Sto ti treba da vrijedjas ? Eto te pravi vjernik !seln wrote:Da bi se to shvatilo, potreban je neki minimum inteligencije.KENJAC wrote:E da je meni znat sta vam je to religija dala pa je ovako grcevito branite?
Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
-
KENJAC
#226 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
- Fudo Bosna
#227 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis

Ovdje u ovom uvrjedljivom/prostačkom tekstu, dovoditi maramu kao vjersko obilježje, ne samo jednog broja muslimanki, nego i kršćanki i jevrejki: časne sestre, redovnice, žene kršćanke /jevrejke koje pokrivalo/maramu nose u crkvi,sinagogi, bogosloviji, ili na ruralnim područjima Italije, Španije, Grčke, Rusije, Slavonije, Hercegovine, dijelovima arapskoga svijeta, gdje je to dio tradicije starijih žena, (proizašla iz tradicije majke Marije, (islamski Merjem), npr znači, pokrivalo/marama, ima, po meni , neke elemente vrijeđanja po religijskoj ili tradicijskoj osnovi ...
Nisam pravnik , ali da je dotična gospođica napisala da je nošenje, npr, po njoj: " Kao , primitivno, nije u skladu sa savremenin dobom, da se ona sa tim ne slaže, ne podržava", to bi bilo njeno lično pravo, njeno pravo na osobni stav/mišljenje"...
Ovako, ona sve žene koje maramu nose, verbalno, najgrublje vrijeđa i ovdje bi npr muslimanke /vjernice ili katolkinje/časne sestre u BIH, imale pravo podnijeti kaznenu prijavu i tražiti sudski oštetu/obeštečenje, zbog vrijeđanja po vjerskoj osnovi ...
Last edited by Fudo Bosna on 27/08/2016 13:31, edited 1 time in total.
-
HobotnicaPLus
-
super_bayern
#229 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis

ne znam koji gif je bolji za emancipovanu:

- Dosadno mii
#230 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
Ta djevojčica je novinarka, trebalo bi da spretnije piše.Hakiz wrote:
Koliko god sada svi pokušavali da izgledaju strašno pametni, i koliko god je ta djevojčica nespretno napisala to šta je napisala, svima je jasno šta je htjela reći. A nije da nije jasno napisala. Drži svoju intimu, bilo religijsku, bilo seksualnu, upravo takvom. Intimom. Ne iznosi u javnost ni jedno ni drugo. Treba znati čitati.
- Matzan
#231 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
Djevojčica se zaigrala sa džinovskim dildom. 
- insomnia78
#232 Re: RE: Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
Duh četnika ušo u djete?dječak sa šibicama wrote:Insomniji samo ovaj covjek moze pomoci
-
MUNAFIK
#233 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
E ko su naši novinari...
Curo draga treba tebe neko malo da odradi, frustracije su evidentne!!!
Curo draga treba tebe neko malo da odradi, frustracije su evidentne!!!
- Ludzak
#234 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
I ja bih volio da to znam.KENJAC wrote:E da je meni znat sta vam je to religija dala pa je ovako grcevito branite?
-
Hakiz
#235 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
Sticajem okolnosti mogao bih ti dokazati da ta djevojčica ne piše ništa gore od većine novinara.Dosadno mii wrote:Ta djevojčica je novinarka, trebalo bi da spretnije piše.Hakiz wrote:
Koliko god sada svi pokušavali da izgledaju strašno pametni, i koliko god je ta djevojčica nespretno napisala to šta je napisala, svima je jasno šta je htjela reći. A nije da nije jasno napisala. Drži svoju intimu, bilo religijsku, bilo seksualnu, upravo takvom. Intimom. Ne iznosi u javnost ni jedno ni drugo. Treba znati čitati.
Odgovorno tvrdim: Sa studija žurnalistike (kao i sa većine fakulteta) izlaze nepismeni ljudi.
-
MUNAFIK
#236 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
Branim svoju slobodu i pravo da vjerujem u šta želim i da svoju vjeru praktikujem kako želim a da me primitivci i zatucane spodobe poput ove novinarke radi toga ne maltretiraju i ne osudjuju!!!
