- NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post Reply
Lopez1981

#226 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Lopez1981 »

GoodTaste wrote: Ja samo znam da bih bio prvi u redu za bjezanje odavde, a sigurno ne bih ponovio gresku i ostao ovde, kao u proslom ratu. Pa da se opet borim za nista, gdje nikakve koristi nisam imao i onda za 20 godina ponovit isto... Moras bas biti bez grama mozga i ratovati, za sta?
Zbog cega bi ti to ratovao? :lol:

Fataj se Njemacke, a vjerovatno si i negdje van BiH jer bi ratovao, a nisi ga vec ratovao i prozivio.

:bih:
Pa mozgu nisu Bosnjaci ratovali za nekoga, nego su ratovali da ih ne zakolju na kucnom pragu. Ti se za nesto borio? A uja tamo, eto ako si se borio pa ti sada krivo otidji im u Prijedor da te zakolju. I prestani vrijedjati sehide koji su dali zivot za ovu drzavu mulac.
dudlov

#227 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by dudlov »

Capsicum wrote:
GoodTaste wrote:Ja samo znam da bih bio prvi u redu za bjezanje odavde, a sigurno ne bih ponovio gresku i ostao ovde, kao u proslom ratu. Pa da se opet borim za nista, gdje nikakve koristi nisam imao i onda za 20 godina ponovit isto... Moras bas biti bez grama mozga i ratovati, za sta?

Fataj se Njemacke, a vjerovatno si i negdje van BiH jer bi ratovao, a nisi ga vec ratovao i prozivio.

Ne znam sta cekas onda?! Direktnija najava rata ne moze biti. Jos samo je ostalo da zapuca. A kad pocne, onda je veliko pitanje mozes li pobjec. Kad pocne, bjezanjem postajes dezerter... Ko misli bjezat, sad mu je vakat.
rat ne počinje preko noći. uvijek će se imat vremena, heftu ili dvije hefte, za nogatrans
Capsicum

#228 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Capsicum »

dudlov wrote:
Capsicum wrote:
GoodTaste wrote:Ja samo znam da bih bio prvi u redu za bjezanje odavde, a sigurno ne bih ponovio gresku i ostao ovde, kao u proslom ratu. Pa da se opet borim za nista, gdje nikakve koristi nisam imao i onda za 20 godina ponovit isto... Moras bas biti bez grama mozga i ratovati, za sta?

Ne znam sta cekas onda?! Direktnija najava rata ne moze biti. Jos samo je ostalo da zapuca. A kad pocne, onda je veliko pitanje mozes li pobjec. Kad pocne, bjezanjem postajes dezerter... Ko misli bjezat, sad mu je vakat.
rat ne počinje preko noći. uvijek će se imat vremena, heftu ili dvije hefte, za nogatrans
Ne pocinje, ovaj se sprema vec dugo. Evo ja zato i rekoh da se lansira ko je mislio bjezat.
Lopez1981

#229 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Lopez1981 »

pemanapemani wrote:
mO k3 wrote:Bošnjaci ovako nesto nisam nikada napisao , ali budite na oprezu ili se polako spremajte da nam se 1992 ne ponovo , sejtan je odnio salu
Šta da radimo mi ostali kojima je BiH domovina?
Jebi ga, nisam znao da Dodik i fašisti hoće da prevedu pola Bošnjaka u Srbe. Koliko shvatam, velikosrbi žele pola države BiH, ali neki i dalje samo o zaštiti Bošnjaka. :-)
Tako se država svede na etničku skupinu, a to je uvijek bio glavni cilj velikosrpske fašističke politike.
Svaka cast i za one koji nisu Bosnjaci a vole ovu drzavu i koji su spremni boriti se za nju, ali mora se jedno znati Bosna i Hercegovina moze bez njih ali bez Bosnjaka ne moze, to je i pticama na grani jasno.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#230 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Chmoljo »

Capsicum wrote:Ne znam sta cekas onda?! Direktnija najava rata ne moze biti. Jos samo je ostalo da zapuca. A kad pocne, onda je veliko pitanje mozes li pobjec. Kad pocne, bjezanjem postajes dezerter... Ko misli bjezat, sad mu je vakat.
ti stvarno idealista...

de bogati da vidimo koliko je to osuda za dezertiranje palo u prošlom ratu...?
staaarinavijac

#231 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by staaarinavijac »

Hajde što bošnjački političari ne žele , ne znaju ili ne smiju da adekvatno reaguju na ova ruiniranja BH-državnosti , ali je vrlo ozbiljna i alarmirajuća činjenica da MZ ( dakle, EU i SAD , NATO) koja zna filozofirati o svemu u svačemu , ne poduzima NIŠTA povodom kršenje Dayton-a ...
Je l' to znači da velikosrpski projekt opet ima zeleno svjetlo od strane MZ-e ??? ...

