Dolaze i Čengići iz jedne od najstarijih porodica a svi znamo šta je Enes Čengić uradio Energoinvestu.thekupus wrote:jel se zeza ovaj?
"Prave sarajlije" koje ja znam su seljacine koje svoje smece bacaju u provaliju ispod Zute tabije, nose skakavce i pljuju po Ferhadiji
A 500 godina im familija tu
Genijalno mi je da stvarno ljudi vide onu Skakinu izjavu o tome kako je njegova kvalifikacija za neku poziciju to sto dolazi iz jedne od najstarijih porodica u Sarajevu![]()
I onda se cudimo sto zivimo u rupetini
Gradonačelnik Sa - All about
-
peepeep
#226 Re: Gradonačelnik Sa - All about
- sadie_forever
#227 Re: Gradonačelnik Sa - All about
pa sta sad''? to s forsirar upravo zbog ljudi koji su dosli prije 50 godina u Sarajevo pa ga sad svojataju,ko sarajevo nema svoj duh sve je u duhu komunizma a ako nije tako nisi sarajlija?!?! a kakvo je sarajevo bilo prije njih? i ko su to najstarije porodice? cudo niko od njih nije u sdp-u i komunjara vec mahom zeleni? sto?thekupus wrote:jel se zeza ovaj?
"Prave sarajlije" koje ja znam su seljacine koje svoje smece bacaju u provaliju ispod Zute tabije, nose skakavce i pljuju po Ferhadiji
A 500 godina im familija tu
Genijalno mi je da stvarno ljudi vide onu Skakinu izjavu o tome kako je njegova kvalifikacija za neku poziciju to sto dolazi iz jedne od najstarijih porodica u Sarajevu![]()
I onda se cudimo sto zivimo u rupetini
- Pandakonda
#228 Re: Gradonačelnik Sa - All about
PEĐA POLUDI

- JThomas
#229 Re: Gradonačelnik Sa - All about
kakvo je sarajevo bilo prije njih? veličine i značaja brčkog ili travnika danas. bez univerziteta, sa više nepismenih nego pismenih kao i cijela kraljevina jugoslavija. to je presmiješna priča.
- Krokodajl
#230 Re: Gradonačelnik Sa - All about
Ne bih ja previše krivio SDA, oni rade ono što najbolje znaju, ova politika koju SDA provodi i ovo "kupovanje" vijećnika, nije to ništa strano i novo, ovo se dešava od prvih izbora pa na ovamo, prosječni glasač SDA to zna, vjerovatno i očekuje, da će njegova opcija to uraditi tj. potkupiti nekog vijećnika.tranquil wrote:Kao što sam već rekao, za korupciju su potrebne dvije strane, ona koja prima i ona koja pruža kovertu, tako da je SDA (uz DF naravno) kriva za ovo.Krokodajl wrote:I šta sad opet nevalja SDA, pa ko je birao ove iz DF-a da nisu seljOci i Fočaci, ko je glasao za Komšića, Šošoni ?![]()
za referencu iz španskog građanskog rata
Prosječan glasač SDA zna šta očekuje, ne vjerujem da ljudi glasaju za SDA jer očekuju neku promjenu u politici, već iz ličnih razloga, ili su posao dobili preko veze, ili im je gazda tako naredio, ili su rodbinski povezani sa ljudima bliskim stranci pa se nadaju da će negdje "uletiti" ili misle da će mahanjem zastava na skupovima dobiti negdje pripravnički, stipendiju ili čak i posao, ili im je paket od SDA bio najbolji, SDP im možda nije poslao sok, na kraju tu imamo i ljude koje se politika ne tiče mnogo ali izađu i glasaju za SDA iz nostalgije prema Aliji i samo da "crveni ne pobjede".
Ne vjerujem da ima ljudi koji hodaju po stranačkim skupovima i slušaju programe i onda se odluče za koga će glasati, kod nas se u 90% slučajeva već unaprijed ima izgrađeno mišljenje o politici, odnosno ne tako izgrađeno mišljenje već donešenu/nametnutu odluku za koga glasati.
