Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post Reply
Denijaz1254

#226 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by Denijaz1254 »

detroit-mercy wrote:
Denijaz1254 wrote:https://www.klix.ba/biznis/u-hadzicima- ... /170330028

Evo svjeze vijesti sa klix naslovne. Pa nema sedmica da prodje a da ne vidimo najavu jednog srednjem projekta arapskog. Jal Kuwajt jal Bahrein, Jal Emirati, Jal SA ali i Turska, Azerbejdzan...Steta samo sto su se Malezijci nakon Bosmala malo usutili....

Kolko znam u zadnje 3 sedmice imamo najavu mega hotela kod Tarcina , pocetak izgradnje najveceg stambenog komplexa u BiH (Sarajevo Tower), najava Ilidza Pearl resorta i jos par naselja kod Ilijasa. Ovo ide jako brzo.... Do 2020. godine u Mostaru... :D
Ako je sta vijest onda je to ovo vijest
https://www.klix.ba/biznis/privreda/nje ... /170425118
A to sto ce braca izgraditi zatvoreno naselje u koje nece smjeti proiviriti niko ili u kojima ce mu hamali raditi ko sto rade hamali po resortima u Mexicu ili Dominicani :mrgreen: to je stvarno za aplauza.
Da se imalo razumijes u ekonomiju znao bi sta i koliko donosi industrija a sta i koliko turizam.
Dodatna vrijednost industrije koja moze biti u BiH je ravna nuli. Turisticke usluge tu je profit mnogo mnogo veci. Usluge su odraz razvijenih zemalja a industrija siromasnih. Drugo je IT industrija i high tech industrija ali za to BiH nikada nece imati znanja. Mozete od bukve napraviti dasku a od daske prozor i ofarbati. :D
sinuhe

#227 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by sinuhe »

Pusti to. Jesi li se vratio iz izbjeglistva da i ti budes pobjednik?
Seyfo

#228 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by Seyfo »

Joj kako nas lik trola,uze nas lopatom. Djeca nam se smiju, moji vi. .... Isto vako nas Arapi uzmu "bradr selam alejk ", obecaju kule i gradove, Buroj Ozone i Kobilja glava hillse, i onda nas naguze. Iduci dan te ne znaju, samo ih zanimaju nase prostitutke
uglavnomja

#229 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by uglavnomja »

Seyfo wrote:Joj kako nas lik trola,uze nas lopatom. Djeca nam se smiju, moji vi. .... Isto vako nas Arapi uzmu "bradr selam alejk ", obecaju kule i gradove, Buroj Ozone i Kobilja glava hillse, i onda nas naguze. Iduci dan te ne znaju, samo ih zanimaju nase prostitutke
:thumbup:
Denijaz1254

#230 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by Denijaz1254 »

Seyfo wrote:Joj kako nas lik trola,uze nas lopatom. Djeca nam se smiju, moji vi. .... Isto vako nas Arapi uzmu "bradr selam alejk ", obecaju kule i gradove, Buroj Ozone i Kobilja glava hillse, i onda nas naguze. Iduci dan te ne znaju, samo ih zanimaju nase prostitutke
Zasto? Kakva je dodatna vrijednost industrije koja moze uspijeti u BiH? A koji svjezi kapital donese arap za 4 mjeseca sto mu familija boravi u BiH tokom godine?
Seyfo

#231 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by Seyfo »

Druze podsjecas me na pricu jednog dijasporca, zivi u Norveskoj od kako zna za sebe; isto ovako lik prica u Bosni sve bajno, krasno, vidi trga poplocan, ima se, bolje se zivi nego u Norveskoj, i jos je100% uvjeren da bolje zna nego ja kako je ovdje, sve je guglo, zna sta ce biti za 5,10,20 godina...citiram "bice ovdje bolje nego bilo gdje, sad imamo drzavu,naciju,nas covjek je prvi u drzavi (Bakir), nije vise neki tamo Srbin isl, dolaze investicije od Arapa i Turaka, dolaze milijarde jooj sve ce da procvjeta....ne znam ni sto se ja ne vratim???" To retoricko pitanje na kraju me dokrajcilo,pao sam.u depresiju...pa da te pitam,onako usput: kad se vracas?
Denijaz1254

#232 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by Denijaz1254 »

