Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post Reply
LBVIEW

#226 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by LBVIEW »

junior3 wrote:Povlačim se, protiv bošnjaka optužnice a opet se o srbima počelo i to uveliko. :mrgreen:
Znas ono,kako je ko "sijao",danas "zanje".
cyprus

#227 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by cyprus »

Vjerujem da će Vikić dokazati svoju nevinost, ali podržavam i nastojanje da se ovaj slučaj rasvijetli do kraja...
Last edited by cyprus on 29/12/2016 23:43, edited 1 time in total.
junior3

#228 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by junior3 »

TheMule wrote: Juniore ne lazi i ti si sranja radio. Sta si mi uradio sa kravom, vrati mi bar kožicu i plati za mlijeko :D
Nisi morao ovako javno, bacaš mrlju na mene, ima pp. :mrgreen:
GeeTnT

#229 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by GeeTnT »

Bodkin wrote:
Fudo387 wrote:
junior3 wrote:De se uozbilji.
Ozbiljan sam.
Nisi ti los lik, zadovoljavas profil klasicnog Bosnje, zeza u redu, al' kad dodje ozbiljna prica iz tebe k'o iz onog radosnog pocnu nebuloze.
Majke mi, da je neko pored Fude radio sto si ti tvoji radili pored tebe ja bih ih posl'o u tri pizde materine.
Ako ne tada kad je gorilo, al' danas kad vise mrtve glave ne padaju, bi'.
Vas kad dodje ova prica isto da je sve radovan istim qrcom napravio.
Pobili svu istocnu Bosnu i Krajinu i sad bi da tu neko zali desetak supaka sto su prije nego fasovanja kursuma rokali po Sarajevu?
I jos mi govoris da se uozbiljim?
Uozbilji se ti.
Pobijeni su prije krajine i IB
..prije i svata...jelde.... eeee jest postenje vidio ko se s vama druzio...
GeeTnT

#230 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by GeeTnT »

cyprus wrote:Vjerujem u Vikić dokazati svoju nevinost, ali podržavam i nastojanje da se ovaj slučaj rasvijetli do kraja...
...naravno da ce se dokazat, nego...sta je sledece....dobrovoljacka 2....3, 4, ,5......89...
pirpa

#231 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by pirpa »

mene interesuje sta od ovih navoda u optuznice nije tacno pa se bunite sto je podignuta optuznica.

Code: Select all

[b]Optužene se terete da su, kao pripadnici policijskih i sigurnosnih struktura, koji su se nalazili na svojim položajima ili u blizini mjesta zločina, bili informirani o zločinu ili osobno svjedočili počinjenju zločina, nakon čega su propustili uhapsiti, procesuirati i sankcionirati počinitelje i spriječiti uklanjanje dokaza i skrivanje tijela.[/b]
LBVIEW

#232 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by LBVIEW »

Bodkin wrote:
Fudo387 wrote:
junior3 wrote:De se uozbilji.
Ozbiljan sam.
Nisi ti los lik, zadovoljavas profil klasicnog Bosnje, zeza u redu, al' kad dodje ozbiljna prica iz tebe k'o iz onog radosnog pocnu nebuloze.
Majke mi, da je neko pored Fude radio sto si ti tvoji radili pored tebe ja bih ih posl'o u tri pizde materine.
Ako ne tada kad je gorilo, al' danas kad vise mrtve glave ne padaju, bi'.
Vas kad dodje ova prica isto da je sve radovan istim qrcom napravio.
Pobili svu istocnu Bosnu i Krajinu i sad bi da tu neko zali desetak supaka sto su prije nego fasovanja kursuma rokali po Sarajevu?
I jos mi govoris da se uozbiljim?
Uozbilji se ti.
Pobijeni su prije krajine i IB
Niije istina, jer su prije bili Bijeljina,Zvornik,Foca,Bosanska Krupa...a i Sarajevo(gdje su vec poceli snajperi)
Bodkin

#233 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Bodkin »

.
Last edited by Bodkin on 30/12/2016 00:23, edited 1 time in total.
hillbill

#234 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by hillbill »