Ako su ti ljudi koje je SDA "uhljebila" tako moćni da sami sebi biraju vlast, onda jebiga, ili se prikloni ili se ujedini svim snagama pa sruši.
Kod nas ni jedno ni drugo.
Znam masu ljudi koji su pljuvali po SDA a koje je ta stranka poslije uhljebila, išli su linijom manjeg otpora, Bože moj od nečeg se mora živit, oni su odlučili da se priklone toj struji, da se razumijemo ovo se dešava sa svim strankama u svim sredinama, nije ovo samo odlika samo SDA, bilo koja lokalna sredina gdje ista struktura pobjeđuje godinama je vjerovatno ogrezla u ovakvim akcijama, jer narod možda jeste lud ali nije glup.
I onda dolazimo do glasača DF-a, DF se na političkoj sceni pojavio kao neka nova opcija, kao opcija koja će sve dosadašnje pošutati sa vlasti, koja će dovesti nove ljude, nove snage ha hu ha hu, na onim parlamentarnim izborima su pokupili dosta glasova, ljudi su u DF-u vidjeli snagu koja se može oduprijeti dosadašnjoj političkoj praksi i koja može donijeti neke promjene, nisu ljudi glasali za DF zato jer ne vole ove ili one, nisu čak glasali ni zato jer vole DF ili program DF-a, glasali su iz očaja jer su vjerovali da priče koje Željko priča mogu da prođu, jer su željeli normalnu politiku, normalnu demokratiju, i šta se desilo, prva stvar koju su uradili koalicija sa SDA....
Tu se vraćamo na ono prethodno, svako ima dvije opcije, ili da se prikloni, ili da se bori, u slučaju DF-a oni su se priklonili toj strukturi i nastavili sa tom istom politikom, iznevjerili su 90% svojih glasača, jer niko nije glasao za DF jer vjeruje u njihovu politiku ili jer želi da Željko, ovaj ili onaj sjede u ministarskoj fotelji, ljudi su im mandat dali jer su vjerovali da se oni neće prikloniti toj strukturi nego se boriti protiv iste.
Ali nisu !
I od tada, od tog trenutka, DF i njegov smisao su izgubljeni, apsurd je optuživati ljude koji glasaju za SDA, svako glasa da njemu bude bolje, ako je nekome SDA našla posao, dala bespovratni, stipendiju, pripravnički, naravno da će ta osoba podržati tu strukturu i iz petnih žila potegnuti da isti ostanu, problem je u onima koji su i nakom tog noža u leđa i harakirija kojeg je DF izveo opet podržali taj DF.
U čemu je furka, da li je to DF uhljebio neke ljude pa su dobili fetvu da glasaju, ili je stvar u nečemu drugom.
Iz razgovora a i slušanja predizbornih skupova DF-a vidim da su ljudi i dalje DF vidjeli kao neku snagu koja će tu SDA srušiti, koja će reći stop toj politici, dakle ludilo i buncanje.
Ja bi razumio da je neko glasao za DF jer ima ličnu korist ili jer mu je rođak na listi, ali nakon onog što je ta stranka uradila i dalje vjerovati u njenu politiku, to je brate ludilo.
Osim toga, ko su ljudi koje su izabrali, vidimo evo da su od prvog dana poslije izbora krenula rasipanja iz DF-a, u mnogim situacijama glasači nemaju pojma ni za koga su glasali, zaokružili su DF samo da ne bude SDA, dati glas nekom koga ne znaš je gore i neodgovornije nego dati glas nekom koga znaš a loš je.
Nismo mi Njemačka ili Švicarska pa da prolaze priče "možda su bolji" kod nas od 90-e pa na ovamo svaki političar uhvaćen sa rukom u pekmezu, i govoriti ne može biti gori od njih nema smisla, jer evo vidimo, šta ako se udruži sa njima, gdje si onda prispio.
Od ujedinjene ljevice nema ništa jer lični interesi preovladavaju svugdje pa tako i kod političara, jer i oni gledaju vlastite interese na kraju krajeva, a budući da nemamo odgovornost ni kao pojedinici ni kao nacija, tako nam je kako je.
