Huawei telefoni

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zdruzdjo

#226 Re: Huawei telefoni

Post by zdruzdjo »

corei3 wrote: :thumbup: Uspio bez problema. Nisam se ni sekunde pokajao sto sam uzeo p8. Odlican telefon. Zamal ne kupih samsung A8 :D
Gluho bilo. :-)

Ja sam presao na htc one me. Svoj huawei g7 sam dao zeni.
I sad nekad kad ga uzmem u ruke fakat mi bude zao.
Ali tada kod ovog lika kad sam kupovao nije imao p9 lite pa sam gledao nesto u tom segmentu.
I ako budem mjenjao ovaj htc, vjerujem da cu se vratiti na huawei ili pogledati xiaomi. Poceli su bas da zderu trziste a kvalitet ne zaostaje. Vjerujem da ce uskoro bas uletiti u ozbiljniju trku sa huawei.
exampLe.

#227 Re: Huawei telefoni

Post by exampLe. »

Mate 9, koristi li ga iko, utisci? :D
diablobih

#228 Re: Huawei telefoni

Post by diablobih »

Je li to onaj 5.9 inci ? Dobar telefon, samo ogroman za moj ukus, ali nekome to odgovara :)
exampLe.

#229 Re: Huawei telefoni

Post by exampLe. »

diablobih wrote:Je li to onaj 5.9 inci ? Dobar telefon, samo ogroman za moj ukus, ali nekome to odgovara :)
Da, ogroman je ali izgleda super. :)
diablobih

#230 Re: Huawei telefoni

Post by diablobih »

Nema sta, samo nemoj uzimati ako ti je manja ruka, valja dohvatiti onaj fingerprint nazad :D
exampLe.

#231 Re: Huawei telefoni

Post by exampLe. »

diablobih wrote:Nema sta, samo nemoj uzimati ako ti je manja ruka, valja dohvatiti onaj fingerprint nazad :D
Imam 6s plus pa sam navikao na veliko. :D
diablobih

#232 Re: Huawei telefoni

Post by diablobih »

exampLe. wrote:
diablobih wrote:Nema sta, samo nemoj uzimati ako ti je manja ruka, valja dohvatiti onaj fingerprint nazad :D
Imam 6s plus pa sam navikao na veliko. :D
Velika je ova razlika, mozda da odes do mtela ili gdje vec imaju, pa da vidis koliko je bice i kako ti inace lezi :D
lokalni_razdjevičar

#233 Re: Huawei telefoni

Post by lokalni_razdjevičar »

zna li neko gdje mogu u sarajevu da kupim huawei p9 lite a da me ne zeznu? i sta na ovom telefonu znaci oznaka DS na nekim.
rumenige_brajtner

#234 Re: Huawei telefoni

Post by rumenige_brajtner »

lokalni_razdjevičar wrote:zna li neko gdje mogu u sarajevu da kupim huawei p9 lite a da me ne zeznu? i sta na ovom telefonu znaci oznaka DS na nekim.
DS-dual sim, mogu dvije kartice/2 broja
lokalni_razdjevičar

#235 Re: Huawei telefoni

rumenige_brajtner wrote:
lokalni_razdjevičar wrote:zna li neko gdje mogu u sarajevu da kupim huawei p9 lite a da me ne zeznu? i sta na ovom telefonu znaci oznaka DS na nekim.
da li je ista bolji od obicnog i ima li taj utor za sd?
skafiskafsnjak

#236 Re: Huawei telefoni

Post by skafiskafsnjak »

Najbolja opcija ti je da kupis od nekoga ko ga je kupio u BHT pa ima oficijelnu garanciju . JA sam ih dosta po piku vidjao... pretpostavljam da ljudi kupe da bi prodali, da zarade.

Uglavnom, ja bih najprije tako uzeo ... Ima garanciju , nemas brige. Samo gledas da telefon nije ostecen...a vecina ovih sto sam ja vidio, nisu ni koristeni - u foliji .

E jedina je mana sto su ovi iz BHT sa 2gb rama verzije...
lokalni_razdjevičar

#237 Re: Huawei telefoni

skafiskafsnjak wrote:Najbolja opcija ti je da kupis od nekoga ko ga je kupio u BHT pa ima oficijelnu garanciju . JA sam ih dosta po piku vidjao... pretpostavljam da ljudi kupe da bi prodali, da zarade.

Uglavnom, ja bih najprije tako uzeo ... Ima garanciju , nemas brige. Samo gledas da telefon nije ostecen...a vecina ovih sto sam ja vidio, nisu ni koristeni - u foliji .

a duplo skuplji :(
skafiskafsnjak

#238 Re: Huawei telefoni

Post by skafiskafsnjak »

lokalni_razdjevičar wrote:
skafiskafsnjak wrote:Najbolja opcija ti je da kupis od nekoga ko ga je kupio u BHT pa ima oficijelnu garanciju . JA sam ih dosta po piku vidjao... pretpostavljam da ljudi kupe da bi prodali, da zarade.

