AntiDayton pokret
-
Hendrix
#226 Re: AntiDayton pokret
Ovo treba da bude stalna postavka a ne performans, svaki dan ponavljati cinjenice o svim zlocinima i ne dozvoljavati zaboravljanje istih.
Dosta je ba vise popustanja cetnicima i njihovoj propagandi, zna se sta se desilo a to sto oni pokusavaju izbrisati istinu je njihov problem, i to sve veci koliko primjecujem. Za 10 godina ce Srebrenica biti simbol stradanja cetnika ukoliko to dozvolimo, ovaj performans je pravi potez, svaka im cast!
Dosta je ba vise popustanja cetnicima i njihovoj propagandi, zna se sta se desilo a to sto oni pokusavaju izbrisati istinu je njihov problem, i to sve veci koliko primjecujem. Za 10 godina ce Srebrenica biti simbol stradanja cetnika ukoliko to dozvolimo, ovaj performans je pravi potez, svaka im cast!
- BHCluster
#227 Re: AntiDayton pokret
Pa pogledaj taj snimak i lakrdiju sto je rtrs napravio isjecen je amaterski do boli i samo su prikazali ono sta im odgovara a vidim nasjeo si na klasicni propagandni trik.radiša wrote: Cista glupost jer stvari koje se trebaju radit se rade i radit ce se bez ovoga juce.Dajes debilima povod da te dolaze jos provocirat u tvoj grad,gledaj intervjua,odgovorit joj na pitanja nije znao,izgubio se.Ako nesto spektakularno zelis napravit onda se pripremi na sve a ne da te jos ljudi ispreskakaju ko malo djete.
Đe bi mi kraj bio kad bi svakakvim supcima dopusto da me ljube u dupe
P.S.
Ti ko ovi vladajuci politicari obecaju nesto pa prevare, daba tebi price kad si sti kao oni.
- BHCluster
#228 Re: AntiDayton pokret
Pa i da si bio i odrzo im predavanje i rekao sve mislis da bi retardi sa rtrs-a pustili taj intervju, zar se ne vidi da su amaterski isjekli ovo sto su snimili. Ja bi samo predlozio da kada god nekoga snimaju ovi retardi iz rtrs-a da se isti pobrinu da taj intervju neko snima barem mobitelom radi ocigledni razloga.karanana wrote:jebem im mamu sto mene ne sretose da me pitaju......
da masovne grobnice u federaciji....da....koricani, uborak gdje su sa ove strane entitetske linije takodjer ostali tragovi vasih zlocina.
ali klinac bi se sjetio tako nekog pametnog odgovora. ili klinac bi ga emitirali
-
Patriotska_Liga
#229 Re: AntiDayton pokret
Šta očekivati od direktnog nasljednika paljanskog SRT-a, originalnog megafona genocidne politike, nego da laže, petlja i izvrće činjenice.
-
Qoom
#230 Re: AntiDayton pokret
Nikako ne mobitelom, nego lagano profi kamerom i kad s đikanske televizije/radija/novina gurne nekome od organizatora mikrofon, kamera se pali i snima.
- BHCluster
#231 Re: AntiDayton pokret
Ako nemas nista drugo svako ima mobitel sa kamerom pa uzvrati istom mjerom.Qoom wrote:Nikako ne mobitelom, nego lagano profi kamerom i kad s đikanske televizije/radija/novina gurne nekome od organizatora mikrofon, kamera se pali i snima.
- BHCluster
-
Ripicipi
#233 Re: RE: Re: AntiDayton pokret
Osim sto je naravno moralno, meni je i mudro uciniti prvi korak u takvoj situaciji, najbanalniji primjer je ona novinarka koja ne bi uopste mogla postaviti onakvo pitanje, na koje se "umjetnik i patriota" zbunio...The 51st State wrote: De ba, koknuli cacu u ratu, procesuirali skoro sve zlocince iz sopstvenih redova, kooperativni bili sa hagom od pocetka aktivnosti, mislim sta bi ti majke ti, uistalom jeli ko kome branio i to stratiste da obiljezi? Meni je to nazor prica mada moralno i tvoje stajaliste je ispravno ali rogobatno receno nije po redu.
