Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
R A V E N

#226 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

Šta će se desiti kad tržni centri uposle elektroničke kasirke i otpuste ljudske, pa padnu cijene?

Hoćete li ići tamo radi nižih cijena ili tamo gdje su ljudske radi vaše tzv. "humanosti"?

Mangine, odgovorite, zašto pustite bujicu uvreda, pa se sakrijete?
omar little

#227 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by omar little »

kmeee kmeee ne uzima me niko za ozbiljno kmeeeeee
seln

#228 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by seln »

R A V E N wrote:Šta će se desiti kad tržni centri uposle elektroničke kasirke i otpuste ljudske, pa padnu cijene?

Hoćete li ići tamo radi nižih cijena ili tamo gdje su ljudske radi vaše tzv. "humanosti"?

Mangine, odgovorite, zašto pustite bujicu uvreda, pa se sakrijete?
Je li to sad kontra ljevice ili kontra zena... sorry, feministkinja? :D
Kontrapitanje: sta ce se desiti kad zamijene vozace samovozecim autima, fabricke radnike robotima, cistace automatskim masinama, ljekare i pravnike kompjuterima... i kad svi ti nezaposleni radnici ne budu mogli kupovati u trznim cetrima, hoce li vlasnici istih prodavati svojoj materi?
John Cleese

#229 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by John Cleese »

omar little wrote:kmeee kmeee ne uzima me niko za ozbiljno kmeeeeee
A i jest' crna 'tica, je l' de... Kalimero, original :| :D
omar little

#230 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by omar little »

John Cleese wrote:
omar little wrote:kmeee kmeee ne uzima me niko za ozbiljno kmeeeeee
A i jest' crna 'tica, je l' de... Kalimero, original :| :D
ma, s njim ne treba ozbiljno, vidis da se raskmeci cim ga tretiras kao trola.
John Cleese

#231 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by John Cleese »

omar little wrote:deda, dosadni ti muzicki izbori.

https://www.youtube.com/watch?v=KUfzMDryA94
A i mene dZavao tjera da klikCEm na te linkove...
Izadjoh poslije malo vani. Hodam, hodam, a odnekud k'o da cujem: "Boats 'n' hoes, boats 'n' hoes..."
Fino mi prisjede setnja... :|

Nego sta smo ono tu pricali... Udarat' narod cekicem - nije to normalno, da bog kaze...
hAZNADAR

#232 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by hAZNADAR »

John Cleese wrote:
hAZNADAR wrote:Bilo bi jos zanimljivije i postenije izbaciti nacionalni, etnicki, vjerski predznak kada se god prica o muskom sovinizmu ili emancipaciji.

Na temama ovog tipa se samo pokazuju stereotipi a od vjerovanja u stereotipe nije niko operisan.
Apsolutno. Bravo!

Stereotipi su, kad govorimo o velikim ljudskim grupama, primjenjivi samo na one koji su u stanju makar i pomisliti nesto lijepo o rahmetli Jugi ili bilo cemu sto (neka je i najtananija) slutnja povezuje s tom tematikom - sve je to ista (kako nekad negdje rece nekakva zapjenjena tuka) bagra orjunaska :|

A sta ja tu tebi pisem... pa ti najbolje znas koja je to bolest - iz vlastitog tuznog iskustva. (Procitah i to negdje, jebalo me citanje stupidarija da me jebalo te me jebalo - o memorisanju da i ne pricam...)
Moze to vrlo jednostavnije. Najbolji primjer stereotipa je svrstavanje ljudi u ovu ili oni krajnost. Gdje se neko vrlo lako prozove u politici komunjarom ili islamistom. Ili u duhu ove teme muskim sovinistom ili pederom(ne u smislu seksualne orjentacije vec po pitanju feminizma, liberalizma i treba ga zato razbit). A kad neko kaze da je recimo Juga imala dobre i lose strane - dodje do kurslusa u glavi zarazenih i odbrambeni mehanizam izabere da zadrzi nekoga na jednoj strani. Jer lakse je pljuvati nego shvatiti.
Naravno da je bolest kada ljudi imaju svoje demone pa ih pronalaze gdje ih ima i nema. Recimo kada im se neko ucini taman taj tip. A metastaza kada su toliko ubjedjeni u to da misle da su duhoviti kada upiru prstom. Moje tuzno iskustvo? Pa neznam bas koliko je tuzno za mene buduci da me uvijek nasmije kada me neko onako odoka prozove pederom i sovinistom, i islamistom i komunjarom,.. Tuzna je samo stvarnost gdje u zivotu bolje prolaze oni koji jesu u jednoj krajnostii sa zaslugom nose epitete.
John Cleese

