Ma ja ba... jebo statistiku, istrazivanja, brojevi, matematika... to je za nerds i geekssunceKOtepsija wrote:mislim da hilarijini simnpatizeri zive u teskoj zabludi o nekoj njenoj prednosti, cak sam uvjeren da ce vise zena (ili barem tu negdje jednako manje vise) glasati za trumpa ako dode do izbora
US presidential election - Trump vs Hillary
- MyTao
#226 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
- raoul duke
#227 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Gdje ljudi pronalaze opravdanje da podrzavaju Hillary .. tragikomedija epskih razmjera 
- Acid25
#228 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Niko nikmalan neće glasati za Trumpa. Također niko normalan neće glasati za Hillary očekujići da će biti bolje.sunceKOtepsija wrote:mislim da hilarijini simnpatizeri zive u teskoj zabludi o nekoj njenoj prednosti, cak sam uvjeren da ce vise zena (ili barem tu negdje jednako manje vise) glasati za trumpa ako dode do izbora
Hajde sad ponavljaj za mnom: Niko normalan neće glasati...
- Ja_Ja
#229 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Uzimajuci u obzir sve ponudjeno jos od stranackih izbora, HRC je daleko najbolja opcija za one koji zele relativno normalnu politiku. Pratim i pratio sam izbore detaljno i ubjedjen sam da je na republikanskoj strani bio samo jedan kandidat (Kasich) dovoljno ozbiljan, uistinu konzervativan koji joj je mogao parirati i mozda na kraju i uzeti izbore. Sve ostalo su bili i ostali goli radikali. A to je ono sto dobar dio ljudi ne shvata. Rubio nesto manje, Cruz (fasista) puno vise, a pogotovo Trump nisu niti su kada bili konzervativci. Prvi je bezopasni oportunista, koji je pokusao. Drugi se na njegovu zalost rodio previse kasno, puno bi efektivniji bio 1930tih i 40tih kada su se profili poput njega (fasista, rasista, i jos mnogo "ista") trazili. Dok je treci izabrao pravo vrijeme instant informacija u kojem je na zalost pitanje cinjenicne politike i generalno cinjenica postalo manje vise nevazno. I pored svih njih, i pored svih svojih mana, HRC izgleda kao Majka Tereza. Ne samo zbog njihovog generalnog ophodjenja prema (cncima, imigrantima, LGBT populaciji, zenama, itd.itd.itd.) vec i prema nivou ozbiljnosti i shvatanja potrebe za politikama koje se odnose na zdravstvo, skolstvo, ekonomiju, vanjske odnose, itd. itd. Ona izgleda kao titan u odnosu na Trumpa sto se tice politika koje nudi. Pa je veoma lahko pronaci opravdanje za podrsku HRC.raoul duke wrote:Gdje ljudi pronalaze opravdanje da podrzavaju Hillary .. tragikomedija epskih razmjera
- jeza u ledja
#230 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Kakvu glupost?tzipiripi wrote:Takve priče i praksu je svijet doživio od '33.-'45. Srećom tad su dobili po njonji. I sad slušamo prijetnje.Point. wrote: Naravno, svaka zena bi voljela i zudi za tim da je jedan bogati macan poput Trumpa dira po vagini kad mu se prohtije. Because he is rich, bitch.
Ko god glasa za ovu budaletinu Trumpa treba mu lobotomiju izvrsiti. Odmah.
Za one koji podržavaju ovo:
"As President, I will make it clear that the United States will treat cyberattacks just like any other attack. We will be ready with serious political, economic, and military responses."
Ili ovo
"Strength and resolve were the only language Putin would understand." ...........
Za tu glupost lijeka nema.
Naravno da podrzavam to iznad. Protiv Putincadi samo sila pomaze.
Cuj '33-'45? Dobili po njoji? Trump je fasista u najavi, ti spominjes 33u.
