Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post Reply
bole1st

#226 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by bole1st »

jazzer wrote: Pa imas li ikakav stav, ideju sta nam je raditi, neku kontra mjeru picko jedna podrumaska? Proci ce im ovaj referendum, proci ce i slijedeći a sta ti radis? Brines o Zari, SCCu?
Bakir nema kontra mjere, nije on kriv sto je samo jedan od tri clana Predsjednistva i sto se na drzavnom nivou nikakve odluke ne mogu donijeti bez potpore iz RS-a.

SDA ima kontrolu na kantonalnom nivou, a to nije dovoljno za bilo kakve smislene kontra mjere.
jazzer

#227 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by jazzer »

bole1st wrote:
jazzer wrote: Pa imas li ikakav stav, ideju sta nam je raditi, neku kontra mjeru picko jedna podrumaska? Proci ce im ovaj referendum, proci ce i slijedeći a sta ti radis? Brines o Zari, SCCu?
Bakir nema kontra mjere, nije on kriv sto je samo jedan od tri clana Predsjednistva i sto se na drzavnom nivou nikakve odluke ne mogu donijeti bez potpore iz RS-a.

SDA ima kontrolu na kantonalnom nivou, a to nije dovoljno za bilo kakve smislene kontra mjere.
Kad ce sreca pa je makar na kantonalnom nivou med i mlijeko.
A ne da mi se pisati koliko on moze ili ne. Potrajalo bi.
bole1st

#228 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by bole1st »

jazzer wrote:
bole1st wrote:

Kad ce sreca pa je makar na kantonalnom nivou med i mlijeko.
A ne da mi se pisati koliko on moze ili ne. Potrajalo bi.
Kontra RS-a ne moze puno, sto je mozda i dobro, jer bilo kakve "sankcije" ne bi poluchile pozitivan rezultat.
Connaisseur Karlin

#229 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by Connaisseur Karlin »

Hakiz wrote:
Connaisseur Karlin wrote: odluka Suda BiH nije konacna :)
Tačno. Konačna i obavezujuća je presuda samo onog tijela koje je može provesti. Pa i silom ako treba. Kako Sud BiH to nije sposoban, odluka im je samo da nešto piše na papiru.

tacno :)

Nece biti nikakve sile ,jer silom se nece nista postici!
PM72

#230 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by PM72 »

Kad će taj rat više?
KB9

#231 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by KB9 »

pa zar ista treba radit povodom referenduma?

sta oni mogu bolan, sta vam je

pa de evo sad se nas stotinu moze skupit izglasat da je zemlja bosna glavna drzava planeta siskebab iz sistema kokosov orah te da ko vodju priznajemo samo troglavog kengura koji bljuje vatru koja topi zvuk i vrijeme pa sta, kao mi nesto izglasali, nama dobro a citav dunjaluk nam se smije? eto takva je stvar kod ovih budala i referenduma :lol:
BAK-eV

#232 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by BAK-eV »

bole1st wrote:

Ima prakticne i psiholoske kontra mjere na izobilju!

Prva faza:

Fedralna Vlada donese uredbu o grbu i zastavi fedracije, koji ce biti onaj sa ljiljanima.

Titovu preimenovati u Kralja Tvrtka i postaviti svugdje zastave a posebno ispred zgrade Predsjednistava, Skupstine i td.

Preimenovati Sarajevski aerodrom u Alije Izetbegovica, kao sto je je vec uradjeno a Dodik se bunio zbog toga.

Blokirati VM dok se ne rjesi pitanje bosanskog jezika i Ustavnog suda RS (ovaj sada je neustavan i omogucava preglasavanje Bosnjaka).

Organizovati referndume u Srebrenici, Kozarcu, Janji, Vukosavlju, Kotor Varosu o osnivanju diskontinuiranog kantona sa vlastitom policijom, ministarstvima itd. ....

Druga faza:

Cekati Srbe da posegnu za silom!