U takvoj situaciji si u prednosti, i moralno i politicki...
"Iako su dozivjeli genocid, Bosnjaci su prvi obiljezili mjesta NEVINO ubijenih Srba/Hrvata"
To bi neko gledao kao izjednacavanje, dok bih ja to vidio kao nevjerovatno moralnu, mudru i ispravnu stvar, stvar za ponos, a i 2 asa u rukama...
Sto se tice cace, realno on je ubijen zbog 9 policajaca, a manje zbog Srba, iako bi vjerovatno bio optuzen pa i osudjen
Last edited by Ripicipi on 10/07/2016 22:45, edited 1 time in total.
-
mirzaaa33
#234 Re: AntiDayton pokret
Da smo mi normalna država sa normalnim narodom ili tri normalna naroda genocidima, zločinima, Srebrenicama i pravdom bi se bavile institucije i predstavnici tih naroda u vlasti ali na način da se isti ne koriste za svakodnevnu politiku, izbore, skretanje pažnje. Ne bi se igralo na emocije.
Ja kao glasač i stanovnik Federacije, pa onda i BiH hoću od svoje vlasti da radi ono što obeća, prije svega da popravi život ljudima, da stvori radna mjesta, napravi državu sigurnom ,da rade institucije - policija, vojska, zdravstvo, školstvo.
Srebrenicom i zločinima, ratom se bavite također ali hoću rezultate na drugim poljima a ne kadgod zatreba podrška naroda spomene se Srebrenica, Republika Srpska, Federacija, prebacuje se loptica a glupi narod nasjeda 100 puta u zadnjih 20 godina. Nije nužno glupi ali manipulisan svakako jeste.
Radite za Srebrenicu u tišini. Neće tišinu jer bi ih onda narod pitao šta drugo rade.
U Srebrenici je bio genocid, po mom mišljenju ako je bio genocid tamo bio je na još par mjesta.
Ne može nam niko ukrasti Srebrenicu a ne treba ni skakati zato što neko neće da prizna, praviti od toga ključnu stvar za ovu državu. Nikakve velike koristi od toga nema za budućnost BiH, možda neka simbolička al ako se sami ne promijenimo ništa to neće promijeniti.
Možeš se potruditi da se dostajanstveno obilježava, da se ne pravi cirkus - a pravi se, da ne tjeraš i kamenjueš goste, da ne držaš političke govore. Kao što uradiš u Srebrenici možeš uraditi i u dugim mjestima, samo da ima volje kod vođa.
Kao što neko reče, Bošnjaci su najodgovorniji za budućnost BiH i svako ko ne misli tako je budala, barem politička. Bošnjake jebe što nikad nismo imali diplomatiju, ne znamo to.
Bošnjaci se trebaju vratiti u realnost, shvatiti da nisu sami, da je rat završen, da nam ne treba osveta, trebaju shvatiti da nam trebaju prijatelji u ovoj zemlji, da nam trebaju prijatelji u okruženju, da moramo biti pametni prije svega, da ne trebamo biti previše samouvjereni, ne priželjkivati rat jer nikad ne znaš ko će stati iza tebe a mi smo od tri naroda u najslabijem položaju u BiH. Jedino čime možeš sačuvati BiH u današnjim granicama je pamet i ekonomija, progres, da bude dobra država za svakog čovjeka, pa i tog jebenog Srbina.
Bez toga ova država je osuđena na raspad i podjele.
Politički predstavnici Bošnjaka i bošnjački narod u mjestima gdje su većina moraju razviti bolji odnos među sobom, korektniji, odgovorniji. Moramo se naučiti da su nepotizam, korupcija, krađe, kriminal loše stvari. Narod mora kažnjavati i osuđivati na svaki mogući način one koji to rade.
narod ne treba dopuštati da ga neko laže, ponižava.
