Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#226 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by Tomahawk11 »

Connaisseur Karlin wrote:
Tomahawk11 wrote:Jes zena navalila na neobrezanu chunu :-)
Volis - volis, pa dobro, nema problema.
Izjasnila si se i prihvatamo izjasnjenje :thumbup:

Pa nema sunecenje nikakve veze sa velicinom. Skidas kozicu, ne kratis ga za 10 cm :mrgreen:
ti si jedini koji prihvatas izjasnjenje :-D :kiss:

P.s. velicinu nisam nikad ni spomenula u postovima ,jer je nelogicno doadavati vlicinu radi kozice :)
Nemam problem sa stavovima drugih.
Svako ima pravo na stav. O (ne)ispravnosti istog mozemo raspravljati.
Obzirom da smo dosli do toga da imas iskustvo i sa jedne i sa druge strane, onda si i relevantna da pricas o tome u smislu kad ti je bilo bolje. Dakle, zenska stran iskustva.
Nisi ti, ali zna biti i to argument :)
Connaisseur Karlin

#227 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by Connaisseur Karlin »

Tomahawk11 wrote:
Connaisseur Karlin wrote: ti si jedini koji prihvatas izjasnjenje :-D :kiss:

P.s. velicinu nisam nikad ni spomenula u postovima ,jer je nelogicno doadavati vlicinu radi kozice :)
Nemam problem sa stavovima drugih.
Svako ima pravo na stav. O (ne)ispravnosti istog mozemo raspravljati.
Obzirom da smo dosli do toga da imas iskustvo i sa jedne i sa druge strane, onda si i relevantna da pricas o tome u smislu kad ti je bilo bolje. Dakle, zenska stran iskustva.
Nisi ti, ali zna biti i to argument :)
hvala na razumjevanju :kiss:

naravno,kao sto je dale cooper,reako,svako iskustvo je iznad svega licno iskustvo ,a s obzim da je temu otovorio neobrezan musakrac sa pitanjima vezanim za obrezivanje , ja sma dodala razlike koje postoje,ali ne uticu negativno na libido muskarca :-D
supercali

#228 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by supercali »

Razlika je najvise u izgledu
Osjecaji su individualni sto se tice muskarca a ti tvrdis da je veci uzitak sa kapom

E tu je tvoj jedini problem

Tvoje iskustvo sa obrezanim i neobrezanim je naravno tvoje i izbor koji vise volis je tvoj i zo ti niko ne moze negirati
Connaisseur Karlin

#229 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

supercali wrote:Razlika je najvise u izgledu
Osjecaji su individualni sto se tice muskarca a ti tvrdis da je veci uzitak sa kapom

E tu je tvoj jedini problem

Tvoje iskustvo sa obrezanim i neobrezanim je naravno tvoje i izbor koji vise volis je tvoj i zo ti niko ne moze negirati
problem je sto je tesko prihvatiti cinjenicu da je kozica dio erogene zone,a koje je skinuta,a to znaci,jedn dio drugacijegiskustva je eliminiran,zato je uzitak drukaccijeg intenziteta :) kapica posjeduje senzore,koji prenose osjecaj uzitka na gornj trecini penisa,a njenim skidanjem,taj dio je eliminisan :)
supercali

#230 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by supercali »

Kapica posjeduje isto senzora kao i ostatak kozice do baze do skrotuma do jaja kako zelis
Isti efekat bi bio kad bi sa sredine kite skinula kozicu i onda ovo gore navukla tako da kapica pokriva gornji dio kite do glavica
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#231 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by Velkoski »

je l' se ti drogiraš ili si jednostavno tvrdoglava, fakat mi nije jasno :-?

