STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post Reply
PM72

#226 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by PM72 »

Dječače,

Ja sam samo naveo kako je ustaška emigracija ubacivala teroriste a četnici nisu nakon čega si napisao kako bih trebao pročitati koju knjigu iz povjesti tj.nemam pojma.Kad si proguglao i došao do istog zaključka napisao si pola stranice kojim "opravdavaš " nedovoljnu četničku terorističku aktivnost.Sve ono što si napisao stoji ali mi nemoj pisati kako sam "tanak" sa povjesti...
dječak sa šibicama

#227 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by dječak sa šibicama »

Ti si rekao da nije bilo aktivnosti, za to je isao odgovor da procitas malo o tome.

Cetnici jesu imali teroristickih aktivnosti, ali daleko manje od ustasa iz razloga koji sam naveo.

Valjda sam sad jasniji.
spreca

#228 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by spreca »

Kolinda se ucutala.....izgleda da smo je za sada zadovoljili :oops: ........nije bilo lako ali smo uspjeli :mrgreen:
dječak sa šibicama

#229 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by dječak sa šibicama »

Pa jest, osim BiH, Kolinda nema drugih tema na dnevnom rasporedu.
tandmand

#230 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by tandmand »

.
Last edited by tandmand on 09/12/2016 15:48, edited 1 time in total.
PM72

#231 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by PM72 »

dječak sa šibicama wrote:Ti si rekao da nije bilo aktivnosti, za to je isao odgovor da procitas malo o tome.

Cetnici jesu imali teroristickih aktivnosti, ali daleko manje od ustasa iz razloga koji sam naveo.

Valjda sam sad jasniji.
Evo šta sam napisao:
Ustaške organizacije su čitavo vrijeme od 1945 pa do 1990 radile diverzije,sabotaže i sranja po Jugoslaviji.Ubacivali su križare krajem četrdesetih kao i diverzante 1972.S namjerom dizanja ustanka. :-) A nešto se ne sjećam da su četničke ili ekstremne muslimanske organizacije ubacivale diverzante u Jugoslaviju.
Ja vrlo dobro znam i pamtim šta sam napisao.
Pake

#232 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by Pake »

Pake wrote:samo neka nam ovi hercegovački tuđman bobanovci i otvarač teme kaže šta su to hrvati ugroženi više od švicarskih francuza u Ženevi i većinskim francuskim kantonima u odnosu na većinske njemačke kantone

hoćemo li prepisat švicin ustav kmečavci
oćel Tko od Boban njofra kamenjaraca, ratnih profitera odgovorit

prostim kulturbim pitanjem "hoćemo li prepisat švicarski ustav" ako ne za cijelu BH ono bar za FBH niko od degeneričnih bošnjačkih političara ne zna začepit separatističku gubicu boban tuđmanovaca, domaćih kamenjarskih i stranih hrvatskih, kao i vlaškog laktašlog čobana i karadžić milošević separarista
Sanjarko

#233 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by Sanjarko »

dječak sa šibicama wrote:Ako je Alijina odluka o izlasku iz Jugoslavije bila presudna, onda je Alija krivac za rat, kako tvrde Srbi.

Zar ne?

Da je Alija pristao na "ponudu iz Srbije", onda nebi bilo rata. Dakle, Alija je kriv za sve.

E sad... logiku ukljuciti.
Pa Alija se nije ni za sta pito.
Do 92 nije ni Predsjednik bio, dok Fikret ostavku nije podnio.