Gradonačelniku Sarajeva puno sreće u radu, izabran je kako je izabran, ne znam ni da li bi ova druga bila bolja opcija, ne znam ni jedno ni drugo, jeste to vaš grad, ali je i glavni grad moje države, Komšić je ako ništa poznat od ranije, za ovo dvoje haman ni van njihovih mahala nisu čuli.
- Vitezanin
#231 Re: Gradonačelnik Sa - All about
JThomas wrote:kakvo je sarajevo bilo prije njih? veličine i značaja brčkog ili travnika danas. bez univerziteta, sa više nepismenih nego pismenih kao i cijela kraljevina jugoslavija. to je presmiješna priča.
Upravo. Ma presmiješno je porediti ove periode i još ih staviti u nekakav politički kontekst. Veze s vezom nema.
- ultima_palabra
#232 Re: Gradonačelnik Sa - All about
Bio je pici u pravu... u kurcu je snaga.
- GeeTnT
#233 Re: Gradonačelnik Sa - All about
Care nisu bolan upitni oni, pa valjda je vec sve receno...sve ono sto im pripada i sto jesu...NEGO, kako nazvati ove prodane duse...kako? Pa oni su meni za tri skale nize dno od esdea..JThomas wrote:kakvo je sarajevo bilo prije njih? veličine i značaja brčkog ili travnika danas. bez univerziteta, sa više nepismenih nego pismenih kao i cijela kraljevina jugoslavija. to je presmiješna priča.
- kamen spoticanja
- JThomas
#235 Re: Gradonačelnik Sa - All about
broj ljudi koji su sad glasali za df na lokalnim izborima je već radikalno manji nego prije dvije godine, a do opštih će biti zanemarljiv. za njih su ljudi uglavnom glasali u dobroj vjeri. i da svi tako glasaju, i da uskrate svoj glas kad budu izrađeni, za tri ciklusa bi imao normalnu vlast.
- vješalica
#236 Re: Gradonačelnik Sa - All about
Ko je dogradonacelnik nisam dogledala na tvsa
- GeeTnT
#237 Re: Gradonačelnik Sa - All about
Ono sto ti i ekipa radite forumasima i forumu na pdf politika, to esdea cini narodu i drzavi....sto znaci, tu ste vi negdje...ultima_palabra wrote:Bio je pici u pravu... u kurcu je snaga.
Zato pssssst.
- ultima_palabra
#238 Re: Gradonačelnik Sa - All about
Hajd prestani vise cmizdriti, eto te ko Bozo Ljubic... ako ne znas malo zajebancije podnijeti, koji ces kurac na forumu i internetu uopste?GeeTnT wrote:Ono sto ti i ekipa radite forumasima i forumu na pdf politika, to esdea cini narodu i drzavi....sto znaci, tu ste vi negdje...ultima_palabra wrote:Bio je pici u pravu... u kurcu je snaga.
Zato pssssst.
- Matzan
#239 Re: Gradonačelnik Sa - All about
Kaže Željko Komšić Nerminu Nikšiću:
"Hoćeš o preletačima da pričamo? Ma hajte, molim vas!"
"Hoćeš o preletačima da pričamo? Ma hajte, molim vas!"
- ultima_palabra
#240 Re: Gradonačelnik Sa - All about
Stojnic i Miladin se nisu sami stavili na liste, nisu se sami izabrali, a Boga mi nisu sami sebe ni potkupili... tako da ovdje podobar ljudi moze staviti prst na celo.
- GeeTnT
#241 Re: Gradonačelnik Sa - All about
uzvratih na istu foru.....ti ostade, ali nije to bolan problem. Problem je u tome sto ja vas sa tom spikom VISE NE GUMO NEGO esdea glasace...kontas sarajlijo.ultima_palabra wrote:Hajd prestani vise cmizdriti, eto te ko Bozo Ljubic... ako ne znas malo zajebancije podnijeti, koji ces kurac na forumu i internetu uopste?GeeTnT wrote:Ono sto ti i ekipa radite forumasima i forumu na pdf politika, to esdea cini narodu i drzavi....sto znaci, tu ste vi negdje...ultima_palabra wrote:Bio je pici u pravu... u kurcu je snaga.