Ma nisam rekao da kupis u BHT ... nego kod ovih sto su kupili tamo pa prodaju .

ev ovaj mi se cini ocuvan

http://www.olx.ba/artikal/24263823/huawei-p9-lite/
lokalni_razdjevičar

#239 Re: Huawei telefoni

skafiskafsnjak wrote:

Ma nisam rekao da kupis u BHT ... nego kod ovih sto su kupili tamo pa prodaju .

ev ovaj mi se cini ocuvan

http://www.olx.ba/artikal/24263823/huawei-p9-lite/
ne kupuje mi se polovan
skafiskafsnjak

#240 Re: Huawei telefoni

Post by skafiskafsnjak »

Hahaha nisam vidio da si napisao nov.

Ja sam majci uzeo, na mini 15, 500km :)
Ali_G

#241 Re: Huawei telefoni

Post by Ali_G »

Jel uradio neko update za ovaj novi EMui? Ja ga odradih na P9 i od tada imam problema sa touchom, wifi i cellular data se gase sami id sebe. Vratio sam ga na fabricko, al nista se nije rijesilo.
rumenige_brajtner

#242 Re: Huawei telefoni

Post by rumenige_brajtner »

rumenige_brajtner wrote:
da li je ista bolji od obicnog i ima li taj utor za sd?
kod nekih telefona drugi utor je višenamjenski, hoću reći, ako se koristi kao utor za sim, onda nemaš gdje stavit sd karticu i obratno. mislim da je baš tako i sa p9 lite.
djigibau

#243 Re: Huawei telefoni

Post by djigibau »

Ali_G wrote:Jel uradio neko update za ovaj novi EMui? Ja ga odradih na P9 i od tada imam problema sa touchom, wifi i cellular data se gase sami id sebe. Vratio sam ga na fabricko, al nista se nije rijesilo.
Dobio sam ja OTA update na novi EMUI i Android 7 radi bez problema za sada nisam primjetio neke nedostatke, P9 plus.
beco

#244 Re: Huawei telefoni

Post by beco »

Meni jedino glupi Google assistant pravi probleme. Izbacuje da ne moze da pristupi mikrofnu, pa sam mu zato oduzeo pravo mikrofona koliko je dosadan bio. Unistili su bezveze google search sa ovim asistent.
citroen xm

#245 Re: Huawei telefoni

Post by citroen xm »

Kako vam se čini p10 lite?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#246 Re: Huawei telefoni

Post by konektovan »

citroen xm wrote:Kako vam se čini p10 lite?
Je l' to vec stigao kod nas???? :mrgreen:
Ali_G

#247 Re: Huawei telefoni

Post by Ali_G »

Na piku ima jedan da se prodaje. Mtel ga ima na stranici, ali treba provjeriti da li imaju na stanju.
thekupus

#248 Re: Huawei telefoni

Post by thekupus »

P9 lite mi upao u wc solju. Sreca u nesreci, pustena voda :lol: i to sto je upao gornjim vrhom, pa nije voda usla u rupu za punjac i zvucnike. Stavio ga u rizu, prvu noc titrao ekran, kamere pune vode. Nakon 24 sata vec bolja situacija, ali baterija prazna skroz, telefon vibrirao kad se stavi na punjac. Malo poslije se poceo normalno puniti, i od tad, evo drugi dan bez problema :izet: :izet:
Vile me pronosale, a i Huaweiu svaka cast :thumbup:
zdruzdjo

#249 Re: Huawei telefoni

Post by zdruzdjo »

thekupus wrote:P9 lite mi upao u wc solju. Sreca u nesreci, pustena voda :lol: i to sto je upao gornjim vrhom, pa nije voda usla u rupu za punjac i zvucnike. Stavio ga u rizu, prvu noc titrao ekran, kamere pune vode. Nakon 24 sata vec bolja situacija, ali baterija prazna skroz, telefon vibrirao kad se stavi na punjac. Malo poslije se poceo normalno puniti, i od tad, evo drugi dan bez problema :izet: :izet:
Vile me pronosale, a i Huaweiu svaka cast :thumbup:

Neka skole se plate skupo a neke jeftinije.
"Naravoucenije" telefon ispred vrata wc-a ostavljati.
citroen xm

#250 Re: Huawei telefoni

Post by citroen xm »

konektovan wrote:
Je l' to vec stigao kod nas???? :mrgreen:
U Mtel stiže uskoro. Inače sam malo postao oprezniji zbog priča o garanciji, a znam da telekomi ispoštuju 2 godine garancije(moja pozitivna iskustva). Nije ni preskup, a specifikacije su fine.
Post Reply