Teroristicki napad u Berlinu
- Connaisseur Karlin
#226 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Nema sumnje,ali,ovo jeste religjiski obojen terorizam,jer osoba je sa ciljem dolsovno pregazila kamionom osobe na mjestu koje slavi religjski praznik !
izbjeglica iz Pakistana je mozda afganistanskog porijekla,jer granicna zona AFG-PAK je prilicno turbulentna:
http://unhcrpk.org/
ovo sam istrazila,jer je malo je neobicno da je danas aktivno izbjelgisto stritktno za Pakisatnce iz Pakistana !
izbjeglica iz Pakistana je mozda afganistanskog porijekla,jer granicna zona AFG-PAK je prilicno turbulentna:
ovo sam istrazila,jer je malo je neobicno da je danas aktivno izbjelgisto stritktno za Pakisatnce iz Pakistana !
Last edited by Connaisseur Karlin on 20/12/2016 13:14, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#227 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Thorgerson wrote:Evropske tekovine, kultura, americka demokratija su nekompatibilne na arapskom tlu, bliskom istoku itd.insomnia78 wrote:Islam, kaoi ostale religije je debelo prevazidjen i nekompatibilan na evropskom tlu danas
Jes dobro si
- seoBIH
#228 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Rece frajer koji se naselio u Francusku. Eh zivote, kako plitkih ljudi imaPotrpat na brodove i sve protjerati u vukojebine iz kojih su se i dovukli. Ovi ljevicarski debili ce tacno unistiti evropu
- Pandakonda
#229 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Brate tebi nije dobro bašZgoljo wrote:Kazes trenutno nemaju ni imena pocinitelja niti motiva napada?Pa kako si onda stavio u naslov teroristicki napad u Berlinu?Pandakonda wrote:Trenutno nema imena počinitelja jer valjda skupljaju dokaze da je to taj lik koji je u pritvoru (izbjeglica iz Pakistana koji je došao u Berlin). Negiranje uloge Islama u Islamskom terorizmu bi bilo jednako negiranju uloge kršćanstva u križarskim ratovima.Zgoljo wrote:Dakle lekcija za islamofobe,ksenofobe,fasiste,rasiste,cetnike,ustase...pocetnike :
-Teroristicki napad,krivicno djelo,krsenje zakona bilo koje vrste ima pocinioca koji ima svoje ime i prezime,eventualno ima i saucesnike i nalogodavce.SVI OSTALI LJUDI koji dijele,ili ne dijele, sa njim(a)neki kolektivitet(religija,etnicka pripadnost,nacionalnost,ideoloska ili politicka pripadnost,seksualna orjentacija itd.itd) NEMAJU NIKAKVE VEZE SA POCINITELJ(EM)-IMA,SA NJIHOVIM AKTOM NITI SE NA BILO KOJI NACIN MOGU I SMIJU OPTUZIVATI ZA NESTO SA CIME NEMAJU NIKAKVE VEZE.
Problemi su poceli onda kad se pogazio ovaj osnovni princip i kad je umjesto imena i prezimena odlucujuce postalo koje je zlikovac religijske pripadnosti.To je kreirao meistrim za potrebe nekih mocnika i sve ja to razumijem ali mene jednostavno boli ku...i za meinstrim i za mocnike,ja nisam ovca i mene niko nece levatiti.
Dakle,sve sto izlazi iz gore napisanog okvira smatram ksenofobijom,islamofobijom,fasizmom,rasizmom,kao sto takvo sto svakako i jeste,sa razlicitim spektrom i motivima njihovih protagonista i reagovat cu na to u svakoj prilici i na svakom mjestu.
Pa zato što je taj svaki napad religijski motivisan. Već sam dao prije par stranica primjer za napad u Orlandu i Charlie Hebdo ako ti nije mrsko potraži. Možda oni jesu nešto pogrešno shvatili iz svoje religije ali je opet religija kriva jer ostavlja prostor za interpretaciju.
Pa vidim koliko znaš o ksenofobiji, islamofobiji, fašizmu čim to izjednačavaš to sa kritikom određene ideologije
I nemoj uvlačit muslimane iz BiH u ovo jer oni sa ovim nemaju veze. Kad si zadnji put čuo da je neki musliman iz BiH počinio ovakav napad u EU ? Zadnji put onaj lik u Austriji ali koliko se sjećam tu nije bilo religijskog motiva.