Treca faza:

drzati se Isaac zakona actio=reactio.
Last edited by BAK-eV on 22/08/2016 12:37, edited 1 time in total.
apsidejzi

#233 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by apsidejzi »

SaraFina wrote: A Vučić na obljetnici obilježavanja Jasenovca otvoreno prijeti. I to kroz redove.
Ma ti si kraljica foruma. Jesi Boga mi :lol: :lol: :lol:
Hakiz

#234 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by Hakiz »

Connaisseur Karlin wrote:
Hakiz wrote:
Tačno. Konačna i obavezujuća je presuda samo onog tijela koje je može provesti. Pa i silom ako treba. Kako Sud BiH to nije sposoban, odluka im je samo da nešto piše na papiru.

Pod silom sam mislio na to da sud da nalog policiji da hapsi onoga ko mora provesti odluku a ne provede je.

Ovako kao je sad, da Sud donese odluku a nije ga briga ko će je provesti, to je besmisleno.
Connaisseur Karlin

#235 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Hakiz wrote:
Hakiz wrote:

Pod silom sam mislio na to da sud da nalog policiji da hapsi onoga ko mora provesti odluku a ne provede je.

Ovako kao je sad, da Sud donese odluku a nije ga briga ko će je provesti, to je besmisleno.
Poenta je: Sud ne moze, s obzirom na vlastitu strukturu,donjeti finalnu odluku! Postavllja se pitanje, da li bi odluka Suda uopste imala efekat.
bole1st

#236 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by bole1st »

BAK-eV wrote:
bole1st wrote:

Ima prakticne i psiholoske kontra mjere na izobilju!

Prva faza:

Fedralna Vlada donese uredbu o grbu i zastavi fedracije, koji ce biti onaj sa ljiljanima.

Titovu preimenovati u Kralja Tvrtka i postaviti svugdje zastave a posebno ispred zgrade Predsjednistava, Skupstine i td.

Preimenovati Sarajevski aerodrom u Alije Izetbegovica, kao sto je je vec uradjeno a Dodik se bunio zbog toga.

Blokirati VM dok se ne rjesi pitanje bosanskog jezika i Ustavnog suda RS (ovaj sada je neustavan i omogucava preglasavanje Bosnjaka).

Organizovati referndume u Srebrenici, Kozarcu, Janji, Vukosavlju, Kotor Varosu o osnivanju diskontinuiranog kantona sa vlastitom policijom, ministarstvima itd. ....
To sam i rekao, ovo je jako tanko.
A_A_AKCIJA

#237 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by A_A_AKCIJA »

Hakiz wrote:

Pošto odavno na forumu glumiš francusku sobaricu, da ti pojasnim.

Silom se može i hoće jako puno postići. Sve oko nas i oko tebe opstaje zahvaljujući sili. Da nije sile, ne bi bilo ni te tvoje zapadne demokratije odakle tipkaš i praviš se luda. Da nije sile ne bi bilo RS, a ni BiH.

E sad, druga je priča što oni iz 90ih nisu pri sili danas, kao što su bili tada, pa sad priželjkuju mirne scenarije a igraju se vatrom.

Dakle, ko god naruši Daytonski sporazum, ukida mir i uvodi silu kao rješenje. Ja se iskreno nadam, a neću ti govoriti o detaljima koje znam, da je u pitanju veća šema, gdje se Mileta konačno navuklo da povuče pertlu kojom je svezana ludžačka košulja zvana DMS.

Dayton najviše odgovara RS i zahvaljujući njemu taj entitet i postoji.

Jako je vjerovatan kratak sukob u kojem bi RS bila iscjepkana na nekoliko dijelova, nakon koga će nas natjerati na Dayton 2 i konačno urediti zemlju kako treba.

Tako, raspisuj Mile i ne časi časa :bih:
A_A_AKCIJA

#238 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by A_A_AKCIJA »

bole1st wrote:
To sam i rekao, ovo je jako tanko.
Da i tebi pojasnim, jer vidim da se ložiš na nešta, a ne znaš šta te čeka.

Dakle, kao što Alija nije odbranio BiH, tako neće ni Bakir. Ako misliš da je u Bakira jedina poluga reakcije na sve ovo, grdno se varaš.

Nepoštivanje Ustavnog suda je nepoštivanje Daytonskog sporazuma. Tačka.
Poslije ukidanja DMS, sve je realno i moguće. Ukratko, da ne idem u detalje.