Ako ima, onda ...
Capsicum

#232 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Capsicum »

Chmoljo wrote:
Capsicum wrote:Ne znam sta cekas onda?! Direktnija najava rata ne moze biti. Jos samo je ostalo da zapuca. A kad pocne, onda je veliko pitanje mozes li pobjec. Kad pocne, bjezanjem postajes dezerter... Ko misli bjezat, sad mu je vakat.
ti stvarno idealista...

de bogati da vidimo koliko je to osuda za dezertiranje palo u prošlom ratu...?
Stvarno ne znam, nemam uvid u takve spise, ali da je toga bilo, bilo je. A bilo je i da te bace na kopanje rovova i na najteze zadatke ko topovsko meso... A ima ih i po masovnim grobnicama, onih idealista sto su mislili da ce im lova kupiti prolaz preko teritorije jednih, drugih ili trecih... Rat je to... Mnogi su zaboravili, a neki nisu ni bili rodjeni tada.
Capsicum

#233 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Capsicum »

staaarinavijac wrote:Hajde što bošnjački političari ne žele , ne znaju ili ne smiju da adekvatno reaguju na ova ruiniranja BH-državnosti , ali je vrlo ozbiljna i alarmirajuća činjenica da MZ ( dakle, EU i SAD , NATO) koja zna filozofirati o svemu u svačemu , ne poduzima NIŠTA povodom kršenje Dayton-a ...
Je l' to znači da velikosrpski projekt opet ima zeleno svjetlo od strane MZ-e ??? ...

Ako ima, onda ...
Ima 100%
Iznka su nedavno novinari pitali sta ako RS proglasi nezavisnost, kakva ce biti reakcija MZ, hoce li biti kakve vojne intervencije. Znas sta je odgovorio? Ne, u takvom slucaju, izvrsit ce se politicki pritisak na RS. U prevodu, zeleno svjetlo.
studiorum_tuzlaensis

#234 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by studiorum_tuzlaensis »

GoodTaste wrote::bih:
Malo bi 'otcepljivao bolji deo BiH', pa bi malo streljao. Koji li ste, baš je misterija :lol:[/quote]

Ako te vec zanima "koji li smo", ja sam ti onaj koji bi obrisao sve granice unutar BiH, bez entiteta i RS-a, al kao sto sam vec napisao, prvi TI ne bi otisao u "onaj" dio i potrosio marku kod "onog" jer bi te komsija poprijeko gledao ili bi ti taj komsija bio.

:bih:[/quote]

Znači ti si onaj iz Kriteriona... :lol:
Chmoljo

#235 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Chmoljo »

Capsicum wrote:Stvarno ne znam, nemam uvid u takve spise, ali da je toga bilo, bilo je. A bilo je i da te bace na kopanje rovova i na najteze zadatke ko topovsko meso... A ima ih i po masovnim grobnicama, onih idealista sto su mislili da ce im lova kupiti prolaz preko teritorije jednih, drugih ili trecih... Rat je to... Mnogi su zaboravili, a neki nisu ni bili rodjeni tada.
de ba ljudino, dijaspora se mjerila u stotinama hiljada i to je bilo brdo ljudi iz krajeva koji nisu pali pod četničku čizmu. i nikom ništa.

stvarno ne želim širiti defetizam, ali mene nije strah rata. strah me je onoga što dolazi poslije. da ću biti generacija koja je svoje godine ili dijelove tijela potrošila na tuđe ratno profiterstvo. za beskrupulozne Zahiragiće i ušminkane Konakoviće.

ma vozdra ba.
animals

#236 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by animals »