- ljevoruki
- jeza u ledja
#232 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Veoma je lako naci opravdanje tebi koji znas o cemu pricas. Ali valja znati, citati malo, znati razmisljati, eee.Ja_Ja wrote:Uzimajuci u obzir sve ponudjeno jos od stranackih izbora, HRC je daleko najbolja opcija za one koji zele relativno normalnu politiku. Pratim i pratio sam izbore detaljno i ubjedjen sam da je na republikanskoj strani bio samo jedan kandidat (Kasich) dovoljno ozbiljan, uistinu konzervativan koji joj je mogao parirati i mozda na kraju i uzeti izbore. Sve ostalo su bili i ostali goli radikali. A to je ono sto dobar dio ljudi ne shvata. Rubio nesto manje, Cruz (fasista) puno vise, a pogotovo Trump nisu niti su kada bili konzervativci. Prvi je bezopasni oportunista, koji je pokusao. Drugi se na njegovu zalost rodio previse kasno, puno bi efektivniji bio 1930tih i 40tih kada su se profili poput njega (fasista, rasista, i jos mnogo "ista") trazili. Dok je treci izabrao pravo vrijeme instant informacija u kojem je na zalost pitanje cinjenicne politike i generalno cinjenica postalo manje vise nevazno. I pored svih njih, i pored svih svojih mana, HRC izgleda kao Majka Tereza. Ne samo zbog njihovog generalnog ophodjenja prema (cncima, imigrantima, LGBT populaciji, zenama, itd.itd.itd.) vec i prema nivou ozbiljnosti i shvatanja potrebe za politikama koje se odnose na zdravstvo, skolstvo, ekonomiju, vanjske odnose, itd. itd. Ona izgleda kao titan u odnosu na Trumpa sto se tice politika koje nudi. Pa je veoma lahko pronaci opravdanje za podrsku HRC.raoul duke wrote:Gdje ljudi pronalaze opravdanje da podrzavaju Hillary .. tragikomedija epskih razmjera
Na kraju, zasto ne reci i ovo - nemaju svi ovdje iste prioritete i iste interese. No ako pricamo o istim stvarima i imamo naizgled iste zelje (a nemamo) onda objasnjenje moze biti samo notorno nepoznavanje materije.
- ljevoruki
#233 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ovo bi bilo najbolje rjesenje.

- jeza u ledja
#234 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Nista dupe, sise, odmah za picku, aa?Fudo387 wrote: Ne bi svaka to pozeljela, samo treba biti posten i priznati da one koje se vrte oko Trumpa i slicnih likova i ne bi bile nesto posebno uznemirene ako ih doticni zgrabi za (hajmo biti malo politicki korektni) vadzajnu.![]()
Kakav freak moras biti da ti bas to padne na pamet da kazes.
Bas all around freak jbt.
On a side note....ovaj Billy Bush, s kojim razgovara u ovom autobusu je......pa ram pam pam....necak starijeg Goergeta Busha i prvi rodjak Dubye i buraza mu Jebba Busha, koji je bio konkurent Trumpu u predizbornoj kampanji i u jednom trenutku smatran za glavnog favorita. Tokom kampanje je totalno ponizen, a danas cijela Bush famAlija i klapa oko njihove administracije zucno odbija da podrzi Trumpa. Cak se spekulisalo da ce stariji Bush podrzati Clintonovu, a jedna od cerki Dubye se pojavila na jednoj donatorskoj konferenciji Demokrata.
Cudi me da niko nije povukao ovu paralelu.
-
Fudo387
#235 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
jeza u ledja wrote:Nista dupe, sise, odmah za picku, aa? Kakav freak moras biti da ti bas to padne na pamet da kazes. Meni je i sam izbor vulgarnih epiteta u ovom slucaju izopacen. Bas all around freak jbt.
Dobro je centarsut, priznajem da si malo suptilniji od njega.
Ti bi prvo za dupe, pa poslije za medjunozje.
