A jesi krenuo da napasas oci na dupetima u tangama, a ono prc Milojka.insomnia78 wrote:S ima i ovakvih slucajeva. Iz jednog aqua centra u fr
Burkini dozvoljen a tange ne. Valjda lijepe guzovi za tobogan
Ubice te zena
A jesi krenuo da napasas oci na dupetima u tangama, a ono prc Milojka.insomnia78 wrote:S ima i ovakvih slucajeva. Iz jednog aqua centra u fr
Burkini dozvoljen a tange ne. Valjda lijepe guzovi za tobogan
Postene-obucene, nepostene-skinute?Danguba wrote:Ima osoba koje drze do casti i postenja. To se treba postovati.AleksoMKD wrote:
Zene koje su obicno nosile burkini se trebaju obuci ovako i otici na plazu
U jbte koje pojednostavljenje.Bodkin wrote:
Postene-obucene, nepostene-skinute?
Danguba wrote:Gotovo je sa Skotskom.
Ne vidim razloga da časne sestre miješate u ovu raspravu. Žene su božije službenice, ne udaju se, ne rađaju (osim ako se ne predomisleBodkin wrote:Postene-obucene, nepostene-skinute?Danguba wrote:Ima osoba koje drze do casti i postenja. To se treba postovati.AleksoMKD wrote:
Zene koje su obicno nosile burkini se trebaju obuci ovako i otici na plazu
svaki musliman da,ali ne i muslimanka !!!hAZNADAR wrote:Najsmjesnije je sto se na demokratiju pozivaju oni koji bi je sa merakom serijatski ukinuli prvom prilikom.
Svaki musliman koji je predan vjeri po defaultu shvata idelano drustvo i zakonodavstvo uredjeno po serijatu. Koji q ce ti onda demokratija - osim ako ne mislis da se drustvo treba prilagoditi tebi i da tu demokratiju polako malo po malo zakidas.
Vjera je privatna stvar i svaki musliman se lako snadje u demokratskom drustvu jer ima pravo vjeroispovjedanja.
Ali moras imati posao i sam se snalaziti za primanja. A u firmama nema vremena za klanjanje, maksuz nabavki halal mesa u menzama gdje 99% ostalih to ne zahtijeva, nema kupanja u odjeci na bazenima zbog higijenskih razloga, nema voznje autom pokrivenog lica, nema ulaska u banke, poste, mjenjacnice, policiju,... sakrivenog lica iz mase prakticnih i bezbjedonosnih razloga. Itd.
Svi ti koji misle da se drustvo treba prilagoditi njima, koji ti podastiru masu svojih nekih pravila koja bi trebala kao biti iznad opcih - su samo egzibicionisti, kompleksasi, i ljudi sa potrebom da se dokazuju. A takvi neka se ne pozivaju na demokratiju jer se bore protiv demokratije, sanjaju prestanak demokratije,... i neka se radije sele tamo gdje nema demokratije. Koje licemjerje kada vidim Ko se to poziva na demokratiju.
Seawolf wrote:Odijevanje burkinija, za ulazak u vodu, podjednako je smislen (odnosno besmislen) potez, kao i odijevanje gačica i/ili grudnjaka.
I jedno i drugo (i treće), u vodi je bespotrebno.
I jedno i drugo je rezultat religijskih načela i prihvatanja pravila, iz njih proisteklih.
Samo što neke religije (i poslijedična "moralna" načela i zakoni) propisuju prekrivanje genitalija i (ženskih) grudi, a druge religije to proširuju na veći dio tijela.
Suštinski nema razlike. Razlika je samo u formi, odnosno površini.
ozbiljnoinsomnia78 wrote: Jarane speedo sorc original
Znas kak'i je. Ja se nisam stig'o presvuci dok sam dijete obuko, ovo ono. Usli unutra eto ih pet onih lovocuvaraka'e nemere
Evo ba reko skinucu se sta dramite

