Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ali jak je ovaj s Mazdom kaze 670 registracija. Kome ba, cega? Tolika registracija je za auto tog godista s motorom ispod 2 litra i 85 kW. Plin 850?
Nikad on nju nece prodat ni da spusti za 5 k, ne zato sto je auto lose, dapace, nego zato sto je sve za nju skupo, pocevsi od seta guma 1500 maraka pa dalje, puno trosi, a na kraju vozis Mazdu, auto koje je totalno nepopularno ovdje. To nije moje razmisljanje, to je razmisljanje kupca u BiH. U prilog tome govori i cinjenica da je on tu Mazdu platio, koliko, oko 65 hiljada, a posle 4 godine je prodaje za 20, manje od 30% vrijednosti. Jbt zivot.
Nisu ba ljudi glupi sto uzimaju Golfove.
ado-šampion wrote:Ali jak je ovaj s Mazdom kaze 670 registracija. Kome ba, cega? Tolika registracija je za auto tog godista s motorom ispod 2 litra i 85 kW. Plin 850?
Nikad on nju nece prodat ni da spusti za 5 k, ne zato sto je auto lose, dapace, nego zato sto je sve za nju skupo, pocevsi od seta guma 1500 maraka pa dalje, puno trosi, a na kraju vozis Mazdu, auto koje je totalno nepopularno ovdje. To nije moje razmisljanje, to je razmisljanje kupca u BiH. U prilog tome govori i cinjenica da je on tu Mazdu platio, koliko, oko 65 hiljada, a posle 4 godine je prodaje za 20, manje od 30% vrijednosti. Jbt zivot.
Nisu glupi, oni su mahniti sto bi moja nana rekla.[emoji2] Imaju problema sa spavanjem, u dzepu nose apaurine i druge zujalice, znaju nabrojati sve popularne metode zastite automobila, od kojih vecinu imaju ugradjenu kod sebe, a opet nisu sigurni, posjecuju majstore k'o i vlasnici drugih vozila, egr i dpf off su izmisljeni zbog njih, ima jos puno toga za nabrojati, al' to u drugoj epizodi.[emoji12]
ado-šampion wrote:Ali jak je ovaj s Mazdom kaze 670 registracija. Kome ba, cega? Tolika registracija je za auto tog godista s motorom ispod 2 litra i 85 kW. Plin 850?
670 je za 1.6 dizel
pa boli ga, za svoj ceif uzo, tace golf , samo pitanje je sto prodaje , ovo je samo za ceif i drugo auto, za svaki dan nema sanse, pogotvo sa njenim tvrdim oprugama i 18" felgama
kakvih 65 hiljada, pa nije golf , ja mislim da su one ispod 60 isle
Last edited by amar1994 on 21/10/2016 11:19, edited 2 times in total.
Nisu glupi, oni su mahniti sto bi moja nana rekla.[emoji2] Imaju problema sa spavanjem, u dzepu nose apaurine i druge zujalice, znaju nabrojati sve popularne metode zastite automobila, od kojih vecinu imaju ugradjenu kod sebe, a opet nisu sigurni, posjecuju majstore k'o i vlasnici drugih vozila, egr i dpf off su izmisljeni zbog njih, ima jos puno toga za nabrojati, al' to u drugoj epizodi.[emoji12]
Sent from my C6603 using Tapatalk
ma budale , daj bolan gdje ces 2.0 220ks koliko je g6 imao pored 2.3 260, nikad pa taman me pljuvali svi u gradu, moj ceif, sta ostali misle njihov problem , i prica o trebama, takve mi ne trebaju
Bakir Hadzic jekupio jednu od prvih MPS I mislim da je bila oko 65k KM.
Znam da se nekoliko ljudi u HR raspitivalo za ugradnju plina na takav motor u CX5 I znam da su Im govorili da uvijek Mora ici odredjeni % benzina uz plin,cini mi se oko 25%.
I ugradnja je daleko skuplja od 850 jer je motor DI.
mali_milojica wrote:Bakir Hadzic jekupio jednu od prvih MPS I mislim da je bila oko 65k KM.
Znam da se nekoliko ljudi u HR raspitivalo za ugradnju plina na takav motor u CX5 I znam da su Im govorili da uvijek Mora ici odredjeni % benzina uz plin,cini mi se oko 25%.