Dok to uči ne treba se ugledati na to što Srbi rade, koliko je Dodik pokrao, koliku je zgradu napravio, gdje je potrošio pare od telekoma a situacija je takva da Bošnjaka više interesuje to nego šta mu se dešava u avliji.
Hodže ne trebaju nazivati Srbe genocidnim, ne trebaju ih zvati vlasima, ne trebaju govoriti o genetici naroda a govorili su. Pa su rekli kako u bošnjačkim genima nema to, to i to.. za razliku od nekih. Pustite genetičare neka pričaju o genima.
Svako ko misli da su Srbi genocidan narod je po mom mišljenju budala i potencijalno opasan po sve nas.
Prihvati RS kao dio države, ne izbjegavaj je. Zašto niko ne traži odgovornost od naših političara za slab povratak u RS? Je li misle neki da je dovoljno obnoviti pokoju kuću i napraviti džamiju, dvije i sve će ići glatko? Srebrenica poslije 95. je isključivo naša odgovornost, ne srpska. Nisu oni krivi što tamo nema ljudi, što nema povratnika, što nema života, što su pare nestale i nestaju. Krivi smo mi sami.
Ja kao glasač i stanovnik Federacije, pa onda i BiH hoću od svoje vlasti da radi ono što obeća, prije svega da popravi život ljudima, da stvori radna mjesta, napravi državu sigurnom ,da rade institucije - policija, vojska, zdravstvo, školstvo.
Srebrenicom i zločinima, ratom se bavite također ali hoću rezultate na drugim poljima a ne kadgod zatreba podrška naroda spomene se Srebrenica, Republika Srpska, Federacija, prebacuje se loptica a glupi narod nasjeda 100 puta u zadnjih 20 godina. Nije nužno glupi ali manipulisan svakako jeste.
Radite za Srebrenicu u tišini. Neće tišinu jer bi ih onda narod pitao šta drugo rade.
U Srebrenici je bio genocid, po mom mišljenju ako je bio genocid tamo bio je na još par mjesta.
Ne može nam niko ukrasti Srebrenicu a ne treba ni skakati zato što neko neće da prizna, praviti od toga ključnu stvar za ovu državu. Nikakve velike koristi od toga nema za budućnost BiH, možda neka simbolička al ako se sami ne promijenimo ništa to neće promijeniti.
Možeš se potruditi da se dostajanstveno obilježava, da se ne pravi cirkus - a pravi se, da ne tjeraš i kamenjueš goste, da ne držaš političke govore. Kao što uradiš u Srebrenici možeš uraditi i u dugim mjestima, samo da ima volje kod vođa.
Kao što neko reče, Bošnjaci su najodgovorniji za budućnost BiH i svako ko ne misli tako je budala, barem politička. Bošnjake jebe što nikad nismo imali diplomatiju, ne znamo to.
Bošnjaci se trebaju vratiti u realnost, shvatiti da nisu sami, da je rat završen, da nam ne treba osveta, trebaju shvatiti da nam trebaju prijatelji u ovoj zemlji, da nam trebaju prijatelji u okruženju, da moramo biti pametni prije svega, da ne trebamo biti previše samouvjereni, ne priželjkivati rat jer nikad ne znaš ko će stati iza tebe a mi smo od tri naroda u najslabijem položaju u BiH. Jedino čime možeš sačuvati BiH u današnjim granicama je pamet i ekonomija, progres, da bude dobra država za svakog čovjeka, pa i tog jebenog Srbina.
Politički predstavnici Bošnjaka i bošnjački narod u mjestima gdje su većina moraju razviti bolji odnos među sobom, korektniji, odgovorniji. Moramo se naučiti da su nepotizam, korupcija, krađe, kriminal loše stvari. Narod mora kažnjavati i osuđivati na svaki mogući način one koji to rade.
