Tolerancija govora mržnje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bodkin

#226 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by Bodkin »

Ovo sto je lejla rekla i reci "sve nepokrivene zene su kurve" nije isto.
A i da je upravo ovo izjavila, sumnjam da bi joj pisali prijetnje kao ove iz uvodnog posta
klixo

#227 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by klixo »

O'zone wrote:
klixo wrote: Lejla je izvalila veliku glupost ,ali Islamu su problem ljudi poput Fikreta kojih je pozamasan broj.
Krajnje divljacki odgovor...neobrazovanost.
Ja sa njegovog profila vidima da je Tuzlak u Utrehtu koji je lud za Slobodom i Juventusom mrzi što Musemić vodi Slobodu i voli da marne pivo. Fikro i Islam dva su svijeta različita.
Tipicni profil(mislim na osobu generalno)"vatrenog" navijaca.
The 51st State

#228 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by The 51st State »

Halabuka bezvezna, da je doticna barem takentovana pa da unovci "kontroverzni stil" ali avaj. Reakcionari su jos gluplji, a najgluplji su oni koji ozbiljno o tome drve.
avetinja

#229 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by avetinja »

Ja mislim da je postavljač ove teme, i one u kojoj smo se upoznali sa Lejlinim mišljenjem prema pokrivenim ženama, u poznanstvu sa Lejlom.

Samo čekam da Lejla napravi nick (ako ga već nema) i da krene u borbu, pardon, džihad.
kamberovica polje

#230 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by kamberovica polje »

S4mpion wrote:
kamberovica polje wrote:Možeš sve ali ne diraj im u imaginarnog prijatelja na nebu inače prijete ubijanjem i silovanjem...Sve relgijije treba šutnut tamo gdje im je mjesto, na margine društva da ne bi trovali i proizvodili ovakve okote.
Ali onda ostaje ateizam, a Staljin, Kim family i Mao Zedong su izrazito učinkoviti kad je ubijanje u pitanju.
Nisam mislio na te metode mraginalizacije religije. Više sam mislio da treba ktivno ulagati u nauku i djecu od malih nogu sistematski učiti da kritički sagledavaju svijet i sve što čuju, znam da je ovo utopija ali jebiga.
S4mpion

#231 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by S4mpion »

A naša politika je takva da je govor mržnje izrazito zastupljen i nadasve koristan.

Ako je neko rekao nešto što ti se ne sviđa, ako se ne možeš nosit u raspravi s njim, ako je neko izvalio glupost, nipošto to nemoj ignorisat, potroši svoje vrijeme, opsuj mu sve što ima, pljuj na njega, prijeti mu svim dostupnim i nedostupnim arsenalom.
LolaLola

#232 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by LolaLola »

Toffee karamela wrote:Jao sad ovo vidjeh i želudac mi se preokrenu...

Ova mala jest sigurno zalutala na žurnalistiku i bolje radno mjesto od Klixa nije je moglo ni dopasti. Ali ovakvo prijetiti, govno koje bi sutra bilo dignuto da nas brani u slučaju neke agresije i kome bi životi civila bili stavljeni haman na tanjir...pa to je za ne povjerovati!!!

Konačno ubiremo plodove neselektivnog zapošljavanja i udomljavanja kojekakvih govana i smeća po policiji, vojsci, KCUS, zdravstvenim i obrazovnim ustanovama. Ne znaju očitati nalaze i postaviti dijagnozu, uče djecu da vuk živi na grani, prijete silovanjem ženama, tale se s narkodilerima i lokalnim krimosima....Mi ne da idemo k ambisu, nama samo još tjeme viri iznad ruba litice :| !

Zahvali se glavnim akterima iz Lejline price, za cijelo BiH stanje u kojem je dan, nazalost.
S4mpion

#233 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by S4mpion »

kamberovica polje wrote: Nisam mislio na te metode mraginalizacije religije. Više sam mislio da treba ktivno ulagati u nauku i djecu od malih nogu sistematski učiti da kritički sagledavaju svijet i sve što čuju, znam da je ovo utopija ali jebiga.
Po malo je žalosno to što djelovanje ovih budala beskompromisno vežeš za religije. Istom logikom je djelovanje dotične moglo biti povezano sa ateizmom. Tužno je to koliko je budalama malo potrebno da ljude okrenu protiv religije, a da ne spominjemo kakve tek manipulacije masama izvode pametni ljudi...
House

#234 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by House »

agnostic_front wrote:Joj Fikreta, boj se Allaha, pa sve redom psuje, pa se selami i da je Allah uputi.
Ovo mi nikad neće biti jasno. I to iz Utrehta.

oplakah :lol:
RNG_25

#235 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by RNG_25 »

_BataZiv_0809 wrote:
RNG_25 wrote:Sloboda izražavanja. Od svih primjera, jedino mi je neprihvatljiv onaj prvi (jer poziva na fizičko nasilje), a ostatak - pa, svako je slobodan da iskaže svoje mišljenje o drugom, ako tako hoće.
Imaju li to pravo karikaturisti Šali Ebdoa. Tj. jesu li imali? Dok su bili zivi naravno.
Ne znam kakve to veze ima sa temom, ali da - imaju, prema zakonu Francuske.
RNG_25

#236 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by RNG_25 »

Rubaija wrote:
RNG_25 wrote:Sloboda izražavanja. Od svih primjera, jedino mi je neprihvatljiv onaj prvi (jer poziva na fizičko nasilje), a ostatak - pa, svako je slobodan da iskaže svoje mišljenje o drugom, ako tako hoće.
Tipično bosansko 'razumijevanje' slobode mišljenja i izražavanja. Ovo su prijetnje i napadi, a ne 'sloboda mišljenja'. Vrlo poganim jezikom, da dodam. Za ovo ti negdje dolazi policija na vrata. Negdje - ne u Bosni.
Poštedi me logičkih greški. Kao što sam rekao, prvi nije uredu i (realno) policija bi trebala da izvrši uvid. Ostatak, osim ako mi šta nije promaklo, je samo "ružan jezik", pa makar se i zvao "jezik mržnje", ali ni na koji način ne poziva na linč te Lejle.

