Burkini, Evropa i demokratija

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#226 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by _BataZiv_0809 »

insomnia78 wrote:S ima i ovakvih slucajeva. Iz jednog aqua centra u fr
Image
Burkini dozvoljen a tange ne. Valjda lijepe guzovi za tobogan :D
A jesi krenuo da napasas oci na dupetima u tangama, a ono prc Milojka. :lol:

Ubice te zena :P
insomnia78

#227 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

:D
Bodkin

#228 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Bodkin »

Danguba wrote:
AleksoMKD wrote:Image

Image

Image

Image

Zene koje su obicno nosile burkini se trebaju obuci ovako i otici na plazu :D
Ima osoba koje drze do casti i postenja. To se treba postovati.
Postene-obucene, nepostene-skinute?
Danguba

#229 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Danguba »

Bodkin wrote:
U jbte koje pojednostavljenje. :-) :D

...u vecini slucajeva, da.
fakat

#230 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by fakat »

Danguba wrote:
512MB wrote:Ovako to odradi gospoda :)

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/hidza ... /160823123
Gotovo je sa Skotskom. :lol:
:thumbup:
Novak20

#231 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Novak20 »

Bodkin wrote:
Danguba wrote:
AleksoMKD wrote:Image

Image

Image

Image

Zene koje su obicno nosile burkini se trebaju obuci ovako i otici na plazu :D
Ima osoba koje drze do casti i postenja. To se treba postovati.
Ne vidim razloga da časne sestre miješate u ovu raspravu. Žene su božije službenice, ne udaju se, ne rađaju (osim ako se ne predomisle :D ) i kupaju se ako to već hoće kao i svi drugi ženski pripadnici njihove religije ne tražeći neka posebna prava, koliko ja znam. U ovim odorama na plaži vjerovatno nisu radi kupanja.
Connaisseur Karlin

#232 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Connaisseur Karlin »

hAZNADAR wrote:Najsmjesnije je sto se na demokratiju pozivaju oni koji bi je sa merakom serijatski ukinuli prvom prilikom.

Svaki musliman koji je predan vjeri po defaultu shvata idelano drustvo i zakonodavstvo uredjeno po serijatu. Koji q ce ti onda demokratija - osim ako ne mislis da se drustvo treba prilagoditi tebi i da tu demokratiju polako malo po malo zakidas.

Vjera je privatna stvar i svaki musliman se lako snadje u demokratskom drustvu jer ima pravo vjeroispovjedanja.
Ali moras imati posao i sam se snalaziti za primanja. A u firmama nema vremena za klanjanje, maksuz nabavki halal mesa u menzama gdje 99% ostalih to ne zahtijeva, nema kupanja u odjeci na bazenima zbog higijenskih razloga, nema voznje autom pokrivenog lica, nema ulaska u banke, poste, mjenjacnice, policiju,... sakrivenog lica iz mase prakticnih i bezbjedonosnih razloga. Itd.

Svi ti koji misle da se drustvo treba prilagoditi njima, koji ti podastiru masu svojih nekih pravila koja bi trebala kao biti iznad opcih - su samo egzibicionisti, kompleksasi, i ljudi sa potrebom da se dokazuju. A takvi neka se ne pozivaju na demokratiju jer se bore protiv demokratije, sanjaju prestanak demokratije,... i neka se radije sele tamo gdje nema demokratije. Koje licemjerje kada vidim Ko se to poziva na demokratiju.
svaki musliman da,ali ne i muslimanka !!!
Connaisseur Karlin

#233 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Seawolf wrote:Odijevanje burkinija, za ulazak u vodu, podjednako je smislen (odnosno besmislen) potez, kao i odijevanje gačica i/ili grudnjaka.

I jedno i drugo (i treće), u vodi je bespotrebno.

I jedno i drugo je rezultat religijskih načela i prihvatanja pravila, iz njih proisteklih.

Samo što neke religije (i poslijedična "moralna" načela i zakoni) propisuju prekrivanje genitalija i (ženskih) grudi, a druge religije to proširuju na veći dio tijela.

Suštinski nema razlike. Razlika je samo u formi, odnosno površini.
:thumbup:

religija je jednostavno "oskrnavljena" besmilsenim praivilima odjevanja,a narocito su zene najcessca meta besmislenih pravila odijevanja
Connaisseur Karlin

#234 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

insomnia78 wrote: Jarane speedo sorc original :D
Znas kak'i je. Ja se nisam stig'o presvuci dok sam dijete obuko, ovo ono. Usli unutra eto ih pet onih lovocuvara :D ka'e nemere
Evo ba reko skinucu se sta dramite
ozbiljno :shock: na HR obali se jos uvijek leglano moze kupati u tim klasicnim speedo gacicama :-D

a da li su dozvoljene ovakve speedo-ve gacice za kupanje:

Image
insomnia78

#235 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

Jesu :D
Moze i na fr mislio sam na bazene
Bodkin

#236 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Bodkin »

Danguba wrote:
Bodkin wrote:
U jbte koje pojednostavljenje. :-) :D

...u vecini slucajeva, da.
I onda je svizac zamotao cokoladu u foliju :wink:
petunija

#237 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by petunija »

salik79 wrote:
sumirprimus wrote:ok a sta je ovo? :D
Islamic Penal Code of the Islamic Republic of Iran –Book Five

“Women, who appear in public places and roads without wearing an Islamic hijab [veil], shall be sentenced to ten days to two months’ imprisonment or a fine of fifty thousand to five hundred Rials."
Prvo ces nam, naravno, navesti izvor informacije...Svako ko je bio tamo, a i mnoge slike i snimke turista koje mozes pronaci diljem interneta, youtube-a, i sl. to demantuju. Vec sam postavljao i snimke i slike cak i sa skijalista, koja su vidno u suprotnosti sa navedenim. Pa cak je kolega firumas, birvaktile, postavljao i onaj dokumentarac iz cetiri dijela, francusko-njemacke TV-Arte, koji demantuje navedeno...
Izvinjavam se zbog off, molim te @salik možeš li mi poslati ovo boldirano, može i na pp, jako me zanima, hvala
statixx

#238 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by statixx »

Eno u Trstu ima plaza na kojoj su muskarci i zene razdvojeni zidom, vrlo popularna. Kazu zene dobro im dodje u periodima kada imaju visak kilograma. :D

Image
HAVANA

#239 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by HAVANA »

Sto ti je musko.To i ne ide na plazu kad nema zena.Jel ova desna plaza zenska?
arzuhal

#240 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by arzuhal »

Kako nema baliluka u Francuskoj? Il y a!

"Sjedila sam na plaži sa svojom porodicom. Nosila sam običnu maramu i nisam imala namjeru plivati", rekla je 34-godišnja Siam koja je također odstranjena s plaže. Istakla je kako je bila razočarana nakon što su prisutni počeli aplaudirati i govoriti "idi kući", nakon što joj je policija naredila da se mora udaljiti s plaže, prenosi Guardian.

http://www.klix.ba/lifestyle/francuska- ... /160824016

Baliluk ne poznaje vjeru i nevjeru, nema etničke odrednice, ima samo neke svoje vječne i nepromjenjive kvalitativne. Najbolje dolazi do izražaja kada sebe vidi u prividno nadmoćnijoj poziciji, kada je u čoporu i sl. ;-)
apsidejzi

#241 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by apsidejzi »

animals wrote:Problem je u evoluciji..
npr ko bi moju pokojnu babu, mogao natjerati da se skine u bikini i
okupa u moru..ali to su bila druga vremena..
za njene unuke danas je to normalna stvar..
da je drugacije ne bi bilo normalno..
e sad sto evolucija ne djeluje svuda, to je druga stvar..
Ne kaze se evolucija nego devolucija. Tvoja baba je bila na visem evolutivnom nivou od njenih unuka.
jahh

#242 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by jahh »

Bikini kad je predstavljen nisu ga htjele ni manekenke nositi, vec je dizajner platio prostitiku da reklamira bikini. To je prije 50 godina.

Fast forward 50 godina naprijed i postaje 'normalno', ono sto je jucer sam prostitutka htjela da obuce. I ja sam za zabranu burkinija, muslimanka nema sta da radi na takvim mjestima.
Fudo Bosna

#243 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Fudo Bosna »

Image

Image

Image

E ovako, kratko i jasno... Zabrana burkinija u Francuskoj, kratko i jasno, je fašizam dno dna , (nepoštibvanja demokratije i licemjerja), za ovu "perjanicu demokratije" a samo da napomenemo da su u Alžiru pobili na desetine hiljada muslimana, toliko o "demokratiji"...

I kada neki osuđuju zabranu, da neko u islamskom svijetu hoda "gologuz", i upoređuju to,( da kao i Francuzi imaju pravo da brane burku ili hidžab), to je neuporedivo. Burka ili hidžab je farz vjerska ovbaveza muslimanke, muslimanka koja se drži druge, po broju,( 1,8 milijardi pripadnika, vjere na svijetu), po propisu , ako se kupa mora biti propisno obučena, ili u svakodnevnom životu, (ako se drži islamskih propisa, vjerska joj je obaveza hidžab). Namjerno pišem hidžab, jer nikab ili pokrivanje lica je arapski običaj i nema veze sa obligacijom - to islam ne nalaže, i to gospoda "demokrate" - Francuzi, imaju pravo zabraniti, ali hidžab ili burkini nikako ne, jer je to rasizam/gaženje osnovnih ljudskih/vjerskih prava !!!

Zašto gažem da je neuporedivo reći, ne mogu zapadne žene u islamskom svijetu "gologuze", e ne mogu ni hidžab u Francuskoj, zato što je neuporedivoporediti nemoral i moral u vjerskim načelima. Islamske zemlje bi očiti gazile ljudska prava kada bi zabranjivale kršćankama ovakva oblačenja, kao na gornjim sikama, kada bi zabranjivali crkve, kršćanstvo i slično, ali hodati gologuz, npr po Parizu i Dubaiju ili biti nag na plaži je zabranjeno , po religjskim načelima i hriščaninu i muslimanu i jevreju/jevrejki...

Ovdje je največi sarkazam/ironija što su te iste zapadne zemlje, popljačkale, držale kolonijama, mnoge od islamskih zamalja čijim građanima gaze danas osnovna vjerska/ljudska prava, kada su te iste zemlje prestale biti kolonije, svako malo, svakih 30 tak godina , tamo prave prevrate, bombarduju te islamske zemlje , pljačkaju im resurse, a kada oni, (jer su im ti isti Francuzi i ostali kolonizatori popljačkali zemlje), svrgnuli vlade,uništili ekonomiju, dođu na zapad, da žive, jer su im uništene matične države, e onda ne možeš primjenjivati svoju vjeru, oblačiti se po moralnim načelima, e to je vrh licemjerja, i bezobrazluka !!!

Primjeri pljački kolonija i kasnijih "naknadnih" intervencija Francuske i drugih , "uzusa" demokracije: Alžir kolonija, Francuzi pobili stotinjak hiljada Alžiraca, opljačkali ih, pa Libija, najnoviji primjer , Francuzi i ostali, izazivanje "arapskog proljećau Siriji", kolonijalno porobljavanje Iraka, zemalja zaliva itd,itd, od strane Evropskih zemalja i USA !!!
Last edited by Fudo Bosna on 24/08/2016 09:24, edited 3 times in total.
harač

#244 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by harač »

apsidejzi wrote:
animals wrote:Problem je u evoluciji..
npr ko bi moju pokojnu babu, mogao natjerati da se skine u bikini i
okupa u moru..ali to su bila druga vremena..
za njene unuke danas je to normalna stvar..
da je drugacije ne bi bilo normalno..
e sad sto evolucija ne djeluje svuda, to je druga stvar..
Ne kaze se evolucija nego devolucija. Tvoja baba je bila na visem evolutivnom nivou od njenih unuka.
najbolji su mekušci, ne izlaze iz kućice i ne talasaju, naročito ne na plažama :D
harač

#245 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by harač »

Fudo Bosna wrote:

Zašto gažem da je neuporedivo reći, ne mogu zapadne žene u islamskom svijetu "gologuze", e ne mogu ni hidžab u Francuskoj, zato što je neuporedivo
porediti nemoral i moral u vjerskim načelima
pitam se koji bi mogao biti razlog ovakvih djelovanja francuskih vlasti, a onda me jedan autentični predstavnik islama na to podsjeti :D
Njanjavi

#246 Re: RE: Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Njanjavi »

Connaisseur Karlin wrote:
insomnia78 wrote: Jarane speedo sorc original :D
Znas kak'i je. Ja se nisam stig'o presvuci dok sam dijete obuko, ovo ono. Usli unutra eto ih pet onih lovocuvara :D ka'e nemere
Evo ba reko skinucu se sta dramite
ozbiljno :shock: na HR obali se jos uvijek leglano moze kupati u tim klasicnim speedo gacicama :-D

a da li su dozvoljene ovakve speedo-ve gacice za kupanje:

Image
Sve to ok al gdje je ovome liku hasim???

PoslaTo priko sporeta za lozenje
statixx

#247 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by statixx »

HAVANA wrote:Sto ti je musko.To i ne ide na plazu kad nema zena.Jel ova desna plaza zenska?
Jasta je, jes' vidio teritorijalne diskriminacije... :D
Fudo Bosna

#248 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Fudo Bosna »

harač wrote:
Fudo Bosna wrote:

Zašto gažem da je neuporedivo reći, ne mogu zapadne žene u islamskom svijetu "gologuze", e ne mogu ni hidžab u Francuskoj, zato što je neuporedivo
porediti nemoral i moral u vjerskim načelima
pitam se koji bi mogao biti razlog ovakvih djelovanja francuskih vlasti, a onda me jedan autentični predstavnik islama na to podsjeti :D

Ako misliš da je prsitrasan komentar, imaš emisiju na Hayatu, gospodin Zijad Dizdarević, novinar Oslobođenja sa bliskog istoka, i dugogodišnji BIH ambasador u Jordanu/rezidentni, i Siriyi, Libanu itd/nerezidentni, pa da se podsjetimo, kako su ima godinama ti isti Francuzi i ostale Europske demokrate slale "demokraciju", pljačkale ih i pljačkaju ih a sada im gaze osnovna ljudska prava, a imaš i klip na you tube, "širenje Francuske demokracije u Alžiru", pobiše i zatrše te bajne "demokrate" 100000 Alžiraca, popališe, popljačkaše i sada ne može hidžab, ne može burkini ???

A da ne kažem, da onim "kozoj.../fašistima", koji izvode terorističe napade i kikavički ubiju nevin narod u "ime islama", itekako daju "vjetar u leđa" !!!
statixx

#249 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by statixx »

Fudo Bosna wrote: A da ne kažem, da onim "kozoj.../fašistima", koji izvode terorističe napade i kikavički ubiju nevin narod u "ime islama", itekako daju "vjetar u leđa" !!!
Tacno...
Hadzi Lojo

#250 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Hadzi Lojo »

Vjerovatno ste citali ali nije naodmet procitati sta su Francuzi radili po Alziru i od koga je istinsku scenu nabijanja na kolac posudio i bukvalno prepisao nas nobelovac Ivo Andric.

Primjer francuskog divljaštva – mučenička smrt Sulejmana el-Halebije“ koji je objavljen u "Sarajevskom listu“, broj 127, godište izlaženja 38, dana 7.maja 1915. godine i Andrićevog opisa skoro iste scene u hronici-romanu "Na Drini ćuprija“

http://www.bosnjackooko.com/index.php?o ... &Itemid=75
Post Reply