Bodkin wrote:
Velkoski wrote:
Bodkin wrote: Mislim da prica o ubijenim zarobljenicima. Mislim ajd nek neko stisne i napise da kad su srbi pobili zarobljene, da to nije ratni zlocin.
Đe su to u Beogradu ubijali zarobljenike koji su došli da ruše glavni grad Srbije?
Znaci tvoje misljenje je da ubijanje zarobljenika nije ratni zlocin?
neeeeeeee.....nego dragan nema udjela u tome,i mogu mu p......k....
ali me nerviraju ovi procetncki primati u belim rukavicama... kao sto su insomanija i black swan
zenit dozic

#235 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by zenit dozic »

Bodkin wrote:
Velkoski wrote:Moje mišljenje je da je neko ko se dig'o iz Niša da ubija po Sarajevu vjerovatno račun'o na to da bi mog'o da sebi tako okonča život.
Ok, posteno.
Sta cemo sa onima iz okoline pazara koji su dosli da ubijaju po hercegovini? I na kraju, koji ce nam onda kurko zenevska konvencija.
Ko je iz pazara ubijo po hercegovini i koga?
Posto sam iz hercegovine pa me interesuje?
Bosanski_kralj

#236 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Bosanski_kralj »

Opet pojedinici povlače paralele gdje se ne mogu povlačiti.

Zamislite samo šta bi recimo Amerikanci uradili vojnicima koji siju smrt po Vašingtonu ili šta bi uradili vojnicima koji kidnapuju njihovog predsjednika. Poštivanje raznih konvencija je za nas bijedu, ovi ostali to rješavaju po kratkom postupku.
hillbill

#237 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by hillbill »

Velkoski wrote:Moje mišljenje je da je neko ko se dig'o iz Niša da ubija po Sarajevu vjerovatno račun'o na to da bi mog'o da sebi tako okonča život.
mozda je Labudovic racunao da ce mu cvijece baciti na skenderiji.....ko ce mu ga znati
hillbill

#238 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by hillbill »

pirpa wrote:mene interesuje sta od ovih navoda u optuznice nije tacno pa se bunite sto je podignuta optuznica.

Code: Select all

[b]Optužene se terete da su, kao pripadnici policijskih i sigurnosnih struktura, koji su se nalazili na svojim položajima ili u blizini mjesta zločina, bili informirani o zločinu ili osobno svjedočili počinjenju zločina, nakon čega su propustili uhapsiti, procesuirati i sankcionirati počinitelje i spriječiti uklanjanje dokaza i skrivanje tijela.[/b]
nije tacno da dragan ima udjela u tome...ne bunimo se za navode optuznice,nego protiv koga su usmjereni navodi.....treba li da ti prevedem na srpski/da ceo svet razume/
kudrilo

#239 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by kudrilo »

Ako su ovo niški specijalci, ja imam potpuno drugačiju verziju od ljudi koji su živjeli na Bjelavama u to doba, ali se ista ne podudara ni sa jednom verzijom koju sam pročitao ili čuo danas, tako da ću ostati suzdržan.
cyprus

#240 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by cyprus »

Bosanski_kralj wrote:Opet pojedinici povlače paralele gdje se ne mogu povlačiti.

Zamislite samo šta bi recimo Amerikanci uradili vojnicima koji siju smrt po Vašingtonu ili šta bi uradili vojnicima koji kidnapuju njihovog predsjednika. Poštivanje raznih konvencija je za nas bijedu, ovi ostali to rješavaju po kratkom postupku.
Ubijanje zarobljenika je ratni zločin na svakom meridijanu i na svakoj paraleli, bez obzira na to ko je ubio, a ko bio ubijeni...
luckylaka

#241 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by luckylaka »

cyprus wrote:
Bosanski_kralj wrote:Opet pojedinici povlače paralele gdje se ne mogu povlačiti.