Kakve veze ima sa cime je napad motivisan,sa cim je god motivisan to je i dalje cin pojedinca ili vise njih,teroristicke grupe i ne moze biti nikako drugacije.
Vi radite djavolju rabotu,zelite,izmedju ostalih,i mene optuziti da sam kriv za to sto neki ludjak,sa cim god on bio zadojen,raznosi i gazi nevine ljude a samo zato sto smo i ja i on muslimani.
E,evo vam ga majstori.
Zato što svi dokazi upućuju na to. Izbjeglica iz Pakistana koji je došao u Berlin je oteo kamion i ubio vozača. Zatim se zaletio na ovaj božićni market i uradio šta je uradio. Ako ovo nije istina ja ću prvi reći da sam pogriješio.
Pa ima veze sa čim je napad motivisan. Ako ja tebe ubijem jer si mi ukrao pare onda je to zločin. Ako te ubijem jer si musliman to je automatski zločin iz mržnje i kazna je veća.
Ko bolan tebe optužuje i govori ti da si lud
Upravo, i gdje si na ovoj temi našao nekoga ko opravdava to što su krišćani uradili ?Dr. Kuca wrote:Krscani vijekovima ubijaju, kolju, pale siluju. Napadali svoje, crnce ugnjetavali, pa jevreje, pa vijetnamce, pa evo sad i muslimane. Sotonska vjera je krscanstvo.
RS jeste genocidna tvorevina ali kakve veze ima sa ovim slučajem ? Zašto svaki sukob u EU povezujemo sa sukobima u našoj državi ?FAP mashina wrote:Ripicipi wrote:too, nek si im vikn'o... iako nema nikakve veze sa temomFAP mashina wrote:RS - genocidna tvorevina
Da se ne zaboravi, sa kakvom sortom se raspravlja na ovoj i ostalim temama.
-
Mohamad Sissoko
#230 Re: Teroristicki napad u Berlinu
seoBIH wrote:Rece frajer koji se naselio u Francusku. Eh zivote, kako plitkih ljudi imaPotrpat na brodove i sve protjerati u vukojebine iz kojih su se i dovukli. Ovi ljevicarski debili ce tacno unistiti evropu
-
Zgoljo
#231 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Da je normalan vakat ti bi za ovo gulio u ćuzi majstore.A posto ne gulis zato nam se i desava sto se desava.Deda Kurcoje wrote:Samo jedan odgovor:
Islam ne prihvata socioloska dostignuca savremenog Svijeta, stoga nije kompatibilan sa XXI vijekom, jer pripada tradicijama srednjeg vijeka. I tacka.
Znas onu od Balasevica...Pre ih pustali za vikend,sad ih puste pravo pred kamere...mater im.
-
broj dva
#232 Re: Teroristicki napad u Berlinu
---Black swan wrote:teror ti je najosnovnijekaranana wrote:A sta je definicija terorizma?
Kako napad u minhenu nije terorizam i ko je rekao da nije?
sijanje straha zarad ostvarivanja politickih ciljeva
Terorizam je kad islamisti ubijaju po evropi.
Kada US/UK/RUS i ostali ubijaju po bliskom istoku onda je to geopolitika, neki "terror light", ili ti "I can't believe it's not terror"
Dakle - nemas uniformu = terorista, imas uniformu =borac za demokratiju.
- GeeTnT
#233 Re: Teroristicki napad u Berlinu
..jednog da je satro..svejedno je bolesnik...ali animals pricu navodi na nesto drugo...polako, vidjeces da ce otvoriti dusu..broj dva wrote:---animals wrote:Na kraju ce biti, da je ovo uradila psihicki bolesna osoba..
Cisto sumnjam da psihicki zdrava osoba moze satrati kamionom desetke nevinih ljudi.
-
zenit dozic
#234 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Haj đikane nazad u sumu, s medvjedima obitavaj na prirodnom stanistu.Deda Kurcoje wrote:http://www.dawn.com/news/1303222
Kolju kozu za siguran let aviona u Pakistanu. Nema dalje. To je, "gospodo", religija srednjeg vijeka, zatucana, kao i narodi koji je propovjedaju.