-
kolegione
#237 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
Mene živo zanimaju likovi koji brane ovu djevojčicu, možemo je braniti ako je zaista napadnuta ugrožena od strane nekih skupina, ipak nije prekršila zakon samim tim ne smije biti ugrožena.
Ali sad vi ovdje branite njene teze, pa je li to moguće, ukoliko idemo logikom da vi koji branite te teze u većini slučajeva dijelite mišljene sa mnom i ja sa vama je li moguće da ste došli da branite tezu da ljudi ne smiju ispoljavati svoja vjerska ubjeđenja
Zanimljivo ja mogu shvatiti sve što vi vidite u tim marama punim džamijama u tim novim pool-ovima "talenata" koji eventualno zauzimaju vaša mjesta, mogu shvatiti da vam je i smiješno i žalosno rezonovanje tih ljudi, frustracije cjelokpnom situacijom.
Ali zar nije univerzalno pravo čovjeka da nosi šta hoće dok ne ugrožava drugoga, da radi čita i govori šta hoće, dok drugoga ne ugrožava, a budimo realni nas marama ne ugrožava.
I onda se pitate što ljudi glasaju za SDA pa vi im to omogućujete svojim nekakvim čudnim djelovanjima i razmišljanjima.
Ali sad vi ovdje branite njene teze, pa je li to moguće, ukoliko idemo logikom da vi koji branite te teze u većini slučajeva dijelite mišljene sa mnom i ja sa vama je li moguće da ste došli da branite tezu da ljudi ne smiju ispoljavati svoja vjerska ubjeđenja
Zanimljivo ja mogu shvatiti sve što vi vidite u tim marama punim džamijama u tim novim pool-ovima "talenata" koji eventualno zauzimaju vaša mjesta, mogu shvatiti da vam je i smiješno i žalosno rezonovanje tih ljudi, frustracije cjelokpnom situacijom.
Ali zar nije univerzalno pravo čovjeka da nosi šta hoće dok ne ugrožava drugoga, da radi čita i govori šta hoće, dok drugoga ne ugrožava, a budimo realni nas marama ne ugrožava.
I onda se pitate što ljudi glasaju za SDA pa vi im to omogućujete svojim nekakvim čudnim djelovanjima i razmišljanjima.
- pussysmoke
#238 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
Pojedine pripadnice različitih vjera, a koje su bile pokrivene, nosile maramu, nikab i sl., su kroz historiju učinile dosta za prava žena. Smatram da ih ne bi trebalo omalovažavati na ovaj način, pogotovo ne od strane osobe ženskog spola.
-
lijepa u dusi
#239 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
Dje ode onaj Francuz da ga priupitam s kim od moderacije se haverise pa mu prolaze razna sranja bez puta u Banovice?
Zao mi je samo sto ces ti sutra nekoga odgajati ili vec odgajas, a i sam si pokvaren do srzi.
Zao mi je samo sto ces ti sutra nekoga odgajati ili vec odgajas, a i sam si pokvaren do srzi.
-
lijepa u dusi
#240 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
seln wrote:Ja branim religiju.dobojlija81 wrote:ma ko brani religiju,vecina podjebava njene dubokumne statuse
Branim pravo ortodoksnih Jevreja da nose crne kaftane i kikice, branim pravo casnih sestara da neometano slijede vlastitu misiju, branim pravo Jehovinih svjedoka da mi na ulici u ruke trpaju "Kulu strazaru" (kao i moje pravo da kazem "ne, hvala").
Ne cinim to jer sam pretjerano religiozan...s dzamijom se vidjam urijetko, a imam i haramli sklonost ka single malt viskiju... no, to je moja privatna stvar.
Branim univerzalno pravo ljudi da zive u skladu sa svojim fizickim i duhovnim potrebama, toliko dugo dok to nije prijetnja za javnu sigurnost, ljudske slobode i prava drugih i dok nije OBJEKTIVNA smetnja drugima.