- raoul duke
#236 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Upravo kao sto Harisson Ford kaze "Nobody for president"..
Birati izmedju 2 katastrofe..
Birati izmedju 2 katastrofe..
- madner
#237 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Od svih stvari da mu dohaka onaj dio gdje razmislja sasvim normalno. 
-
jefferson
#238 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Billy Bush suspendovan sa Today Show na NBC, a Trump i dalje kandidat. Znaci Today SHow ima vise standarde nego Republikanska Partija.jeza u ledja wrote:Nista dupe, sise, odmah za picku, aa?Fudo387 wrote: Ne bi svaka to pozeljela, samo treba biti posten i priznati da one koje se vrte oko Trumpa i slicnih likova i ne bi bile nesto posebno uznemirene ako ih doticni zgrabi za (hajmo biti malo politicki korektni) vadzajnu.![]()
![]()
Kakav freak moras biti da ti bas to padne na pamet da kazes.Meni je i sam izbor vulgarnih epiteta u ovom slucaju izopacen.
![]()
Bas all around freak jbt.![]()
On a side note....ovaj Billy Bush, s kojim razgovara u ovom autobusu je......pa ram pam pam....necak starijeg Goergeta Busha i prvi rodjak Dubye i buraza mu Jebba Busha, koji je bio konkurent Trumpu u predizbornoj kampanji i u jednom trenutku smatran za glavnog favorita. Tokom kampanje je totalno ponizen, a danas cijela Bush famAlija i klapa oko njihove administracije zucno odbija da podrzi Trumpa. Cak se spekulisalo da ce stariji Bush podrzati Clintonovu, a jedna od cerki Dubye se pojavila na jednoj donatorskoj konferenciji Demokrata.
Cudi me da niko nije povukao ovu paralelu.
By the way, Clinton i Trump izjednaceni u Utah, a Salt Lake Tribune podrza Clinton. Mislio sam da je takvu vijest nemoguce procitati.
- jeza u ledja
#239 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Prosipas se i ovdje sa fudbalskim neznanjem. Ima podforum o tome pa tamo nastavi.Fudo387 wrote:jeza u ledja wrote:Nista dupe, sise, odmah za picku, aa? Kakav freak moras biti da ti bas to padne na pamet da kazes. Meni je i sam izbor vulgarnih epiteta u ovom slucaju izopacen. Bas all around freak jbt.![]()
![]()
- jeza u ledja
#240 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
U Juti se kandiduje mormonski predstavnik Evan McMullin i on odliva dosta boba Trumpu. Ima ga i u jos par okolnih drzava.jefferson wrote: Billy Bush suspendovan sa Today Show na NBC, a Trump i dalje kandidat. Znaci Today SHow ima vise standarde nego Republikanska Partija.
By the way, Clinton i Trump izjednaceni u Utah, a Salt Lake Tribune podrza Clinton. Mislio sam da je takvu vijest nemoguce procitati.
U toj anketi Trump i Clinton imaju po 26%, a McMullin 22%, te Johnson, koji svugdje na Zapadu kotira dobro tu ima cak 14%.
-
Fudo387
#241 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ti se u soccer razumijes koliko i Trump.jeza u ledja wrote:Prosipas se i ovdje sa fudbalskim neznanjem. Ima podforum o tome pa tamo nastavi.Fudo387 wrote:jeza u ledja wrote:Nista dupe, sise, odmah za picku, aa? Kakav freak moras biti da ti bas to padne na pamet da kazes. Meni je i sam izbor vulgarnih epiteta u ovom slucaju izopacen. Bas all around freak jbt.![]()
![]()
- Acid25
#242 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
http://www.christianitytoday.com/ct/201 ... e=&start=1
Evo i oni protiv Trumpa. Stvarno ne razumijem. Alex kaže da je Hillary devil. Kako sad ovo... Ko će sad istjerati vraga iz Hillary?
