Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
- MikroBelaj
#226 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
.
Last edited by MikroBelaj on 05/09/2016 09:51, edited 1 time in total.
- insomnia78
#227 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
Ima, Mirnes Ajanovic
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
-
putokaz1
#228 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
Tuzla već ranije promjenila boju,2014 sbb,tako da eventualna pobjeda zelenih nije neka novost.MikroBelaj wrote:Joooj,imal vakav lik u Tuzli da mu bacim koji glas?
A crvenih glasača je više,tj ''anti sda'' glasača,
šta ćeš
sda prirpemila ''kukavička jaja'',ubacila nekoliko kandidata koji se zovu crvenim
- KB9
#229 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
joj mirnes je car 
-
putokaz1
#230 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
Al ne izlazi na izbore sad?KB9 wrote:joj mirnes je car
- cadburry
#231 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
Meni ovaj lik nikad nije bio ni simpatičan ni smiješan, a posebno ga nisam nikad doživljavao kao intelektualca, kako mu vidim ovdje neki tepaju.
Mislim da ovaj lik igra za Ajnadžića. Zna SDA da u Centru živi previše glasača koji ne bi ni za živu glavu njima dali glas, pa je jedini način razvodnjavanje urbanih/ljevičarskih/građanskih/antiSDA glasova. Pored kandidata SDPa, DFa i NSa, imamo i ova dva nezavisna, a sva petorica ciljaju na isto glasačko tijelo.
Sve mi se čini da je Nedžad Ajnadžić novi načelnik.
Mislim da ovaj lik igra za Ajnadžića. Zna SDA da u Centru živi previše glasača koji ne bi ni za živu glavu njima dali glas, pa je jedini način razvodnjavanje urbanih/ljevičarskih/građanskih/antiSDA glasova. Pored kandidata SDPa, DFa i NSa, imamo i ova dva nezavisna, a sva petorica ciljaju na isto glasačko tijelo.
-
putokaz1
#232 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
2 nezavisna neće mnogo ukrastcadburry wrote:Meni ovaj lik nikad nije bio ni simpatičan ni smiješan, a posebno ga nisam nikad doživljavao kao intelektualca, kako mu vidim ovdje neki tepaju.
čuo sam da je i DF u krizi jer nema infrastrukturu
sdp sam posebi pao
ali ni NS još nije došlo proljeće,valjda nadođu do 02.10.
-
Android Knego
#233 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
Žao mi što nisam u Centru da glasam za Damira... Ako uspije mobilisati ljude preko interneta, Fejsbuka, a posebno ako iskoristi iskustvo onih likova što su u Srbiji na zadnjim izborima iskočili niotkud, mislim da nije bez šansi...
- KB9
#234 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
meda on ne moze a i ne treba moc
-
mario001
#235 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
Isto kao i Vlastimir , i ovaj moli za donacije i garantuje da ce biti postenKB9 wrote:meda on ne moze a i ne treba moc
- Banksy
#236 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
Mijović dobro udario Bakira. I sve tačno dijagnosticirao.mario001 wrote:Isto kao i Vlastimir , i ovaj moli za donacije i garantuje da ce biti postenKB9 wrote:meda on ne moze a i ne treba moc
Krivi čovjek na pravom mjestu
O šta god se očeše, to se s praskom razbije.
U svom dvostrukom predsjednikovanju Bakir Izetbegović uspio je da iskoristi svaku priliku da pokaže svoju nesposobnost, da nas zasmije i istovremeno rastuži svojim “talentom” za postizanje autogolova. Uspio je, za šest posljednjih godina, koliko je u poziciji da njegova riječ u bošnjačkoj politici ima najveću težinu, da napravi sve što ne valja: i greške i greškice i grešketine.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/kr ... vom-mjestu
-
mario001
#237 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
Taman pred izbore
- Banksy
#238 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
Bakir brlja...
mario001 wrote:
Taman pred izbore...
-
mario001
#239 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
Da radi u Avazu pisao bi drugacije, spomenuo sam ga jer i on moli za lovu kao i NiksicBanksy wrote:Bakir brlja...mario001 wrote:
Taman pred izbore...
- Banksy
#240 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
Da je pisao drugačije, ne bi ga ti ni spomenuo.mario001 wrote:Da radi u Avazu pisao bi drugacije...Banksy wrote:Bakir brlja...mario001 wrote:
Taman pred izbore...
-
mario001
#241 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
Zasto bih ga spominjao zbog teksta, to mu je posao ili nije??Da je pisao drugačije, ne bi ga ti ni spomenuo.
Velika je mudrost pisati o Bakirovim greskama, za Nobela je to
-
Android Knego
#242 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
Ne znam kakav će biti Damir, ali Vlastimir se na ljigav način prodao Fahri kad je onomad Fahro upirao da dođe na vlast. Bilo je to baš jadno od čovjeka koji je još prije rata bio novinarski brend...mario001 wrote:Isto kao i Vlastimir , i ovaj moli za donacije i garantuje da ce biti postenKB9 wrote:meda on ne moze a i ne treba moc
- undefined007
#243 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
SDA nema šansi u Centru, SDP vlada Centrom posljedih 25 godina (tačnije Dževad Beširević,već 3 mandata- trenutno DF) tako da ne sumnjam da će opet kandidat DF-a doći na vlast.