Dok to uči ne treba se ugledati na to što Srbi rade, koliko je Dodik pokrao, koliku je zgradu napravio, gdje je potrošio pare od telekoma a situacija je takva da Bošnjaka više interesuje to nego šta mu se dešava u avliji.
Hodže ne trebaju nazivati Srbe genocidnim, ne trebaju ih zvati vlasima, ne trebaju govoriti o genetici naroda a govorili su. Pa su rekli kako u bošnjačkim genima nema to, to i to.. za razliku od nekih. Pustite genetičare neka pričaju o genima.
Svako ko misli da su Srbi genocidan narod je po mom mišljenju budala i potencijalno opasan po sve nas.
Prihvati RS kao dio države, ne izbjegavaj je. Zašto niko ne traži odgovornost od naših političara za slab povratak u RS? Je li misle neki da je dovoljno obnoviti pokoju kuću i napraviti džamiju, dvije i sve će ići glatko? Srebrenica poslije 95. je isključivo naša odgovornost, ne srpska. Nisu oni krivi što tamo nema ljudi, što nema povratnika, što nema života, što su pare nestale i nestaju. Krivi smo mi sami.
- BHCluster
#235 Re: AntiDayton pokret
Pa kao onda ti imas pravo da pricas o tome svemu?mirzaaa33 wrote:Da smo mi normalna država sa normalnim narodom ili tri normalna naroda genocidima, zločinima, Srebrenicama i pravdom bi se bavile institucije i predstavnici tih naroda u vlasti ali na način da se isti ne koriste za svakodnevnu politiku, izbore, skretanje pažnje. Ne bi se igralo na emocije.
- Danguba
#236 Re: AntiDayton pokret
Kako vrijeme odmice sve vise sam ubijedjen u jednu stvar:
Nakon Cirilice kod govnara Marica u kojemu se spominjalo kamenovanje Vucica i jednog momenta mislim da je Kovac izjavio kako je na dzenazi bilo 200 srpskih policajaca u civilu koji su navodno pomogli da ne bude lincovan.
Skoro Durakovic izjavi da takvi(koji negiraju genocid) nisu pozeljni na dzenazi. Cijela ceremonija se zasjenila napadom i spasavanjem Vucica. Niko vise ne spominje brojke sahranjenih niti razloge dolaska nego svi bruje o ''napadu na Vucica''.
Vucic je inace ''specijalizovan'' kao spasilac djece iz snijega, ljude skida sa krova u poplavama, dize helikopter u nemogucim uslovima da spasava dijete...tako da me ne bi iznenadilo ni to da je sve on i klika oko njega ovo izrezirala.
...ako svemu tome dodamo da taj slucaj do danas nije rijesen, opravdano baca sumnju u dobro organizovan ''napad''.
Nakon Cirilice kod govnara Marica u kojemu se spominjalo kamenovanje Vucica i jednog momenta mislim da je Kovac izjavio kako je na dzenazi bilo 200 srpskih policajaca u civilu koji su navodno pomogli da ne bude lincovan.
Skoro Durakovic izjavi da takvi(koji negiraju genocid) nisu pozeljni na dzenazi. Cijela ceremonija se zasjenila napadom i spasavanjem Vucica. Niko vise ne spominje brojke sahranjenih niti razloge dolaska nego svi bruje o ''napadu na Vucica''.
Vucic je inace ''specijalizovan'' kao spasilac djece iz snijega, ljude skida sa krova u poplavama, dize helikopter u nemogucim uslovima da spasava dijete...tako da me ne bi iznenadilo ni to da je sve on i klika oko njega ovo izrezirala.
...ako svemu tome dodamo da taj slucaj do danas nije rijesen, opravdano baca sumnju u dobro organizovan ''napad''.
- Šveđanin
#237 Re: AntiDayton pokret
Imao sam prilike uzivo upoznati tvorca ovog performansa. Idiot u rangu Sejfudina Tokica.
Velika hinja, da mu neko ponudi dovoljno novca, prekosutra bi pricao neku trecu pricu o ugrozenim Srbima i sl.
