razumijem i ja tebeConnaisseur Karlin wrote:Razumijem. Zena je divna,ali kad pomislim da kafa i hrana uticu na nasa cula,ipak odlucim da to ne uradim. Znam da je ona divan vjernik,i da posti jer zeli i da joj ne smeta moje kafnisanje sa priajteljicom. Zato smo ja i ona par puta otisle u setnju,a prije toga,smo sjedile sa svekrovm i ispricale se .Bloo wrote:moje radne kolegice izadu sa mnom na pauzu, iako poste..te nas par pijemo kafu, one ne pijuConnaisseur Karlin wrote:
Zena je divna,ja je volim kao svoju tetku.Ja ne zelim,jer miris kafe i kolaca utice ne culo okusa i mirisa. Ipak smo svi bioloska bica,kojim organnizma reaguje na mirise hrane. Znam,kad sam gladna,kako reagujem na silne mirise.Drugo,nije neophodna situacija,i postoji alternativno rjesenje. Moja prijatlejica i njena svekrva zive zajedno.
niko ih ne tjera da izadu na kafu sa nama u doba posta
ne uzimaj sebe kao mjeru svijetamozda zeni stvarno ne smeta jer post ne znaci biti gladan
ali, to je tvoj lični izbor jer posmatraš nju kroz prizmu sebe, a ne "dobro djelo" ili "nesebičnost"