Vi stvarno mislite da se ovi ovdje pitaju za bilo sta.
Sve je skoro to radzeno po instrukcijama Elita, Mocnika samo ne sa ovih prostora.
Nesto smo mi krivi ovdje svi za sto sta, nesto stranci, na kraju pozar morali gasit ovdjek.
Pake

#234 Re:: Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by Pake »

Ta šupljara da su stranci krivi je klasična srpsko četnička propaganda, odnosno njima zbilja jesu krivi jer su im sjebali planove o velikoj Smrdiji ili krnjoj Jugoslaviji, svejedno, državnoj tvorevini gdje bi srbi vodili glavnu riječ a ostali bili građani drugog reda
Da, sjebali su ih stranci jer su progresivni europljani i ameri priznali nezavisne ex yu države i podržali u borbi za nezavisnost, mada Bosnu slabo jer su šupci uveli embargo na oružje ARBiH dok su na drugoj strani četničko srpski pobunjeni separatisti prigrabili svo oružje JNA a ustaško tuđmanovsko bobanovska armada se komotno snabdjevala preko otvorenih granica
Last edited by Pake on 09/12/2016 20:03, edited 1 time in total.
Sanjarko

#235 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by Sanjarko »

Molicu lipo.

Jovan je ispravno. Kaj ne.
Sanjarko

#236 Re: Re:: Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by Sanjarko »

Pake wrote:...
Nisi skonto sta sam napiso. Mi smo svi ovdje djelomicno krivi vise manje, neki mnogo vise, al i stranci su se umjesali kad su vidjeli da se mogu okoristit itd.
Jbt gledaj samo koliko svi dugujemo zajedno vise od Juge ikad.
A kad je sve prevrsilo mjeru onda su gasili pozar.

Ne znam primjer koji da navedem sta se uradilo.
Ko pijanca kada svi pomalo kradu kad se napije.
Ko Izet na seriji kad se napije i slicno.
Ne znam bas za Mrtvaca il Bolesnika navest neki primjer.
Malo u smrt ranije da ga poguraju da se okoriste.
PM72

#237 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by PM72 »

Vizionar 1985 wrote:
dječak sa šibicama wrote:Ako je Alijina odluka o izlasku iz Jugoslavije bila presudna, onda je Alija krivac za rat, kako tvrde Srbi.

Zar ne?

Da je Alija pristao na "ponudu iz Srbije", onda nebi bilo rata. Dakle, Alija je kriv za sve.

Sve je skoro to radzeno po instrukcijama Elita, Mocnika samo ne sa ovih prostora.
Nesto smo mi krivi ovdje svi za sto sta, nesto stranci, na kraju pozar morali gasit ovdjek.
Pitao se Alija za sve...nažalost.Fikret je dobio više glasova od njega pa mu je i smetao a odahnuo je kad je Fikret otišao u osmom mjesecu 1992 iz Sarajeva.Fikret nije podnio ostavku a Alija se od početka nametnuo kao Predsjednik predsjedništva.
Pake

#238 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by Pake »

Nemaš ti veze sa realnošću i očito si klasični jugonostqlgičar nesvjestan svoje besvjesti
Jugoslavija je bila kula od karata koju je srušio malo jači vjetar, vjetar zapada i kapitalizma koji je srušio berlinski zid, SSSR istočni blok i glupost zvanu socijalističko sranje
SFRJ je bila samo jedna od domina koja se srušila nesposbna sa zaostalim poltiičkim komunističkim sistemom i socijalnom ekonomijom da opstane samostalno u takvom novom poretku
I da nije bilo rata propalo bi sve to kao kad raspalu kuću šutneš nogom, nešto se bolje žuvjelo od ostalih zemalja istočnog bloka isključivo geostrategijskom položaju države i titinim plesanju između sssr i zapada uspjevajući navući mnoge donacije i kredite koji su skršeni ili u vojni budžet ili u socijalnu ekonomiju koja je bila nula

Rat je samo ubrzao stvari i dao takvim jugonostalgčarima alibi da predu razne teorije zavjere "zlog" zapada
Dokle god ima takvog mentaliteta zaostalog vremena u glavama ljudi nema nama napretka
Btw pitaj čehe u škodi bil se vratili u socijalizam
Last edited by Pake on 09/12/2016 20:54, edited 1 time in total.
Pake

#239 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by Pake »

PM72 wrote:
Vizionar 1985 wrote:

Zar ne?

