Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Iskreno,ne mozemo doci na red od komsija i Zrinjskog da nesto izadje na portalima
Ne znam sta ste ocekivali da se objavi.
Da smo dobili zemlju.
Da imamo projekat.
Da imamo sve spremno,samo da se bageri upale.
Nek bude za 5 god ja sam prezadovoljan.
Sabur
rocco_siffredi wrote:Iskreno,ne mozemo doci na red od komsija i Zrinjskog da nesto izadje na portalima
Da smo dobili zemlju.
Da imamo projekat.
Sabur
Ozbiljan projeka, ozbiljna prica, mnogo talova, valja sve to razvaliti i doci do cilja. Nije jednostavno, ali je izvodivo. Bitno je da smo prebacili lopticu na Opcinsku i Kantonalnu vlast... projekat od nekoliko desetina miliona KM je odlicna prica za politicki marketing...idemo raditi!
rocco_siffredi wrote:Iskreno,ne mozemo doci na red od komsija i Zrinjskog da nesto izadje na portalima
Da smo dobili zemlju.
Da imamo projekat.
Sabur
Ozbiljan projeka, ozbiljna prica, mnogo talova, valja sve to razvaliti i doci do cilja. Nije jednostavno, ali je izvodivo. Bitno je da smo prebacili lopticu na Opcinsku i Kantonalnu vlast... projekat od nekoliko desetina miliona KM je odlicna prica za politicki marketing...idemo raditi!
Sve znam.
Ja sam pravio kucu prije nekih 4-5 godina i strasne peripetije kad ides sve po zakonu i posteno.
Pa pogledajte samo koliko su komsije zafrkavali za jednu tribinu,a sve njihovo i u svom na svom.
Bice tu,vjerujem,dusmanluka,taldzija,grebatora,svega,nek nam je Bog na pomoci.
Samo gurati,pa polako.
Sto se tice ovog novog projekta, osjecaj je kao i u ostalog dijela foruma, prije svega finansijska konstrukcija sa 20 KM po karti uz prosjek od 10K gledalaca, izdavanje prostora od 40 KM po kvadratu, hotelske sobe od 180 KM uz 50% popunjenost se cini dobro nerealnim.
Sto se samog stadiona kao objekta tice, kapacitet odlican i tu nema nikakvih zamjerki. Solidno popunjen za bolje utakmice PL-a, mozda i da se trazi karta vise za evropske utakmice sto bi napokon donijelo prednost svima koji imaju clansku kartu, da se pokaze i njena vrijednost.
Prosli projekat mi je bio ljepsi na oko, onaj pravljen za Zetru.
Najveca mana je nesto sto ja stalno ponavljam kao najbitniji dio pored ukidanja atletske staze a to je blag pad tribina. Svako ko je gledao utakmicu u Skenderiji i Zetri kad napravi to poredjenje zna o cemu pricam. Strme tribine su nenadjebive za atmosferu i ugodjaj a ovaj novi projekat kako vidim ima skoro ravne tribine sto je velika fula. Jos se samo nadam ako do ovog ikad dodje da ce faliti mjesta te da ce biti prisiljeni praviti strmije da bi isli vise u visinu a manje u sirinu.
Ne svidjaju mi se ni oni coskovi gdje su se uvalili zidovi da dijele tribine ali to je minoran problem. Nagib tribina je najbitniji, po meni.
Za mene je primjer kako se gradi AGF stadion u St. Galenu. To je stadion ono kad kazes nema dalje, na sve su mislili. Najveci kvalitet je sto ima najstrmije tribine od svih ovih novoprojektovanih.
Da smo dobili zemlju.
Da imamo projekat.
Sabur
Grean wrote:Sto se tice ovog novog projekta, osjecaj je kao i u ostalog dijela foruma, prije svega finansijska konstrukcija sa 20 KM po karti uz prosjek od 10K gledalaca, izdavanje prostora od 40 KM po kvadratu, hotelske sobe od 180 KM uz 50% popunjenost se cini dobro nerealnim.
Sto se samog stadiona kao objekta tice, kapacitet odlican i tu nema nikakvih zamjerki. Solidno popunjen za bolje utakmice PL-a, mozda i da se trazi karta vise za evropske utakmice sto bi napokon donijelo prednost svima koji imaju clansku kartu, da se pokaze i njena vrijednost.
Prosli projekat mi je bio ljepsi na oko, onaj pravljen za Zetru.