Ovo sam napisao vise puta, u raznim oblicima, u uvijek sam pisao o OBJEKTIVNOJ smetnji. Ako nekome smeta postojanje Jevreja, Jehovinih svjedoka ili muslimana kao takvih, neka od Lejle posudi dildo.
- pustopoljina
#241 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
to ne mijenja nista na stvari da bi novinari trebali spretnije pisati.Hakiz wrote:Sticajem okolnosti mogao bih ti dokazati da ta djevojčica ne piše ništa gore od većine novinara.Dosadno mii wrote:Ta djevojčica je novinarka, trebalo bi da spretnije piše.Hakiz wrote:
Odgovorno tvrdim: Sa studija žurnalistike (kao i sa većine fakulteta) izlaze nepismeni ljudi.
samo jedninu u mnozinu prebaciti.
Osim toga, meni je ok da neko i u javnosti manifestira pripadnost svojoj religiji, dok meni ne trlja nos njome.
i budisti se oblace drugacije, ne bi mi nista znacilo da moraju nositi hlace i kosulje. u stvari, bilo bi mi zao da im se njihove odore zabrane.
takodjer pozdravljam seksualnu otvorenost i drago mi je da ljudi mogu bez srama reci da su gay ili bi ili swingeri ili kakav fetis imaju...bolje odmah, nego na desetu godisnjicu braka.
-
Hakiz
#242 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
Svašta bi trebalo.pustopoljina wrote: to ne mijenja nista na stvari da bi novinari trebali spretnije pisati.
Osim toga, meni je ok da neko i u javnosti manifestira pripadnost svojoj religiji, dok meni ne trlja nos njome.
i budisti se oblace drugacije, ne bi mi nista znacilo da moraju nositi hlace i kosulje. u stvari, bilo bi mi zao da im se njihove odore zabrane.
takodjer pozdravljam seksualnu otvorenost i drago mi je da ljudi mogu bez srama reci da su gay ili bi ili swingeri ili kakav fetis imaju...bolje odmah, nego na desetu godisnjicu braka.
Novinari izlaze sa studija nepismeni, posao novinara rade i ljudi koji nisu završili ni žurnalistiku niti bilo koji drugi fakultet, rade ljudi sa srednjom školom (što samo po sebi nije problem), a škole nam i nisu sjajne. Redakcije kada su otpuštale ljude među prvima kojih su se rješavale bili su lektori, tako da ako novinaru niko ne ispravi greške, kako će znati u čemu griješi? Novinari su loše plaćeni. I tako dalje.
To je cijeli sistem koji kao rezultet daje novinarstvo i novinare kakve imamo.
I sada se sve svali na jednu djevojčicu koja je proizvod svega onoga šta ova zemlja jeste.
Poštenije bi bilo prvo napasti i redakciju u kojoj radi što tamo nema ko da je zanatski izbrusi i fakultet koji je nije naučio šta je trebao, pa tek onda nju.
-
neo85
#243 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
Šta je napadate? Cura je lijepa i to je dovoljno,i svakako ima pravo na mišljenje. To što nije mnogo pametna i što joj je kvalitet mišljenja obrnuto proporcionalan estetici njenog gluteusa,nije njen problem. Ne možeš imati sve u životu,i lijepo dupence i produhovljene misli!
- zeina
#244 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
Vjersko obiljezje na glavi u ovom njenom kontekstu se ocito odnosi na muslimanke jer je spomenule burke i nikab, ona je ovim htjela ispasti cool, hrabra i modernih shvatanja....a sta cemo sa casnim sestrama, sta cemo sa ljudima koji nose krst oko vrata, da je kojim slucajem njih usporedila sa dildom, a kao Lejla kojoj ime govori da je iz muslimanske familije, onda bi Lejla bila radiķalni islamista, ksenofob... i svi regionalni a more bit insvjetski mediji bi prenijeli njen bezobrazluk i vrijedjanje vjerskih osjecaja krscana, ovako Lejla moze pljuvati samo muslimane jer to je danas cool i moderno i to se trazi...bravo Lejla uspjela si u zivotu
- zeina
#245 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
Ok ona ima pravo na misljenje, a ja ima pravo na misljenje je da je njeno misljenje big shit...helem misljenje je danas ko guzica, svako ga imaneo85 wrote:Šta je napadate? Cura je lijepa i to je dovoljno,i svakako ima pravo na mišljenje. To što nije mnogo pametna i što joj je kvalitet mišljenja obrnuto proporcionalan estetici njenog gluteusa,nije njen problem. Ne možeš imati sve u životu,i lijepo dupence i produhovljene misli!
