NATO...DA ili NE

Locked

Jeste li za ulazak BiH u NATO?

Da
285
81%
Ne
55
16%
Samo četvrtkom (Ne želim odgovoriti, ne znam ili treba ostati amoniman)
10
3%

Total votes: 350

ze kalanga

#226 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

155_mm wrote:
ze kalanga wrote:Dokle ćete tražiti u strancima zaštitnika, jel se to plašite ili niste sigurni u sopstvene mogućnosti? :mrgreen:
zeki bre, a sta se to bosnjacima sprema kada mislis da im treba zastita? da ti mozda nesto znas sta obicni smrtnici ne znaju?
Мožda. :-D
I zašto ime naroda malim slovom?!
Nisam ja rekao da im treba zaštita, ali na osnovu vaših upisa i hvalospjeva i priče kako NATO nema alternativu stičem utisak da grudi bošnjačke nisu toliko jake, kako ponekada, sasvim slučajno, pojedinci veličaju iste. Pa zbog toga ovo pitanje o sopstvenim mogućnostima, gospodine mm. :izet:
ušće

#227 Re: NATO...DA ili NE

Post by ušće »

ze kalanga wrote:
155_mm wrote:
ze kalanga wrote:Dokle ćete tražiti u strancima zaštitnika, jel se to plašite ili niste sigurni u sopstvene mogućnosti? :mrgreen:
zeki bre, a sta se to bosnjacima sprema kada mislis da im treba zastita? da ti mozda nesto znas sta obicni smrtnici ne znaju?
Nisam ja rekao da im treba zaštita, ali na osnovu vaših upisa i hvalospjeva i priče kako NATO nema alternativu stičem utisak da grudi bošnjačke nisu toliko jake, kako ponekada, sasvim slučajno, pojedinci veličaju iste. Pa zbog toga ovo pitanje o sopstvenim mogućnostima, gospodine mm. :izet:
Možda... :lol:

Ali ipak reci ti nama : sto je NATO bombardovao srpski narod,
ze kalanga

#228 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

Zato što mu nije htio ući u šupak, viriti iz njega i služiti mu. Jbg.
ušće

#229 Re: NATO...DA ili NE

Post by ušće »

ze kalanga wrote:Zato što mu nije htio ući u šupak, viriti iz njega i služiti mu. Jbg.
Za sve imaš odgovor ,ali ovaj izbjegavaš jeli se bojiš reći istinu ....Dakle pusti patetiku
i reci nam : , sto je NATO bombardovao srpski narod,
ze kalanga

#230 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

Da kažem ono što bi ti volio da kažem ili ono što bi ti rekao pa je to ono što ja mislim... Zajebi te forice.
155_mm

#231 Re: NATO...DA ili NE

Post by 155_mm »

ze kalanga wrote:
155_mm wrote:
pazi kolega zeki. zar nije najveci hvalospjev jacine bosnjackih grudi to sto se neko vec 20 godina nateze sa odcEpljenjem od BiH kao gladan srati.

nije tacno da NATO nema alternativu. alternative su rusija, kina, turska, arabija, indija, pakistan .......
problem je sto ni za jednu od ovih allternativa neces naci vecinu medju bosnjama. i to je ta velika razlika izmedju bosnji i srba.

i na kraju, navedeni tekst nema nikakve veze sa zastitom bosnjaka nego sa interesima NATO pakta. koji bi bili isti i da na ovim prostorima zive eskimi umjesto bosnjaka.

jedino pozitivno za bosnje ulaskom BiH u NATO ili obrnuto je to sto srpski 200 godisnji san prelaska drzave srbije zapadno od drine pada i konacno u vodu. ali to je samo nuspojava ovog NATO interesa.
ušće

#232 Re: NATO...DA ili NE

Post by ušće »

ze kalanga wrote:Da kažem ono što bi ti volio da kažem ili ono što bi ti rekao pa je to ono što ja mislim... Zajebi te forice.
Ne druže već hoću odgovr , vidim imaš sve spremne odgovore pa me zanima :De ti nama reci, sto je NATO bombardovao srpski narod,
Evo lakše pitanje : zašto uvijek kad se uneredite , trčite preko Drine da vam daju oprane gaće...
ze kalanga

#233 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

155_mm wrote:
pazi kolega zeki. zar nije najveci hvalospjev jacine bosnjackih grudi to sto se neko vec 20 godina nateze sa odcEpljenjem od BiH kao gladan srati.

nije tacno da NATO nema alternativu. alternative su rusija, kina, turska, arabija, indija, pakistan .......
problem je sto ni za jednu od ovih allternativa neces naci vecinu medju bosnjama. i to je ta velika razlika izmedju bosnji i srba.