Najveca mana je nesto sto ja stalno ponavljam kao najbitniji dio pored ukidanja atletske staze a to je blag pad tribina. Svako ko je gledao utakmicu u Skenderiji i Zetri kad napravi to poredjenje zna o cemu pricam. Strme tribine su nenadjebive za atmosferu i ugodjaj a ovaj novi projekat kako vidim ima skoro ravne tribine sto je velika fula. Jos se samo nadam ako do ovog ikad dodje da ce faliti mjesta te da ce biti prisiljeni praviti strmije da bi isli vise u visinu a manje u sirinu.
Ne svidjaju mi se ni oni coskovi gdje su se uvalili zidovi da dijele tribine ali to je minoran problem. Nagib tribina je najbitniji, po meni.
A koji je novi projekat? Gdje se može vidjeti? Je l to ovaj što je predstavljen na SBF, na planini nekakvoj?
Ja sam kont'o da je to onaj isti što je bio pored Zetre? Je l' se uopšte odlučilo za neki od projekata ili su još uvijek svi u igri? Je l' lokacija kod Zetre još uvijek opcija?
Ovo o cemu se trenutno naglaba je POLITIKA.
Cak i oni koji naglabaju ne vrjeruju u tu pricu, al POLITIKA.
Mi ako ikad dobijemo svoj stadio to ce biti kad vecinski vlasnik kaze PRAVIMO STADION.
Zemlja nece biti problem, projekat nece biti problem covjek ima kesh i sve to lijepo plati.
Samo problem je sto se on ne vodi ljubavlju vec interesom, a tu invensticiju treba opravdati.
Pa zemlja je trenutni problem.
Ne mozes nista poceti ako se nema gdje graditi.
Kad se rijesi to sa zemljom, onda mozemo reci je li problem investitor ili sta vec.
Tomahawk11 wrote:Pa zemlja je trenutni problem.
Kad se rijesi to sa zemljom, onda mozemo reci je li problem investitor ili sta vec.
Kad imas na racunu milijardu ovakvih $
Jel moze biti da ima neki problem?
Bordo arena je projekat koji je namjenski napravljen za lokaciju kod Zetre i to je opcija jedan. Ponuda je na stolu nacelnika Ajnadzica i klub cega odgovor od doticnog.
Sarajevo arena je projekat koji je napravljen za lokaciju trenutnog stadiona na Koševu ili u blizini Termi na Ilidzi...
Lokacija koju bi mogli dobiti u roku od dva mjeseca je ova na Ilidzi(sa Memicem se lahko dogovoriti ), medjutim nasi zele najvise klizaliste/Zetra. Kako sam i napisao prije nekoliko dana, od ponedjeljka se krenulo raditi, ima poseban tim ljudi koji se bavi ovom problematikom.
Tomahawk11 wrote:Pa zemlja je trenutni problem.
Kad imas na racunu milijardu ovakvih $
Jel moze biti da ima neki problem?
Ako sam dobro shvatio kolegu Ibizzu,Tana ne zanima prica oko stadiona i on nije investitor. To se radi preko drugih ljudi. Neka me ispravi ako grijesim.
ibizza wrote:Bordo arena je projekat koji je namjenski napravljen za lokaciju kod Zetre i to je opcija jedan. Ponuda je na stolu nacelnika Ajnadzica i klub cega odgovor od doticnog.
Sarajevo arena je projekat koji je napravljen za lokaciju trenutnog stadiona na Koševu ili u blizini Termi na Ilidzi...
Lokacija koju bi mogli dobiti u roku od dva mjeseca je ova na Ilidzi(sa Memicem se lahko dogovoriti ), medjutim nasi zele najvise klizaliste/Zetra. Kako sam i napisao prije nekoliko dana, od ponedjeljka se krenulo raditi, ima poseban tim ljudi koji se bavi ovom problematikom.
Samo da kazem da na Ilidzi ne postoji prostor na koji bi ovo moglo stati, pogotovo ne oko Termi, jer se tu nalazi ogromno arheolosko nalaziste pod zastitom drzave
Company85 wrote:Ma Ajnadzic je cirkusant, zaboli njega neka stvar ako Sarajevo ode iz centra
Nažalost. Umjesto da nam da onaj dio pored Zetre on ublehari bez ikakvih rezultata vec vise od 7 mjeseci. A sto je najžalosnije kampanju je gradio na ovome.