Rat u BiH zbog referenduma?
-
Exodia
#226 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Mene čudi što ova naša Armija ne podijeli višak naoružanja narodu kako bi bili spremni u svakom trenutku da reaguju. A ne kao '92. Ko je tada lovaru imao dobar je bio. Mislite da srbende nemaju zakopano oružje na svakom koraku i samo čekaju znak da ga upotrijebe, a ti onda narode moj gledaj kako ćeš glavu spašavati i hoće li te metak pogoditi. Ko može sa sigurnošću reći da SNSD ne naoružava tajno vojno sposobna lica? Pa ne ide bezveze dodo u BG kod kučića. Sigurno osigurava neke tajne pošiljke oružja. Ja mislim da svaka kuća u srpskoj (neću da kažem republika jer za mene to nikad neće biti) posjeduje neki komad.
Pa kad sutra dodo iz neke zemlje u kojoj je sklonio dupe namigme, eto "komšija" srba sa nožem među zubima i puškom u ruci da kolje.
Pa kad sutra dodo iz neke zemlje u kojoj je sklonio dupe namigme, eto "komšija" srba sa nožem među zubima i puškom u ruci da kolje.
- edo_79
#227 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Jao majko koja paranoja ..... koliko ima u srpskoj budi sigurna da ima i kod nas u federejšn, a ako nema rado će nam ''braća'' srbi i hrvati prodat za dobru paruExodia wrote:Mene čudi što ova naša Armija ne podijeli višak naoružanja narodu kako bi bili spremni u svakom trenutku da reaguju. A ne kao '92. Ko je tada lovaru imao dobar je bio. Mislite da srbende nemaju zakopano oružje na svakom koraku i samo čekaju znak da ga upotrijebe, a ti onda narode moj gledaj kako ćeš glavu spašavati i hoće li te metak pogoditi. Ko može sa sigurnošću reći da SNSD ne naoružava tajno vojno sposobna lica? Pa ne ide bezveze dodo u BG kod kučića. Sigurno osigurava neke tajne pošiljke oružja. Ja mislim da svaka kuća u srpskoj (neću da kažem republika jer za mene to nikad neće biti) posjeduje neki komad.
- Dozer
#228 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
@freeme1
Nisam bas siguran da je to bilo tako kako kazes... '90-'91 su Srbi drzali 80+ % svih rukovodecih pozicija u BiH (i sire), a JNA i 90+%.
Ono sto im je falilo je bila - teritorija. Dio BiH, a po mogucnosti i cijela BiH. To im nije poslo za rukom, ali su ipak uzeli lavovski dio, jer 48% teritorije na 30-ak % stanovnika je i te kakav lavovski dio.
Danas je taj dio BiH u teskoj nebulozi, prvenstveno finansijskoj, a ni demografski trend nije nimalo zavidan. Kako bi se sve to kako-tako odrzalo, potrebno je odrzavati stalnu famu, tenziju i strah od nekoga i necega.
Poenta svega toga nisu ni Srbi, ni Hrvati, ni Bosnjaci, nego samo i jedino - budzeti. Jer, ko vlada taj upravlja budzetima i, naravno, krcmi ih po licnoj i slobodnoj volji.
Onaj ko misli da sve ovo sto "radi" Dodik & Co. u RS-u ne odgovara i partnerskim politickim opcijama u FBiH - taj je totalni idiot.
Jel' vi zaista mislite da SDA ne tralja zadovoljno ruke pred ove lokalne izbore, isto kao i HDZ? Pa logicno da trljaju. Zato sve s njihove strane i jeste mlako, svodi se na nekakve institucionalne "akcije", a u sutini - nista od svega toga na kraju nece biti.
Bitno je samo dovoljno poralizirati stanje i javnost, kako bi se bar jos koji postotak onih koji ne glasaju odazvali na izborima i glasali za "svoje branioce". Naravno, pri tome glasaci uopste ne kontaju da samo sami sebi kopaju sve dublju jamu, i prave ne samo medvjedju, nego Kodijacku uslugu.
Drugim rijecima, sve ovo je odavno isplaniran scenarij, a isplanirali su ga upravo etno-nacionalisticki partneri na vlasti.