Ubijanje zarobljenika je ratni zločin na svakom meridijanu i na svakoj paraleli, bez obzira na to ko je ubio, a ko bio ubijeni...
Samo na papiru
nesloga

#242 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by nesloga »

Miso je tih 8 nesretnika dobro umlatio, prvo im je sve zube izbio, tip bio u specijalnom odjeljenju nekad, sta dalje da se prica, bio nasilan i prema svojim vojnicima a kamoli prema zarobljenim, tako da ga je kasnije jedan crni Amir zbog tog nasilnistva i upucao u samoodbrani. Ali jedno je sigurno, Miso ih nije ubio, niti imao namjeru ubiti, to je doslo negdje s vrha, mada sumnjam da su Vikara i Pusina bili taj vrh tada, vec je tada bilo te klape u i oko doma milicije koji su kasnije postali AID-ovci. Pozivali su Misu da ih prvo vodi Juki, pa u centralni zatvor, a on ih nije htio predati ni Juki ni Kruski koji su imali daleko vise pripadnika iz nekih svojih licnih razloga jer tada nije jos bilo nikakve centralne komande, dugo je odolijevao i poslije ovog slucaja, pa su bile barikade jedno vrijeme i kod cesme, kod doma u Svrakinu i tamo kod Delfina zbog jer je bio lokalni baja. Tako da ih je nesretnike vozao po lokalnim stabovima oko stanice milicije fakat ono trofejno da ih raja okolo vidi, kao sto se top iz Jusufa Dzonlica kasnije trofejno vozao okolo jos dok nije Viktor Bubanj otisao, a ta osmorica kad su prolazili, nikakvi su bili vec, skroz razbucani to prvo popodne, ofucani i polomljeni momacki. Sjecam se da su prenocili u skoli Pavle Goranin pored stanice milicije, tu je kazu tek bilo svasta, krikova, uz muziku, ono bas perverzija, mada raja nekad pretjeruje, uglavnom ujutro navodno sve do jednog su bili crni i otekli. Vozili su ih gore u grad par puta ali ih takve sjebane Vikara nije htio primiti za razmjenu za one s Pala, valjda ih nisu smjeli u takvom stanju razmjeniti, i kad je to sve propalo to sto su ih pobili gore kod doma milicije im je ustvari prekratilo muke. Vec su i molili vec da ih dokrajce, ali ponavljam Miso nije bio ni nalogodavac ni izvrsilac, ali najvjerovatnije jeste bio prikrivalac jer navodno je krelac Baj-Baj jedan od brace Plivac iza toga tijela licno vozio gore na smetljiste i posipao krecom. Da li je Vikara imao naredjenje od Keme ili Delimustafica da okrene glavu, tad nije bilo jasne komandne strukture, ko ce znati. Sramota bi bilo da odrobija samo sto nije kaznio nikoga zbog te osmorice pored zivih Keme Ademovica ili zlicinca Herende koji su direktno slusali Aliju i jednog i drugog.
azurna_obala

#243 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by azurna_obala »

Ovi koji su upoznati sa događajima iz tog perioda neka se sami jave sudu, ako ih oni ne pozovu čitajući ovu temu :bih:

Pročitah cijelu temu, uh strašno je porazno koliko ima onih koji olako pravdaju strijeljanje. Zar onda niste isti kao oni koji su započeli svo ovo sranje devedesetih?

Pa sam VIkic je sigurno bio protiv toga, kao što je i rekao. A ovdje bi neki sijali pravdu na svoj način i onda neko drugi plati glavom.
sumirprimus

#244 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by sumirprimus »

junior3 wrote:
Fudo387 wrote:
Nema momak, sve sto je nama doslo u razmjenu forenzicari su morali sastavljati.
Suti, poklopi se usima.
Ne seri matere ti.
Ispade mi vama samo mrtve slali u zamjenu za žive. :mrgreen:
bilo je i tog vjerovo il ne.nazalost ovo znam.
Paul F.