Naivan si ako misliš da je moguć scenarij u kojem se ruši država, a pola stanovnika koji vole tu državu, piju kafu i čekaju šta će Bakir, po pravilima i zakonu, uraditi. Onda, kad se RS otcijepi, samo otpuhnu još jedan dim iz čibuka, uzdahnu i doliju još jedan fildžan... Jašta.
A_A_AKCIJA

#239 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by A_A_AKCIJA »

Poenta je: Sud ne moze, s obzirom na vlastitu strukturu,donjeti finalnu odluku! Postavllja se pitanje, da li bi odluka Suda uopste imala efekat.
O čemu ti pričaš? Kakav sastav, kakva struktura? Na osnovu čega pričaš? Na šta se pozivaš? Ustav, zakone, međunarodne standarde, deklaracije, jel šta potpisano u međuvremenu da ja ne znam, a da gasi Ustavni Sud BiH?

Srećo draga, Ustavni Sud je najveća pravna instanca ove države. Ova odluka je konačna i obavezujuća. Svaki atak na ovu odluku je krivično djelo i atak na državu i mirovni sporazum. Ovo je bazirano na pravu, međunarodnim sporazumima i normama. Druga je stvar što zbog naše popustljivosti tolerišemo ovakva sranja zbog, kofol, mira u kući. E sad, kad je i mir doveden u pitanje, nema potrebe da se išta toleriše.

Sve ostalo je guslanje i šuplja.
bole1st

#240 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by bole1st »

A_A_AKCIJA wrote: Nepoštivanje Ustavnog suda je nepoštivanje Daytonskog sporazuma. Tačka.
Nepostovanje nije isto sto i ukidanje, fali ti par koraka.
Connaisseur Karlin

#241 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

A_A_AKCIJA wrote:
O čemu ti pričaš? Kakav sastav, kakva struktura? Na osnovu čega pričaš? Na šta se pozivaš? Ustav, zakone, međunarodne standarde, deklaracije, jel šta potpisano u međuvremenu da ja ne znam, a da gasi Ustavni Sud BiH?

Srećo draga, Ustavni Sud je najveća pravna instanca ove države. Ova odluka je konačna i obavezujuća. Svaki atak na ovu odluku je krivično djelo i atak na državu i mirovni sporazum. Ovo je bazirano na pravu, međunarodnim sporazumima i normama. Druga je stvar što zbog naše popustljivosti tolerišemo ovakva sranja zbog, kofol, mira u kući. E sad, kad je i mir doveden u pitanje, nema potrebe da se išta toleriše.

Pa kad si tako dobro informiran,hajde malo napisi o strukturi i radu Suda :D :lol:
A_A_AKCIJA

#242 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by A_A_AKCIJA »

bole1st wrote:
A_A_AKCIJA wrote: Nepoštivanje Ustavnog suda je nepoštivanje Daytonskog sporazuma. Tačka.
Nepostovanje nije isto sto i ukidanje, fali ti par koraka.
Nije govno, neg se ker posro :izet: Da, fali doktor da proglasi vrijeme smrti :) Ili možda Miletova izjava ovjerena kod notara da je Dayton gotov.

Najveći problem BiH i jeste što se DMS ne poštuje još od potpisa i što je Mile naviknut da to može tako.

Tvoj problem je što si se primio na to i vjeruješ da se tako može do unedogled i fakat vjeruješ da će se tim takvim, mikro potezima jednog dana RS, bezbolno, izvući iz BiH.

Imaš još veći problem ako sjediš bilo gdje u RS, imaš posao, krov nad glavom, porodicu i vjeruješ da će to sve proći netaknuto ovom politikom, a da će jedini rezultat svega biti još jedan praznik, dan nezavisnosti RS, koji ćeš spajati sa ostalim danima u svetom januaru.

Iskreno te žalim, kao i budale koje su odbijale Z4 planove, pa sad plaču na okupljanjima povodom godišnjice Oluje.

Mogu da shvatim da si toliko neobrazovan, pa ne kontaš da ti lično patiš zbog svega i da kao osoba možeš puno bolje. Da ne kontaš da ekonomija i nestabilnost (referendumi, nepoštivanje ljudskih prava...), ne idu zajedno. Da ti zbog ove politike nije plata ko u normalnoj državi, da ne moraš na TV moliti za bubreg... To sve razumijem i ne očekujem da zbog toga okreneš leđa toj politici.