Pitao se Alija za sve...nažalost.Fikret je dobio više glasova od njega pa mu je i smetao a odahnuo je kad je Fikret otišao u osmom mjesecu 1992 iz Sarajeva.Fikret nije podnio ostavku a Alija se od početka nametnuo kao Predsjednik predsjedništva.
Pitao se jašta
Pa matora budala je napravila kardinalnu grešku februara 1992 kada je načelno prihvatio lisabonski Kutiljerov plan a onda kad je došao u SA neko ga navratio da odbije...klasični glupi Alija, do podne mislio jedno, od podne drugo
Kao što je do podne mislio da rata neće bit, a id podne da za rat treba dvoje
Sanjarko

#240 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by Sanjarko »

PM72 wrote:
Ma ciniti se. Kad cokoladica u Bosnu nije mogla uci bez odobrenja Srba, Hrvata, UN-a itd. Mudzahedini dolazili i on ih u armiju uvrstio, to bila jel njegova volja il mu je neko to naredio da uradi. Da ih u Armiju ubaci.

Podnio ostavku kako znam da bi Alija posto Predsjednik, Fikreta je narod bio izglasao, po izborima sad jel to bas tako bilo il ne to je vec pitanje. Znaci nije mogo bit predsjednik bez ostavke.

Najvise su se bojali da Nijaz ne pobjedi i SDP ko zna sta bi bilo da jest, a narod neuk bio pa glaso za Fikreta i Aliju.

Evo primjer neukosti moja mama za Biljanu Plavsic glasala mislila da je pjevacica.
Jednostavno neuk narod, nepismen i nije imao informacija puno pa lako bilo manipulisati sa njim, narodom.

I sad je ista situacija, ne bas skroz ali slicno, jos Partokratija na djelu i Apartheid.

Dajete Aliji previse znacaja. On je samo figurica bio.
Last edited by Sanjarko on 09/12/2016 23:57, edited 2 times in total.
Sanjarko

#241 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by Sanjarko »

Pake wrote:Nemaš ti veze sa realnošću i očito si klasični jugonostqlgičar nesvjestan svoje besvjesti
Jugoslavija je bila kula od karata koju je srušio malo jači vjetar, vjetar zapada i kapitalizma koji je srušio berlinski zid, SSSR istočni blok i glupost zvanu socijalističko sranje
SFRJ je bila samo jedna od domina koja se srušila nesposbna sa zaostalim poltiičkim komunističkim sistemom i socijalnom ekonomijom da opstane samostalno u takvom novom poretku
I da nije bilo rata propalo bi sve to kao kad raspalu kuću šutneš nogom, nešto se bolje žuvjelo od ostalih zemalja istočnog bloka isključivo geostrategijskom položaju države i titinim plesanju između sssr i zapada uspjevajući navući mnoge donacije i kredite koji su skršeni ili u vojni budžet ili u socijalnu ekonomiju koja je bila nula

Rat je samo ubrzao stvari i dao takvim jugonostalgčarima alibi da predu razne teorije zavjere "zlog" zapada
Dokle god ima takvog mentaliteta zaostalog vremena u glavama ljudi nema nama napretka
Ak si meni ovo namjenio trebo si me citirat. Ne odgovaram vecinom na necitirano.
Ja se ni ne sjecam Jugoslavije tako da ne mogu bit Jugonostalgicar nikako.

PS. Zapad je Junferica, Nevina. :-)
asker

#242 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by asker »

Vizionar 1985 wrote: Evo primjer neukosti moja mama za Biljanu Plavsic glasala mislila da je pjevacica.
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Sanjarko

#243 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by Sanjarko »

asker wrote:
Vizionar 1985 wrote: Evo primjer neukosti moja mama za Biljanu Plavsic glasala mislila da je pjevacica.
Ziva istina. Nije smijesno ni malo. Ta nam zena poslije svima o glavi radila.
Za nju smo genetski otpad itd.