I onda je svizac zamotao cokoladu u folijuDanguba wrote:U jbte koje pojednostavljenje.Bodkin wrote:
Postene-obucene, nepostene-skinute?![]()
![]()
...u vecini slucajeva, da.
Izvinjavam se zbog off, molim te @salik možeš li mi poslati ovo boldirano, može i na pp, jako me zanima, hvalasalik79 wrote:Prvo ces nam, naravno, navesti izvor informacije...Svako ko je bio tamo, a i mnoge slike i snimke turista koje mozes pronaci diljem interneta, youtube-a, i sl. to demantuju. Vec sam postavljao i snimke i slike cak i sa skijalista, koja su vidno u suprotnosti sa navedenim. Pa cak je kolega firumas, birvaktile, postavljao i onaj dokumentarac iz cetiri dijela, francusko-njemacke TV-Arte, koji demantuje navedeno...sumirprimus wrote:ok a sta je ovo?![]()
Islamic Penal Code of the Islamic Republic of Iran –Book Five
“Women, who appear in public places and roads without wearing an Islamic hijab [veil], shall be sentenced to ten days to two months’ imprisonment or a fine of fifty thousand to five hundred Rials."

Ne kaze se evolucija nego devolucija. Tvoja baba je bila na visem evolutivnom nivou od njenih unuka.animals wrote:Problem je u evoluciji..
npr ko bi moju pokojnu babu, mogao natjerati da se skine u bikini i
okupa u moru..ali to su bila druga vremena..
za njene unuke danas je to normalna stvar..
da je drugacije ne bi bilo normalno..
e sad sto evolucija ne djeluje svuda, to je druga stvar..

najbolji su mekušci, ne izlaze iz kućice i ne talasaju, naročito ne na plažamaapsidejzi wrote:Ne kaze se evolucija nego devolucija. Tvoja baba je bila na visem evolutivnom nivou od njenih unuka.animals wrote:Problem je u evoluciji..
npr ko bi moju pokojnu babu, mogao natjerati da se skine u bikini i
okupa u moru..ali to su bila druga vremena..
za njene unuke danas je to normalna stvar..
da je drugacije ne bi bilo normalno..
e sad sto evolucija ne djeluje svuda, to je druga stvar..
pitam se koji bi mogao biti razlog ovakvih djelovanja francuskih vlasti, a onda me jedan autentični predstavnik islama na to podsjetiFudo Bosna wrote:
Zašto gažem da je neuporedivo reći, ne mogu zapadne žene u islamskom svijetu "gologuze", e ne mogu ni hidžab u Francuskoj, zato što je neuporedivo
porediti nemoral i moral u vjerskim načelima
Sve to ok al gdje je ovome liku hasim???Connaisseur Karlin wrote:ozbiljnoinsomnia78 wrote: Jarane speedo sorc original
Znas kak'i je. Ja se nisam stig'o presvuci dok sam dijete obuko, ovo ono. Usli unutra eto ih pet onih lovocuvaraka'e nemere
Evo ba reko skinucu se sta dramitena HR obali se jos uvijek leglano moze kupati u tim klasicnim speedo gacicama
![]()
a da li su dozvoljene ovakve speedo-ve gacice za kupanje:
Jasta je, jes' vidio teritorijalne diskriminacije...HAVANA wrote:Sto ti je musko.To i ne ide na plazu kad nema zena.Jel ova desna plaza zenska?
harač wrote:pitam se koji bi mogao biti razlog ovakvih djelovanja francuskih vlasti, a onda me jedan autentični predstavnik islama na to podsjetiFudo Bosna wrote:
Zašto gažem da je neuporedivo reći, ne mogu zapadne žene u islamskom svijetu "gologuze", e ne mogu ni hidžab u Francuskoj, zato što je neuporedivo
porediti nemoral i moral u vjerskim načelima
Tacno...Fudo Bosna wrote: A da ne kažem, da onim "kozoj.../fašistima", koji izvode terorističe napade i kikavički ubiju nevin narod u "ime islama", itekako daju "vjetar u leđa" !!!