#233 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by John Cleese »

omar little wrote:ma, s njim ne treba ozbiljno, vidis da se raskmeci cim ga tretiras kao trola.
Ma nek' kmeci - manje ce pisat'.
(S dijakritickim znacicem, ovo je, vele, cinjenica, a bez... ah... varljiva nada :| )
John Cleese

#234 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by John Cleese »

hAZNADAR wrote:Moze to vrlo jednostavnije. Najbolji primjer stereotipa je svrstavanje ljudi u ovu ili oni krajnost. Gdje se neko vrlo lako prozove u politici komunjarom ili islamistom. Ili u duhu ove teme muskim sovinistom ili pederom(ne u smislu seksualne orjentacije vec po pitanju feminizma, liberalizma i treba ga zato razbit). A kad neko kaze da je recimo Juga imala dobre i lose strane - dodje do kurslusa u glavi zarazenih i odbrambeni mehanizam izabere da zadrzi nekoga na jednoj strani. Jer lakse je pljuvati nego shvatiti.
Naravno da je bolest kada ljudi imaju svoje demone pa ih pronalaze gdje ih ima i nema. Recimo kada im se neko ucini taman taj tip. A metastaza kada su toliko ubjedjeni u to da misle da su duhoviti kada upiru prstom. Moje tuzno iskustvo? Pa neznam bas koliko je tuzno za mene buduci da me uvijek nasmije kada me neko onako odoka prozove pederom i sovinistom, i islamistom i komunjarom,.. Tuzna je samo stvarnost gdje u zivotu bolje prolaze oni koji jesu u jednoj krajnostii sa zaslugom nose epitete.
Kul.

Idi u miru, bljedoliki brate i od danas - ne smije te niko dirat', ja sam rek'o.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#235 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by Chmoljo »

:lol:
hAZNADAR

#236 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by hAZNADAR »

John Cleese wrote:
hAZNADAR wrote:Moze to vrlo jednostavnije. Najbolji primjer stereotipa je svrstavanje ljudi u ovu ili oni krajnost. Gdje se neko vrlo lako prozove u politici komunjarom ili islamistom. Ili u duhu ove teme muskim sovinistom ili pederom(ne u smislu seksualne orjentacije vec po pitanju feminizma, liberalizma i treba ga zato razbit). A kad neko kaze da je recimo Juga imala dobre i lose strane - dodje do kurslusa u glavi zarazenih i odbrambeni mehanizam izabere da zadrzi nekoga na jednoj strani. Jer lakse je pljuvati nego shvatiti.
Kul.

Idi u miru, bljedoliki brate i od danas - ne smije te niko dirat', ja sam rek'o.
Ni govora,... onda moj forumaski opus nema vise smisla. :D
Volim kada na mene kidisu borci protiv zlih sila mraka. A jos vise kada imaju dobru zaledjinu.
R A V E N

#237 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

seln wrote: Je li to sad kontra ljevice ili kontra zena... sorry, feministkinja? :D
Kontrapitanje: sta ce se desiti kad zamijene vozace samovozecim autima, fabricke radnike robotima, cistace automatskim masinama, ljekare i pravnike kompjuterima... i kad svi ti nezaposleni radnici ne budu mogli kupovati u trznim cetrima, hoce li vlasnici istih prodavati svojoj materi?
Koristiš strawman argument.
Last edited by R A V E N on 10/09/2017 04:17, edited 1 time in total.
R A V E N

#238 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

U Montani milicija postrojava ljude svoje da im Hillary i ljevičari pravdu ne kroje!!! :

Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#239 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by Chmoljo »

meščini da bi ti tu svoju desnicu mogao kreativnije iskoristiti.

džast sejin...
muhafuca

#240 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by muhafuca »

R A V E N wrote:U Montani milicija postrojava ljude svoje da im Hillary i ljevičari pravdu ne kroje!!! :

Image
zadnji put kad su ovakvi slicni se ku..... , roknuse im federalci vodju i ekipa mu nista.

Poklopili se ko ..... da ne kazem sta.