- FAP mashina
#235 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Svaki teroristicki akt u kojem se gotovo uvijek skupi ista bratija, da li pod jednim ili drugim nikom postane bal vampira u kojem bosnjake predstavljaju kao bica sa druge planete, koja zbog vjerskog opredjeljenja treba istrijebiti.GeeTnT wrote:..pa to nije nista novo...tacno znam tajming nekih forumasa kad je terorizam u pitanju, izmigolje iz svojih rupa i pocnu odapinjati strijele na Bosnjake....cak u nekom momentu se moze primjetiti da je lakse odbraniti ovog teroristu iz kamiona nego Bosnjaka....FAP mashina wrote:Levatine koriste izjednacavanje islama sa teroristickim aktivnostima kako bi oprali savjest za djela koja su izbrisala sa lica zemlje hiljade i hiljade neduznih ljudi (pricam o teritoriji BiH). I koji bi sutra pred medjunarodnom zajednicom koristili izgovor za klanje i ubijanje, sliovanje i druga zvjerstva pod izgovorom kako je to samo borba protiv radikalnog islama.
-
Novak20
#236 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Bolje reci da se šališ kad ovako vrijeđaš.Dr. Kuca wrote:U ime vjere il u ime neceg drugog, zlocin je zlocin. Sve su to ksrcani radili, pa i sad evo ovo. Genocidasi, sotonisti. Cak su ubili i Isusa, sina Bozijeg, zamisli kakvi su to ljudi i kakvi kurcevi ih prave?
Kršćani nisu ubili Isusa. To valjda zna i neobrazovan insan. Možda si nešto pomiješao u nastanku religija i ubistvima. Raspitaj se ko je koga i kako ubio.
Ne mogu da vjerujem da se umjesto saosjećanja sa žrtvama terorističkog čina ispaljuje se salva uvreda na račun kršćanstva i onih koji su u ovom slučaju žrtve.
Last edited by Novak20 on 20/12/2016 13:24, edited 1 time in total.
-
Zgoljo
#237 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Velis nema sumnje?A ko je osoba,koji su mu motivi,ko su nalogodavci,sta je pokazala istaga?Connaisseur Karlin wrote:Nema sumnje,ali,ovo jeste religjiski obojen terorizam,jer osoba je sa ciljem dolsovno pregazila kamionom osobe na mjestu koje slavi religjski praznik !
Panakonda,sam sebe driblas jarugo.Izmedju sve upucuje i dokazano je lezi ogromna razlika.
Ali vec sam rekao,sve i da jeste tako kako ti konstruises krivac je konkretna osoba ili gupa njih,niko drugi.
Do slijedece lekcije za pocetnike lijepo vas pozdravljam uz nadu da ce i kakav moderator naletit.
- Connaisseur Karlin
#238 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Na doticnom Berlinskom Bozicnom Makretu je bilo osoba raznih relgija,ne iskljucivo katolika,ali akt jeste teroristicki,jer je mjesto napada Bozicnog motiva,tj. saveljenje doceka religijskog praznika; teroristi ne biraju zrtve,vec salju poruku!
- Connaisseur Karlin
#239 Re: Teroristicki napad u Berlinu
da ponovm moj post koji upravo postavih:Zgoljo wrote:Velis nema sumnje?A ko je osoba,koji su mu motivi,ko su nalogodavci,sta je pokazala istaga?Connaisseur Karlin wrote:Nema sumnje,ali,ovo jeste religjiski obojen terorizam,jer osoba je sa ciljem dolsovno pregazila kamionom osobe na mjestu koje slavi religjski praznik !
Connaisseur Karlin wrote:Na doticnom Berlinskom Bozicnom Makretu je bilo osoba raznih relgija,ne iskljucivo katolika,ali akt jeste teroristicki,jer je mjesto napada Bozicnog motiva,tj. saveljenje doceka religijskog praznika; teroristi ne biraju zrtve,vec salju poruku!
- GeeTnT
#240 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Ok...i sta sad?Connaisseur Karlin wrote:Nema sumnje,ali,ovo jeste religjiski obojen terorizam,jer osoba je sa ciljem dolsovno pregazila kamionom osobe na mjestu koje slavi religjski praznik !
Jutros jedva ustadoh na posao jer sam do 2 pratio desavanja....znas li da ga je sustigao neko ko je takodje religijski "obojen" kao pocinilac...znas li da je sinoc sa lica mjesta dalo intervju 70% njih takodje obojenih.....znas li da i medju zrtvama ima obojenih....
Znas ti....umal ne rekoh....obojeni..