Lopez1981 wrote:
pemanapemani wrote:
mO k3 wrote:Bošnjaci ovako nesto nisam nikada napisao , ali budite na oprezu ili se polako spremajte da nam se 1992 ne ponovo , sejtan je odnio salu
Šta da radimo mi ostali kojima je BiH domovina?
Jebi ga, nisam znao da Dodik i fašisti hoće da prevedu pola Bošnjaka u Srbe. Koliko shvatam, velikosrbi žele pola države BiH, ali neki i dalje samo o zaštiti Bošnjaka. :-)
Tako se država svede na etničku skupinu, a to je uvijek bio glavni cilj velikosrpske fašističke politike.
Svaka cast i za one koji nisu Bosnjaci a vole ovu drzavu i koji su spremni boriti se za nju, ali mora se jedno znati Bosna i Hercegovina moze bez njih ali bez Bosnjaka ne moze, to je i pticama na grani jasno.
BiH, moze bez sviju, i da je nasele Eskimi,opet bi bila BIH..
Poenta je da ostane u sadasnjim granicama, a kakvo ce uredjenje biti,
to je drugo pitanje..i mora ti biti jasno, nisu Srbi sami krivi za ovo danas..
MZ, Ameri,poduzi je spisak..
Bosnjaci ne igraju nikakvu ulogu, moraju raditi sto im Ameri i MZ naredi..
ne moze to samo kako ti mislis..
dječak sa šibicama

#237 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by dječak sa šibicama »

Nesto kontam, hoce li Zahiragic u rov ako pukne.. ili Adnan Brankovic.
Chmoljo

#238 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Chmoljo »

idu u Beč da budu logističari.
Alfons Kauders

#239 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

Ne kontam?

Vi ovdje sad kukate kako je ovo drzavni udar i kako vise nema OS BiH...

A Dejton je prestao vaziti kada se RS povukla iz njega... Demokratski, referendumom?

Dakle, kako se nesto moze kvalifikovati kao drzavni udar ako Ustav, kao sastavni dio DPA, ne vazi vec 3 i kusur mjeseca?
Point.

#240 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Point. »

GoodTaste wrote:
Pa BiH je opcepoznata kao multi-kulti drzava, a ovde u svakom postu na temi se prijeti brisanjem nekog drugog, a svi hoce da "oni" budu glavni "onom" drugom.
Mahat cu ja ovom zastavom uvijek :bih: , a sve dok je takvih koji hoce da "izbrisu" drugog i dok su im mozgovi toliko mali i oprani na ruke i srce puno mrznje od ove drzave nikad nista nece biti i ovo ce biti njen maksimum.

Sigurno ti prvi ne ides u RS, niti bi tamo potrosio koju marku jer su tamo "oni", a i da ne postoji ta zamisljena granica od RS-a, opet sam siguran da ne bi isao tamo jer su tamo "oni". E iz tog razloga treba to sve razdvojiti i postaviti "meksicki zid" i udariti vize jedni za druge jer nikad nece biti uzajamnog postovanja i zajednickog cilja i stalno cemo biti ovce Bakiru/Covicu/Dodiku. :bih:

:bih
Stalo sam ja tamo, tamo mi je kuca i zemlja. Svake godine. Tako da zajebi tu pricu prika. No, ako nisi balija/cetnik/ustasa, kome konstitutivnom narodu pripadas? Cisto da znam skim imam posla.
GoodTaste

#241 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by GoodTaste »

studiorum_tuzlaensis wrote:
GoodTaste wrote::bih:
Malo bi 'otcepljivao bolji deo BiH', pa bi malo streljao. Koji li ste, baš je misterija :lol:
Ako te vec zanima "koji li smo", ja sam ti onaj koji bi obrisao sve granice unutar BiH, bez entiteta i RS-a, al kao sto sam vec napisao, prvi TI ne bi otisao u "onaj" dio i potrosio marku kod "onog" jer bi te komsija poprijeko gledao ili bi ti taj komsija bio.

:bih:[/quote]

Znači ti si onaj iz Kriteriona... :lol:[/quote]

:lol: :lol: :lol:

E i za te bi nesto smislio. Zahiragic :bih:
:lol: :lol: :lol:
ja71

#242 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by ja71 »

staaarinavijac wrote: Je l' to znači da velikosrpski projekt opet ima zeleno svjetlo od strane MZ-e ??? ...