I ugradnja je daleko skuplja od 850 jer je motor DI.
je li to ona sivo crna sto je bila , kad sam ja to prvi put vidio haha, lonac, pardon solunar nazad , doda gas, poce da kopa cestu
na prvoj generaciji bi se reklo da je nesto slabo, a ova druga se sama otkriva
Sve ja to kontam cejf, ali onda je prodajes nakon 4 godine i gubis 70% na njoj i to minimalno (kako napisah, cisto sumnjam da ce je prodat i za ovih 20). Skup je to cejf. Pa covjece ovaj je mogao vozati BMW M135i za 75 (toliko sad kosta kod Tomica) i HLADNO ga prodati za 35 nakon 4 godine, znaci Mazda ga je nakon 4 godine dosla skuplje od slicnog BMWa.
Nije kunst, pamet, uzeti auto koje je od drugih slicnih jeftinije 5 hiljada pa ga prodati nakon 4 godine za 10-15 manje. Tu lezi sustina problema. Zato kazem, nisu ovi sto kupe Golfove budale.
A prica o zastitama i pitonima, kobrama, je ipak malo izlizana. Ja bih volio da mi ti koji prosipaju te price kazu znaju li ikoga kome je ukraden polovan Golf a da je imao recimo Hudini. Nije to ni blizu toliko izrazeno kao sto se prosipa. A nije ni Hudini 1000 maraka. Ta prica o kradji je jednako izlizana kao prica o Francuzima koji se kvare.
ado-šampion wrote:Sve ja to kontam cejf, ali onda je prodajes nakon 4 godine i gubis 70% na njoj i to minimalno (kako napisah, cisto sumnjam da ce je prodat i za ovih 20). Skup je to cejf. Pa covjece ovaj je mogao vozati BMW M135i za 75 (toliko sad kosta kod Tomica) i HLADNO ga prodati za 35 nakon 4 godine, znaci Mazda ga je nakon 4 godine dosla skuplje od slicnog BMWa.
Nije kunst, pamet, uzeti auto koje je od drugih slicnih jeftinije 5 hiljada pa ga prodati nakon 4 godine za 10-15 manje. Tu lezi sustina problema. Zato kazem, nisu ovi sto kupe Golfove budale.
A prica o zastitama i pitonima, kobrama, je ipak malo izlizana. Ja bih volio da mi ti koji prosipaju te price kazu znaju li ikoga kome je ukraden polovan Golf a da je imao recimo Hudini. Nije to ni blizu toliko izrazeno kao sto se prosipa. A nije ni Hudini 1000 maraka. Ta prica o kradji je jednako izlizana kao prica o Francuzima koji se kvare.
ma hebo BiH
nije na cijeni kod nas i stas sad, u nasoj dragoj njemackoj je nema ispod 13000 eura
ja i nije, covjek ko i ja voli ovo
al pazi, rijedak je ovo auto , malo ih i tamo ima, jer dere porez,osiguranje i registracija
BMW je druga klasa auta bolan, taj sto ti kazes je prije bio 1M i mislim oko 90kKM , ima jedan narandzasti u gradu , strahota
Po vasoj prici, ja sam onda lud ova mazda je bagatela, odrzavanje jeftino, gume jeftine, registracija jeftina, potrosnja jeftina..
Same prednje pakne su skuplje nego godisnje odrzavanje pomenute mazde, a meni nije skupo jer je ovo stvar licnog cejfa.. hocu li izgubiti na cijeni, prodati ga, boli me tuki..
ado-šampion wrote:Sve ja to kontam cejf, ali onda je prodajes nakon 4 godine i gubis 70% na njoj i to minimalno (kako napisah, cisto sumnjam da ce je prodat i za ovih 20). Skup je to cejf. Pa covjece ovaj je mogao vozati BMW M135i za 75 (toliko sad kosta kod Tomica) i HLADNO ga prodati za 35 nakon 4 godine, znaci Mazda ga je nakon 4 godine dosla skuplje od slicnog BMWa.
ma hebo BiH
nije na cijeni kod nas i stas sad, u nasoj dragoj njemackoj je nema ispod 13000 eura
ja i nije, covjek ko i ja voli ovo
al pazi, rijedak je ovo auto , malo ih i tamo ima, jer dere porez,osiguranje i registracija
BMW je druga klasa auta bolan, taj sto ti kazes je prije bio 1M i mislim oko 90kKM , ima jedan narandzasti u gradu , strahota
1M vozi Azer. Cini mi se da je cijena bila oko 115k KM,ali posto je prije nj imao 130i Tomic mu je dao popust,pa ga je dobio za nesto sitno ispod 100k.
