BORDO ARENA

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
rocco_siffredi

#226 Re: BORDO ARENA

Post by rocco_siffredi »

Iskreno,ne mozemo doci na red od komsija i Zrinjskog da nesto izadje na portalima :D
Ne znam sta ste ocekivali da se objavi.
Da smo dobili zemlju.
Da imamo projekat.
Da imamo sve spremno,samo da se bageri upale.
Nek bude za 5 god ja sam prezadovoljan.
Sabur
ibizza

#227 Re: BORDO ARENA

Post by ibizza »

rocco_siffredi wrote:Iskreno,ne mozemo doci na red od komsija i Zrinjskog da nesto izadje na portalima :D
Da smo dobili zemlju.
Da imamo projekat.
Sabur
Ozbiljan projeka, ozbiljna prica, mnogo talova, valja sve to razvaliti i doci do cilja. Nije jednostavno, ali je izvodivo. Bitno je da smo prebacili lopticu na Opcinsku i Kantonalnu vlast... projekat od nekoliko desetina miliona KM je odlicna prica za politicki marketing...idemo raditi! :thumbup:
SmokingMan

#228 Re: BORDO ARENA

Post by SmokingMan »

Kašika u med. :izet:
rocco_siffredi

#229 Re: BORDO ARENA

Post by rocco_siffredi »

ibizza wrote:
rocco_siffredi wrote:Iskreno,ne mozemo doci na red od komsija i Zrinjskog da nesto izadje na portalima :D
Da smo dobili zemlju.
Da imamo projekat.
Sabur
Ozbiljan projeka, ozbiljna prica, mnogo talova, valja sve to razvaliti i doci do cilja. Nije jednostavno, ali je izvodivo. Bitno je da smo prebacili lopticu na Opcinsku i Kantonalnu vlast... projekat od nekoliko desetina miliona KM je odlicna prica za politicki marketing...idemo raditi! :thumbup:
Sve znam.
Ja sam pravio kucu prije nekih 4-5 godina i strasne peripetije kad ides sve po zakonu i posteno.
Pa pogledajte samo koliko su komsije zafrkavali za jednu tribinu,a sve njihovo i u svom na svom.
Bice tu,vjerujem,dusmanluka,taldzija,grebatora,svega,nek nam je Bog na pomoci.
Samo gurati,pa polako.
Grean

#230 Re: BORDO ARENA

Post by Grean »

Sto se tice ovog novog projekta, osjecaj je kao i u ostalog dijela foruma, prije svega finansijska konstrukcija sa 20 KM po karti uz prosjek od 10K gledalaca, izdavanje prostora od 40 KM po kvadratu, hotelske sobe od 180 KM uz 50% popunjenost se cini dobro nerealnim.

Sto se samog stadiona kao objekta tice, kapacitet odlican i tu nema nikakvih zamjerki. Solidno popunjen za bolje utakmice PL-a, mozda i da se trazi karta vise za evropske utakmice sto bi napokon donijelo prednost svima koji imaju clansku kartu, da se pokaze i njena vrijednost.

Prosli projekat mi je bio ljepsi na oko, onaj pravljen za Zetru.

Najveca mana je nesto sto ja stalno ponavljam kao najbitniji dio pored ukidanja atletske staze a to je blag pad tribina. Svako ko je gledao utakmicu u Skenderiji i Zetri kad napravi to poredjenje zna o cemu pricam. Strme tribine su nenadjebive za atmosferu i ugodjaj a ovaj novi projekat kako vidim ima skoro ravne tribine sto je velika fula. Jos se samo nadam ako do ovog ikad dodje da ce faliti mjesta te da ce biti prisiljeni praviti strmije da bi isli vise u visinu a manje u sirinu.

Ne svidjaju mi se ni oni coskovi gdje su se uvalili zidovi da dijele tribine ali to je minoran problem. Nagib tribina je najbitniji, po meni.
nema me tamo

#231 Re: BORDO ARENA

Post by nema me tamo »

http://www.footballgroundguide.com/imag ... 605758.jpg

Nešto ovako bi bilo savršeno baš..

17, 500 sjedecih.
Grean

#232 Re: BORDO ARENA

Post by Grean »

nema me tamo wrote:http://www.footballgroundguide.com/imag ... 605758.jpg

Nešto ovako bi bilo savršeno baš..