Nazalost mama nije znala, nije bilo tad neta i televizija ko sad.

Prije rata i u ratu samo bilo TVSA u Bosni.

Neki dan sam o tome sa komsijom pricao.
Bilo prvo TVSA, pa to predili u RTV BiH, pa Zetel otvorili, Lincer otvorio, pa poslije malo Hrt bi i ugasili ga, pa TVZE otvorise sa povremenim pustanjem na njoj RTL, TRL, DW, TNT i slicno.

Znaci bila jedna televizija prije rata i u ratu a poslije 2 pa 3 a danas bruka kanala. Na hiljade ko ima mogucnosti. Jos pride net.
Sanjarko

#244 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
asker wrote:
Ziva istina. Nije smijesno ni malo. Ta nam zena poslije svima o glavi radila.

Bilo prvo TVSA, pa to predili u RTV BiH, pa Zetel otvorili, Lincer otvorio, pa poslije malo Hrt bi i ugasili ga, pa TVZE otvorise sa povremenim pustanjem na njoj RTL, TRL, DW, TNT i slicno.

Znaci bila jedna televizija prije rata i u ratu a poslije 2 pa 3 a danas bruka kanala. Na hiljade ko ima mogucnosti. Jos pride net.
I bas nije mozda neukost, nego neinformiranost.
asker

#245 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by asker »

Vizionar 1985 wrote: Ziva istina. Nije smijesno ni malo. Ta nam zena poslije svima o glavi radila.

Kralju nista lose nisam mislio :bih:
Sanjarko

#246 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by Sanjarko »

asker wrote:
Kralju nista lose nisam mislio :bih:
Ma znam al kontam neko sa strane ce mislit svasta.
Pake

#247 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by Pake »

Vizionar 1985 wrote:
Pake wrote:Nemaš ti veze sa realnošću i očito si klasični jugonostqlgičar nesvjestan svoje besvjesti

Ak si meni ovo namjenio trebo si me citirat. Ne odgovaram vecinom na necitirano.
Ja se ni ne sjecam Jugoslavije tako da ne mogu bit Jugonostalgicar nikako.

PS. Zapad je Junferica, Nevina. :-)
Da je post postavljen ispod tvog jasno bi bilo da tebe citiram ali dok sam pisao uletio je neko drugi sa svojim

Fizički nisi možda mogao ali psihički mentalno si klasičan primjer jugonostalgičara a taj mentalitet nažalost kao i kamari drugih mlađih generacija prenijeli su roditelji s koljena na koljeno kao prepričavanje bajke o medu i mlijeku, doduše mnogima i jest bio, neradnika u socijalnim ustanovama koje su oni zvali preduzeća bilo milion, glavna deviza bolje dinar u hladu nego dva u radu, džaba se dobijali sranovi, pa onda takvi ne znajući gdje će pare pravili vikendice, sve mrtvi kapital....elem to nije tako moglo potrajat, došao bi fajront-kaput, kao eno u grčkoj, kad tqd, samo je rat ubrzao stvari
P.s. rekonsam ti ulogu zapada, sjebo srbo četničke kao i veliko hrvatske planova o velikoj Smrdiji ili cvetković-maček podjeli juge na banovine gdje Bosne nema ni na mapi a koju su dogovirili krme sliba i njofra u Karadžordževu, ali im se izjalovili u orvom redu zahvaljujući inatu i herojskom otporu običnog bosanskig insana koji se s puškicom i u farmericama borio protiv četničke JNA armade
GeeTnT

#248 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by GeeTnT »

:thumbup: bravo Pake....i dobrodosao!
Sanjarko

#249 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by Sanjarko »

Pake wrote: Da je post postavljen ispod tvog jasno bi bilo da tebe citiram ali dok sam pisao uletio je neko drugi sa svojim