Nisam bas siguran da je to bilo tako kako kazes... '90-'91 su Srbi drzali 80+ % svih rukovodecih pozicija u BiH (i sire), a JNA i 90+%.
Ono sto im je falilo je bila - teritorija. Dio BiH, a po mogucnosti i cijela BiH. To im nije poslo za rukom, ali su ipak uzeli lavovski dio, jer 48% teritorije na 30-ak % stanovnika je i te kakav lavovski dio.
Danas je taj dio BiH u teskoj nebulozi, prvenstveno finansijskoj, a ni demografski trend nije nimalo zavidan. Kako bi se sve to kako-tako odrzalo, potrebno je odrzavati stalnu famu, tenziju i strah od nekoga i necega.
Poenta svega toga nisu ni Srbi, ni Hrvati, ni Bosnjaci, nego samo i jedino - budzeti. Jer, ko vlada taj upravlja budzetima i, naravno, krcmi ih po licnoj i slobodnoj volji.
Onaj ko misli da sve ovo sto "radi" Dodik & Co. u RS-u ne odgovara i partnerskim politickim opcijama u FBiH - taj je totalni idiot.
Jel' vi zaista mislite da SDA ne tralja zadovoljno ruke pred ove lokalne izbore, isto kao i HDZ? Pa logicno da trljaju. Zato sve s njihove strane i jeste mlako, svodi se na nekakve institucionalne "akcije", a u sutini - nista od svega toga na kraju nece biti.
Bitno je samo dovoljno poralizirati stanje i javnost, kako bi se bar jos koji postotak onih koji ne glasaju odazvali na izborima i glasali za "svoje branioce". Naravno, pri tome glasaci uopste ne kontaju da samo sami sebi kopaju sve dublju jamu, i prave ne samo medvjedju, nego Kodijacku uslugu.
Drugim rijecima, sve ovo je odavno isplaniran scenarij, a isplanirali su ga upravo etno-nacionalisticki partneri na vlasti.
Last edited by Dozer on 30/08/2016 11:15, edited 2 times in total.
- edo_79
#229 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ratovo bih samo da branim oca, mater i brata .... a to za ratnoprofiterske selam alejk hodžice, onda one prilivode što skakuću od stranke do stranke za markicu i puše kome stignu, pa oda one po opštini, što su vazda zauzeti, hjoj jaraneeeLaki Je Nervozan wrote: prve naredu bi mi bile ratnoprofiterske hodžice, onda ovi stranački šupci sve fino od kuće do kuće i odma ga ovjerit ili na prvu banderu objesit a najgore što nisam usamljen u mišljenju, na taj način spreman a opet ratovat za kurčevo zdravlje NIKAD
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#230 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ko da bi vas neko pitao.
Naravno da bi prije svega radi odbrane sebe i svojih, ali bi ratovao i za interese tih hodzica, tajkuna, politicara i slicnih.
Naravno da bi prije svega radi odbrane sebe i svojih, ali bi ratovao i za interese tih hodzica, tajkuna, politicara i slicnih.
- edo_79
#231 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Inertni su a ne poduzimaju nikakve korake iz prostog razloga, čekaju da Dodo klepi keš pa da se rastale k'o ljudi u nakoj kafani uz janju i klempu. O trošku bijede naravnoDozer wrote:@freeme1
Poenta svega toga nisu ni Srbi, ni Hrvati, ni Bosnjaci, nego samo i jedino - budzeti. Jer, ko vlada, taj upravlja budzetima, i naravno, krcmi ih po licnoj i slobodnoj volji.
