Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGRADA!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mahalas505

#226 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by mahalas505 »

supercali wrote:Prica je pocela generalno gdje ce popravka biti 14000
Konkretno kod njega je prica specificna jer prvo ne znamo ni ko ga je udario a kamoli da li bi osiguranje prihvatilo I sl ako je taj osiguran a ako je ne osiguran jos veci problem
Nema tu sta prihvatilo, ne prihvatilo osiguranje, ako je ovaj drugi osiguran. Ako se ne ide da se zezne osiguranje, jer nisu ni oni veslo sisali, isplate realnu cijenu. Da li treba malo pricekati sa realnom isplatom u tom slucaju, treba.
supercali

#227 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by supercali »

mahalas505 wrote:
supercali wrote:Prica je pocela generalno gdje ce popravka biti 14000
Konkretno kod njega je prica specificna jer prvo ne znamo ni ko ga je udario a kamoli da li bi osiguranje prihvatilo I sl ako je taj osiguran a ako je ne osiguran jos veci problem
Nema tu sta prihvatilo, ne prihvatilo osiguranje, ako je ovaj drugi osiguran. Ako se ne ide da se zezne osiguranje, jer nisu ni oni veslo sisali, isplate realnu cijenu. Da li treba malo pricekati sa realnom isplatom u tom slucaju, treba.
Ima tu prihvatilo ne prihvatilo pa.ponude manju
Meni se to desilo
Bilo 4883 cini mi se oni kazu ne prihvatamo mozemo 3000
Ja odbio pa onda tek prihvatili tu od 4883
chino

#228 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by chino »

Dobro, ima li kakvih novosti u vezi istrage? Pustite se procjene štete.
L u c i f e r

#229 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by L u c i f e r »

Dr Baltazar wrote:
MrShadow wrote:Tema je otisla skroz u krivom smjeru, ali evo s obzirom da se vecina pita otkud 14,000, predracun iz ovlastenog ide otprilike ovako:

Branik: 2,000
Nosaci branika: 500
Poluosovina: 2000
Glavcina: 1000
Lafete ( gornja, donja, srednja): 1500
Amortizer: 2500
itd
itd

Temu sam ocigledno otvorio na pogresnom mjestu i vise necu pisati jer ne mogu da vjerujem da se neko usudi prokomentarisati nesto tipa "Kad vec vozi CLS-a, njemu 14,000 nije problem ". Necu da raspravljam sada o mojoj plati, poslu i imovinskom stanju, ali cu samo napomenuti da nam je drzava u kurcu zbog ovakvih stavova. Dakle ja ako imam 14,000 viska sada ih trebam ulupati u auto tek tako bez imalo zaljenja i mirno spavati, a onaj idiot sa Golfom neka mirno uziva u zivotu i danas sutra neka ubije nekoga jer jbg, zasto ne opet divljati kad mu vec prolazi.
:thumbup:

Samo iskuliraj te likove koji ti govore to za 14 000. Nisu oni sjeli u bolje auto od dvice, ali preko tastature voze Aventadore.
:thumbup:
nadžak

#230 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by nadžak »

Pročitao od početka ovo sve. Prvo, žao mi je što se čovjeku to desilo. Nadam se da ćeš uspijeti riješiti sve kako treba. Drugo, podsjećanje mnogima "pretpostavka nimalo ne koristi istini."
Mnogi ovdje glume inspektore bezveze.

Ja od aprila 2014 imam kameru u autu, kao ova na linku ispod. Bila sto dolara kad sam kupio, evo sad pojeftinila. Vrijedi neprocijenjivo.
Bitno je što je skidaš svaki put sa nosača, sa stakla, kad izlaziš iz auta pa ne vide idioti priliku za provalu u auto. Snimak je super.

http://www.ebay.com/itm/original-Mini-0 ... Sw7NNT8XNc

Evo i jedan od snimaka kako to izgleda na snimku:

insomnia78

#231 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by insomnia78 »

Shvatas da ga je lik opalio sa boka

S moje sokoćalo
Daryl Dixon

#233 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by Daryl Dixon »

supercali wrote:Jbt koja tuga 4 godine placas 1000+ a kad ne platis desi se ovo

Ja jutros oko zgrade nema mi auta
Zurim na posao I kontam ukrali ga
Javim jaranu da pogleda za svaki slucaj parkinge okolo kad javlja mi da je na parkingu na kojem rijetko parkiram tj kad nema mjesta oko zgrade

Malo je reci da sam se sjebo
Mislio ovdje postaviti temi I zvati policiji
Srecom nisam ni jedno ni drugo
sta je rec kume, zaboravio gdje si parkirao ili nesto drugo?
supercali

#234 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by supercali »

Daryl Dixon wrote:
supercali wrote:Jbt koja tuga 4 godine placas 1000+ a kad ne platis desi se ovo

Ja jutros oko zgrade nema mi auta
Zurim na posao I kontam ukrali ga
Javim jaranu da pogleda za svaki slucaj parkinge okolo kad javlja mi da je na parkingu na kojem rijetko parkiram tj kad nema mjesta oko zgrade

Malo je reci da sam se sjebo
Mislio ovdje postaviti temi I zvati policiji
Srecom nisam ni jedno ni drugo
sta je rec kume, zaboravio gdje si parkirao ili nesto drugo?
Zaboravio
Bio sam 10000% ubjedjen da sam na drugom mjestu parkirao
Daryl Dixon

#235 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by Daryl Dixon »

jbg desava se..