1M je limitirana serija cca 1500 kom ako se ne varam.
M135i je dosta jeftiniji.
mirzet87sa wrote:Po vasoj prici, ja sam onda lud ova mazda je bagatela, odrzavanje jeftino, gume jeftine, registracija jeftina, potrosnja jeftina..
Same prednje pakne su skuplje nego godisnje odrzavanje pomenute mazde, a meni nije skupo jer je ovo stvar licnog cejfa.. hocu li izgubiti na cijeni, prodati ga, boli me tuki..
ja sam uvijek bio fanatik za jakim autima pa da li bagatela ide brzo zavisi sta znaci pojam brzo moj ide do 100 ispod 3,5 treba bit realan, cijena odrzavanja pomenute mazde s ovim specifikacijama je sasvim pristojna.
ado-šampion wrote:Pa onoliko "hladno" koliko ce i ovaj ovu Mazdu za 20. Dakle dodje na isto.
Da ne bude ko Emki, hladno je prodao 3.0 uz mali udio donjeg vesa slabo koristenog i jos par sitnica koje su bile u garazi kupca kako bi bilo mjesta
Mah i ja i ti znamo da polovno auto za 35 hiljada kod nas ide jako tesko, bilo koje, posebno ako ne trosi 6 po gradu. Tuzna istina je da bi Emko taj Audi puno lakse prodao da je 2.0 TDI umjesto 3.0 TDI. Dakle, ne treba se zavaravati. Jesi li uzeo auto od 70, 80, 90 hiljada, jel malo jace od standardnih 2.0 140 KS, kad ga budes prodavao najebao si.
Ali realno prije ce otici M135i za 35 nego ova Mazda za 20. To je jedino sto je u onoj mojoj prici gore bitno.
ado-šampion wrote:Pa onoliko "hladno" koliko ce i ovaj ovu Mazdu za 20. Dakle dodje na isto.
Da ne bude ko Emki, hladno je prodao 3.0 uz mali udio donjeg vesa slabo koristenog i jos par sitnica koje su bile u garazi kupca kako bi bilo mjesta
Mah i ja i ti znamo da polovno auto za 35 hiljada kod nas ide jako tesko, bilo koje, posebno ako ne trosi 6 po gradu. Tuzna istina je da bi Emko taj Audi puno lakse prodao da je 2.0 TDI umjesto 3.0 TDI. Dakle, ne treba se zavaravati. Jesi li uzeo auto od 70, 80, 90 hiljada, jel malo jace od standardnih 2.0 140 KS, kad ga budes prodavao najebao si.
Ali realno prije ce otici M135i za 35 nego ova Mazda za 20. To je jedino sto je u onoj mojoj prici gore bitno.
Ocito komsiluk ne misli da je dobro cuvao ovu napucanu Skodu pa se nije javila musterija.
Cim auto ide na pik, nije dobro.
Pa hoce prije. Samo kakva je to utjeha ako je u oba slucaja sansa mala.
Da li je to 1% ili 2% (duplo veca sansa da se proda ) ne moze biti neki faktor kod odluke za kupovinu, jer ima tih opcija koje za iste pare sigurno idu za 35.
Pogledaj sebe, volis BMW, znas sve motore od 1998 i kombinacije opreme koje su ugradjene no kada je doslo do soldi: Dizlo
mirzet87sa wrote:ja sam uvijek bio fanatik za jakim autima pa da li bagatela ide brzo zavisi sta znaci pojam brzo moj ide do 100 ispod 3,5 treba bit realan, cijena odrzavanja pomenute mazde s ovim specifikacijama je sasvim pristojna.
apsolutno
pa eto, 5.8 do 100 i 260km/h maksimalna brzina , za hatchback extra
zato kod tebe ima 3x kubika