- edo_79
#232 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
NIKAD U ŽIVOTU! Zato ti i kažem da bih imao šta ubijat mjesec oko kuće dok nebih sjeme zatro svim tim gore navedenimTomahawk11 wrote:Ko da bi vas neko pitao.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#233 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Sve bi to bilo dobro kad bi se moglo ratovati s par puskica.edo_79 wrote:Jao majko koja paranoja ..... koliko ima u srpskoj budi sigurna da ima i kod nas u federejšn, a ako nema rado će nam ''braća'' srbi i hrvati prodat za dobru paruExodia wrote:Mene čudi što ova naša Armija ne podijeli višak naoružanja narodu kako bi bili spremni u svakom trenutku da reaguju. A ne kao '92. Ko je tada lovaru imao dobar je bio. Mislite da srbende nemaju zakopano oružje na svakom koraku i samo čekaju znak da ga upotrijebe, a ti onda narode moj gledaj kako ćeš glavu spašavati i hoće li te metak pogoditi. Ko može sa sigurnošću reći da SNSD ne naoružava tajno vojno sposobna lica? Pa ne ide bezveze dodo u BG kod kučića. Sigurno osigurava neke tajne pošiljke oružja. Ja mislim da svaka kuća u srpskoj (neću da kažem republika jer za mene to nikad neće biti) posjeduje neki komad.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#234 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ama, edo, razumijemo se, ali to ti je cinjenicno stanje.edo_79 wrote:NIKAD U ŽIVOTU! Zato ti i kažem da bih imao šta ubijat mjesec oko kuće dok nebih sjeme zatro svim tim gore navedenimTomahawk11 wrote:Ko da bi vas neko pitao.
Mislis da bi imao slobodu da ko Rambo ides i ubijas ko god ti je stao na zulj?
I u ratu imas one sto se nesto pitaju, jbg. A oni bi bili sigurno vise na strani guzonja nego obicnog puka.
-
Exodia
#235 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Misliš? Očigledno nisi naučio da se ne vjeruje nikad ni jednim ni drugim. To su ista govna, krste se i jedni i drugi a krst na krst neće. A što bi ti Hrvatska prodala oružje samo sanjaj, jer i njima je u interesu da mene i tebe kao i BiH nestane.edo_79 wrote:
a ako nema rado će nam ''braća'' srbi i hrvati prodat za dobru paru
- edo_79
#236 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Očigledno ti nemaš pojma kako se ''poslovalo'' u ratuExodia wrote:Misliš? Očigledno nisi naučio da se ne vjeruje nikad ni jednim ni drugim. To su ista govna, krste se i jedni i drugi a krst na krst neće. A što bi ti Hrvatska prodala oružje samo sanjaj, jer i njima je u interesu da mene i tebe kao i BiH nestane.edo_79 wrote:
a ako nema rado će nam ''braća'' srbi i hrvati prodat za dobru paru
Last edited by edo_79 on 30/08/2016 11:22, edited 1 time in total.
- Altsa
#237 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Zbog ovog aktuelnog refrenduma se nece sigurno ratovati. A za onaj o ocjepljenu sam siguran da hoce. Tako da srbi pamet u glavu. Malo pameti ni rvatima ne bi skodilo.
-
freeme1
#238 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Imali su oni teritoriju, mnogo vise nego danas ali im je opet falilo teritorijalno povezivanje kao i danas i bas zbog toga je i pokrenuta agresija. Znaci imali su teritoriju , mnogo bogatije i vrijednije firme i podrucja pod svojom kontrolom, mnogo vec budzete pod svojom kontrolom pa opet krenuli u agresiju , opet su izvrsili genocid. Zato ta tvoja teorija ne pije vode.Dozer wrote:@freeme1
Poenta svega toga nisu ni Srbi, ni Hrvati, ni Bosnjaci, nego samo i jedino - budzeti. Jer, ko vlada, taj upravlja budzetima, i naravno, krcmi ih po licnoj i slobodnoj volji.
A ovo za trljanje ruku, trlja ruke SDA ali i SDP , kao sto je trljao i 1992 kada su se pravili kao i danas da se to njih nista ne tice i da ce samo drzeci se po strani sacekati svoju priliku da se dokopaju vlasti. Nismo djeca, znas ti dobro o cemu pricas ti i o cemu pricam ja , samo ja ne koristim ovo za kupljenje politickih poena, isto to sto ti danas pricas se pricalo i pocetkom 1992 i svi znamo kako se to zavrsilo. Situacija je ozbiljna i nije za zajebanciju ili bacanje blata na druge stranke samo da bi se skupio neki politicki poen.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#239 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Mislis da oni (stranacka govna) nisu toga svjesni? Vecina bi ih bila na sigurnom (negdje vani ili unutar BiH), a oni koji bi i bili u dodiru sa narodnim pukom, to bi bile mjere obezbjedjenja samo takve.Laki Je Nervozan wrote: stvar je što ja poznam najmanje 100 RVI i demobilisanih boraca koji su istog mišljenja, prvo pobit stranačka govna pa onda dalje.
