Grčka - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Point.
#226 Re: Grčka - BiH
Ko je alternativa?
- Progressive House
#227 Re: Grčka - BiH
Point. wrote:Ko je alternativa?
avdukić
- Logovan
#228 Re: Grčka - BiH
Supić.Point. wrote:Ko je alternativa?
- spree
#231 Re: Grčka - BiH
Hasagic
Poslano sa mog koristeći Tapatalk
Poslano sa mog koristeći Tapatalk
-
FreakyStyley
#232 Re: Grčka - BiH
Nema potrebe za sarkazmom. Begovic je sam sebi upropastio karijeru, a nije vise ni mlad. Mozda nikad nismo imali boljeg golmana, ali gledajuci trenutnu formu (tj. njegovu formu citave sezone), Begovic ne bi smio biti prva opcija na golu.
Ne pratim Sehica i Burica, pa ne znam kako igraju, al' vjerujem da barem brane vecinu utakmica.
Ne pratim Sehica i Burica, pa ne znam kako igraju, al' vjerujem da barem brane vecinu utakmica.
- luckylaka
#233 Re: Grčka - BiH
Nema alternative za one koji fudbal prate samo na forumu.Begovic je unikat treba ga cuvatiPoint. wrote:Ko je alternativa?
- Koshpa
#234 Re: Grčka - BiH
Jedini Sehic brani konstanto i Buric je klupiranFreakyStyley wrote:Nema potrebe za sarkazmom. Begovic je sam sebi upropastio karijeru, a nije vise ni mlad. Mozda nikad nismo imali boljeg golmana, ali gledajuci trenutnu formu (tj. njegovu formu citave sezone), Begovic ne bi smio biti prva opcija na golu.
- luckylaka
#235 Re: Grčka - BiH
Onda Fejzica ne pratis nikako.Koshpa wrote:Jedini Sehic brani konstanto i Buric je klupiranFreakyStyley wrote:Nema potrebe za sarkazmom. Begovic je sam sebi upropastio karijeru, a nije vise ni mlad. Mozda nikad nismo imali boljeg golmana, ali gledajuci trenutnu formu (tj. njegovu formu citave sezone), Begovic ne bi smio biti prva opcija na golu.
- Koshpa
#236 Re: Grčka - BiH
Ovde Fejzic nije pomenut a ne znas ni sam koliko ga pratim. I da on je bivsiluckylaka wrote:Onda Fejzica ne pratis nikako.Koshpa wrote:Jedini Sehic brani konstanto i Buric je klupiranFreakyStyley wrote:Nema potrebe za sarkazmom. Begovic je sam sebi upropastio karijeru, a nije vise ni mlad. Mozda nikad nismo imali boljeg golmana, ali gledajuci trenutnu formu (tj. njegovu formu citave sezone), Begovic ne bi smio biti prva opcija na golu.
- Progressive House
#237 Re: Grčka - BiH
žali bože eldina jakupovića
- Point.
#238 Re: Grčka - BiH
PPitam opet, ko je alternativa? Ko je bolji golman od Begovica kod nas trenutno? Ime i prezime, molim lijepo.luckylaka wrote:Nema alternative za one koji fudbal prate samo na forumu.Begovic je unikat treba ga cuvatiPoint. wrote:Ko je alternativa?
-
Mirza007
#239 Re: Grčka - BiH
Nece ti ga navesti jer ga nema.Point. wrote:PPitam opet, ko je alternativa? Ko je bolji golman od Begovica kod nas trenutno? Ime i prezime, molim lijepo.luckylaka wrote:Nema alternative za one koji fudbal prate samo na forumu.Begovic je unikat treba ga cuvatiPoint. wrote:Ko je alternativa?
Da Begovic brani tamo gdje mu brani konkurencija ne samo da bi stalno branio nego bi djelovao kao Bufon, obzirom protiv koga bi igrao.
Ovako nije idealno ali sta da se radi kad boljeg nema.
- luckylaka
#240 Re: Grčka - BiH
Trenutno bolji golman u boljoj formi je Jasmin Fejzic golman Eintracht Braunschweig trenutnog lidera Germany-2nd Bundeslige.Dakle govorimo o trenutnoj formi.Dovoljno il nije.Tebi se moze objasniti ,razuman si nekima ni nacrtati ne vrijedi.Point. wrote:PPitam opet, ko je alternativa? Ko je bolji golman od Begovica kod nas trenutno? Ime i prezime, molim lijepo.luckylaka wrote:Nema alternative za one koji fudbal prate samo na forumu.Begovic je unikat treba ga cuvatiPoint. wrote:Ko je alternativa?