Zato pssssst.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
- kamen spoticanja
#243 Re: Gradonačelnik Sa - All about
Kae pedja kojovic na fb:
"feeling osuneceno"

"feeling osuneceno"
- ultima_palabra
#244 Re: Gradonačelnik Sa - All about
Zaboli me spolovilo koga ti mozes ili ne mozes... imas fino ignore opciju, koristi je.
-
Hamolj
#245 Re: Gradonačelnik Sa - All about
Najveća referenca su mi borba za prava kerova i pedera.JoseMujica wrote:
- Banksy
#246 Re: Gradonačelnik Sa - All about
tranquil wrote:
Kao što sam i pretpostavljao. Stranka koja je u mobilnom aparatu Izetbegovića i Konakovića memorisana pod "Tu me cijene, tu kupujem" ponovo radi ono u čemu je jedino i dobra.
Na stranu Stojnić i njegov "integritet", jedno je sigurno, ova dva dana su nam pružila još jedan dokaz da SDA ne preza ni od čega da pred očima javnosti, uz dodatne igrače, napravi ovakvu farsu samo da bi se domogla ove pozicije. Znamo da je juče bilo 14 ljudi spremno da glasa protiv Skake, znamo da je barem jedan u međuvremenu kupljen i da ni njemu ništa ne znači vlastiti potpis, niti SDA mašineriji i njihovim glasačima išta znači način na koji je taj glas dobijen, znamo da je novi gradonačelnik izabran zahvaljujući ovim mahinacijama koje su, iako nemoralne i očigledne, nažalost nedokazive.
Ali koga boli kurac, Skaka će u pozdravnom govoru reći kako je to veliko priznanje za njega, i onda će 4 godine da podupire Konakovićeva mahnitanja, i da gladi po glavi Koldžu & co dok sprovode samovolju, opozicija će nastaviti da se međusobno optužuje ko je zajebo stvar, a narod će reći "ništa novo" i nastaviti da živi od prvog do prvog.
Potsjetio bih te da je SDA, matematički, u poređenju sa strankama koje su potpisale juče savez, zaista i izgubila izbore. Građani su odlučili i dali više glasova NS, SDP, GS i DF, šta god ti mislio o njima, nego SDA i SBB. I te 4 stranke su, zahvaljujući izbornom rezutatu, odlučile da izaberu gradsku upravu.
A onda je SDA iskoristila najslabiju kariku, i uspjela za 12 sati ubijediti jednog izabranog vijećnika da glasa protiv vlastite stranke i koalicije, protiv građana koji su mu dali povjerenje i protiv vlastitog jučerašnjeg potpisa.
To je u najmanju ruku dramatično nemoralno, i sa strane tog vijećnika, i sa strane onog ko je učinio da tako brzo promijeni mišljenje, ali smo toliko potonuli da nam to ne predstavlja nikakav problem.
- JThomas
#247 Re: Gradonačelnik Sa - All about
a kad to radi dodik to su kriminalne i diktatorske metode laktaškog međeda...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#248 Re: Gradonačelnik Sa - All about
Hamolj wrote:Najveća referenca su mi borba za prava kerova i pedera.JoseMujica wrote:
bome ti izgleda voliš i lajat i primat ga dok si se za ovo dvoje ufatio
-
Hamolj
#249 Re: Gradonačelnik Sa - All about
Volim Sabinu gledati, ali joj ne volim glas čuti.JoseMujica wrote:Hamolj wrote:Najveća referenca su mi borba za prava kerova i pedera.JoseMujica wrote:
bome ti izgleda voliš i lajat i primat ga dok si se za ovo dvoje ufatio
- Pandakonda
#250 Re: Gradonačelnik Sa - All about
https://www.klix.ba/vijesti/bih/usvojen ... /170123033Hamolj wrote:Najveća referenca su mi borba za prava kerova i pedera.JoseMujica wrote: