Teorija evolucije nije hipoteza, samo ime ti kaže. To je naučna teorija kao i sve druge naučne teorije. Imaš i teoriju gravitacije i zakone gravitacije s tim da se teorija koristi za jedne a zakoni za druge stvari. Ne postoji zakon evolucije jer se nema u čemu primjeniti a i niko ne može tvrditi da je 100 kako teorija tvrdi, samo na osnovu svega što možemo zapaziti najbolje objašnjava razvoj života i vrsta.patriot_1 wrote: Neznam zašto si ti toliko protiv citiranja?Pa bolje je pročitati jednu rečenicu od nekog pametnog čovjeka nego cjelu knjigu od nekog bezveznjakovića!Glupo je reći:"Pusti mišljenje drugih,de ti meni svoje znanje pokaži" kad i ono što mi znamo,nije naše.Naučili smo od drugih.Koji su to spoznali prije nas.
Kao prvo,evolucija je hipoteza,to valjda znaš.Nikakva naučno dokazana činjenica.I ako je evolucija stvarnost,na koji način ona dokazuje Božje nepostojanje?"I stvori Bog" piše ali ne piše dali je to stvorio u hipu ili je to bio dugotrajan proces.Piše"Jedan dan stvori ovo,drugi dan ono" ali što je za pisca tadašnjeg doba bio dan?24 sata ili neki dugi vremenski period.Ja sam bliže uvjerenju da je Bog stvarao"na brzake" a ne milenijama ali ne držim se toga kao pijan plota.Ako je svemoguć(a je) mogao je reći samo i nešto ili netko nastane.No ako je jedina mogućnost nastanka dugi period,
onda je tako sve nastalo.Ako crkva tvrdi ovo ili ono,mene to ne obavezuje,imam pravo misliti svojom glavom.Pa koliko znam,i Papa nije isključio mogućnost evolucijskog nastanka ali tvrdi da je iza toga Bog.
Zbilja,vama treba puno veća vjera nego nama,da je svemir nastao sam od sebe i čovjek od "juhe".Kreacija sama po sebi ukazuje na kreatora.
Uostalom,C. Darwin nije bio ateist nego vjernik,svećenikov sin.A i Jean-Baptiste Lamarck je bio Isusovac.Jedno je učenje usavršavanja (evolucije) koje je u 18. stoljeću predočio Lamarck a koje je u 19. stoljeću dodatno obrazložio Darwin i tako ojačao ovu teoriju.
Sam Darwin, jedan od osnivača ove teorije, u jednom pismu drugom naučniku kaže:
“Ja, koji sam osnivač ove teorije, vjerujem u Boga.”
Evolucija i Bog mogu biti kompatibilni ali bukvalno shvaćanje Biblije i drugih objava nisu kompatibilni sa njom. Nebukvalno, proizvoljno shvaćanje istih knjiga može biti kompatibilno sa njom ali sa takvim shvaćanjem možeš napraviti da bude kompatibilno sa svime.