čitava poenta je da ti lično NE MOŽEŠ znati kako je muškarcu, N E M O Ž E Š. :mrgreen:
Connaisseur Karlin

#232 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

supercali wrote:Kapica posjeduje isto senzora kao i ostatak kozice do baze do skrotuma do jaja kako zelis
Isti efekat bi bio kad bi sa sredine kite skinula kozicu i onda ovo gore navukla tako da kapica pokriva gornji dio kite do glavica
nije isti efekat :-D psotoje razlike :)
supercali

#233 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by supercali »

supercali wrote:Kapica posjeduje isto senzora kao i ostatak kozice do baze do skrotuma do jaja kako zelis
Pa mozda tebi
Tj sigurno tebi muskarcu je svejedno
Postoji razlika tebi al ne i muskarcu

Kazem ti kad budes u sa javi se da je isamaram pa ce ti biti svejedno
KPNCTNJAH

#234 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by KPNCTNJAH »

Ja bi' halalio i glavic, samo da ne naletim na nesto ovako peglativno...
Connaisseur Karlin

#235 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

supercali wrote:
Pa mozda tebi
Tj sigurno tebi muskarcu je svejedno
Postoji razlika tebi al ne i muskarcu

Kazem ti kad budes u sa javi se da je isamaram pa ce ti biti svejedno
ne mozes ni ti pisati u ime svih obreznaih ili neobrezanih :D
frngla

#236 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by frngla »

Ti kao žensko jednostavno nisi mogla osjetiti razliku, kožica penisa se u stanju erekcije spušta ispod samog glavića.
Jedino što si mogla razlikovati je dužina samog odnosa. Obrezani muškarci "duže traju" :lol: :lol:
Obrezani muškarci zbog izloženosti glavića dijelom gube osjetljivost, te samim tim povećavaju dužinu trajanja samog snošaja.
Sama kožica nije erogena zone, te se samim uklanjanjem ne gubi osjet, već površina samog glavića postaje manje osjetljiva zbog konstante izloženosti.
Na kraju krajeva dosta ljudi (bogatih ljudi prije svega :lol: ) koji imaju problema sa kontrolisanjem ejekulacije, odnosno problema prekratkog odnosa utrljavaju koku na penis kako bi odnos produžili, tako da to ne može biti minus :D

Sva ostala istraživanja su na strani obrezivanja. Meni lično je moj (obrezani) ljepši. :lol:

Image
vješalica

#237 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by vješalica »

Ima zena ocito problem sa avojom pa se tjesi obrezanim i istrazivanjima i umisljanjem da osjeti tudje osjecaje i dozivljaje
HAVANA

#238 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by HAVANA »

frngla wrote:Ti kao žensko jednostavno nisi mogla osjetiti razliku, kožica penisa se u stanju erekcije spušta ispod samog glavića.
Jedino što si mogla razlikovati je dužina samog odnosa. Obrezani muškarci "duže traju" :lol: :lol:
Obrezani muškarci zbog izloženosti glavića dijelom gube osjetljivost, te samim tim povećavaju dužinu trajanja samog snošaja.
Sama kožica nije erogena zone, te se samim uklanjanjem ne gubi osjet, već površina samog glavića postaje manje osjetljiva zbog konstante izloženosti.
Na kraju krajeva dosta ljudi (bogatih ljudi prije svega :lol: ) koji imaju problema sa kontrolisanjem ejekulacije, odnosno problema prekratkog odnosa utrljavaju koku na penis kako bi odnos produžili, tako da to ne može biti minus :D

Sva ostala istraživanja su na strani obrezivanja. Meni lično je moj (obrezani) ljepši. :lol:

Image
Jebo mater jesu nam ruzne kite.Uzivo nakav ljepsi. :saveta:
Matzan

#239 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by Matzan »

Image
Connaisseur Karlin

#240 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

frngla wrote:Ti kao žensko jednostavno nisi mogla osjetiti razliku, kožica penisa se u stanju erekcije spušta ispod samog glavića.

