
Ništa ne brini. Ako već hoćeš konretno doprinijeti opstanku i natalitetu... i tu ima rješenje. Žena si i bosanska 100% patriotkinja. Znaš što ti je raditi![]()
![]()
generacije rodjene poslije rata odlaze iz BiH , eto kako funkcionira natalitet danas u BiH
ja sam 1/3 bosanka
- Skijaš
#240 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
Pa ako tako lako prihvataš neformalno stvoreno nepravdom, nemaš pravo da se buniš protiv nepravde. Ne možeš reći, Hrvate se gazi na tlu čitave države te Hrvatima treba dati komad teritorije gdje bi i oni mogli da gaze druge. Cilj bi trebao biti jačanje hrvatskog identiteta Fojnice a ne da se Hrvate Fojnice pušta niz vodu jer će se zauzvrat (možda) moći jebavati Bošnjake Stoca. Ako ti je prihvatljiva nepravda prema drugima, ne možeš se buniti protiv nepravde nad tobom.Connaisseur Karlin wrote:Jeste nefomrlanoSkijaš wrote:Nije, tačno je da postoje takva tumačenja, ali ona nisu utemeljena u Ustavu.Connaisseur Karlin wrote: pa BiH je vec podjeljena na Bosnjacki i Srpski dio![]()
- Connaisseur Karlin
#241 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
Pa ako nesto postoji dolsovno se prakticira u drzavi,a nije formlano papirima, to je ipak dio surove stvarnosti, zato sam napisala, nema potrebe praviti se kao da tako nesto nije prisutno u drzaviSkijaš wrote:Pa ako tako lako prihvataš neformalno stvoreno nepravdom, nemaš pravo da se buniš protiv nepravde. Ne možeš reći, Hrvate se gazi na tlu čitave države te Hrvatima treba dati komad teritorije gdje bi i oni mogli da gaze druge. Cilj bi trebao biti jačanje hrvatskog identiteta Fojnice a ne da se Hrvate Fojnice pušta niz vodu jer će se zauzvrat (možda) moći jebavati Bošnjake Stoca. Ako ti je prihvatljiva nepravda prema drugima, ne možeš se buniti protiv nepravde nad tobom.Connaisseur Karlin wrote:Jeste nefomrlanoSkijaš wrote:
Nije, tačno je da postoje takva tumačenja, ali ona nisu utemeljena u Ustavu.![]()
uostalom Federacija i RS jesu dva formlano podjeljena dijela na odredjenim nivoima
Ustav formlano ugorzava zivot svojih gradjana sto znaci,da ni Ustav ,a ni drzava ne stiti vlstiste gradjane
- Skijaš
#242 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
I u dosta se bosanskohercegovačkih domova maltretira žene i djecu, pa šta sad, da i to prihvatimo kao normalno ?Connaisseur Karlin wrote:Pa ako nesto postoji dolsovno se prakticira u drzavi,a nije formlano papirima, to je ipak dio surove stvarnosti, zato sam napisala, nema potrebe praviti se kao da tako nesto nije prisutno u drzaviSkijaš wrote:Pa ako tako lako prihvataš neformalno stvoreno nepravdom, nemaš pravo da se buniš protiv nepravde. Ne možeš reći, Hrvate se gazi na tlu čitave države te Hrvatima treba dati komad teritorije gdje bi i oni mogli da gaze druge. Cilj bi trebao biti jačanje hrvatskog identiteta Fojnice a ne da se Hrvate Fojnice pušta niz vodu jer će se zauzvrat (možda) moći jebavati Bošnjake Stoca. Ako ti je prihvatljiva nepravda prema drugima, ne možeš se buniti protiv nepravde nad tobom.Connaisseur Karlin wrote:
Jeste nefomrlano![]()
- Connaisseur Karlin
#243 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
pa Bosnjacka i Sprska teritorija u BiH imaju svoje formlane uloge ,a koje su spomennute u drzavnom UstavuSkijaš wrote:I u dosta se bosanskohercegovačkih domova maltretira žene i djecu, pa šta sad, da i to prihvatimo kao normalno ?Connaisseur Karlin wrote:Pa ako nesto postoji dolsovno se prakticira u drzavi,a nije formlano papirima, to je ipak dio surove stvarnosti, zato sam napisala, nema potrebe praviti se kao da tako nesto nije prisutno u drzaviSkijaš wrote:
Pa ako tako lako prihvataš neformalno stvoreno nepravdom, nemaš pravo da se buniš protiv nepravde. Ne možeš reći, Hrvate se gazi na tlu čitave države te Hrvatima treba dati komad teritorije gdje bi i oni mogli da gaze druge. Cilj bi trebao biti jačanje hrvatskog identiteta Fojnice a ne da se Hrvate Fojnice pušta niz vodu jer će se zauzvrat (možda) moći jebavati Bošnjake Stoca. Ako ti je prihvatljiva nepravda prema drugima, ne možeš se buniti protiv nepravde nad tobom.