- Pandakonda
#241 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Do sljedećeg puta kad naučiš prihvatiti kritikuZgoljo wrote:Velis nema sumnje?A ko je osoba,koji su mu motivi,ko su nalogodavci,sta je pokazala istaga?Connaisseur Karlin wrote:Nema sumnje,ali,ovo jeste religjiski obojen terorizam,jer osoba je sa ciljem dolsovno pregazila kamionom osobe na mjestu koje slavi religjski praznik !
Panakonda,sam sebe driblas jarugo.Izmedju sve upucuje i dokazano je lezi ogromna razlika.
Ali vec sam rekao,sve i da jeste tako kako ti konstruises krivac je konkretna osoba ili gupa njih,niko drugi.
Do slijedece lekcije za pocetnike lijepo vas pozdravljam uz nadu da ce i kakav moderator naletit.
- Connaisseur Karlin
#242 Re: Teroristicki napad u Berlinu
teroriste ne interesira profil njihovih zrtva nakon napada,cilj terorista i terorizma je PORUKA !GeeTnT wrote:Ok...i sta sad?Connaisseur Karlin wrote:Nema sumnje,ali,ovo jeste religjiski obojen terorizam,jer osoba je sa ciljem dolsovno pregazila kamionom osobe na mjestu koje slavi religjski praznik !
Jutros jedva ustadoh na posao jer sam do 2 pratio desavanja....znas li da ga je sustigao neko ko je takodje religijski "obojen" kao pocinilac...znas li da je sinoc sa lica mjesta dalo intervju 70% njih takodje obojenih.....znas li da i medju zrtvama ima obojenih....
Znas ti....umal ne rekoh....obojeni..
-
Zgoljo
#243 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Bosnjaci su najvise krivi,dopustili su da im orgijaju po forumu.Kad otvoris steknes utisak da si na krstarici.FAP mashina wrote:Svaki teroristicki akt u kojem se gotovo uvijek skupi ista bratija, da li pod jednim ili drugim nikom postane bal vampira u kojem bosnjake predstavljaju kao bica sa druge planete, koja zbog vjerskog opredjeljenja treba istrijebiti.GeeTnT wrote:..pa to nije nista novo...tacno znam tajming nekih forumasa kad je terorizam u pitanju, izmigolje iz svojih rupa i pocnu odapinjati strijele na Bosnjake....cak u nekom momentu se moze primjetiti da je lakse odbraniti ovog teroristu iz kamiona nego Bosnjaka....FAP mashina wrote:Levatine koriste izjednacavanje islama sa teroristickim aktivnostima kako bi oprali savjest za djela koja su izbrisala sa lica zemlje hiljade i hiljade neduznih ljudi (pricam o teritoriji BiH). I koji bi sutra pred medjunarodnom zajednicom koristili izgovor za klanje i ubijanje, sliovanje i druga zvjerstva pod izgovorom kako je to samo borba protiv radikalnog islama.
- GeeTnT
#244 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Koja je tvoja poruka Karlin....
- sunceKOtepsija
#245 Re: Teroristicki napad u Berlinu
zenit dozic wrote:Haj đikane nazad u sumu, s medvjedima obitavaj na prirodnom stanistu.Deda Kurcoje wrote:http://www.dawn.com/news/1303222
Kolju kozu za siguran let aviona u Pakistanu. Nema dalje. To je, "gospodo", religija srednjeg vijeka, zatucana, kao i narodi koji je propovjedaju.
Njegovi prvo omlate grmljem za srecu i mirnu ruku, a onda ti omlaceni kolju, samo s tom razlikom da umjesto koza kolju ljude.

-
zenit dozic
#246 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Da ti pravo kazem zaboli me mudo za zapadnu evropu.Bodkin wrote:Aha, miljama je ispred. Raspravljaju kojom nogom treba uci u sobu dok nazadni evropljani saju sonde na mjesec.zenit dozic wrote:Ne treba islamu reforma.kamberovica polje wrote:Da cim spomenes da Islamu treba reforma ili standardizacija da ti ne smije svaki kozojeb tumačit kako on hoće odma si četnik, ustaša, islamofob, iluminat, čovjek gušter, Nele Karajlić...
Sent from my SM-G360F using Tapatalk
Islam je isti i kad je bio miljama ispred krscanske evrope u srednjem vijeku i sad.
Nego muslimani nisu isti.