Ako ima, onda ...
maloprije otvorih google i ukucam "srpska".
niko nista izuzev "nas" (BiH, SRB, CRO) ne izvjestava o 9. Januaru

e sad da li imaju zeleno svjetlo ili su se zabavili oko Sirije, Iraka, Turske ...
seln

#243 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by seln »

elk wrote:Samo ce se jebeno biti ukopati kod ovakvog minusa,znadete li to dijasporski ratnici?nece asov u zemlju da ga jebes,a zvizdi i grmi iznad....
ja cu gligorom i jasminom skupljati pomoc u inostranstvu,uz nesebicnu podrsku hasana cengica. #izdrzite braco#uzvassmo#jednasijedina#
i da, ne zaboravite opuhati konzume i binge i granape.morate biti brzi.ono za stab. :bih: da se ima.
Ne boj se, momce, kad sam ja kopao smrznutu zemlju, ti nisi bio ni u jajima.
Kejn

#244 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Kejn »

Ovo je obična provokacija ništa više. Na nju Bošnjaci ne smiju nasjedati. Ovim samo pokazuju da su Tigar od papira. "Rahat patnja" se dosada pokazala kao pencilin za razne Čoviće i Dodike. BiH uvažava potpunu zaštitu NATO-a (što smo vidjeli) a iza njega stoji petrodolar, USA, Tuska, Saudija i Katar. Ko stoji uz Rusiju može slobodno da stane uz zid za odstrijel. Sada samo treba nastaviti ka NATO- EU integracijama i prikloniti se pobjendičkoj strani. Procentualno broj Bošnjaka raste i teritorijalno ali i po učešću u populaciji. Srednja Bosna se postepeno pretvara u još jedan novi Bošnjački kanton poput Tuzlanskog i Zeničko-Dobojskog. Učešće prvačića se bliži 70 % u korist Bošnjaka. I Dodik i Čović će kako vrijeme više prolazi sve više i više lajat, ucjenjivat i prijetiti. Oni imaju još 5-10 godina da nešto pokrenu. Ako ne iskoriste to vrijeme sa secesionistima je gotovo, Onda se uvodi princip jedan čovjek jedna glas kao u ostatku normalnog svijeta.
mehoxy

#245 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by mehoxy »

amko761 wrote:Bome ih baja opet postroji. Svaka čast Srbima, ne boje se ni Nato-a.

A vi bošnje se kreveljite i stavljajte smajlije ;-)
Ne boje se oni NATO-a jer znaju da im nece nista. Kao sto nista nisu htjeli 92 - 95.
incognito071

#246 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by incognito071 »

doDick i Mladjo nevidjeni prodavaci magle........narod im nema hljeba da jede a prica se o nekom ratovanju opet :-) s cim i od cega?

ko je slijep pored ociju, evo da mu ja otvorim oci.........

...debelom medjedu iz Laktasa se dobro trese fotelja i svjestan je sta ga sve slijedi u buducnosti od strane tuzilastva itd...ovo su njegovi zadnji trzaji da prikupi glasove tamosnjeg naroda......

pored toga opasna se igra igra izmedju istoka i zapada u zadnje vrijeme i upravo se u BiH, izmedju ostalih regija, lome koplja sto se toga tice.......Putin je izgubio uticaj u Crnoj Gori i uradice sve (kroz dicka) da se isto ne desi u BiH.....znaci NE za EU i NATO sto duze moguce.
Capsicum

#247 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Capsicum »

Chmoljo wrote:
Capsicum wrote:Stvarno ne znam, nemam uvid u takve spise, ali da je toga bilo, bilo je. A bilo je i da te bace na kopanje rovova i na najteze zadatke ko topovsko meso... A ima ih i po masovnim grobnicama, onih idealista sto su mislili da ce im lova kupiti prolaz preko teritorije jednih, drugih ili trecih... Rat je to... Mnogi su zaboravili, a neki nisu ni bili rodjeni tada.
de ba ljudino, dijaspora se mjerila u stotinama hiljada i to je bilo brdo ljudi iz krajeva koji nisu pali pod četničku čizmu. i nikom ništa.

stvarno ne želim širiti defetizam, ali mene nije strah rata. strah me je onoga što dolazi poslije. da ću biti generacija koja je svoje godine ili dijelove tijela potrošila na tuđe ratno profiterstvo. za beskrupulozne Zahiragiće i ušminkane Konakoviće.