17, 500 sjedecih.
I ovi su ih mogli nageti malo vise.

Za mene je primjer kako se gradi AGF stadion u St. Galenu. To je stadion ono kad kazes nema dalje, na sve su mislili. Najveci kvalitet je sto ima najstrmije tribine od svih ovih novoprojektovanih.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kybunpark

Image
Pitar s Kariba

#233 Re: BORDO ARENA

Post by Pitar s Kariba »

ibizza wrote:
Da smo dobili zemlju.
Da imamo projekat.
Sabur
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Pitar s Kariba

#234 Re: BORDO ARENA

Post by Pitar s Kariba »

Grean wrote:Sto se tice ovog novog projekta, osjecaj je kao i u ostalog dijela foruma, prije svega finansijska konstrukcija sa 20 KM po karti uz prosjek od 10K gledalaca, izdavanje prostora od 40 KM po kvadratu, hotelske sobe od 180 KM uz 50% popunjenost se cini dobro nerealnim.

Sto se samog stadiona kao objekta tice, kapacitet odlican i tu nema nikakvih zamjerki. Solidno popunjen za bolje utakmice PL-a, mozda i da se trazi karta vise za evropske utakmice sto bi napokon donijelo prednost svima koji imaju clansku kartu, da se pokaze i njena vrijednost.

Prosli projekat mi je bio ljepsi na oko, onaj pravljen za Zetru.

Najveca mana je nesto sto ja stalno ponavljam kao najbitniji dio pored ukidanja atletske staze a to je blag pad tribina. Svako ko je gledao utakmicu u Skenderiji i Zetri kad napravi to poredjenje zna o cemu pricam. Strme tribine su nenadjebive za atmosferu i ugodjaj a ovaj novi projekat kako vidim ima skoro ravne tribine sto je velika fula. Jos se samo nadam ako do ovog ikad dodje da ce faliti mjesta te da ce biti prisiljeni praviti strmije da bi isli vise u visinu a manje u sirinu.

Ne svidjaju mi se ni oni coskovi gdje su se uvalili zidovi da dijele tribine ali to je minoran problem. Nagib tribina je najbitniji, po meni.
A koji je novi projekat? Gdje se može vidjeti? Je l to ovaj što je predstavljen na SBF, na planini nekakvoj? :D
Ja sam kont'o da je to onaj isti što je bio pored Zetre? Je l' se uopšte odlučilo za neki od projekata ili su još uvijek svi u igri? Je l' lokacija kod Zetre još uvijek opcija?
s3d4m

#235 Re: BORDO ARENA

Post by s3d4m »

Ovo o cemu se trenutno naglaba je POLITIKA.
Cak i oni koji naglabaju ne vrjeruju u tu pricu, al POLITIKA.
Mi ako ikad dobijemo svoj stadio to ce biti kad vecinski vlasnik kaze PRAVIMO STADION.
Zemlja nece biti problem, projekat nece biti problem covjek ima kesh i sve to lijepo plati.
Samo problem je sto se on ne vodi ljubavlju vec interesom, a tu invensticiju treba opravdati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#236 Re: BORDO ARENA

Post by Tomahawk11 »

Pa zemlja je trenutni problem.
Ne mozes nista poceti ako se nema gdje graditi.
Kad se rijesi to sa zemljom, onda mozemo reci je li problem investitor ili sta vec.
s3d4m

#237 Re: BORDO ARENA

Post by s3d4m »

Tomahawk11 wrote:Pa zemlja je trenutni problem.
Kad se rijesi to sa zemljom, onda mozemo reci je li problem investitor ili sta vec.
Kad imas na racunu milijardu ovakvih $
Jel moze biti da ima neki problem?
ibizza

#238 Re: BORDO ARENA

Post by ibizza »

Bordo arena je projekat koji je namjenski napravljen za lokaciju kod Zetre i to je opcija jedan. Ponuda je na stolu nacelnika Ajnadzica i klub cega odgovor od doticnog.

Sarajevo arena je projekat koji je napravljen za lokaciju trenutnog stadiona na Koševu ili u blizini Termi na Ilidzi...