Seyfo wrote:Druze podsjecas me na pricu jednog dijasporca, zivi u Norveskoj od kako zna za sebe; isto ovako lik prica u Bosni sve bajno, krasno, vidi trga poplocan, ima se, bolje se zivi nego u Norveskoj, i jos je100% uvjeren da bolje zna nego ja kako je ovdje, sve je guglo, zna sta ce biti za 5,10,20 godina...citiram "bice ovdje bolje nego bilo gdje, sad imamo drzavu,naciju,nas covjek je prvi u drzavi (Bakir), nije vise neki tamo Srbin isl, dolaze investicije od Arapa i Turaka, dolaze milijarde jooj sve ce da procvjeta....ne znam ni sto se ja ne vratim???" To retoricko pitanje na kraju me dokrajcilo,pao sam.u depresiju...pa da te pitam,onako usput: kad se vracas?
Svako ide gdje mu je bolje. Cim budem u BiH mogao zaraditi platu koju mogu zaraditi ovdje ja se vracam. To je vrlo jasno. Korak po korak i Bosna se gradi do drzave koja lici na nesto. To nemoze preko noci ali ove arapske investicija to sve svakako ubrzavaju a ovo je tek sami pocetak. Nisu oni poceli tako davno sa ovim explozivnim ulaganjima. Arapi prije 3-5 godina a Turci prije nekih 8 godina i to je to. Pomaci su vec vidljivi golim okom.

Neko ko je zadnji put bio u Sarajevu 2009. godine i da sutra dodje ponovo tu nebi prepoznao grad. Za tu transformaciju su krivi izkljucivo arapi i Turci jer 99% stvari su oni izgradili od zamih najvecih robih kuca u centru grada; preko stambenih naselja do Turistickih resorta sa svih strana grada. I to sve za par godina. Uz to su najavili jos i izgradnju 3 velika grada (Poljine, Buroj i Novu Ilidzu). Ali Bosnjo je malo nestrpljiv jebiga. Bosnju je krivo sto to nije vec sve izgradjeno. A ljudi su tu aktivni tek par godina. :D
aratet

#233 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by aratet »

Tacno se Sarajevo ne moze prepoznati, samo sto tempo evolucije grada ide u rikverc.
aratet

#234 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by aratet »

Prije jedno mjesec je bio lik sa istom pricom kao ovaj, vjerovatno i je isti tip, prica je bila kako Arapi izgradise boga oca kod nas, ali to mi ne mozemo vidjeti nasim okom, to samo moze dijaspora vidjeti, jer su oni najpametniji, najsposobniji, najljepsi, najkuratiji dio nas.
Denijaz1254

#235 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by Denijaz1254 »

aratet wrote:Prije jedno mjesec je bio lik sa istom pricom kao ovaj, vjerovatno i je isti tip, prica je bila kako Arapi izgradise boga oca kod nas, ali to mi ne mozemo vidjeti nasim okom, to samo moze dijaspora vidjeti, jer su oni najpametniji, najsposobniji, najljepsi, najkuratiji dio nas.
Pa sta se tu ima filozofirati. Od BBI centra preko SCC, Sarajevo Tower, Zgrada na kojem pise Ziraat Bank (neznam kako se zove), hotel sa 5 zvjezdica kod katedrale, Sarajevo Resort, Internacionalni Univerzitet Sarajevo, Burch, Sarajevo Waves,Sarajevo Tower, Univerzitetska biblioteka, Visoko Resort, 1000 novih naselja oko Sarajeva od Hadzica do Ilijasa, Pocetak izgradnje poljine Hills i jos barem 20-ak stambenih zgrada u Sarajevu i na Ilidzi, 500 miliona bezkamatnog kredita iz kuwajtskog fonda za razvoj u VC itd. itd.

Sto se tice najavljenih Turskih i arapskih projekata:

- Prosirenje piste sarajevskog aerdoroma i protroduplanje kapaciteta (Turska);
-Autoput Sarajevo Beograd (Turska)
-Poljine, Nova Ilidza, Buroj (Arapske zemlje)

Lista je beskonacna. :D
Seyfo

#236 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by Seyfo »

Sad bih citirao Severinu:"Mare je otisla kad je reka da je pun ko brod,i da ima strica u Njemackoj. Nije mogla vise izdrzat."
Sanjarko

#237 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by Sanjarko »

Gojeni H wrote:
cyprus wrote:Još jednom...