milion puta sma napisala, BiH Ustav je uzas, no, nisma primjetila da se pucanstvo narocito prepire ili buni u vezi istog, vec naprotiv, koriste isti kao faktor zastiste vlastite etnicke grupe
- Skijaš
#244 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
Za mene to nisu samo srpske niti samo bošnjačke teritorije, a tu je i Ustav po kojem su tri naroda konstitutivni na tlu čitave države. Ti se slaži sa Dodikovim tumačenjima, mene to ne obavezuje na bilo šta.Connaisseur Karlin wrote:pa Bosnjacka i Sprska teritorija u BiH imaju svoje formlane uloge ,a koje su spomennute u drzavnom UstavuSkijaš wrote:I u dosta se bosanskohercegovačkih domova maltretira žene i djecu, pa šta sad, da i to prihvatimo kao normalno ?Connaisseur Karlin wrote:
Pa ako nesto postoji dolsovno se prakticira u drzavi,a nije formlano papirima, to je ipak dio surove stvarnosti, zato sam napisala, nema potrebe praviti se kao da tako nesto nije prisutno u drzavi![]()
- Connaisseur Karlin
#245 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
za tebe nisu, ali postoje rezultati popisaSkijaš wrote:Za mene to nisu samo srpske niti samo bošnjačke teritorije, a tu je i Ustav po kojem su tri naroda konstitutivni na tlu čitave države. Ti se slaži sa Dodikovim tumačenjima, mene to ne obavezuje na bilo šta.Connaisseur Karlin wrote:pa Bosnjacka i Sprska teritorija u BiH imaju svoje formlane uloge ,a koje su spomennute u drzavnom UstavuSkijaš wrote:
I u dosta se bosanskohercegovačkih domova maltretira žene i djecu, pa šta sad, da i to prihvatimo kao normalno ?![]()
Kako si zakljucio da je RS bosnjacka tritorija ili Fedracija srpska teritorija?
Ustav ne stiti Rome i Jevreje, kakva je to drzava koja ne stiti sve njene gradjene
- Skijaš
#246 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
Vrtimo se u krug. Nacrtaj svoj prijedlog podjele i postavi ga na forum pa se vrti u krug sa pobornicima podjele iz dva naroda kojim ne pripadaš.Connaisseur Karlin wrote:za tebe nisu, ali ...Skijaš wrote:Za mene to nisu samo srpske niti samo bošnjačke teritorije, a tu je i Ustav po kojem su tri naroda konstitutivni na tlu čitave države. Ti se slaži sa Dodikovim tumačenjima, mene to ne obavezuje na bilo šta.Connaisseur Karlin wrote:
pa Bosnjacka i Sprska teritorija u BiH imaju svoje formlane uloge ,a koje su spomennute u drzavnom Ustavu![]()
- Connaisseur Karlin
#247 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
zasto bi tako nesto radilaSkijaš wrote:Vrtimo se u krug. Nacrtaj svoj prijedlog podjele i postavi ga na forum pa se vrti u krug sa pobornicima podjele iz dva naroda kojim ne pripadaš.Connaisseur Karlin wrote:za tebe nisu, ali ...Skijaš wrote: Za mene to nisu samo srpske niti samo bošnjačke teritorije, a tu je i Ustav po kojem su tri naroda konstitutivni na tlu čitave države. Ti se slaži sa Dodikovim tumačenjima, mene to ne obavezuje na bilo šta.
BiH je vec podjeljena formalno na dvije teritorije, na jednoj dominira bosnjacka politika, a na drugo srpska politka
- Mx
#248 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
Vanjske granice drzave Bosne i Hercegovine nisu podijeljene, vrsi se samo unutrasnja rekonstrukcija zivotnog prostora 3 naroda i ostalih.Connaisseur Karlin wrote:BiH je podjeljena na FBiH i RS , tesko je reci , da je doticna drzava cijelaGeneral War wrote:Ima svako svoj dio kolaca da handri svoj narod koliko zeli u sadasnjoj BiH...BiH je cijela, samo ne zele cijeli narod...kako bi inace servirali ovakve nacionalisticke bljuvotine.Connaisseur Karlin wrote: ne sekiram se, zasto bih se sekirala
ali je prica ista: svi tajno zele da imaju svoju cistu etnicku teritoriju,ali javno glume , kako zele cijelu BiH
- Connaisseur Karlin
#249 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
"samo"Mx wrote:Vanjske granice drzave Bosne i Hercegovine nisu podijeljene, vrsi se samo unutrasnja rekonstrukcija zivotnog prostora 3 naroda i ostalih.Connaisseur Karlin wrote:BiH je podjeljena na FBiH i RS , tesko je reci , da je doticna drzava cijelaGeneral War wrote: Ima svako svoj dio kolaca da handri svoj narod koliko zeli u sadasnjoj BiH...BiH je cijela, samo ne zele cijeli narod...kako bi inace servirali ovakve nacionalisticke bljuvotine.
-
Novak20
#250 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
hAZNADAR wrote:Nije još vrijeme za nacionalnu drzavu Bosnjaka.
Ali ce ovim slijedom i razvojem kod ostalih - to u buducnosti biti logican slijed i logican rezultat.
Zasto jos nije vrijeme - zato sto granice te nacionalne drzave nebi bile bas velike - koja korist od nacionalne drzave Bosnjaka na frtalju Bosne. Do daljnjega.
I naravno - nije to nikakav Bosnjakistan - vec prosto i jednostavno kao i danas Bosna i Hercegovina.
Da imamo pameti ko sto nemamo, imali bi plan i volju ici na to. Furati multietnicnost retoricki i oficijelno a u stvarnosti ici na drzavu za Bosnjake. Neka mi oproste svi bosanski orjentisani Srbi, Hrvati i Ostali koji su za ovu drzavu - ali ih je premalo da bi politicke ciljeve prilagodjavao njima.
Siguran sam da nebi bili diskriminisani od Bosnjaka nikada.
Grohotom se smijem zadnjoj rečenici i povlačim sve što sam ranije napisao da nije kasno za BiH.
Nek' svako radi i snalazi se za sebe, pa šta bude. Nije više niko lud da bude Ilija Jurišić ili Dragan Vikić.