- Point.
#241 Re: Grčka - BiH
Da je bolji, sumnjam. Postoji razlog zasto je jedan u Chelsea a drugi u Braunschweigu. Golmana je najteze zamijeniti, posebno pred neke vazne utakmice, Begovic je tu godinama i daje koliku toliku sigurnost nasoj nesigurnoj odbrani. Sad stavljati u zizu novog golamana koji je skroz novi, ne vjerujem. No vjerujem da Mesa zna za njega i da ce ga probati na nekoj prijateljskoj, umjesto onog Burica npr. Za sada, Bega je br jedan, nema dileme.
- Ajatolah_
#242 Re: Grčka - BiH
Mislim da Hasagić u reprezentativnom dresu nije bio skloniji kiksevima od Asmira, bar nešto ne pamtim... Uz legendarno driblanje kao bonus.mO k3 wrote:Hocemo Piplicu nazadSukiJr wrote:Begovic svaki drugi sut u gol, primi ga po meni precijenjen![]()
- Romanista 101%
#243 Re: Grčka - BiH
Najvise me nervira sto se Begovic izgleda za penziju sprema, a zna se da golmani hladno do 40-te mogu da brane. Kao da nema vise motiva, odradjuje ugovor i ceka kraj karijere.
- Edin H.
#244 Re: Grčka - BiH
Fakat, da nam je opet naci nekog golmana sto dobro sheva.Ajatolah_ wrote: Mislim da Hasagić u reprezentativnom dresu nije bio skloniji kiksevima od Asmira, bar nešto ne pamtim... Uz legendarno driblanje kao bonus.
- Logovan
#245 Re: Grčka - BiH
Nek' se sprema, ako već nema motiva. Neće na silu braniti.Romanista 101% wrote:Najvise me nervira sto se Begovic izgleda za penziju sprema, a zna se da golmani hladno do 40-te mogu da brane. Kao da nema vise motiva, odradjuje ugovor i ceka kraj karijere.
- luckylaka
#246 Re: Grčka - BiH
Fino sam napisao da je TRENUTNO bolji i u boljoj formi.To sto ti citas izmedju redova tvoj je problem.Drugo.Jedan konstantno grije klupu drugi konstantno odlicno brani(TRENUTNO)Point. wrote:Da je bolji, sumnjam. Postoji razlog zasto je jedan u Chelsea a drugi u Braunschweigu. Golmana je najteze zamijeniti, posebno pred neke vazne utakmice, Begovic je tu godinama i daje koliku toliku sigurnost nasoj nesigurnoj odbrani. Sad stavljati u zizu novog golamana koji je skroz novi, ne vjerujem. No vjerujem da Mesa zna za njega i da ce ga probati na nekoj prijateljskoj, umjesto onog Burica npr. Za sada, Bega je br jedan, nema dileme.
- ljevoruki
#247 Re: Grčka - BiH
Je li to onaj Fejzic sto je kao treci golman isao na SP u Brazil?luckylaka wrote:Fino sam napisao da je TRENUTNO bolji i u boljoj formi.To sto ti citas izmedju redova tvoj je problem.Drugo.Jedan konstantno grije klupu drugi konstantno odlicno brani(TRENUTNO)Point. wrote:Da je bolji, sumnjam. Postoji razlog zasto je jedan u Chelsea a drugi u Braunschweigu. Golmana je najteze zamijeniti, posebno pred neke vazne utakmice, Begovic je tu godinama i daje koliku toliku sigurnost nasoj nesigurnoj odbrani. Sad stavljati u zizu novog golamana koji je skroz novi, ne vjerujem. No vjerujem da Mesa zna za njega i da ce ga probati na nekoj prijateljskoj, umjesto onog Burica npr. Za sada, Bega je br jedan, nema dileme.
Nije los golman, ima fine predispozicije i brz je. Steta sto igra u Cvajti.
- Point.