i na kraju, navedeni tekst nema nikakve veze sa zastitom bosnjaka nego sa interesima NATO pakta. koji bi bili isti i da na ovim prostorima zive eskimi umjesto bosnjaka.

jedino pozitivno za bosnje ulaskom BiH u NATO ili obrnuto je to sto srpski 200 godisnji san prelaska drzave srbije zapadno od drine pada i konacno u vodu. ali to je samo nuspojava ovog NATO interesa.
Nisam ja podcijenio bošnjačke grudi. Već ukazujem na to kontstantno pozivanja na ispomoć američkih ili barem plaćenih američkim parama. To mi nekako ne ide u glavu... manjak samopouzdanja, nesigurnost u sopstvene mogućnosti, u tom trenutku, postaje neka vrsta opšteg stanja svijesti.

Dakle složili smo se da alternativa postoji. To je veoma značajan početni korak. Samim time, nije moranje pristup u NATO. Samim time ostvarena je prva,makar pirova, opšteprihvatljiva činjenica.

To šta je za jedne ili druge alternativa istome, apsolutno je nebitno. Važno da NATO ima alternativu, a ona od neutralnosti ne može biti bolja.

Što se tiče snova... snovi su neuništiva kategorija, njihovo ostvarenje je veliki znak pitanja... gospodine mm. :izet:
155_mm

#234 Re: NATO...DA ili NE

Post by 155_mm »

kolega zeki moram te razocarati al na tu pricu neutralnosti srbije stvarno niko ne pada. svima je jasno da srbija time samo pokusava da dobije na vremenu da rusija ojaca a NATO u najboljem slucaju se raspadne kako bi uz pomoc rusije po ko zna koji put pokusala da ostvari 200 godisnji sa o sirenju svog drzavnog teritorija zapadno od drine.
ze kalanga

#235 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

E jbg sad. Tu se već radi o nekoj vrsti straha... I priči šta bi bilo kad bi bilo.
Ono što mi u BiH imamo su tri naroda. I svako riješenje mimo volje jednog od ta tri naroda je put u propast. A vjerujem da nijednom racionalnom predstavniku nije želja da okusi te čari propasti. Neutralnost je u takvim okolnostima najbolja. A to što Bošnjaci više vole Amere nego Ruse, Srbi obratno, je opet nebitno u kontekstu cjeline.
155_mm

#236 Re: NATO...DA ili NE

Post by 155_mm »

ze kalanga wrote:E jbg sad. Tu se već radi o nekoj vrsti straha... I priči šta bi bilo kad bi bilo.
Ono što mi u BiH imamo su tri naroda. I svako riješenje mimo volje jednog od ta tri naroda je put u propast. A vjerujem da nijednom racionalnom predstavniku nije želja da okusi te čari propasti. Neutralnost je u takvim okolnostima najbolja. A to što Bošnjaci više vole Amere nego Ruse, Srbi obratno, je opet nebitno u kontekstu cjeline.
pa ta prica se ponavlja u zadnjih 200 godina. a sto se tice straha kod bosnjaka on itekako ima osnove. ne moze se na primjer spaliti preko 70 zivih ljudi samo zbog toga sto su bosnjaci i onda ocekivati da prezivjeli bosnjaci nemaju straha da im se takvo sto ne ponovi. strah je u ovom slucaju nesto najprirodnije.

pa referendum u manjem entitetu je mimo volje najmanje jednog naroda pa se je on odrzao i nikakve propasti nije bilo.
tako da ta prica o nekim novim stradama patnje i puta u nestanak ako se jedan narod prreglasa nakon odrzanog referenduma vise ne pije vode.
ušće

#237 Re: NATO...DA ili NE

Post by ušće »

ze kalanga wrote:E jbg sad. Tu se već radi o nekoj vrsti straha... I priči šta bi bilo kad bi bilo.
Voliš ti da mješaš kruške i jabuke , i iskreno mislim da si ti nekad bio neki od Sekretara SK jer puno govoriš samo da ništa ne bi rekao ...Ozbiljno čime podupireš neutralnost BiH ...Koja je to logika koja će kod Bošnjaka poslije svega što ste učinili i što činite , uvjeriti da ovaj put mislite dobronamjerno ...mogao bih još da te pitam, ali hajde odgovori mi argumentovano ,a ne ono po Serbski kao kiša oko Kragujevca
ze kalanga

