Ne osećam nikakvu netrpeljivost prema Bošnjacima, Gorancima, islamizovanim Srbima itd. Ali itekako imam što šta protiv Turske i neshvatljivo mi je da je možete toliko braniti.choxnox wrote:
Problem je u tome sto vi religiju koristite javno kao paravan da biste opravdali svoju netrpeljivost. Kao problem je na relaciji "islam-pravoslavlje", "islam-katolicanstvo", "pravoslavlje-katolicanstvo", a zapravo ste samo nacionalisti.
Kada bi Bosnjaci svi bili katolici, opet bi se Hrvati bunili i imali problem sa drzavom Bosnom i Hercegovinom.
Kada bi Bosnjaci svi bili pravoslavci, opet bi se Srbi bunili i imali problem sa drzavom Bosnom i Hercegovinom.
Vi biste da se sirite na racun Bosne i Hercegovine i ne bi vam uopce problem bio da imate 2 milion muslimana/Bosnjaka u svojoj drzavi jer vam je trn u oku zapravo postojanje drzave Bosne i Hercegovine. Kada Bosne i Hercegovine ne bi vise bilo i Hrvati i Srbi bi mogli odahnuti i usput se pomalo prosiriti, a kako bi se Bosnjaci izjasnjavali i kojoj vjeri bi pripadali i u sta vjerovali vama uopce ne bi bilo bitno.
Dokaz tome je i agresija na Republiku Bosnu i Hercegovinu jer da vam je kojim slucajem uspjela, samo biste rascapali drzavu, a Bosnjake uopce ne biste ni probali pokrstiti i ostavili biste ih da budu manjina kao vi Srbi danas u Hrvatskoj.
Veze vasa mitomanija nema sa religijom nego samo sa idejom "velike srbije". Heh i naziv koji ste joj dali potvrdjuje da je sve ovo istina.
Bugarska, Makedonija, Ruminija, Grčka itd. sve su to pravoslavne zemlje sa kojima Srbija nema većih identitetskih problema niti se buni protiv njihovog postojanja. Zvanična Srbija priznaje i novoformirani crnogorski narod, ni ja lično nemam ništa protiv ako se neko svojevoljno izjašnjava kao Crnogorac i oseća se tako ali imam itekkao protiv falsifikovanja istorije, izmišljanja novih jezika i novog pisma.
Prirodno je da postoji težnja ujedinjenja jednog naroda, malo je licemerno zamerati Srbima što eventualno žele ujedinjenja a sa druge strane podržavate velikoalbansku politiku i veličate paradržavu na Kosovu, želite ujedinjenje sa Sandžakom itd. međutim zvanična Srbija poštuje suverenitet BiH i poštovala ga je i tokom rata, koliko god vam to zvučalo nerealno.