#248 Re: Grčka - BiH
Nema veze kako trenutno brani, kazem ti najteze je promijeniti golmana i tesko da ce Mesa ili bilo ko drugi staviti njega umjesto Bega, bez obzira sto je ovaj trenutno u boljoj formi. Nasa briga je, kao i uvijek, def vezni.luckylaka wrote:Fino sam napisao da je TRENUTNO bolji i u boljoj formi.To sto ti citas izmedju redova tvoj je problem.Drugo.Jedan konstantno grije klupu drugi konstantno odlicno brani(TRENUTNO)Point. wrote:Da je bolji, sumnjam. Postoji razlog zasto je jedan u Chelsea a drugi u Braunschweigu. Golmana je najteze zamijeniti, posebno pred neke vazne utakmice, Begovic je tu godinama i daje koliku toliku sigurnost nasoj nesigurnoj odbrani. Sad stavljati u zizu novog golamana koji je skroz novi, ne vjerujem. No vjerujem da Mesa zna za njega i da ce ga probati na nekoj prijateljskoj, umjesto onog Burica npr. Za sada, Bega je br jedan, nema dileme.
- cyprus
#249 Re: Grčka - BiH
Slažem se... Ponovio sam više puta da je u očima navijača Hasagić isuviše potcijenjen u odnosu na Begovića kada se radi o partijama u reprezentativnom dresu... Naravno da im se klupske karijere ne mogu porediti, ali ono što su pokazivali na golu reprezentacije je itekako uporedivo... Ja sam dosta zadovoljan Keninim reprezentativnim performansima... Ako se dobro sjećate, to je bio period kada smo važili za vrlo tvrdu reprezentaciju, kojoj nije lako dati gol...Ajatolah_ wrote:Mislim da Hasagić u reprezentativnom dresu nije bio skloniji kiksevima od Asmira, bar nešto ne pamtim... Uz legendarno driblanje kao bonus.mO k3 wrote:Hocemo Piplicu nazadSukiJr wrote:Begovic svaki drugi sut u gol, primi ga po meni precijenjen![]()
A u današnjem kontekstu, Begović je neupitni br. 1... Nikakav Šehić, Burić ili Fejzić ne mogu ulaziti u kontekst te priče...
-
Tyke
#250 Re: Grčka - BiH
Treba biti realan i priznati da je Bega previse kredita potrosio i u reprezentaciji, kao i u Chelsea.Point. wrote:Da je bolji, sumnjam. Postoji razlog zasto je jedan u Chelsea a drugi u Braunschweigu. Golmana je najteze zamijeniti, posebno pred neke vazne utakmice, Begovic je tu godinama i daje koliku toliku sigurnost nasoj nesigurnoj odbrani. Sad stavljati u zizu novog golamana koji je skroz novi, ne vjerujem. No vjerujem da Mesa zna za njega i da ce ga probati na nekoj prijateljskoj, umjesto onog Burica npr. Za sada, Bega je br jedan, nema dileme.
U repki posljednjih godinu-dvije je skroz nesiguran, prima mnogo bezveznih golova, ispucavanja su mu uzasna kao i istrcavanja na loptu i ubjedjen sam da cak i nasa odbrana ne osjeca sigurnost pored njega, kao sto i on nema preveliku fajdu od nase ovakve odbrane. U Chelsea je na pocetku nekako i branio, imao finih odbrana, vremenom je sve losiji, a i svjesno je prihvatio da mu Kurtoa bude konkurencija, umjesto da predje u neki "manji" klub i brani redovno, uhvati formu jer vise nije ni mlad.
Sehic redovno brani, u reprezentaciji je opravdao povjerenje na utakmicama na kojima je branio i ne vidim zasto mu ne dati sansu. To sto brani u slabijem klubu i ligi ne znaci da ne treba dobiti sansu. Jer, da Begovic brani izvrsno u reprezentaciji, onda mu ne bismo mogli nista zamjeriti, a ovako...
Za primjer mozemo uzeti Dzeku koji je za reprezentaciju igrao odlicno cak i kad je sjedio na klupi u klubu i bio u nemilosti trenera. Nije Begovic Bogom dat da ga se ne smije ostaviti na klupi, a ako mu to smeta onda ni ne zasluzuje vise igrati za reprezentaciju. I bolji od njega su sjedili u klubovima/reprezentacijama.