Ono što ne razumijem jeste da niko od vas ne pogleda na semafor i upita se, kako mi ovo igramo sve vrijeme: U Sloveniji, Srbi zdravo, Hrvatska, RSK je samo mora iz prošlosti, a Srbi nacionalna manjina, Kosovo isto, Crna gora hrabro korača ka EU, i vi se sada nadate da ćete u sudijskom vremenu sve nadoknaditi preko RS. Imaš pet dokaza da to ne ide i računaš na uspjeh u šestom.

E to ne kontam, pogotovo još ako se kockaš sa svojim parama, stanom, poslom, ženom i djecom i nadaš se da će ovaj put plan da upali i vjeruješ da Mile radi pravu stvar time što čarka po mirovnom sporazumu i da će rezultat biti drugačiji od Knina...
A_A_AKCIJA

#243 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by A_A_AKCIJA »

A_A_AKCIJA wrote:

Pa kad si tako dobro informiran,hajde malo napisi o strukturi i radu Suda :D :lol:
Jaštaću ti ja objašnjavat kako radi Sud. Ustav u ruke, pročitaj, zakone i podzakonske akte takođe.

Ti si ta koja govori da nešta nije kako treba, pa to i dokaži. Citiraj mi zašto odluka ne valja- ne vrijedi, ali na osnovu nečega relevantnog.

Tu naravno ne spada nečije mišljenje, to ima svako, ko i šupak :-D .
bole1st

#244 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by bole1st »

A_A_AKCIJA wrote: Tvoj problem je što si se primio na to i vjeruješ da se tako može do unedogled i fakat vjeruješ da će se tim takvim, mikro potezima jednog dana RS, bezbolno, izvući iz BiH.
Nisam rekao da vjerujem da ce Dodik uspjeti u nakani, nego sam objasnjavao sta radi, a pogotovo nisam rekao da podrzavam to sto radi. Javio sam se da kazem da nije fer napadati Baketa da ne vuche poteze bez da se kaze kakve poteze moze da povuce.

Niko ne moze znati sta ce biti za koju godinu, svijet se jako brzo mijenja.
Connaisseur Karlin

#245 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

A_A_AKCIJA wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Pa kad si tako dobro informiran,hajde malo napisi o strukturi i radu Suda :D :lol:
Jaštaću ti ja objašnjavat kako radi Sud. Ustav u ruke, pročitaj, zakone i podzakonske akte takođe.

Ti si ta koja govori da nešta nije kako treba, pa to i dokaži. Citiraj mi zašto odluka ne valja- ne vrijedi, ali na osnovu nečega relevantnog.

Previse se oslanjas na Sud,a to znaci,da nemas pojma o radu i strukturalnom autoritetu Suda :D
A_A_AKCIJA

#246 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by A_A_AKCIJA »

A_A_AKCIJA wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Pa kad si tako dobro informiran,hajde malo napisi o strukturi i radu Suda :D :lol:

Previse se oslanjas na Sud,a to znaci,da nemas pojma o radu i strukturalnom autoritetu Suda :D
:-D

Dakle, još jedna besplatna lekcija za tebe:

Ili će biti kako kaže Sud, ili će biti anarhija, tj sila. Pa ti vidi. Svugdje na svijetu je tako, pa i ovdje.

E jedva čekam da mi objasniš šta je strukturalni autoritet Suda, čime je i gdje definiran, kako se mijenja... Ono, poduči me, nemoj da samo ja tebi objašnjavam.
seln

#247 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by seln »

Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?
Nabavice novi trezor....
dragan.s

#248 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by dragan.s »

A_A_AKCIJA wrote:

Ili će biti kako kaže Sud, ili će biti anarhija, tj sila. Pa ti vidi. Svugdje na svijetu je tako, pa i ovdje.

