Nisam mislio na to nego na Elżbieta BośniaczkaBAK-eV wrote:"Polak" je poljski!Lincoln-Burrows wrote:Jeli to poljski naziv?
Treći entitet?
- Lincoln-Burrows
#226 Re: Treći entitet?
-
BAK-eV
#227 Re: Treći entitet?
Lijevo-lijevak, desno dešnjak, Bosna-Bošnjak!Lincoln-Burrows wrote:Nisam mislio na to nego na Elżbieta BośniaczkaBAK-eV wrote:"Polak" je poljski!Lincoln-Burrows wrote:Jeli to poljski naziv?
Meni je to dosta!
Off topic!
-
aratet
#228 Re: Treći entitet?
Jedno je komad mesa zvati po turskom, drugo ime nacije koja je pokorena od istih agresora.
-
aratet
#229 Re: Treći entitet?
Crn-CrnacBAK-eV wrote: Lijevo-lijevak, desno dešnjak, Bosna-Bošnjak!
Meni je to dosta!
Off topic!
Bijel-Bijelac
Bosna-Bosanac
Moze i ta igra rijecima.
- BHCluster
#230 Re: Treći entitet?
Moze samo Ustav ove drzave taj naziv ne poznaje.aratet wrote:Crn-CrnacBAK-eV wrote: Lijevo-lijevak, desno dešnjak, Bosna-Bošnjak!
Meni je to dosta!
Off topic!
Bijel-Bijelac
Bosna-Bosanac
Moze i ta igra rijecima.
-
BAK-eV
#231 Re: Treći entitet?
Pa neki se bas igraju rijecima i izmisljaju jezicke kriterije za autohtonost naroda.
Malezijac, Malezanin, Malajac, Malezijanac ...
A treceg entiteta sve manje cak i na ovom forumu.

-
Fudo387
#232 Re: Treći entitet?
Kakve ti veze kao Srbin imas i sa jednom od tih gore opcija?aratet wrote:Crn-CrnacBAK-eV wrote: Lijevo-lijevak, desno dešnjak, Bosna-Bošnjak!
Meni je to dosta!
Off topic!
Bijel-Bijelac
Bosna-Bosanac
Moze i ta igra rijecima.
Ne razumijem zasto se uopste zamaras ovim stvarima.
-
aratet
#233 Re: Treći entitet?
Pocela dijaspora nas koji zivimo u BiH svrstavati u nacionalni tor nacionalne grupe koju ne vole.
Svaka cast, tako se BiH brani.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#234 Re: Treći entitet?
daddy-kool wrote:JoseMujica wrote:
pa samo se ćobani mogu nako upirati i jednu politikantsko-ideološku budalaščinu proglasiti naućnim skupom
Naučni skup na najvišem nivou, sve najbolji stručnjaci!
Jedva čekam da vidimo zaključke i zbornik radova.
već je odštampan...potraži na netu zadnji broj pseudonaućnog magazina Status iz Mostara...tema broja
štampan je prije jedno 2-3 godine....znaći oćekuj iste likove i ista izlaganja
- spreca
#235 Re: Treći entitet?
Nisi ni svjestan koliko lupetas......drugo provociras bezvezearatet wrote:Pocela dijaspora nas koji zivimo u BiH svrstavati u nacionalni tor nacionalne grupe koju ne vole.
-
aratet
#236 Re: Treći entitet?
Sta lupetam? ovaj sto me naziva Srbinom zivi u Americi.spreca wrote:Nisi ni svjestan koliko lupetas......drugo provociras bezvezearatet wrote:Pocela dijaspora nas koji zivimo u BiH svrstavati u nacionalni tor nacionalne grupe koju ne vole.
-
Ripicipi
#237 Re: Treći entitet?
Dobro je dok si samo Srbin, ima nas i "cetnika" ovdjearatet wrote:Sta lupetam? ovaj sto me naziva Srbinom zivi u Americi.spreca wrote:Nisi ni svjestan koliko lupetas......drugo provociras bezvezearatet wrote:Pocela dijaspora nas koji zivimo u BiH svrstavati u nacionalni tor nacionalne grupe koju ne vole.
- spreca
#238 Re: Treći entitet?
i ti kazes kako vas dijaspora svrstava u nacionalne torove....kako da nismo jos od 90 svrstani svako u svoj toraratet wrote:Sta lupetam? ovaj sto me naziva Srbinom zivi u Americi.spreca wrote:Nisi ni svjestan koliko lupetas......drugo provociras bezvezearatet wrote:Pocela dijaspora nas koji zivimo u BiH svrstavati u nacionalni tor nacionalne grupe koju ne vole.
-
aratet
#239 Re: Treći entitet?
Pa naravno, rekao sam da nas je pocela dijaspora svrstavati u nacionalni tor, tu mislim na forumsku situaciju gdje me nazvao pripadnikom jednog naroda, jel kapiras?spreca wrote: i ti kazes kako vas dijaspora svrstava u nacionalne torove....kako da nismo jos od 90 svrstani svako u svoj tor
- spreca
#240 Re: Treći entitet?
ma shvatam ja tebe .....ali mismo svrstani jos prije 25 godina strogo nacionalnoaratet wrote:Pa naravno, rekao sam da nas je pocela dijaspora svrstavati u nacionalni tor, tu mislim na forumsku situaciju gdje me nazvao pripadnikom jednog naroda, jel kapiras?spreca wrote: i ti kazes kako vas dijaspora svrstava u nacionalne torove....kako da nismo jos od 90 svrstani svako u svoj tor
- GeeTnT
#241 Re: Treći entitet?