#245 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Paul F. »

Da, i još mnogo gore. Ne ganja se hrpa ljudi koja je trpala i premještala masovne grobnice.
Yug

#246 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Yug »

Tipicno "udbaska" igra SDA i tog miljea i jos jedna sprdacina sa drzavom.Zasto sad ucjenjuju Vikica i koje ljude cemo saznati brzo.Pa o ovome zlocinu je pisala Slobodna Bosna i Dani tisucu puta.Kakve Vikic veze ima sa ovim.Ispao je gospodin u prvim reakcijama na sve ovo.Mislim da su udarili na malo jaceg igraca.
Alfons Kauders

#247 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Alfons Kauders »

Yug wrote:Tipicno "udbaska" igra SDA i tog miljea i jos jedna sprdacina sa drzavom.Zasto sad ucjenjuju Vikica i koje ljude cemo saznati brzo.Pa o ovome zlocinu je pisala Slobodna Bosna i Dani tisucu puta.Kakve Vikic veze ima sa ovim.Ispao je gospodin u prvim reakcijama na sve ovo.Mislim da su udarili na malo jaceg igraca.
Ma politicki deal za naivce - Delimustafic izadje ko gospodin, i onda par dana kasnije optuznica protiv (gle cuda), mahom pripadnika tadasnjeg SUP-a... Vikica mogu povuci za onu stvar, jer ga niko nikad nije ozbiljno implicirao u bilo sta. Cak ni kada u RS krenu prozivati kako se "osudjuju samo Srbi" - opet malo ko pomene Vikica, jer mu ne stavljaju nista na teret (uporediti sa odnosom medija i institucija RS prema Dudakovicu ili Oricu - nebo zemlja). Vikic je bio u gradu, "na ocima", pred medijima... I svima je jasno da ovo nije njegova svinjarija, te da nikad nije dovodjen u vezu sa slicnim zlocinima.

Ali to nije bitno... Jer... Ko je Bakiru i ostatku SDA vazniji? Ko vise "vrijedi" i ko bi mogao svjedociti o nekim zanimljivim stvarima i dogovorima? :wink:

Ljudi se cude sto pokusavaju zavaliti Vikica... a pojedinci u SDA bi rodjenu mater strpali u Zenicu samo da Delimustafic ne pocne pricat.

Pokusali su nesto slicno sa Seferom Halilovicem, pa covjek bezveze ode u Hag i tamo ga ekspresno oslobodise (da pri tom, gle cuda, nisu otkrili one koji su stvarno odgovorni za stvari koje su mu stavljane na teret).
Grean

#248 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Grean »

Ripicipi wrote:
Grean wrote:
Bodkin wrote:
Idi po rjecnik da vidis sta znaci insinuirati. Kakva dobrovoljacka i zarobljenici
Dobro, ne svrsta li ti u istu vrecu Dobrovoljacku samim tim sto si napisao, da nisu ubili one ne bi se skupljali svake godine u Dobrovoljackoj?
ja sam to napisao, ne on...
Pa kad je presjecena kolona to je u sustini i bilo to...
Dosta vojnika je skinuto i poredano po trotoaru, tu je jedan i ubijen.

To je potvrdio i Zoran Cegar.
Ne siri dezinformacije.

Radilo se o naoruzanim vojnicima sto je potvrdio i Hag samim tim sto su rekli da je kolona bila legitiman vojni cilj. I sta ti znaci "dosta vojnika poredano po tretoaru" kad je ukupno poginulo 7-8 u toj koloni? Sta pokusavas dokazati sa ovim odokativnim procjenama?

Koliko ja znam po zaustavljanju neki nisu htjeli predati oruzje, pancire, bili su kurceviti i zapucalo se. Na zalost, u tom haousu moguce je da su stradali i oni koji nisu bili medju okorjelim rezervistima kojima je bilo iz ponizenja predati oruzje Armiji BiH.

Mnoge jedinice su se naoruzale iz Dobrovoljacke. Cijeli moj vod je dobio oruzje odatle i branili zemlju njim cijeli rat.
Bodkin

#250 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Bodkin »

luckylaka wrote:
cyprus wrote:

Samo na papiru
:lol: da sud ukine presude srbima koji robijaju jet su ubijali zarobljenike?
Post Reply