Najveci problem je vehabisticka doktrina i njihovo percipiranje islama i njihovi financijeri iz zaljevskih zemalja.
Ne mozes reci da su svi muslimani isti i dijele istu ideologiju. Sama Bosne ti je primjer.
A svaki idiot ne tumaci vjeru kako hoce, to mi samo mislimo. Vehabije su dobro uvezane i tumace vjeru onako kako im njihovi nalogodavci iz saudije i co kazu da treba.
Te klerofasiste su najveca prijetnja samim muslimanima koji ne djele njihovu ideologiju.
Sto se tice fanatizma, naravno da se ne smije staviti znak jednakosti ali ce evropa imati problema zbog manjine medju izbjeglicama kojoj su seici isprali mozak
Oni su ti koji podrzavaju te radikale na bliskom istoku protiv legitimnih vlada i drzava. Zajedno sa amerima unistavaju zemlje od libije do pakistana i podrzavaju mirne pobunjenike
E pa neka im sad ti mirni pobunjenici jebu mamu.
Ja se prije svega bojim za muslimane u bosni od ovih vehabistickih placenika.
- dulekrele
#247 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Do ovih dogadanja u Berlinu sam bio u potpunosti suosjecajan prema ljudima koji su izbjegli u Evropu. Poslije ovoga ne bih imao nista protiv da ih sve potrpaju u kamione i vrate odakle su i dosli. Das mu sve sto u zivotu nije imao i vidio samo na TV-u i on ti vrati ubijanjem.
- SpecialOffer
#248 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Francuz, sah matseoBIH wrote:Rece frajer koji se naselio u Francusku. Eh zivote, kako plitkih ljudi imaPotrpat na brodove i sve protjerati u vukojebine iz kojih su se i dovukli. Ovi ljevicarski debili ce tacno unistiti evropu
Ps
Radio sam preko ljeta u azilantskom centru u Minhenu gdje su smjesteni Sirijci, Iracani, Afganistanci...
Bukvalno svako drugi dan su tuce, policija dolazi sa psima i trazi drogu svake sedmice, cak su i centar bili poceli paliti i pobunu dizati jer im je jednom sehur kasnio za vrijeme ramazana.
Ne moze se opisati kako se ponasaju, koliko god ovo grubo zvucalo oni se ne mogu prilagoditi, za njih su samo pustinje i nazad protjerati odakle je doslo.
- BHCluster
#249 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Ta ista knjiga koju citiras K/Hriscane i Jevreje prepoznaje kao "People of the Book".Pandakonda wrote:
Jesi siguran ?
2:191-193 Fight and kill unbelievers until “religion is Allah’s,” i.e. Islamic law rules all societies
“And slay them wherever you come upon them, and expel them from where they expelled you; persecution is more grievous than slaying. But fight them not by the Holy Mosque until they should fight you there; then, if they fight you, slay them — such is the recompense of unbelievers, but if they give over, surely Allah is All-forgiving, All-compassionate. Fight them, till there is no persecution and the religion is Allah’s; then if they give over, there shall be no enmity save for evildoers.”3:28 Don’t take unbelievers as friends and allies, unless it is for “fear of them,” i.e. deceptively for protection of oneself or of Islam
“Let not the believers take the unbelievers for friends, rather than the believers — for whoso does that belongs not to Allah in anything — unless you have a fear of them. Allah warns you that You beware of Him, and unto Allah is the homecoming.”5:33 Crucify or amputate the hands and feet of those who make war against Allah and Muhammad
“This is the recompense of those who fight against Allah and His Messenger, and hasten about the earth, to do corruption there: they shall be slaughtered, or crucified, or their hands and feet shall alternately be struck off; or they shall be banished from the land. That is a degradation for them in this world; and in the world to come awaits them a mighty chastisement.”Ovo je samo vrh brijega8:39 Fight unbelievers until Islam reigns supreme
“Fight them, till there is no persecution and the religion is Allah’s entirely; then if they give over, surely Allah sees the things they do.”
8:60 Make war against enemies of Allah
“Make ready for them whatever force and strings of horses you can, to terrify thereby the enemy of Allah and your enemy, and others besides them that you know not; Allah knows them. And whatsoever you expend in the way of Allah shall be repaid you in full; you will not be wronged.”
- GeeTnT
#250 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Mene jutros u DE niko ne stavi u isti kos sa ovim bolesnikom, a na forumu mi napakovase sve moguce epitete teroriste...