ja znam da su sto se tice garancije pouzdani ovi dole , al to ne mijenja moj stav prema njima da su supci
Ovako ti je zastuonistvo - Glava svega je : Mazda Austrija >>>>pa Mazda HR>>>>> pa tek onda nasi
slazem se , superb definitivno
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Moj drug je 116d uzimao prije koji mjesec, 10ak hiljada opreme je dobio free...dado_ wrote:Moze se i u bmw-u cjenkati, poznanik je 2012 uzeo 318d automatik s dobrom opremom, xenoni, siber, luxury line paket, senzori naprijed nazad, 17 felge itd za 62000KM, ne znam sad tacno kolika je puna cijena bila mislim oko 70 ili cak nesto preko. A i trenutno na stranici pisu akcije, usteda do 30 000. Mislim, ako se vec daje tolika lova, zasto ne otici u tomic, napravit svoju konfiguraciju auta i zatrazit ponudu, a ne ovako na forumu. Dajes finu cifru za auto, potrudi se malo, nije da moras u minhen ici da probas..
Sve je to placeno druze, sve.[emoji6]azdralovic wrote:Moj drug je 116d uzimao prije koji mjesec, 10ak hiljada opreme je dobio free...dado_ wrote:Moze se i u bmw-u cjenkati, poznanik je 2012 uzeo 318d automatik s dobrom opremom, xenoni, siber, luxury line paket, senzori naprijed nazad, 17 felge itd za 62000KM, ne znam sad tacno kolika je puna cijena bila mislim oko 70 ili cak nesto preko. A i trenutno na stranici pisu akcije, usteda do 30 000. Mislim, ako se vec daje tolika lova, zasto ne otici u tomic, napravit svoju konfiguraciju auta i zatrazit ponudu, a ne ovako na forumu. Dajes finu cifru za auto, potrudi se malo, nije da moras u minhen ici da probas..
A sta to fali oplatama vrata od golfa????ElRe wrote:Pošto je BMW 3 touring otpao i koliko vidim sve se sveli na Talisma, Mazdu 6, Insigniu i Superb, ja bih u ovom slucaju izabrao Mazdu 6 Wagon
https://www.autoscout24.de/angebote/maz ... ?cldtidx=6
Odlican i pouzdan pogonski mehanizam, na svim testovima maksimalno pohvaljena vozna dinamike i odlicna izrada.
Prije par dana sam imao priliku da probam Superb 2.0 TDI Ambition. Nisam bio zadovoljan, oplate vrata u rangu Golfa, siromasan volan nedorastao vise srednje klase, naslon za ruku se vidno pomjera.
Talismana bih licno samo zbog centralne konzole zaobisao, a i taj 1.6T motor na duze staze ne znam koliko je dovoljan.
U D-klasi, cijene 70-ak tisuca KM-ica...?konektovan wrote: A sta to fali oplatama vrata od golfa????
E bash bih volio da odete malo i probate oplate vrata kod mazde, talismana, insignije, i uporedite iste sa golfom, ruku u vatru da kod golfa nisu nista losije.drndalo wrote:U D-klasi, cijene 70-ak tisuca KM-ica...?konektovan wrote: A sta to fali oplatama vrata od golfa????
Neće ići "staro za novo" u klasičnom smislu tog termina, jer je moj prijatelj veliki protivnik tog sporta. Automobil će se direktno prodati novom korisniku, za (očekivano) 35% do 40% od iznosa koji je plaćen za nov, a taj novac će se koristiti kao učešće za naredni novi automobil.mali_milojica wrote:Mislim da bi prodaju kasnije trebalo iskljuciti,jer po prici seawolfa auto ce svakako nakon 5 godina ici staro za novo,a tu ce mu sve biti u 5 deka.
Naravno. Očekivani rok isporuke je 90 do 120 dana.mali_milojica wrote:Ako bude svu opremu cekirao kako se planira ne vjerujem da ce mu i druga auta doci ispod 90 dana. Sve je maksuzija.
Ok,ali sam misljenja da razlika u prodajnoj cijeni nakon 5 godina koristenja nece biti vise od 2-3k KM koji god auto da uzme. To je po meni beznacajna razlika. Razlika u brzini prodaje je vaznija npr.Seawolf wrote:Neće ići "staro za novo" u klasičnom smislu tog termina, jer je moj prijatelj veliki protivnik tog sporta. Automobil će se direktno prodati novom korisniku, za (očekivano) 35% do 40% od iznosa koji je plaćen za nov, a taj novac će se koristiti kao učešće za naredni novi automobil.mali_milojica wrote:Mislim da bi prodaju kasnije trebalo iskljuciti,jer po prici seawolfa auto ce svakako nakon 5 godina ici staro za novo,a tu ce mu sve biti u 5 deka.
Uostalom, ista matematika ide i sada. Sadašnji automobil se prodaje za 22.000 do 24.000 KM, što je učešće za novi, a za ostatak do pune cijene novoga automobila se uzima kredit čiji mjesečni anuitet ne bi smio prekoračiti 1.000 KM. I to je ono što ograničava prodajnu cijenu novoga automobila na najviše 75.000 KM.
Unutrašnjost ovog Superba djeluje prilično dobro za automobil koji je prešao 150.000 km. Ne vjerujem da bi Audi A4, ili VW Passat izgledali išta bolje.amar1994 wrote:@Milojice
malo je vise od 5 deka , mozda 10![]()
![]()
http://www.olx.ba/artikal/21396529/skod ... i-2-0-tdi/
http://www.olx.ba/artikal/23636850/mazda-6/
joj volana i trazi 33000KM![]()
![]()
![]()
S tim što brzina prodaje i cijena po kojoj se auto može prodati idu jedno s drugim, što bi se reklo "ruku pod ruku".mali_milojica wrote:Ok,ali sam misljenja da razlika u prodajnoj cijeni nakon 5 godina koristenja nece biti vise od 2-3k KM koji god auto da uzme. To je po meni beznacajna razlika. Razlika u brzini prodaje je vaznija npr.Seawolf wrote:Neće ići "staro za novo" u klasičnom smislu tog termina, jer je moj prijatelj veliki protivnik tog sporta. Automobil će se direktno prodati novom korisniku, za (očekivano) 35% do 40% od iznosa koji je plaćen za nov, a taj novac će se koristiti kao učešće za naredni novi automobil.mali_milojica wrote:Mislim da bi prodaju kasnije trebalo iskljuciti,jer po prici seawolfa auto ce svakako nakon 5 godina ici staro za novo,a tu ce mu sve biti u 5 deka.
Uostalom, ista matematika ide i sada. Sadašnji automobil se prodaje za 22.000 do 24.000 KM, što je učešće za novi, a za ostatak do pune cijene novoga automobila se uzima kredit čiji mjesečni anuitet ne bi smio prekoračiti 1.000 KM. I to je ono što ograničava prodajnu cijenu novoga automobila na najviše 75.000 KM.