Ovo ti je LARP-anje za facebook twiter i instagram. Ovakvi prvi bjeze kad se ozbiljno pripuca

R A V E N

#241 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

Chmoljo wrote:meščini da bi ti tu svoju desnicu mogao kreativnije iskoristiti.

džast sejin...
Čak i da je tačno to na što aludiraš, brže se tipka sa dvije ruke pa kreativno koristim obje ruke.
Gojeni H

#242 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by Gojeni H »

omar little wrote:izrazavam se kako mi kurcu cejf. namjerno. posebno medju zivljem za koje postoji "nacin izrazavanja za zene" i koje patronizirajuce nudi analizu mog psiholoskog profila na osnovu koristenja rijeci picka. na temi koju je otvorio lik iz kojeg kipti mizogenija.

inace, cyprusov upis sam procitala kao zezanciju.
Drago mi je zbog tebe. Stagod te cini sretnom.
Gojeni H

#243 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by Gojeni H »

kiligonzales wrote: Jednakost sansi je teznja, kao i apsolutna jednakost. Nekad su ljudi govorili ako dan docekas s jelom, cistom odjecom i mjestom za prenociti bogat si covjek. Danas su ljudi pomjerili svoje granice jer to nije za njih bilo dovoljno. Traganje za zadovoljstvom, pa i lagodnoscu u zivotu, blagostanjem, ljude je tjeralo ka rijesavanju mnogih svakodnevnih problema, kreativnosti i inovativnosti. Pošto je čovjek društveno biće, ljudi su stvorili težnju ne samo da mjenjaju sopstvene potrebe, već i svoga drustva. Poslje toga se uvidjelo da se od svakog novog saznanja i inovacije moze bolje zivjeti i steci prednost nad drugima (bogatstvo).

Danasnji pojedinac bez obzira zivio u drustvu jednakih sansi i apsolutne jednakosti, ima i dalje poticaj da stvara nove stvari. Drzavu gradi njeno drustvo, najcesce oni najdovitljiviji, najbogatiji i najutjecajniji u njoj, koji najcesce njome stite sebe i uticaj, medjutim da bi zastitili sebe i ostalima moraju dati njihovo pravo i pravni okvir u kome ce ostvarivati prava za sebe. Raspodijela dobara unutar jednog drustva i drzave, pravednost i pravicnost, sigurnos, jednakost, sloboda su oduvijek bile teme ljudske ceznje, ljudske misli su prerasle ljudske glave.
Na osnovu cega ovo tvrdis? Ima li neki primjer?
Teznja ka apsolutnoj jednakosti je vodila u teznju ka aposlutnom siromastvu - u svakom pogledu. Barem je ovako bilo kroz historiju.
Gojeni H

#244 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by Gojeni H »

R A V E N wrote:A šta feministkinje nude društvu? Konstantno neki zahtjevi, zahtjevi, zahtjevi... I to na prilično arogantan i bezobrazan način.

Ni malo nema zdravog razuma u tome da se nekome čuva radno mjesto i uz to još doplaćuje trudnički dodatak, jer je borba na tržištu brutalna, a kad firma i zbog toga, pored ostalih razloga, propadne, pa...

"Šta me briga, ne interesuje mene!"
Najbolje zenama reci da ne radjaju ... ili da ne rade.

Kolega, ako smo desnjaci ili libertarijanci, valjda bi nam porodica kao jezgro drustva trebala biti na prvom mjestu?
Kako ce se porodica formirati ukoliko polovina drustva ima strah od otkaza u trenutku kada pozeli, s partnerom naravno, da prosiri porodicu?
Borba na trzistu jeste brutalna, ali su hrabre zajednice prihvatile rizik i ustanovile zastitu porodice, trudnice i djeteta kao svoju vrijednost (ne prioritet, jer se prioriteti mijenjaju).
Ulaganje u zdravstvo i obrazovanje je najbolja investicija na duge staze. Osim, ukoliko ne mislimo da je proizvodnja carapa po outsourcing principu vrh vrhova?
Bloo
Globalna šefica

#245 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by Bloo »

listam zadnje postove i sve čekam hoće li neko izvaditi mapu Sirije i plan napada :D
broj dva

#246 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by broj dva »

omar little wrote:masovna eliminacija sirotinje i nezaposlenih, normalno. ukoliko ne doprinosis povecanju profita korporacija tvoja uloga na planeti ne postoji, sta ces ovdje da trosis resurse a da nista ne doprinosis dionickoj vrijednosti. poubijat sve i problem rijesen! vrlo jednostavno i logicno.
---
Stani malo zar nije racionalnije iskoristiti ih za rezervne djelove (organe) , medicinske eksperimente, za nađubrivanje zemlje, za...
Mislim da bi svaka prava korporacija nasla način da iskoristi taj mrtvi teret puste ljudske mase jer konkurencija je brutalna..
kiligonzales