Nema tu trunke karaktera. I ovo sto radi, radi da bi njemu, materijalno, bilo dobro.
Velika hinja, da mu neko ponudi dovoljno novca, prekosutra bi pricao neku trecu pricu o ugrozenim Srbima i sl.
Nema tu trunke karaktera. I ovo sto radi, radi da bi njemu, materijalno, bilo dobro.
- BHCluster
-
mirzaaa33
#239 Re: AntiDayton pokret
Ma daj, znam najmanje 10 ženturača koje veze nemaju sa Srebrenicom a išle tamo da gađaju Vučića, još se hvalile i snimale sve to. Trebam li i govoriti da su iz SDA.Danguba wrote:Kako vrijeme odmice sve vise sam ubijedjen u jednu stvar:
- Edin H.
#240 Re: AntiDayton pokret
Ma dobro to sto voli cashŠveđanin wrote:Imao sam prilike uzivo upoznati tvorca ovog performansa. Idiot u rangu Sejfudina Tokica.
- Danguba
#241 Re: AntiDayton pokret
Skim ti bre diskutujes Kemale?mirzaaa33 wrote:Ma daj, znam najmanje 10 ženturača koje veze nemaju sa Srebrenicom a išle tamo da gađaju Vučića, još se hvalile i snimale sve to. Trebam li i govoriti da su iz SDA.Danguba wrote:Kako vrijeme odmice sve vise sam ubijedjen u jednu stvar:
- Šveđanin
#242 Re: AntiDayton pokret
To su te patriote na dnevnicu.
Nego bas me zanima da li neko ko koristi rijec "djikan" u svom govoru ima vise od 15-16 godina... ako ima, zalosno je.
Postoji mali milion nacina kako ukazati na zlocine koji su pocinjeni. Ovo nije nacin, ovo je predstava zarad raspaljivanja strasti, zarad jos koje dnevnice koju ce ovaj idiot zaraditi zavadjajuci narod.
Nego bas me zanima da li neko ko koristi rijec "djikan" u svom govoru ima vise od 15-16 godina... ako ima, zalosno je.
Postoji mali milion nacina kako ukazati na zlocine koji su pocinjeni. Ovo nije nacin, ovo je predstava zarad raspaljivanja strasti, zarad jos koje dnevnice koju ce ovaj idiot zaraditi zavadjajuci narod.
-
almir90
#243 Re: AntiDayton pokret
Imaju i opštine svoj nivo vlasti, nema to veze, ne možeš kantone porediti sa entitetima, niti entitete sa državnim nivoom. Na entitetskom nivou u Federaciji uvijek se može nametati nižim nivoima vlasti, tj. kantonima. Zato smo imali nametanje člana predsjedništva prošli put Hrvatima, imamo sadašnje blokiranje izbora u Mostaru itd., da ne duljim.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Možeš staviti još 372726 smajlija ali oni nisu argumenti. Interesantno da nisi imao pojma da kantoni u F.BiH imaju gotovo sve institucije kao i entiteti samo su na nižoj razini vlasti. Zadnjim izmjenama i kantonima je data privilegija da se izjašnajvaju pojedinačno o pojedinim pitanjima (SSP) kao i entiteti na državnom nivou.I kakva istina? To da si autom udaljen 4-5 minuta vožnje od RS-a? OK, priznajem da ti vjerujem da govoriš istinu.
Već sam rekao, većina vas je licemjerno, hoćete da ukidate RS, a kao dali bi Hrvatima entitet, kao da će neko u to povjerovati.
Koliko god se nama ne sviđala RS, a ne sviđa se ni meni, ona je realnost, faktor koji danas postoji, i ako hoćemo mirno da se ukine to će ipak najviše morati sami Srbi da iniciraju. Samo što sam ja danas drugačijeg mišljenja, i znam ko najviše šteti mome napretku u ovoj državi, a to nisu Srbi, već neke koje treba da oslovljavam sa "moji", a to oni nikad neće biti.