U POSLJEDNJEM RATU SU SVI IZGUBILI - NEMA POBJEDNIKA!
Ti bi protiv historije? :D

U svakom ratu je postojao pobjednik - svakom. Mozda ta pobjeda nije bila odmah vidljiva ili prepoznata, ali svaki rat je nekoj grupi donosio poboljsanje ili propast.
Ovaj je svima donio propast. Hrvati idu na 2 miliona, Boshnjaci na 1 milion, Srbi na 3 miliona. Sa sada 4,3 miliona, 1,5-1,9 miliona, i 6,8. +- Nesto %.
uglavnomja

#238 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by uglavnomja »

Seyfo wrote:Sad bih citirao Severinu:"Mare je otisla kad je reka da je pun ko brod,i da ima strica u Njemackoj. Nije mogla vise izdrzat."
:lol: :lol: :lol:

udje severini i politika :izet:
Sanjarko

#239 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by Sanjarko »

Gojeni H wrote: Kosovari? Prerano za reci.
Albanci su na Kosovu dobili, Nema sumnje. Njih neka bude na Kosovu oko 1 milion tada ce u Srbiji bit oko 3 miliona stanovnika. Kako ce Srbija ista uraditi sa 3 miliona stanovnika kada sad sa duplo i vise od toga nemoze i nece nista.

Ono bas ce neko iz Beograda i Nisa i Vojvodine ici da ratuje na Kosovo za planine itd.

Ubili se mi iz gradova za ratovanje za kako kazete vi vukojebine.
Sanjarko

#240 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Gojeni H wrote: Kosovari? Prerano za reci.
Albanci su na Kosovu dobili, Nema sumnje. Njih neka bude na Kosovu oko 1 milion tada ce u Srbiji bit oko 3 miliona stanovnika. Kako ce Srbija ista uraditi sa 3 miliona stanovnika kada sad sa duplo i vise od toga nemoze i nece nista.

Ono bas ce neko iz Beograda i Nisa i Vojvodine ici da ratuje na Kosovo za planine itd.

Ubili se mi iz gradova za ratovanje za kako kazete vi vukojebine.
Mi kazemo pizdici. U pizdicima. :mrgreen:
Sanjarko

#241 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by Sanjarko »

Connaisseur Karlin wrote:izbgubili su svi ubijeni u ratu

rat , u sustini, nije bio potreban, no ljudi su dovoljno luda stvorenja da zapocnu rat

pobjedilo je ljudsko ludilo
Pa potreban je bio. Srbi ga pokrenuli da im Boshnjaci ne preuzmu Bosnu i Sandzak, Albanci da im ne preuzmu i vise od Kosova mozda, i Hrvati i Slovenci iz svojih razloga isto tako. Plus da se sve opljacka i da se na pljacki zaradi. Na svercu u ratu.

Zbog demografije u Boshnjaka i Albanaca rat i pokrenut. Mislim da se tik pred rat radzalo vise Boshnjaka i Albanaca nego sto se danas sveukupno radza Srba. Ne znam koliko se tada Srba radzalo.

Znaci Srbi su ostvarili neke svoje ciljeve. Nesto zadrzali i unistili demografski Boshnjake i Albance ratom.
Sanjarko

#242 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by Sanjarko »

Standard nem je nekima porastao, nekome je opao. Recimo sva sela skoro u Bosni prije nisu imala vc i vodu u kuci a sada imaju. Gladovali smo u ratu, sada imamo hrane da nam nekada nesto i propadne i baci se. Znaci nije bas skroz lose. Jest lose ali ne totalno.

Ali sta nam je bilo namjenjeno, dobro smo opstali.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#243 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by japin_mutapi »

bosnjaci su pobijedili u svakom ratu, osim u onima u kojima nisu ucestvovali
muha_sa

#244 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by muha_sa »

pobjednici u ratu gubitnici u miru
muha_sa

#245 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by muha_sa »

Vizionar 1985 wrote:Standard nem je nekima porastao, nekome je opao. Recimo sva sela skoro u Bosni prije nisu imala vc i vodu u kuci a sada imaju. Gladovali smo u ratu, sada imamo hrane da nam nekada nesto i propadne i baci se. Znaci nije bas skroz lose. Jest lose ali ne totalno.

samo nema ko koristit
Sanjarko

#246 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by Sanjarko »

muha_sa wrote:
Vizionar 1985 wrote:Standard nem je nekima porastao, nekome je opao. Recimo sva sela skoro u Bosni prije nisu imala vc i vodu u kuci a sada imaju. Gladovali smo u ratu, sada imamo hrane da nam nekada nesto i propadne i baci se. Znaci nije bas skroz lose. Jest lose ali ne totalno.