..mislis na "forumsku situaciju"....aratet wrote:Pa naravno, rekao sam da nas je pocela dijaspora svrstavati u nacionalni tor, tu mislim na forumsku situaciju gdje me nazvao pripadnikom jednog naroda, jel kapiras?spreca wrote: i ti kazes kako vas dijaspora svrstava u nacionalne torove....kako da nismo jos od 90 svrstani svako u svoj tor
Dovoljno!
- animals
#242 Re: Treći entitet?
Odakle niceteBAK-eV wrote:Pa neki se bas igraju rijecima i izmisljaju jezicke kriterije za autohtonost naroda.
-
pemanapemani
#243 Re: Treći entitet?
Ne mozes ime jednog naroda, u ovom slucaju Bosnjaka, proglasavati okupatorskim pojmom i sebe smatrati Bosancem i dobrim covjekom.
To je u maniru velikosrpske fasisticke politike koja negira bosanski jezik.
Sukob izmedju Bosanaca i Hercegovaca ili skraceno Bosanaca, tj. ljudi koji se primarno identificiraju sa drzavom BiH i kojih ima oko 2% i proBiH Bosnjaka, koji po mojoj slobodnoj procjeni cine 35 do 40% BiH populacije, se fingira radi slabljenja drzave BiH.
Tih navedenih 40-ak% Bosnjaka i Bosanaca + 20% od ukupnog broja BiH Hrvata i 10% BiH Srba cine temelj opstanka BiH. Izdajice i fasisti vise od 20 godina rade na tome da razjebu svaki pokusaj objedinjavanja proBiH komponente.
To je u maniru velikosrpske fasisticke politike koja negira bosanski jezik.
Sukob izmedju Bosanaca i Hercegovaca ili skraceno Bosanaca, tj. ljudi koji se primarno identificiraju sa drzavom BiH i kojih ima oko 2% i proBiH Bosnjaka, koji po mojoj slobodnoj procjeni cine 35 do 40% BiH populacije, se fingira radi slabljenja drzave BiH.
Tih navedenih 40-ak% Bosnjaka i Bosanaca + 20% od ukupnog broja BiH Hrvata i 10% BiH Srba cine temelj opstanka BiH. Izdajice i fasisti vise od 20 godina rade na tome da razjebu svaki pokusaj objedinjavanja proBiH komponente.
-
aratet
#244 Re: Treći entitet?
To je tvoje misljenje, za mene je SDA ta koja radi najvise protiv BiH, a njen lider iz devedesetih je guranjem vjere i okupljanjem lopovluka oko sebe najvise uradio od svih ljudi protiv BiH.
To je za tebe mozda probosanski korpus, za mene nije, to je za mene kancer koji se nalazi u nasoj drzavi.
To je za tebe mozda probosanski korpus, za mene nije, to je za mene kancer koji se nalazi u nasoj drzavi.
-
pemanapemani
#245 Re: Treći entitet?
Ko je govorio o SDA? Vjerujem da postoje pojedinci u SDA koji su proBiH orjentisani, ali politika stranke nije.aratet wrote:To je tvoje misljenje, za mene je SDA ta koja radi najvise protiv BiH, a njen lider iz devedesetih je guranjem vjere i okupljanjem lopovluka oko sebe najvise uradio od svih ljudi protiv BiH.
Ti si govorio o imenu bosnjackog naroda kao okupatorskom pojmu. Velikosrbi negiraju bosanski jezik.
Zakljucak - nemoj biti kao cetnici.
-
aratet
#246 Re: Treći entitet?
Naveo si Bosnjake kao proBiH nastrojene, ja sam ti naveo primjer ogromne mase ljudi koja radi stetu BiH.
-
asker
#247 Re: Treći entitet?
To, plus nejac lavovima!

-
Gigatron
#248 Re: Treći entitet?
Da se ne lazemo ,bosnjaci iako im je tesko priznati moraju se pomiriti da urealnosti postoje tri entiteta i ova nova prica i njeno materijalizovanje na papiru bi bila samo formalan potrvda realnosti .Da se ne lazemo krenite u kiseljak ,vitez ...jos gradova ,dole hercegovina da ne pricam....ista stvar sa RS .bosnjaci su sami kriv i sto ih je sda palestinizirala ,neka se zahavle aliji i njeg.vjekovnom minderaskom snu o maloj prćiji i nejg.aposlutnoj vlasti i njeg.familije ,i prijatelja .
jedan od ideologa takve ideologije je bila i Amilu Omersoftić koja smatra da bosnajcima trebaju vladati bosnjcke begovske feudalen porodice ..........trazili dobili :sad:alijin sin to vec odavno u praksi realizuje ,bosnjaci samo placaju harac ovom lopovu i njegovim familijama prijateljima ,tuga
jedan od ideologa takve ideologije je bila i Amilu Omersoftić koja smatra da bosnajcima trebaju vladati bosnjcke begovske feudalen porodice ..........trazili dobili :sad:alijin sin to vec odavno u praksi realizuje ,bosnjaci samo placaju harac ovom lopovu i njegovim familijama prijateljima ,tuga
-
prog321
#249 Re: Treći entitet?
odakle ovi indijanci ispadaju ? 
-
pemanapemani
#250 Re: Treći entitet?
Naveo sam vecinu Bosnjaka kao proBiH nastrojene.aratet wrote:Naveo si Bosnjake kao proBiH nastrojene, ja sam ti naveo primjer ogromne mase ljudi koja radi stetu BiH.
Za SDA glasa manje od pola Bosnjaka koji izadje na izbore. Izlaznost je 50%, pa sam zakljuci koliko Bosnjaka glasa za SDA i tako radi na stetu BiH. Takodjer, naveo sam da je i manji dio SDA glasaca proBIH nastrojen.
Skreces temu sa toga da si u maniru velikosrpskih fasista, koji negiraju bosanski jezik, proglasio ime jednog naroda, Bosnjaka, okupatorskim pojmom.