Shadow.. pogledaj kod lokalnih servisera po Ilidži, Sokolović Koloniji, Hrasnici, Stupu.. raspitaj se, reci da ćeš im dati keša za svaku korisnu informaciju koju ti dadnu ako vide ili šta načuju o tom smradu :thumbup:
autoskolee

#236 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by autoskolee »

Pa da je procjena 60.000 oni moraju isplatit svaku marku ako im pristavi racun od ovlastenog da je tamo pravio. Ne pise nigdje u ugovoru to je max. cifra do koje isplacujemo. Isto ko da iz vaseg dzepa daju pa se brinete toliko :lol:
nadžak

#237 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by nadžak »

insomnia78 wrote:Shvatas da ga je lik opalio sa boka

S moje sokoćalo
Ja kako si ti izgleda arogantan tip,to je stvarno bezobrazno! I odgovara ti ta kombinacija francuske zastave sa avatara, taman njihova arogancija.

Neću ti ni objašnjavat šta sam mislio kad sam postavio prethodni post u vezi kamere. NIje bitno! Stay well
nadžak

#238 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by nadžak »

supercali wrote:Mozda mu predlaze 4 kamere da ima snimak 360`
Vidim opasnu konkurenciju vidovitoj džaziri kašikari!
permanentan

#239 Re: RE: Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVC

Post by permanentan »

nadžak wrote:Pročitao od početka ovo sve. Prvo, žao mi je što se čovjeku to desilo. Nadam se da ćeš uspijeti riješiti sve kako treba. Drugo, podsjećanje mnogima "pretpostavka nimalo ne koristi istini."
Mnogi ovdje glume inspektore bezveze.

Ja od aprila 2014 imam kameru u autu, kao ova na linku ispod. Bila sto dolara kad sam kupio, evo sad pojeftinila. Vrijedi neprocijenjivo.
Bitno je što je skidaš svaki put sa nosača, sa stakla, kad izlaziš iz auta pa ne vide idioti priliku za provalu u auto. Snimak je super.

http://www.ebay.com/itm/original-Mini-0 ... Sw7NNT8XNc

Evo i jedan od snimaka kako to izgleda na snimku:

Na mobitelu sam gledao ovaj snimak, i cini mi se da se tablice ne mogu jasno procitati, a jos je snimano po odlicnom vremenu...
tempuser

#240 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by tempuser »

autoskolee wrote:Pa da je procjena 60.000 oni moraju isplatit svaku marku ako im pristavi racun od ovlastenog da je tamo pravio. Ne pise nigdje u ugovoru to je max. cifra do koje isplacujemo. Isto ko da iz vaseg dzepa daju pa se brinete toliko :lol:
Ne moraju, maksimalna steta koju osiguranje moze isplatiti je vrijednost auta po tablicama u trenutku nastanka stete, a procjena moze biti milion.
condy

#241 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by condy »

tempuser wrote:
autoskolee wrote:Pa da je procjena 60.000 oni moraju isplatit svaku marku ako im pristavi racun od ovlastenog da je tamo pravio. Ne pise nigdje u ugovoru to je max. cifra do koje isplacujemo. Isto ko da iz vaseg dzepa daju pa se brinete toliko :lol:
Ne moraju, maksimalna steta koju osiguranje moze isplatiti je vrijednost auta po tablicama u trenutku nastanka stete, a procjena moze biti milion.
Na osnovu cega to tvrdis?
Polica osiguranja ima osiguranu sumu, i do te sume je moguce teretiti osiguranje. Tablice koje osiguranje koriste su njihov orjentir ali stvarna vrijednost stete se utvrdjuje predracunom servisa ili vjestacenjem ako dodje do sudske parnice. Ukoliko je visina stete u okviru osigurane sume a uvijek jeste jer je osigurana suma znatno veca iz police, osiguranje je duzno da je isplati. Mislis da se u sudskoj parnici steta utvrdjuje po tablicama od osiguranja?
supercali

#242 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by supercali »

Ima nesto sto se zove procjena totalne stete I sl
Jbg svako se auto moze napraviti kad se hoce pitanje je je li se isplati
Ako ti slupas auto koje se krece recimo 10000 a stetena njemi ima 15000 naravno da nece to isplatiti bez obzira kolika je osigurana suma
Pa nisu ni u osiguranjima sisali vesla ako za 2 trecine novca mozes kupiti takvo auto a ti bi kao ovo pravio
autoskolee