ma vozdra ba.
Mjerila se dijaspora stotinama hiljada. Ko je nasao neki nacin da se izvuce, izvukao se. Ali opet je vecina ostala. Sigurno je da niko normalan ne bi ostajao da je imao mogucnost da ode. Ja samo tvrdim da nece nikome biti na pladnju ponudjena opcija da li ce ici ili ce ostati. U ratu toga nema. Ili se snadjes ili postajes dio statistike. Vecina se ne snadje.
ovo_malo_duse

#248 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by ovo_malo_duse »

Napisah nesto ovako u augustu prosle godine oko referenduma...
Ako stranci puste da bude rata, ratovat ce se i te kako. Jer je mnogima dopizdilo,a mnogo se toga nakupilo u narodu mnogo.

Volio bih vidjet barikade /balvanijadu na cestama koji vode u PC, sa kalasima, maramama na licu i visoko podignutim tropstasima,kao sto su naucili aaaa joj ima da ih pokokamo ko zeceve.. A kako ih pumpaju bit ce ih garant. Nije mi do rata i mislim da nikom pametnom nije al ovo fakat jedva cekam, naki me trnci uz ledza kad pomislim na to.... :-)

Da i dodam jer citaju ove nase minderske picke da osjete puls.

Nece ni ovim nasim minderasima biti veselo ako pukne nije ni njihovi maslo za ramazana. Ako se pametno odradi, jednim udarcem 2 muhe. :izet
:

Stab je dao zeleno svjetlo. Bal vjestica je krenuo....Sad se ceka na da ozeleni i ukoliko MZ ne ucini nesto drasticno, balvanijada moze poceti.

Koliko sam ga puta podmazao od proslog ljeta sjaj ko dusa u mraku.....

Image
Chmoljo

#249 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Chmoljo »

Capsicum wrote:Mjerila se dijaspora stotinama hiljada. Ko je nasao neki nacin da se izvuce, izvukao se. Ali opet je vecina ostala. Sigurno je da niko normalan ne bi ostajao da je imao mogucnost da ode. Ja samo tvrdim da nece nikome biti na pladnju ponudjena opcija da li ce ici ili ce ostati. U ratu toga nema. Ili se snadjes ili postajes dio statistike. Vecina se ne snadje.
mislim da pretjeruješ kada kažeš da je otišao ko god je mogao. isto tako znam ljude koji nisu HTJELI otići. ostali da se bore za bolje sutra jer su vjerovali u tu borbu. u tome i jeste problem. niko više ne vjeruje u tu borbu, jer i ono što se dobilo u ratu, izgubilo se u miru. zbog nezajažljivog apetita naših čobana.

zato je sada dramatično veći broj ljudi koji je spreman otići da:

a) ne proživljava još jednom traume devedesetih,
b) da sam sebi ne hebe sve po spisku što je opet ostao da bi se neko drugi bogatio.

nije problem što nema Bosne u Banja Luci. problem je što nestaje i u Sarajevu. nestaje u glavama običnih ljudi. ostaju samo njene institucije koje daju dobre plate. na to se svodi njena važnost.
zavrzlama

#250 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by zavrzlama »

Kakva kriza....jednostavno se velikosrpsko odumiranje upravo desava u malom ausvicu...ko danas osim samih srba i srbije podrzava danasnji cirkus od dana malog ausvica...velikosrbi sami sebe tjese od sopstvenog straha...dodika i rs vise niko zaozbiljno ne shvata i rs je izgubio sav kredibilitet kod civiliziranog svijeta...cak je i vucic prokontao da se moraju imati izlazna vrata pa je on i jos neki oko njega odustali od odlaska u banja luku...sve sto se desava je pokusaj velikosprskih ideologa da kako tako odrzi homogenost srba i ozive ideju o podjeli BIH i nemogucnosti zivota u istoj....jedina pozitivna stvar koju dodik cini je istjerivanje babinog sina na cistac i oduzimanje istom prava da palamudi bosnjacima kako sa dodikom se moze pregovarat i dogovarat..krajni rezultat dodikovog jalovog negiranja BIH i prijetnje raspadom BIH ce biti "dolazak novih,pragmaticnijih i probosanski orijentisanih bosnjackih politicara"....sve lijeze na rudu......samo mezit na tenane ;-)
Post Reply