gentoo wrote:Ne vjerujem da je iko ovdje protiv prosirenja.. da je da imaju i 4 piste sto se mene tice (iako je po meni potrebniji veci apron nego pista).. Problem je sto ti kao vidis neki problem, koji niko drugi ne vidi a opet znas nesto (ili tvrdis da znas) sto mi ostali ne znamo, ali ne smijes reci.. pa spominjes quote od TK, pa sad odjednom TK ne leti gdje bi ti da leti.. ?
Ja sam mislio da ti imas poslati X lijekova na relaciji SJJ-IST (ili obrnuto) i da TK nece da ti da 330F za to jer je za njih to vjerovatno smijesan iznos pa su ti rekli "jarane letimo 3x dnevno za malim avionom rasporedi to jer drugacije ne ide"
Da si ti sa TK pricao o $xxx.xxx iznosu vjeruj da pista i njene dimenzije ne bi bili problem i da bi 330F sletio po tvoj kargo
vidim da i ti nemaš pojma o čemu pričaš i nemam pojma čime se vi bavite ljudi
transport od tačke a do tačke b je kurac i niko to ne radi, nikog ne interesuje jedna pošiljka i transport SJJ - IST
transporti pošiljki +100 kg sa desetina adresa u BiH na desetine različitih destinacija svaki dan su posao i pare i napredak i profit i razvitak
ako imaš ograničenje bilo kakvo trpi i posao i sve
sad se može takav posao raditi za koverte i paketiće
pravi posao za sve bi bilo min 10 paleta dnevno avionom za deset destinacija širom svijeta koje se sad šalju kopnom na Beč što je 30% troška od direktno, plus još 100% troška aviona iz Beča a traje 5 dana
tih 10 paleta mora biti u stanju povući ono operatera koji lete sa SJJ dnevno (Turkish, Austrian, Adria, Air Serbia, Lufthansa, itd) ali nisu u stanju i dopremiti za max 3 dana na aerodrom zemlje destinacije
jednostavna logika koju niko ne konta
možda je to radi manjka putničkog pa su male ptice - možda, validan je argument
činjenica jeste da pista nije large nego mid size
hoće li njeno proširenje dovesti veće ptice - ne znam, možda neće, možda će još manje slijetati
ono što znam je da trenutna neće sigurno omogućiti da slete ptice koje ne mogu radi dužine
veće ptice mogu vući više robe
ima li roba za velike ptice svaki dan iz BiH - garantujem da ima, sve velike i male transportne firme iz BiH dnevno kamionima šalju avionske robe kopnom za Beč pa iz Beča po svijetu
konkurencija iz regiona šalje direkt i naravno da su konkurentniji na svjetskom tržištu
je li moramo dalje u detalje šta je to konsolidovani transport ili ne?
ako ne kontate i dalje, meni je žao, za neke se teme zaista mora raditi određeni posao da bi bilo jasno