- uglavnomja
#246 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
jok, eto je uspjela u zivotu lejla kojoj je jedino ljudsko pravo - pravo na hidzabzeina wrote:...bravo Lejla uspjela si u zivotu
ne slazem se sa nacinom izrazavanja i poredjenjem, ali smisao je jasan i tacan.
- zeina
#247 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
Jel mozes prestati da je zoves djevojcica, jer djevojcica sa dildom je previse neukusno, bolesno..jednostavno ne ideHakiz wrote:Svašta bi trebalo.pustopoljina wrote: to ne mijenja nista na stvari da bi novinari trebali spretnije pisati.
Novinari izlaze sa studija nepismeni, posao novinara rade i ljudi koji nisu završili ni žurnalistiku niti bilo koji drugi fakultet, rade ljudi sa srednjom školom (što samo po sebi nije problem), a škole nam i nisu sjajne. Redakcije kada su otpuštale ljude među prvima kojih su se rješavale bili su lektori, tako da ako novinaru niko ne ispravi greške, kako će znati u čemu griješi? Novinari su loše plaćeni. I tako dalje.
To je cijeli sistem koji kao rezultet daje novinarstvo i novinare kakve imamo.
I sada se sve svali na jednu djevojčicu koja je proizvod svega onoga šta ova zemlja jeste.
Poštenije bi bilo prvo napasti i redakciju u kojoj radi što tamo nema ko da je zanatski izbrusi i fakultet koji je nije naučio šta je trebao, pa tek onda nju.
- KB9
#248 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
slika i prilika navodnog pravog vjernikaKENJAC wrote:Sto ti treba da vrijedjas ? Eto te pravi vjernik !seln wrote:Da bi se to shvatilo, potreban je neki minimum inteligencije.KENJAC wrote:E da je meni znat sta vam je to religija dala pa je ovako grcevito branite?
-
Mohamad Sissoko
#249 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
Zovu je djevojcicom kako bi je oprali vlastite odgovornosti.
Jos je kao i novinar al eto djevojcica se zaigrala sa dildom , oprostite joj.
To i jest problem ove drzave, ostavstina socijalizma, gdje narod nista nije kriv nego drzava, i drzava treba da obezbjedi narodu a narod i njegova odgovornost..ma djevojcica je.
Zna ona sto jedan k... dildo pa tako treba da snosi i svu odgovornost.Cuj...djevojcica.
Martyr of dildoizam.
Jos je kao i novinar al eto djevojcica se zaigrala sa dildom , oprostite joj.
To i jest problem ove drzave, ostavstina socijalizma, gdje narod nista nije kriv nego drzava, i drzava treba da obezbjedi narodu a narod i njegova odgovornost..ma djevojcica je.
Zna ona sto jedan k... dildo pa tako treba da snosi i svu odgovornost.Cuj...djevojcica.
Martyr of dildoizam.
-
neo85
#250 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
Zar nisam upravo to i rekao?zeina wrote:Ok ona ima pravo na misljenje, a ja ima pravo na misljenje je da je njeno misljenje big shit...helem misljenje je danas ko guzica, svako ga imaneo85 wrote:Šta je napadate? Cura je lijepa i to je dovoljno,i svakako ima pravo na mišljenje. To što nije mnogo pametna i što joj je kvalitet mišljenja obrnuto proporcionalan estetici njenog gluteusa,nije njen problem. Ne možeš imati sve u životu,i lijepo dupence i produhovljene misli!