Npr. ovdje je riječ "samo" o vrijeđanju, a ne i pozivu na linč, silovanje ili šta već:

Image
Bodkin

#237 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by Bodkin »

Hrabar tako sa laznog profila. I sta je zivotinjo bezrepa uopste
insomnia78

#238 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by insomnia78 »

Evo oglasio se i soldat
ImageImage
O'zone
Globalni moderator

#239 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by O'zone »

Da je napisao prvi status ovakav imalo bi 100X bolji efekat. Ovako kasno je plakat za prolivenim mlijekom i izvinjavat se.
avetinja

#240 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by avetinja »

Bodkin wrote:I sta je zivotinjo bezrepa uopste
Vjerovatno ju je htio nazvati "stoko bezrepa", što je aluzija na čovjeka koji se ponaša primitivno, pa ga ostali poistovjećuju sa stokom, a pošto čovjek nema rep, onda mu se dodaje epitet bezrepa.
Freamon Lester

#241 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by Freamon Lester »

Ovo postaje zanimljivo. :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#242 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by plain vanilla »

zeina wrote:Pa ako Lejla ima slobodu govora da pise onakve poganstine za zene sa hidzabom, onda i drugi imaju pravo da joj se obracaju koristeci nista vise do njen nivo i njen rjecnik....nije uredu ni sa jedne ni sa druge strane, ali Lejla je prva pocela
Lejla je nalupala svasta u onom tekstu, ali ima pravo reci svoje misljenje
tebi je to isto kao i pozvati na silovanje djevojke?

gluho bilo s kim zivimo
Bodkin

#243 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by Bodkin »

insomnia78 wrote:Evo oglasio se i soldat
ImageImage
Ma i ovo je fuj. Jeboga fejs i ko izmisli. Bas me zanima bil branio tako drugu vecinu u svojoj drzavi. Cuj ne zasluzuje status drzavljanina bih. Mark majku ti jebem sto si izmislio ovo sranje da moram citati misli raznoraznih pacijenata
Tito_i_Partija

#244 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by Tito_i_Partija »

Veliki musliman iz vjerski nastrojene porodice koji se bori za pravo nosenja hidzaba...preko facebooka sa profilnom slikom na kojoj je skroz go. :pisnuo:

Majko mila kakvih sve levata na ovom svijetu ima.
KB9

#245 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by KB9 »

ImageImage
sisica mala, skupio se sav kad je skonto da bi mogo zaplatit

ps. kvota 1,01 da mu je neko drugi sastavio napisano jer on garant ne zna slozit dvije spacne
tututuuuu

#246 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by tututuuuu »

Doslo mu u glupu glavu da bi mogao i posao izgubiti zbog ovog, ako nista drugo.

Inace ne vjerujem u pricu o afektu. odnosno ni najmanje ne opravdava. A sad jos "draga Lejla" jao katastrofe... Budem i ja u afektu ali nikad mi na pamet ne bi palo nesto kao silovanje i sl., to moze pasti na pamet osobi samo onoj koja bi takvo sta i ucinila, da moze naravno.
kockica_kockica

#247 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by kockica_kockica »

Mi zivimo u jednom vrlo bolesnom drustvu i bolest je presla u epidemiju koju niko ne lijeci...

Ne znam sta mi je bolesnije Lejlina izjava, komentari ovih branitelja hidzaba, pokusaja pravdati vrijedjanje i mrznju do isukanja cetnika i ustasa kao usporednice za nesto lose sto drugi rade pa je kao to normalno...

Boze sacuvaj.... bolesno bolesno bolesno
Ludzak

#248 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by Ludzak »

tututuuuu wrote:Doslo mu u glupu glavu da bi mogao i posao izgubiti zbog ovog, ako nista drugo.

Inace ne vjerujem u pricu o afektu. odnosno ni najmanje ne opravdava. A sad jos "draga Lejla" jao katastrofe... Budem i ja u afektu ali nikad mi na pamet ne bi palo nesto kao silovanje i sl., to moze pasti na pamet osobi samo onoj koja bi takvo sta i ucinila, da moze naravno.
Ne visi njemu posao. Profil OSBiH su upravo ovakvi. Došli preko štele i počnu se prsiti.
tututuuuu

#249 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by tututuuuu »

KB9 wrote:
ImageImage
sisica mala, skupio se sav kad je skonto da bi mogo zaplatit

ps. kvota 1,01 da mu je neko drugi sastavio napisano jer on garant ne zna slozit dvije spacne
Pa moguce da je on, jer nije bas ni da je pismeno... Npr. "neznajuci" se pise ne znajuci. Glagol i ne idu rastavljeno.
avetinja

#250 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by avetinja »

Neko mu zaprijetio, pa se morao izvinuti.
Post Reply