Image

https://www.youtube.com/watch?v=Ga_nLkXiMGI

da ne objasnjavam,pogledaj obrazloenje :)
Fact #1: Uncircumcised men have more sensitivity than circumcised men. Men who have been circumcised lose feeling in the shaft after a period of time, due to a process called keratinization. The foreskin was meant to protect the shaft from frequent contact. Without the protection of the foreskin, the shaft is unprotected and over time, can lose sensitivity. However because of the foreskin protection, the shaft remains sensitive, which equates to more feeling during sex and manual manipulation of the penis.
Fact #2: 50 percent of all men are “uncut.” The United States is the only country in the world that has more circumcised men than uncircumcised. In the rest of the world, uncircumcised penises are the norm. So, even though it might seem as if an uncut man is a rarity, it really is not.
Fact #3: Women have an increased chance of achieving orgasm with an uncircumcised man. The foreskin acts as a “massager” for the vagina, creating more sensations for the woman. It also decreases the chance of “female dryness” during sex.
Fact #4: Uncircumcised men seldom need lubricants in order to masturbate or be masturbated. The foreskin is naturally lubricated, so when the penis is stroked, it naturally lubricates itself.
Fact #5: Uncircumcised men last as long as circumcised men during sex. Some people believe that uncut men do not last as long in bed as cut men. However, according to the Journal of Sexual Medicine, a circumcised man lasts 6.7 minutes until ejaculation compared to 6.0 minutes for an uncircumcised man.
dzaba pokusavate opravdati obrzivanje penisa :D
Connaisseur Karlin

#241 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

vješalica wrote:Ima zena ocito problem sa avojom pa se tjesi obrezanim i istrazivanjima i umisljanjem da osjeti tudje osjecaje i dozivljaje
nope,moja vagina nije problem,ali je drugacije i bolje :D
vješalica

#242 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by vješalica »

vješalica wrote:Ima zena ocito problem sa avojom pa se tjesi obrezanim i istrazivanjima i umisljanjem da osjeti tudje osjecaje i dozivljaje
Jedno detaljno istrazivanje znanstveno je pokazalo da zapravo jeste.

Image
Matzan

#243 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by Matzan »

dzaba pokusavate opravdati obrzivanje penisa :D
A ovaj post si kao slučajno previdjela :-)
Bosanac sa dna kace wrote:Pametnom i malo dosta....
There is compelling evidence that male circumcision reduces the risk of heterosexually acquired HIV infection in men by approximately 60%. Three randomized controlled trials have shown that male circumcision provided by well trained health professionals in properly equipped settings is safe. WHO/UNAIDS recommendations emphasize that male circumcision should be considered an efficacious intervention for HIV prevention in countries and regions with heterosexual epidemics, high HIV and low male circumcision prevalence.
http://www.who.int/hiv/topics/malecircumcision/en/
Connaisseur Karlin

#244 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

vješalica wrote:
Jedno detaljno istrazivanje znanstveno je pokazalo da zapravo jeste.

Image
to je za zene koje imaju problema sa suhim vaginama,i zato im obrezani vise dogovara,eto razloga vise za seks :-D

ali svakoj vigini vise odgovora tehnika sa neobrzanim ,duze je bolje :D

drugo,hnadjob je drugaciji :)

glavic nije suh i grub poput neobrezanog mkanog i svilenkasotg :)

ne znam,zasto tebi smeta cinjenica da mi se vise dopada seks sa neobrezanim ,ah,da,nisi nikad probala :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#245 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by Velkoski »

pa pljuni sestro
Matzan

#246 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by Matzan »

Nije. Problem je kao i obično u glavi.
Connaisseur Karlin

#247 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Matzan wrote:

Nije. Problem je kao i obično u glavi.
mozes pisati sto go zelis,ali imam pravo da pisem iz vlastitog ugla :-D

zene koje su probal oba znaju vise i bolje :kiss:
jao_situacije

#248 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by jao_situacije »

osunećeni glavić
Image

nadam se da me neće banovati čmoljo :mrgreen:
dale cooper

#249 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by dale cooper »

HAVANA wrote:

Image
Jebo mater jesu nam ruzne kite.Uzivo nakav ljepsi. :saveta:
:lol:
Ko' naše. :mrgreen:
Matzan

#250 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by Matzan »

Connaisseur Karlin wrote: mozes pisati sto go zelis,ali imam pravo da pisem iz vlastitog ugla :-D

zene koje su probal oba znaju vise i bolje :kiss:

Možeš i ti. Do prekosutra.

Čovjek ti fino navede istraživanje koje je sprovela WHO, a ti kao "argument" okačiš nekakav video gdje jedna nedojebana nimfomanka i jedna babuskara koja odavno kite nije vidjela raspredaju o nekakvim valjda ličnim iskustvima.

Doduše, svako se valjda poistovjećuje sa osobama istog svjetonazora i iskustva.
Post Reply