#238 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

155_mm wrote:
pa ta prica se ponavlja u zadnjih 200 godina. a sto se tice straha kod bosnjaka on itekako ima osnove. ne moze se na primjer spaliti preko 70 zivih ljudi samo zbog toga sto su bosnjaci i onda ocekivati da prezivjeli bosnjaci nemaju straha da im se takvo sto ne ponovi. strah je u ovom slucaju nesto najprirodnije.

pa referendum u manjem entitetu je mimo volje najmanje jednog naroda pa se je on odrzao i nikakve propasti nije bilo.
tako da ta prica o nekim novim stradama patnje i puta u nestanak ako se jedan narod prreglasa nakon odrzanog referenduma vise ne pije vode.
Znate kako kažu, sve ima svoj uzrok. Ne želim relativizovati klanja, ubijanja. Ali, ona se itekako mogu podvesti pod osvetu jednih prema drugima. S te strane posmatramo opcija strah ima utemeljenje.

Da se ne ponavljam, Bošnjacima vojna neutralnost uopšte nije opcija koja im umanjuje značaj. Gurati komšije u NATO, a ne pristajati na Rusku šapu je obično ponašanje ekskluzivnog predstavnika, ništa više.

Što se tiče referenduma, on je posljedica preglasavanja konstitutivnog naroda. Ili političke odluke protiv tog naroda. Nije pobjeda Srba, već poraz institucije.
ze kalanga

#239 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

ušće wrote:
Voliš ti da mješaš kruške i jabuke , i iskreno mislim da si ti nekad bio neki od Sekretara SK jer puno govoriš samo da ništa ne bi rekao ...Ozbiljno čime podupireš neutralnost BiH ...Koja je to logika koja će kod Bošnjaka poslije svega što ste učinili i što činite , uvjeriti da ovaj put mislite dobronamjerno ...mogao bih još da te pitam, ali hajde odgovori mi argumentovano ,a ne ono po Serbski kao kiša oko Kragujevca
Ne mješam ja. Za mene je jabuka uvijek jabuka. E sad nije isto trula i zdrava.

Čime podupirem neutralnost? Prostim zaključkom - ni uz Amere, ni uz Ruse. Ničija baza. Slobodan teritorij koji se ne želi zamjeriti ni jednom od dva moćna asortimana cijevi.

Što se tiče dobronamjernosti, tu je sumnja obostrana. Nije to ekskluzivno pravo osjećanja samo kod jednog naroda.
Ali, baviti se dobronamjernostima u državi u kojoj se pokušava NATO predstaviti kao idealno riješenje, a zanemarit da je taj NATO direktno stao na jednu stranu, e pa to je već muzička želja, koja zbog dotrajalosti radija nije ostvariva. Osim ako neko misli da milion Srba može protjerati i umjesto njih postaviti baze okrenute ka Istoku... To već ne bih razmatrao, mada, mašta je beskrajna.
belfy

#240 Re: NATO...DA ili NE

Post by belfy »

znaci, ako bi dva naroda glasali za NATO, a jedan protiv to ne ide nikako? nije demokratski? ako bi bio drzavni referendum ili narodni po tom pitanju treba se opet hvatati puske samo jer to jedan narod od tri ili manjina naspram vecine to izglasa? jel tebi ovo skakilja logiku uopste?
asker

#241 Re: NATO...DA ili NE

Post by asker »

@ ZeKa
Niko ne protjeruje milion Srba.
NATO baze si imao po cijeloj RS odmah nakon rata, dok su "rane bombardovanja" bile jos svjezije nego danas. Ugljevik, Samac, Bratunac, Brcko (Brcko sam stavio da ne rusim san o povezanosti istocnog i zapadnog dijela manjeg entiteta) itd.....................vozali se ameri po cijeloj slobodarskoj i bacali cokoladice srpskoj nejaci s tenkova i transportera.
To se zemljace opet desi za 48 sati ako je potrebno. Daleko je majcica Rasha, malo bacis pogled na kartu i NATO clanice pa ti bude jasno.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#242 Re: NATO...DA ili NE

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

ze kalanga wrote: pričaju ljudi da je bilo 10-ak hiljada boraca iz Azije i arapskog svijeta na drugoj strani.
Ne pricaju ljudi vec cetnici kojima je u strahu od njih jedan izgledao kao stotina. :D

Ah, da...to sto cujes je ono; bajke uz gusle i ta boranija.. ;-)
Krokodajl

#243 Re: NATO...DA ili NE

Post by Krokodajl »

Ma DA nego jašta, ne podržavam politiku NATO saveza, ali imamo li drugu opciju, a nije na odmet.
ljevoruki