Tako da ih je lakse sad pobiti nego u slucaju eventualnog sukoba.
Mada je ovo sve prica u domenu one kad su Cige jele zamisljeni burek.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#240 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
U ratu se poslovalo i teritorijom, a bgm i oruzjem, hranom, lovom, raznim vidovima robne razmjene....ne kaze se dzabe nekom rat nekom bratedo_79 wrote:
Očigledno ti nemaš pojma kako se ''poslovalo'' u ratu. Svima u interesu je DA NAPRAVE ŠTO VIŠE PARA. Svi i Bake, i Dodo i svi ostali vjeruju samo u jednu stvar .. u KEŠ ....
- edo_79
#241 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
50 kermi kutija cigara, pa zakači je na tromblon al ne vadi osigurač, ti meni cigare a ja ti vratim pare, pa prelasci preko entitetskih punktova i pronalaženje raje za pare, pa litar ulja i 10 kila brašna za burmu zlatnu i suđe iz kuće, metak marka kad je mirno a kad treba ''zaguzat'' metak tri marke .....Laki Je Nervozan wrote:poslovalo se ovako, imaš dobru ženu ubiju te da je karaju, šverc, droga, humanitarna, pare u koferima tj transportnim vrećama itd itd, onda poslje rata šverc sa kostima plati 30-40000 švicaraca da ti amor mašović otkopa kosti najmilijih itd itd.edo_79 wrote: Očigledno ti nemaš pojma kako se ''poslovalo'' u ratu
-
freeme1
#242 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Znaci veliki broj brigada iz Armije RBiH nije ratovao sve do kraja 1994Tomahawk11 wrote:Sve bi to bilo dobro kad bi se moglo ratovati s par puskica.edo_79 wrote:Jao majko koja paranoja ..... koliko ima u srpskoj budi sigurna da ima i kod nas u federejšn, a ako nema rado će nam ''braća'' srbi i hrvati prodat za dobru paruExodia wrote:Mene čudi što ova naša Armija ne podijeli višak naoružanja narodu kako bi bili spremni u svakom trenutku da reaguju. A ne kao '92. Ko je tada lovaru imao dobar je bio. Mislite da srbende nemaju zakopano oružje na svakom koraku i samo čekaju znak da ga upotrijebe, a ti onda narode moj gledaj kako ćeš glavu spašavati i hoće li te metak pogoditi. Ko može sa sigurnošću reći da SNSD ne naoružava tajno vojno sposobna lica? Pa ne ide bezveze dodo u BG kod kučića. Sigurno osigurava neke tajne pošiljke oružja. Ja mislim da svaka kuća u srpskoj (neću da kažem republika jer za mene to nikad neće biti) posjeduje neki komad.
- edo_79
#243 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Sve su to vojni stratezi drug moj .... lako je bit general poslije bitke ....freeme1 wrote: Znaci veliki broj brigada iz Armije RBiH nije ratovao sve do kraja 1994A Srebrenica, Zepa, Gorazde, Konjevic Polje citav rat bile pune tenkova i artiljerije pa su sa time ratovali, da su imali samo puske ne bi nikome glava sa ramena pala jer ne bi imali sa cime ratovati i sve bi mirovalo. Super, uvijek se covjek nesto novo nauci.
-
hizo ramidovic
#244 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Опет на површину излази скривени муслимански радикализам и фундаментализам, који је лепо описан у Алијиној Исламској декларацији. Тај фундаментализам и радикализам има за циљ да од тзв. БиХ направи исламску државу и калифат са шеријатом као врховним законом.
Срби и Хрвати имају потпуно легитимно право да се отцепе од тзв. БиХ јер су и РС као и ХР ХБ настале демократском вољом ова два народа. Ако се тзв. Бошњацима не свиђа нека беже у матичну Турску или неку другу арапску земљу.