Lokacija koju bi mogli dobiti u roku od dva mjeseca je ova na Ilidzi(sa Memicem se lahko dogovoriti :) ), medjutim nasi zele najvise klizaliste/Zetra. Kako sam i napisao prije nekoliko dana, od ponedjeljka se krenulo raditi, ima poseban tim ljudi koji se bavi ovom problematikom.
SmokingMan

#239 Re: BORDO ARENA

Post by SmokingMan »

Meni je bliža Ilidža,ali bi mi draže bilo da se dobije lokacija kod Zetre.Ja ne mogu zamisliti da kraće putujem do meni dragog mjesta. :D
Grean

#240 Re: BORDO ARENA

Post by Grean »

Znaci Novi grad nije u opciji. Ekonomski taj bi bio najjaci. Ilidza je podaleko.
rocco_siffredi

#241 Re: BORDO ARENA

Post by rocco_siffredi »

s3d4m wrote:
Tomahawk11 wrote:Pa zemlja je trenutni problem.
Kad imas na racunu milijardu ovakvih $
Jel moze biti da ima neki problem?
Ako sam dobro shvatio kolegu Ibizzu,Tana ne zanima prica oko stadiona i on nije investitor. To se radi preko drugih ljudi. Neka me ispravi ako grijesim.
Qoom

#242 Re: BORDO ARENA

Post by Qoom »

Ova tema jača od Arke i Trećeg oka zajedno

Image
Pitar s Kariba

#243 Re: BORDO ARENA

Post by Pitar s Kariba »

ibizza wrote:Bordo arena je projekat koji je namjenski napravljen za lokaciju kod Zetre i to je opcija jedan. Ponuda je na stolu nacelnika Ajnadzica i klub cega odgovor od doticnog.

Sarajevo arena je projekat koji je napravljen za lokaciju trenutnog stadiona na Koševu ili u blizini Termi na Ilidzi...

Lokacija koju bi mogli dobiti u roku od dva mjeseca je ova na Ilidzi(sa Memicem se lahko dogovoriti :) ), medjutim nasi zele najvise klizaliste/Zetra. Kako sam i napisao prije nekoliko dana, od ponedjeljka se krenulo raditi, ima poseban tim ljudi koji se bavi ovom problematikom.

:thumbup:
_Reds_

#244 Re: BORDO ARENA

Post by _Reds_ »

Ma najidealijna lokacija je Centrototrans, ali niko neće sa njima da priča očigledno.

Pa kad se nekad napravi gradski autoput onda se Koševa je na Stupu za 5 minuta.
Sarlo Akrobata

#245 Re: BORDO ARENA

Post by Sarlo Akrobata »

_Reds_ wrote:Ma najidealijna lokacija je Centrototrans, ali niko neće sa njima da priča očigledno.

Pa kad se nekad napravi gradski autoput onda se Koševa je na Stupu za 5 minuta.

14 000 000 €
thekupus

#246 Re: BORDO ARENA

Post by thekupus »

Samo da kazem da na Ilidzi ne postoji prostor na koji bi ovo moglo stati, pogotovo ne oko Termi, jer se tu nalazi ogromno arheolosko nalaziste pod zastitom drzave
Company85

#247 Re: BORDO ARENA

Post by Company85 »

Koliko sam nacuo nudi nam Memic neku lokaciju oko hrasnice...ne vidim smisao toga
Cossack

#248 Re: BORDO ARENA

Post by Cossack »

Company85 wrote:Koliko sam nacuo nudi nam Memic neku lokaciju oko hrasnice...ne vidim smisao toga
Ako je tako, za razliku od Ajnadzica on je barem nesto konkretno ponudio.
Company85

#249 Re: BORDO ARENA

Post by Company85 »

Ma Ajnadzic je cirkusant, zaboli njega neka stvar ako Sarajevo ode iz centra
Cossack

#250 Re: BORDO ARENA

Post by Cossack »

Company85 wrote:Ma Ajnadzic je cirkusant, zaboli njega neka stvar ako Sarajevo ode iz centra
Nažalost. Umjesto da nam da onaj dio pored Zetre on ublehari bez ikakvih rezultata vec vise od 7 mjeseci. A sto je najžalosnije kampanju je gradio na ovome.
Post Reply