Evo i oni protiv Trumpa. Stvarno ne razumijem. Alex kaže da je Hillary devil. Kako sad ovo... Ko će sad istjerati vraga iz Hillary?
- jeza u ledja
#243 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Nauci sta je centarsut.Fudo387 wrote: Ti se u soccer razumijes koliko i Trump.
Prestani smarat.
-
jefferson
#244 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Znam, kako god, 26% glasova u Juti za Clinton je nesto sto sam mislio da je moguce samo ako zbog prenaseljenosti ljudi pocnu zivjeti u Moabu.jeza u ledja wrote:U Juti se kandiduje mormonski predstavnik Evan McMullin i on odliva dosta boba Trumpu. Ima ga i u jos par okolnih drzava.jefferson wrote: Billy Bush suspendovan sa Today Show na NBC, a Trump i dalje kandidat. Znaci Today SHow ima vise standarde nego Republikanska Partija.
U toj anketi Trump i Clinton imaju po 26%, a McMullin 22%, te Johnson, koji svugdje na Zapadu kotira dobro tu ima cak 14%.
Mislim, izgubit ce izbore, i izgubit ce ih Bigly, ali ce kreten poslije toga osnovati svoju TV gdje ce jos vise rasplamsati ovih 15 miliona glasaca. Nikako nije dobro.
- jeza u ledja
#245 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ma to smo mogli i ocekivati.jefferson wrote: Znam, kako god, 26% glasova u Juti za Clinton je nesto sto sam mislio da je moguce samo ako zbog prenaseljenosti ljudi pocnu zivjeti u Moabu.
Mislim, izgubit ce izbore, i izgubit ce ih Bigly, ali ce kreten poslije toga osnovati svoju TV gdje ce jos vise rasplamsati ovih 15 miliona glasaca. Nikako nije dobro.
A sho se tice Utah, pa tako nekako i D dobijaju u toj drzavi svakako. Mislim da je to najcrvenija drzava u zemlji.
-
omar little
#246 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
jeste, NBC ima takve zavidne standarde da im je trump bio toplo docekan gost kod jimmy fallona i osobno, direktno, pozvan da vodi SNL on NBC. bas je fuj, odvratan, NBC has standards.jefferson wrote: Billy Bush suspendovan sa Today Show na NBC, a Trump i dalje kandidat. Znaci Today SHow ima vise standarde nego Republikanska Partija.
-
jefferson
#247 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Govorim o reakciji nakon ovoga. Svi mi znamo da je sve to biznis.omar little wrote:jeste, NBC ima takve zavidne standarde da im je trump bio toplo docekan gost kod jimmy fallona i osobno, direktno, pozvan da vodi SNL on NBC. bas je fuj, odvratan, NBC has standards.jefferson wrote: Billy Bush suspendovan sa Today Show na NBC, a Trump i dalje kandidat. Znaci Today SHow ima vise standarde nego Republikanska Partija.
- Jack Be Nimble
#248 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Jedina nada trumpu je da je istinski -10 poena iza hilarija. Raja vec govori nismo htjeli glasati ni za jedno, ali ako ce vec hilari pobijediti one ne moram glasati. Ako dobar broj glasača ostane kuci misleći da njihov glas moj potreban mogao bi trump imati blagu šansu.
-
jefferson
#249 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
To je sad najveci probelm, ali HRC ima pomov Obamine masine, a Obamina kapmanja je upravu tu jaka bila.Jack Be Nimble wrote:Jedina nada trumpu je da je istinski -10 poena iza hilarija. Raja vec govori nismo htjeli glasati ni za jedno, ali ako ce vec hilari pobijediti one ne moram glasati. Ako dobar broj glasača ostane kuci misleći da njihov glas moj potreban mogao bi trump imati blagu šansu.
-
omar little
#250 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
njoj je problem i sto je mladjarija ne voli, oni bi joj mogli biti prevaga a nece izac na izbore. obami su izasli 2008. masu.