samo nema ko koristit
Pa i to je tacno. Sva nas je manje. A i ono sto nas ima, nema tome svemu pristup. Ono sto je ostalo, mnogi su ali mislim cak i vecina u velikim problemima. Jedva se snalaze. Kazem dobro je, moglo nam je i gore bit. To ne znaci da se ne trebamo truditi da nam bude bolje. Jbg ja jedini se mozda ne trudim da meni i mojoj porodici bude bolje, jer sam mozda hronicno depresivan. Sta cu. Takav sam, kakav sam.
zg1911

#247 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by zg1911 »

Denijaz1254 wrote:
Seyfo wrote:Druze podsjecas me na pricu jednog dijasporca, zivi u Norveskoj od kako zna za sebe; isto ovako lik prica u Bosni sve bajno, krasno, vidi trga poplocan, ima se, bolje se zivi nego u Norveskoj, i jos je100% uvjeren da bolje zna nego ja kako je ovdje, sve je guglo, zna sta ce biti za 5,10,20 godina...citiram "bice ovdje bolje nego bilo gdje, sad imamo drzavu,naciju,nas covjek je prvi u drzavi (Bakir), nije vise neki tamo Srbin isl, dolaze investicije od Arapa i Turaka, dolaze milijarde jooj sve ce da procvjeta....ne znam ni sto se ja ne vratim???" To retoricko pitanje na kraju me dokrajcilo,pao sam.u depresiju...pa da te pitam,onako usput: kad se vracas?
Svako ide gdje mu je bolje. Cim budem u BiH mogao zaraditi platu koju mogu zaraditi ovdje ja se vracam. To je vrlo jasno. Korak po korak i Bosna se gradi do drzave koja lici na nesto. To nemoze preko noci ali ove arapske investicija to sve svakako ubrzavaju a ovo je tek sami pocetak. Nisu oni poceli tako davno sa ovim explozivnim ulaganjima. Arapi prije 3-5 godina a Turci prije nekih 8 godina i to je to. Pomaci su vec vidljivi golim okom.

Neko ko je zadnji put bio u Sarajevu 2009. godine i da sutra dodje ponovo tu nebi prepoznao grad. Za tu transformaciju su krivi izkljucivo arapi i Turci jer 99% stvari su oni izgradili od zamih najvecih robih kuca u centru grada; preko stambenih naselja do Turistickih resorta sa svih strana grada. I to sve za par godina. Uz to su najavili jos i izgradnju 3 velika grada (Poljine, Buroj i Novu Ilidzu). Ali Bosnjo je malo nestrpljiv jebiga. Bosnju je krivo sto to nije vec sve izgradjeno. A ljudi su tu aktivni tek par godina. :D
jel to ono.... buuuuum?

šta učini jebeni rat, da se bošnjaci raduju jebenim arapima :(

btw kad su arapi tako bogati itd, jer napisao si da su siromašni zaljevci par puta bogatiji od prosječnih europljana, kako to da nisi tamo emigrirao? jel to što te ne bi primili ili što ne možeš pivo u ćevape?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#248 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by _BataZiv_0809 »

Trola vas frajer. Ne bas narocito mastovito, ali svakako grubo i bez predigre.
iz Mostara

#249 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by iz Mostara »

prvi odgovor na ovu temu je trebao biti JESU i istu zatvorit.
Connaisseur Karlin

#250 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?

Post by Connaisseur Karlin »

Vizionar 1985 wrote:
Connaisseur Karlin wrote:izbgubili su svi ubijeni u ratu

rat , u sustini, nije bio potreban, no ljudi su dovoljno luda stvorenja da zapocnu rat

pobjedilo je ljudsko ludilo
Pa potreban je bio. Srbi ga pokrenuli da im Boshnjaci ne preuzmu Bosnu i Sandzak, Albanci da im ne preuzmu i vise od Kosova mozda, i Hrvati i Slovenci iz svojih razloga isto tako. Plus da se sve opljacka i da se na pljacki zaradi. Na svercu u ratu.

Zbog demografije u Boshnjaka i Albanaca rat i pokrenut. Mislim da se tik pred rat radzalo vise Boshnjaka i Albanaca nego sto se danas sveukupno radza Srba. Ne znam koliko se tada Srba radzalo.

Znaci Srbi su ostvarili neke svoje ciljeve. Nesto zadrzali i unistili demografski Boshnjake i Albance ratom.
Jednsotavno ne vjerujem u potrebu imanja rata, to je jednostavno nelogican izgovor :roll:

rat je cesto puta izabran kao brze rjesenje za postizanje ciljeva, a civli su najvece zrtve , no da su u ratu iskljucivo ubijeni vojnici,tad rat ne bi ni imo efekat, tj. cilj rata je ubijanje civila, a ne iskljucivo vojnika :roll:
Post Reply