#247 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by kiligonzales »

Gojeni H wrote:
kiligonzales wrote: Jednakost sansi je teznja, kao i apsolutna jednakost. Nekad su ljudi govorili ako dan docekas s jelom, cistom odjecom i mjestom za prenociti bogat si covjek. Danas su ljudi pomjerili svoje granice jer to nije za njih bilo dovoljno. Traganje za zadovoljstvom, pa i lagodnoscu u zivotu, blagostanjem, ljude je tjeralo ka rijesavanju mnogih svakodnevnih problema, kreativnosti i inovativnosti. Pošto je čovjek društveno biće, ljudi su stvorili težnju ne samo da mjenjaju sopstvene potrebe, već i svoga drustva. Poslje toga se uvidjelo da se od svakog novog saznanja i inovacije moze bolje zivjeti i steci prednost nad drugima (bogatstvo).

Danasnji pojedinac bez obzira zivio u drustvu jednakih sansi i apsolutne jednakosti, ima i dalje poticaj da stvara nove stvari. Drzavu gradi njeno drustvo, najcesce oni najdovitljiviji, najbogatiji i najutjecajniji u njoj, koji najcesce njome stite sebe i uticaj, medjutim da bi zastitili sebe i ostalima moraju dati njihovo pravo i pravni okvir u kome ce ostvarivati prava za sebe. Raspodijela dobara unutar jednog drustva i drzave, pravednost i pravicnost, sigurnos, jednakost, sloboda su oduvijek bile teme ljudske ceznje, ljudske misli su prerasle ljudske glave.
Teznja ka apsolutnoj jednakosti je vodila u teznju ka aposlutnom siromastvu - u svakom pogledu. Barem je ovako bilo kroz historiju.
To tvrdim zato sto inovacija zavisi od covjekove potrebe da sebi olaksa ono sto mu predstavlja teskocu, ne nuzno njome da i zaradi. Kad je covjek bio u prilici da stvori masinu, stvorio je masinu i zamjenio je konja. Sad je jahanje konja zadovoljstvo, a nekada mu je bila potreba kao voznja auta. Teznja profitu i uvecanju moci sve je to pretvorilo u ekonomsku trku, a inovacija bi donosila prednost u sticanju profita. Na primjerima industrijskih revolucija vidimo kako inovacija donosi i prednost.

U kapitalizmu moc kapitala lezi u privatnom vlasnistvu, naš kapitalista za razliku od marksiste, svoju proizvodnju je racionalizovao prema analizi potreba trzista, ali i svojim resursima te su smatrali da se visak vrijednosti realizuje na trzistu, kod marksiste to nije bilo tako u postavci njihove politicke ekonomije, oni su smatrali da drzava treba diktirati uslove proizvodnje i vrsiti jednaku preraspodijelu novca u drustvu prema profitu koji ostvari, oni su u svojoj postavci politicke ekonomije viskom vrijednosti smatrali proizvodnju, sto se pokazalo besmislenim jer se ne moze samo proizvoditi i proizvoditi, raditi i raditi i ocekivati dobri rezultati na trzistu jer visak koji proizvedes, a ne prodas, propada. Uzaludnost masovne proizvodnje bez plana kako to prodati na trzistu je upravo u drustvima sa takvom postavkom politicke ekonomije dovela do njihovog sloma, ne teznja o apsolutnoj jednakosti ljudi.
seln

#248 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by seln »

R A V E N wrote:
seln wrote: Je li to sad kontra ljevice ili kontra zena... sorry, feministkinja? :D
Koristiš strawman argument.
Ti ne koristis nikakve. Zapravo, koristis, ali na nivou osnovca... "ako smanjimo plate, socijalna davanja, izdatke za zdravstvo, skolstvo i infrastrukturu, ostace nam puuuuuno para".
Tvoj odgovor je bio samo pokusaj demonstracije znanja... vjerovatno iz neke od tih 2-3 knjige koje si procitao u zivotu.
seln

#249 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by seln »

Chmoljo wrote:meščini da bi ti tu svoju desnicu mogao kreativnije iskoristiti.

džast sejin...
Aooj, moja prebijela ruuukoooo....
seln

#250 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by seln »

Gojeni H wrote:

Ne, teznja ka apsolutnoj jednakosti je dobra, toliko dugo dok ostaje ideja vodilja. Ali potpuna jednakost je neizvodiva.
Post Reply