#244 Re: NATO...DA ili NE

Post by ljevoruki »

ze kalanga wrote:
Ali, baviti se dobronamjernostima u državi u kojoj se pokušava NATO predstaviti kao idealno riješenje, a zanemarit da je taj NATO direktno stao na jednu stranu, e pa to je već muzička želja, koja zbog dotrajalosti radija nije ostvariva. Osim ako neko misli da milion Srba može protjerati i umjesto njih postaviti baze okrenute ka Istoku... To već ne bih razmatrao, mada, mašta je beskrajna.
Moram na ovo boldirano reagirati.
NATO je prvi put u svojoj istoriji ratovao da zaustavi Srbiju nakon sto im se toleriralo 4 godine agresije na tri nezavisne drzave, bivse republike u YU.
Napad na Kosovo je bila kap koja je prelila casu i mozete vi sada pricati svojoj dijeci bajke o vojnoj intervenciji ali ostaje da ste zasluzili svaku raketu koja vas je pogodila.
To da se NATO stavio na jednu stranu ostavi za kafanske price u Rudom ili Kalinoviku, tamo je tvoja publika kojoj prolazi ta prica.
Sto se neutralnisti tice moze samo jednom uslovom - da se Srbija potpuno demilitizira, kao Njemacka i Japan nakon WWII, u svakom drugom scenariju BiH mora biti clan NATO da se sprijeci ponovna agresija Srbije.
U tom slucaju slobodno otvarajte ruske baze po Srbiji, ja licno i prizeljkujem takav scenario.
Nista bolje i ne zasluzujete.
Point.

#245 Re: NATO...DA ili NE

Post by Point. »

Mora buti referendum na cijeloj teritoriji BiH. Preko 50% za bilo koju stranu iimamo deal. Fair game.
kolegione

#246 Re: RE: Re: NATO...DA ili NE

Post by kolegione »

ze kalanga wrote:
155_mm wrote:

Znate kako kažu, sve ima svoj uzrok. Ne želim relativizovati klanja, ubijanja. Ali, ona se itekako mogu podvesti pod osvetu jednih prema drugima. S te strane posmatramo opcija strah ima utemeljenje.

Da se ne ponavljam, Bošnjacima vojna neutralnost uopšte nije opcija koja im umanjuje značaj. Gurati komšije u NATO, a ne pristajati na Rusku šapu je obično ponašanje ekskluzivnog predstavnika, ništa više.

Što se tiče referenduma, on je posljedica preglasavanja konstitutivnog naroda. Ili političke odluke protiv tog naroda. Nije pobjeda Srba, već poraz institucije.
Osvetu jednih prema drugima?
Ovi Fastisti uvijek u svojim kucama njeguju neki retardiranu narikacu kako je neko nekoga ubio (pick time and spot)

Kako su mucenici, ali u svojim ucmalim usranim fasitoidnim porodicama nikad ih nisu naucili da takva prica nije nesto sto bi trebalo da ti priskrbi legitimitet da pocinis isto.

Aj Boga ti nemoj vise.
kolegione

#247 Re: RE: Re: NATO...DA ili NE

Post by kolegione »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
ze kalanga wrote: pričaju ljudi da je bilo 10-ak hiljada boraca iz Azije i arapskog svijeta na drugoj strani.
Ne pricaju ljudi vec cetnici kojima je u strahu od njih jedan izgledao kao stotina. :D

Ah, da...to sto cujes je ono; bajke uz gusle i ta boranija.. ;-)
Bilo je ih je oko 100.000 ali hrabra je vojska VRS u pauzama izmedju silovanja ubijanja civila djece pravljenja masovnih grobnica a Boga mi i zlocina.

Svela je to na pristojan broj od 10.000 (standing ovation)
MisterNo1

#248 Re: NATO...DA ili NE

Post by MisterNo1 »

Nisam glasao jer ne znam ili nisam siguran da li treba pristupiti NATO-u.
seln

#249 Re: NATO...DA ili NE

Post by seln »

detroit-mercy wrote:
ze kalanga wrote:Pitaj bivše generale.
Ali ako si čitao moj posta, nisam se bazirao na isključivo ARBIH. Već uopšte na porušene pravoslavne crkve i spomenike u poslednjih 5 vijekova.
Sto 5 a sto ne 6 vijekova :mrgreen:
Cpbijom kro3 bekobe....
155_mm

#250 Re: NATO...DA ili NE

Post by 155_mm »

zeki, i djeneral pampers je potvrdio da se radi o osveti.
ta osveta traje 200 godina i nema naznake da ce prestati. ona je toliko jaka da mnogima, na vijest da ce NATO stiti svoje interese na balkanu, prvo na umpada da to znaci zastita bosnjaka od srpske osvete.
Locked