Fizički nisi možda mogao ali psihički mentalno si klasičan primjer jugonostalgičara a taj mentalitet nažalost kao i kamari drugih mlađih generacija prenijeli su roditelji s koljena na koljeno kao prepričavanje bajke o medu i mlijeku, doduše mnogima i jest bio, neradnika u socijalnim ustanovama koje su oni zvali preduzeća bilo milion, glavna deviza bolje dinar u hladu nego dva u radu, džaba se dobijali sranovi, pa onda takvi ne znajući gdje će pare pravili vikendice, sve mrtvi kapital....elem to nije tako moglo potrajat, došao bi fajront-kaput, kao eno u grčkoj, kad tqd, samo je rat ubrzao stvari
P.s. rekonsam ti ulogu zapada, sjebo srbo četničke kao i veliko hrvatske planova o velikoj Smrdiji ili cvetković-maček podjeli juge na banovine gdje Bosne nema ni na mapi a koju su dogovirili krme sliba i njofra u Karadžordževu, ali im se izjalovili u orvom redu zahvaljujući inatu i herojskom otporu običnog bosanskig insana koji se s puškicom i u farmericama borio protiv četničke JNA armade
Pa odmah ispod mog ak se ne varam postavljen, ako nije moja greska.
Kako mogu bit jugonostalgicar kad se ne sjecam jugoslavije.
Imo 6 godina kad se raspala. Zadnje sto se sjecam o jugoslaviji jest da sam Maho JNA iz Zenice kad se povlacila da bi nas ista napala sutradan.

Jbg sad je med i mlijeko. Evo poslije rata porodicu mi opljackala ova privatizacija i vlast ova.
Stan izgubili otet u privatizaciji, od dede i nane, opljackali nas, u maminoj firmi skoro 3-deset hiljada km joj dodzu, ima na sudu presudu koju ne moze naplatit.
Opljackali nas sto nam nisu socijalnu pomoc i ostalo davali sto po zakonu nam pripada.
2-sto hiljada km nam opljackali i duguju nam, bijeda smo teza zbog ovog sistema i ove vlasti.
Dzaba moji nisu nista dobili nego su svi to zaradili mama, tata, deda, nana.
I po zakonu nam je sve to pripadalo, al nam uskraceno, oduzeto, oteto.

Zapad je imao ulogu, taj isti Zapad kojeg branis nam je embargo puko na uvoz oruzja za odbranu.
Kad je vidio da selo gori daj da spasimo sta se spasiti moze, u ovom smislu da se okoristimo.
Najvecu krivicu mi ovdje snosimo svi pogotovo Srbi i Hrvati koji su htjeli paravit neke velike svoje drzave na racun drugih ali svi snosimo odgovornost koliku toliku.

Nudio nam je zapad EZ i milijarde dolara ali su to Srbi i Hrvati odbili, i Slovenci.
Dok nas je poslije rata sve zaduzio vise nego sto je ikada jugoslavija dugovala.

Niko ni ne spori planove navedenih o velikim doticnim drzavama, kao i nas otpor i sve sto smo izdeverali u ratu.

Procitaj postove moje prethodne.
O pijancu i mrtvacu ne znam gdje sam ih napisao, ima u mojim postovima.
Mislim da sam na ovoj temi.

PS. Evo priznajem Zapad je Junferica, Nevina, Djevica i Rusija, Kina itd. su isto tak.
PPS. Nije samo Zapad imo ulogu nego i Rusija i drugi mnogi.

Edit:

Evo sad sam sve pregledao ispod mog si odmah posta pisao, pa sam te citirao i odgovorio si bez citata na to sta sam u citiranju tebe napisao.
Znaci meni si se obracao.
Hadzi Lojo

#250 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by Hadzi Lojo »

Als vam Pake puca sljage, hajd priznajte da niste Bosnjaci nego skriveni srbojugonostalgicari!
Nekad pomislim da Bosnjaci uopce nisu ni glasali za nezavisnost BiH, nego CIA ubacila listice preko hrvatskih ubacenih elemenata.
Post Reply