#243 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by autoskolee »

supercali wrote:Ima nesto sto se zove procjena totalne stete I sl
Jbg svako se auto moze napraviti kad se hoce pitanje je je li se isplati
Ako ti slupas auto koje se krece recimo 10000 a stetena njemi ima 15000 naravno da nece to isplatiti bez obzira kolika je osigurana suma
Pa nisu ni u osiguranjima sisali vesla ako za 2 trecine novca mozes kupiti takvo auto a ti bi kao ovo pravio
Pa to je potpuno drugi slucaj al u ovom primjeru 14000 sigurno nije vrijednost auta i morace mu isplatit svaku marku ako u ovlastenom bude pravio a ako ne nagode se dobice oko 9-10 hiljada
condy

#245 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by condy »

Pa on vec ima procjenu u vidu predracuna od ovlastenig servisa. :wink:

Osiguranje moze ponudit i napravit svoju procjenu. Ne moras pristat na tu procjenu ako je manja. Sto bi radio na svoju stetu :)
supercali

#246 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by supercali »

A sto bi osiguranje radilo na svoju stetu?
Evo sam ke rekao.moze napraviti za 5000 mislis da u osiguranju ne znaju da moze za istu ili pribliznu cifru napraviti?

Ja bi iskreno volio da on naplati 14000 napravi u ovlastenom I to je to
Jer ce biti sigurno auto na cesti za razliku od ovoga koji.moze da bude a I ne.mora opasnost kad se napravi za 5000
Throttle

#247 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by Throttle »

condy wrote:Pa on vec ima procjenu u vidu predracuna od ovlastenig servisa. :wink:

Osiguranje moze ponudit i napravit svoju procjenu. Ne moras pristat na tu procjenu ako je manja. Sto bi radio na svoju stetu :)
Krajem prosle godine sam imao stetu i rekose mi da ne priznaju predracun iz ovlastenog, ali da ce platit racun popravka u ovlastenom ako se odlucim da tu popravim auto
supercali

#248 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by supercali »

Throttle wrote:
condy wrote:Pa on vec ima procjenu u vidu predracuna od ovlastenig servisa. :wink:

Krajem prosle godine sam imao stetu i rekose mi da ne priznaju predracun iz ovlastenog, ali da ce platit racun popravka u ovlastenom ako se odlucim da tu popravim auto
O tome govorim jer znaju da raja masovno idu na predracun u ovlasteni a onda prave kod komsije a ostatak u dzep
tempuser

#249 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by tempuser »

condy wrote:
tempuser wrote:
Na osnovu cega to tvrdis?
Polica osiguranja ima osiguranu sumu, i do te sume je moguce teretiti osiguranje. Tablice koje osiguranje koriste su njihov orjentir ali stvarna vrijednost stete se utvrdjuje predracunom servisa ili vjestacenjem ako dodje do sudske parnice. Ukoliko je visina stete u okviru osigurane sume a uvijek jeste jer je osigurana suma znatno veca iz police, osiguranje je duzno da je isplati. Mislis da se u sudskoj parnici steta utvrdjuje po tablicama od osiguranja?
Na osnovu iskustva.
Nisam siguran da te razumijem? O kakvoj osiguranoj sumi pricas? Na AO polici jedina definisana suma je u slucaju smrti i 100% invaliditeta. Policom AO osiguravas druge od sebe i kako ces definisati osiguranu sumu kad ne zna na kakvoj ces imovini napraviti stetu?
Pad vrijednosti auta tokom vremena je zakonom definisan i primjenjuje se u x slucajeva, od obracuna nameta i davanja, preko amortizacije do isplate stete. Ako uzmemo prosjek od 10%/godisnje, auto star 7 godina vrijedi 30% novonabavne cijene i to je maksimalan iznos stete koji moze nastati na tom autu i koji moze biti isplacen. Popravak auta i nadoknada stete nisu uvijek ista stvar. Uzmimo primjer ovog mercedesa, on je star 7 godina, prilikom udesa na tom autu su osteceni dijelovi stari 7 godina, znaci steta nije jednaka vrijednosti novih dijelova. Upravo se zato rade procjene stete da se utvrdi iznos isplate s obzurom na starost auta, dijelova za zamjenu itd, jer bi u protivnom ljudi za Golfove 2 koji i po tablicama i trzisno vrijede 2000 KM osiguranja isplacivala stete u vrijednosti predracuna/racuna ovlastenih servisa.
tempuser

#250 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by tempuser »

Throttle wrote: Krajem prosle godine sam imao stetu i rekose mi da ne priznaju predracun iz ovlastenog, ali da ce platit racun popravka u ovlastenom ako se odlucim da tu popravim auto
Prerdacun je procjena troska, a ne stvarni trosak. Ako doneses predracun iz ovl. ili bilo kod rgugog servisa ti nemas nikakvu obavezu da popravis auto po tom predracunu, ti ga mozes popraviti za manji iznos ili ga ne popraviti nikako i zato ga osiguranja spore. Neki na forumu tvrde da su im isplacivali stete po predracunima, vjerovatno nakon natezanja. S druge strane kad doneses racun to je evidentiran trosak koji si podnio, na koji je obracunat PDV na koji ce biti placen porez na prihod itd tako da ga osiguranje mora isplatiti.
Post Reply