I nema potrebe da pojedinci mene i još neke članove da optužuju da smo četnici, izdajnici, jugonostalgičari i slične gluposti. Jer, evo mene najviše boli kad vidim ko danas vlada mojim gradom i kako su se pojedini ljudi obogatili, i ko im je to sve omogućio, kako u ratu, tako i poslije rata. Al' treba da to ne gledam krivo, jer je kao "moj". E, pa nije moj takav, neće nikad ni biti. I da, mrzim puno više one koji me hebu kroz život svojom vladavinom, a ja ne mogu ništa da promijenim. Moja mržnja prema izdajnicima, koji su navodno "moji" nikad neće niti jedan četnik nadmašiti.
A, što se tiče ratoborne dijaspore, eh volio bih i ja otići što dalje, pa da i ja budem najveći patriota na forumu. Dobro su jedni rekli, što je više milja od države, to je ko fol veći patriota.
Last edited by almir90 on 10/07/2016 23:51, edited 2 times in total.
- Edin H.
#244 Re: AntiDayton pokret
Sad ce tebi haznadar objasniti.almir90 wrote: Dobro su jedni rekli, što je više milja od države, to je ko fol veći patriota.
-
almir90
#245 Re: AntiDayton pokret
Nemoj njega bogati.Edin H. wrote:Sad ce tebi haznadar objasniti.almir90 wrote: Dobro su jedni rekli, što je više milja od države, to je ko fol veći patriota.
- BHCluster
#246 Re: AntiDayton pokret
Ja konto Sv. Kmechonja je zavrsio sa objavom popisa stanovnistva kad vidi vraga pojavljuje se i na svakoj temi cim neko spomene bh. entitet rs u negativnom smislu. 
- SkyLimit
#247 Re: AntiDayton pokret
Ovaki performansi trebaju pogotovo u sredinama koje su najviše stradale, jer pomalo iznenađujuće upravo su one najpopustljivije.
Evo primjer Prijedorčana. Znamo šta je bilo. Čovjek bi očekivao da su poslije svega veliki nacionalisti. A ono muškarci se takmiče na takmičenjima u jedenju čvaraka po Prijedoru. Cure spavaju sa momcima Srbima. Još te napadne kad šta kažeš protiv Srba.
A s druge strane Živinice. Tu je bilo malo Srba prije rata, sad ih nema nikako. I opet Živiničan kaže "**** ja njima majku".
Evo primjer Prijedorčana. Znamo šta je bilo. Čovjek bi očekivao da su poslije svega veliki nacionalisti. A ono muškarci se takmiče na takmičenjima u jedenju čvaraka po Prijedoru. Cure spavaju sa momcima Srbima. Još te napadne kad šta kažeš protiv Srba.
A s druge strane Živinice. Tu je bilo malo Srba prije rata, sad ih nema nikako. I opet Živiničan kaže "**** ja njima majku".
- BHCluster
#248 Re: AntiDayton pokret
Ili Sarajevo nakon svega stolice su kupljene bas iz Srbije.SkyLimit wrote:Ovaki performansi trebaju pogotovo u sredinama koje su najviše stradale, jer pomalo iznenađujuće upravo su one najpopustljivije.

Ovoliki pokusaji pomirenja i onda ovaj tokmak iz ANtiDeytona usra citavu stvar. Daju se Bosnjakinje karat, jedu se cvarci, stolice se uvoze i budala usra svo pomirenje. A pogotovo oni prosle godine u srebrenici jos anentat na premijera. Fuj.
-
mirzaaa33
#249 Re: AntiDayton pokret
O čemu pobogu vi pričate.. stolicama, čmarcima i karanju Bošnjakinja. 
- BHCluster
#250 Re: AntiDayton pokret
To ti sebe opisujes.mirzaaa33 wrote:O čemu pobogu vi pričate.. stolicama, čmarcima i karanju Bošnjakinja.