E jedva čekam da mi objasniš šta je strukturalni autoritet Suda, čime je i gdje definiran, kako se mijenja... Ono, poduči me, nemoj da samo ja tebi objašnjavam.
DMS, Aneks 4 (Ustav BiH), član 6, stav 1.
c. Suci se u prvome sazivu imenuju na pet godina, izuzev ako prije ne
podnesu ostavku ili ne budu s razlogom smijenjeni, konsenzusom ostalih
sudaca. Kod sudaca u prvome sazivu nema reizbora. Susljedno
imenovani suci obnašaju dužnost dok ne navrše 70 godina života ukoliko
prije ne podnesu ostavku ili ne budu s razlogom udaljeni konsenzusom
ostalih sudaca.
d. Za imenovanja nakon isteka više od pet godina od prvotnog imenovanja
sudaca, Parlamentarna skupština može zakonom odrediti drukciji nacin
odabira troje sudaca koje bira predsjednik Europskog suda za ljudska
prava.
Mandat od 5 godina je davno istekao i nikoga nije bilo mnogo briga. Bilo je nekoliko prijedloga zakona o izboru sudija Ustavnog Suda i svi su odbijeni.
Znači, sam Sud krši DMS, ne svojom krivicom već Parlamentarne skupštine BiH.
A_A_AKCIJA

#249 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by A_A_AKCIJA »

dragan.s wrote:
A_A_AKCIJA wrote:

DMS, Aneks 4 (Ustav BiH), član 6, stav 1.
c. Suci se u prvome sazivu imenuju na pet godina, izuzev ako prije ne
podnesu ostavku ili ne budu s razlogom smijenjeni, konsenzusom ostalih
sudaca. Kod sudaca u prvome sazivu nema reizbora. Susljedno
imenovani suci obnašaju dužnost dok ne navrše 70 godina života ukoliko
prije ne podnesu ostavku ili ne budu s razlogom udaljeni konsenzusom
ostalih sudaca.
d. Za imenovanja nakon isteka više od pet godina od prvotnog imenovanja
sudaca, Parlamentarna skupština može zakonom odrediti drukciji nacin
odabira troje sudaca koje bira predsjednik Europskog suda za ljudska
prava.
Mandat od 5 godina je davno istekao i nikoga nije bilo mnogo briga. Bilo je nekoliko prijedloga zakona o izboru sudija Ustavnog Suda i svi su odbijeni.
Znači, sam Sud krši DMS, ne svojom krivicom već Parlamentarne skupštine BiH.
Čekaj malo.

Hoćeš da kažeš da su iste sudije od 95. u Sudu? Ja koliko znam, nisu.

Drugo, Parlamentarna Skupština je takođe mogla donijeti tovar odluka i zakona, pa su sve te odluke blokirane. Zna se od koga i zašto. Dok se amandmanima ne izmjeni Ustav, važi onaj koji je trenutno aktuelan. Dakle, sudije bira predsjednik EU Suda. Nikakvo kršenje DMS.

Treće, na osnovu ovoga što si napisao, nema nikakve logike i ne može se reći da Sud krši DMS, niti Parlamentarna Skupština. Kao što kaže citirani član, PS može, dakle ne mora, zakonom promijeniti način. Zašto nije, pitaj Mileta i one prije njega kad su blokirali sve što ima veze sa državom. Ne mogu da vjerujem da postoje naivčine koje misle da batina nema dva kraja. Eto, blokira se JMBG, blokiraju se tablice, pasoši, zastava, himna, ali haj da pustimo Miletu da izbaci strance iz Suda. Helou, fakat ste naivni :-D

To je struktura države po tom DMS. U toj Skupštini se pitaju i drugi, osim Srba, jebiga, takva država.
GeeTnT

#250 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by GeeTnT »

A_A_AKCIJA wrote: Jaštaću ti ja objašnjavat kako radi Sud. Ustav u ruke, pročitaj, zakone i podzakonske akte takođe.

Kompletna situacija o nepostivanju Ustava i Suda od strane politickih lidera iz entiteta bez moguce (sutrasnje) kazne od PIC-a ce u mnogome pomoci i Bosnjacima kao najjbrojnijem narodu. Jednostavno receno, povodom ove situaciju vise ni kod Bosnjaka sudske odluke nece vrijediti za sve buduce radnje i akcije protiv RS-a.
Post Reply