Срби и Хрвати имају потпуно легитимно право да се отцепе од тзв. БиХ јер су и РС као и ХР ХБ настале демократском вољом ова два народа. Ако се тзв. Бошњацима не свиђа нека беже у матичну Турску или неку другу арапску земљу.
-
Exodia
#245 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Donekle si upravu, ali i kad bi ga prodali opet bi to uradili da se što bolje poubijamo. Ubili 2 muhe jednim udarcem.edo_79 wrote:
Očigledno ti nemaš pojma kako se ''poslovalo'' u ratu. Svima u interesu je DA NAPRAVE ŠTO VIŠE PARA. Svi i Bake, i Dodo i svi ostali vjeruju samo u jednu stvar .. u KEŠ ....
- edo_79
#246 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
To HIZOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO ...... pa đes ti čoveče, nema te nigde na beli danhizo ramidovic wrote:Опет на површину излази скривени муслимански радикализам и фундаментализам, који је лепо описан у Алијиној Исламској декларацији. Тај фундаментализам и радикализам има за циљ да од тзв. БиХ направи исламску државу и калифат са шеријатом као врховним законом.
- edo_79
#247 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ma znaju ovi vojni analitičari sveLaki Je Nervozan wrote:100 maraka litar vode na igmanu stoji straža juke prazine i stoja litar vode da napuniš sa česme, onda kupovina pola državne imovine certifikatimakoje su kupovali od boraca za 100 maraka, joj kad se svega sjetim u kojeg god stranačkog majmuna metak ispališ nećeš pogriješit.
- Gojeni H
#248 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Kako ti nije mrsko? Kakva budala trebas biti da te se banira milion puta i ti se po milion prvi put registrujes ... i opet s istom pricom.Laki Je Nervozan wrote:poslovalo se ovako, imaš dobru ženu ubiju te da je karaju, šverc, droga, humanitarna, pare u koferima tj transportnim vrećama itd itd, onda poslje rata šverc sa kostima plati 30-40000 švicaraca da ti amor mašović otkopa kosti najmilijih itd itd.edo_79 wrote: Očigledno ti nemaš pojma kako se ''poslovalo'' u ratu
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#249 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
[quote="freeme1"
Znaci veliki broj brigada iz Armije RBiH nije ratovao sve do kraja 1994
A Srebrenica, Zepa, Gorazde, Konjevic Polje citav rat bile pune tenkova i artiljerije pa su sa time ratovali, da su imali samo puske ne bi nikome glava sa ramena pala jer ne bi imali sa cime ratovati i sve bi mirovalo. Super, uvijek se covjek nesto novo nauci.[/quote]
Ti sad brkas pojmove.
Pomenute sredine su se branile sa lovarama, luntama i sl. jer nije bilo drugog izbora. Dakle, branile.
Znam ja to itekako. Problem je da je strana koja je pocela sukob imala oruzje jedne armije na svojoj strani, pa se odlucila za sukob.
E, isto tako u slucaju eventualnog sukoba sutra ne bi bilo dovoljno nekoliko zakopanih puskica. Opet kazem, nemojmo brkati pojmove odbrana i provociranje sukoba, najavu rata, napad na drugu stranu.
Znaci veliki broj brigada iz Armije RBiH nije ratovao sve do kraja 1994
Ti sad brkas pojmove.
Pomenute sredine su se branile sa lovarama, luntama i sl. jer nije bilo drugog izbora. Dakle, branile.
Znam ja to itekako. Problem je da je strana koja je pocela sukob imala oruzje jedne armije na svojoj strani, pa se odlucila za sukob.
E, isto tako u slucaju eventualnog sukoba sutra ne bi bilo dovoljno nekoliko zakopanih puskica. Opet kazem, nemojmo brkati pojmove odbrana i provociranje sukoba, najavu rata, napad na drugu stranu.
- Gojeni H
#250 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
O jednom idiotu sto zna sve sta je bilo u ratu od mostarskog do igmanskog ratista.Laki Je Nervozan wrote: o čemu ovaj sad?