-
putokaz1
#244 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
Konkretno u Centru ali i ponegdje drugdje
Koliko odustanak aktuelnog načelnika od kandidature slabi većinsku stranku u nekoj općini?
Koliko odustanak aktuelnog načelnika od kandidature slabi većinsku stranku u nekoj općini?
- Haris.ba
#245 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
Kad neki kandidat počne kritikovati Baketa na lokalnim izborima samo:
U vlastite nadležnosti jedinice lokalne samouprave posebno spadaju:
- osiguranje i zaštita ljudskih prava i osnovnih sloboda u skladu sa Ustavom;
- donošenje budžeta jedinice lokalne samouprave;
- donošenje programa i planova razvoja jedinice lokalne samouprave i stvaranje uvjeta za privredni razvoj i zapošljavanje;
- utvrđivanje i provođenje politike uređenja prostora i zaštite čovjekove okoline;
- donošenje prostornih, urbanističkih i provedbenih planova, uključujući zoniranje;
- utvrđivanje i provođenje stambene politike i donošenje programa stambene i druge izgradnje;
- utvrđivanje politike korištenja i utvrđivanje visine naknada za korištenje javnih dobara;
- utvrđivanje i vođenje politike raspolaganja, korištenja i upravljanja građevinskim zemljištem;
- utvrđivanje politike upravljanja i raspolaganja imovinom jedinice lokalne samouprave;
- utvrđivanje politike upravljanja prirodnim resursima jedinice lokalne samouprave i raspodjele sredstava ostvarenih na osnovu njihovog korištenja;
- upravljanje, finansiranje i unapređenje djelatnosti i objekata lokalne komunalne infrastrukture:
o vodosnabdijevanje, odvođenje i prerada otpadnih voda,
o prikupljanje i odlaganje čvrstog otpada,
o održavanje javne čistoće,
o gradska groblja,
o lokalni putevi i mostovi,
o ulična rasvjeta,
o javna parkirališta,
o parkovi;
- organiziranje i unapređenje lokalnog javnog prijevoza;
- utvrđivanje politike predškolskog obrazovanja, unapređenje mreže ustanova, te upravljanje i finansiranje javnih ustanova predškolskog obrazovanja;
- osnivanje, upravljanje, finansiranje i unapređenje ustanova osnovnog obrazovanja;
- osnivanje, upravljanje, unapređenje i finansiranje ustanova i izgradnja objekata za zadovoljavanje potreba stanovništva u oblasti kulture i sporta;
- ocjenjivanje rada ustanova i kvaliteta usluga u djelatnosti zdravstva, socijalne zaštite, obrazovanja, kulture i sporta, te osiguranje finansijskih sredstava za unapređenje njihovog rada i kvaliteta usluga u skladu sa potrebama stanovništva i mogućnostima jedinice lokalne samouprave;
- analiza stanja javnog reda i mira, sigurnosti ljudi i imovine, te predlaganje mjera prema nadležnim organima za ova pitanja;
- organiziranje, provođenje i odgovornost za mjere zaštite i spasavanja ljudi i materijalnih dobara od elementarnih nepogoda i prirodnih katastrofa;
- uspostavljanje i vršenje inspekcijskog nadzora nad izvršavanjem propisa iz vlastitih nadležnosti jedinice lokalne samouprave;
- donošenje propisa o porezima, naknadama, doprinosima i taksama iz nadležnosti jedinice lokalne samouprave;
- raspisivanje referenduma za područje jedinice lokalne samouprave;
- raspisivanje javnog zajma i odlučivanje o zaduženju jedinica lokalne samouprave;
- preduzimanje mjera za osiguranje higijene i zdravlja;
- osiguravanje uvjeta rada lokalnih radio i TV stanica u skladu sa zakonom;
- osiguravanje i vođenje evidencija o ličnim stanjima građana i biračkih spiskova;
- poslovi iz oblasti premjera i katastra zemljišta i evidencija o nekretninama;
- organiziranje efikasne lokalne uprave prilagođene lokalnim potrebama;
- uspostavljanje organizacije mjesne samouprave;
- zaštita životinja.
Osim ukoliko zakon ne odredi da neku nadležnost treba smatrati povjerenom, nadležnost, ustanovljena ili predviđena zakonom, smatra se vlastitom nadležnosti jedinice lokalne samouprave.
-
kluz franjo
#246 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
Evo čitam svašta, ali niko da mene (koji sam 'nako friško-dijasporski) uvjeri da ne glasam za Damira Nikšića.
Bio je tu i @vječiti koji je, ako se ne varam, tvrdio da je Nikšić NS igrač. Bili su tu i @banksy i brojni drugi, koji su uvjereni da je DN Ajnadžićev...
Za sve one koji ne poznaju izborni zakon da pojasnim.
Lista za načelnika je VEĆINSKA!!!
Ko dobije više (čak i ispod 50%) dobija SVE!!!
Znači sve stranke su nažalost u Općini Centar ponudile ili cirkuzante ili ikebane.
Zašto ne glasati za jedinog certificiranog cirkuzanta?
Bio je tu i @vječiti koji je, ako se ne varam, tvrdio da je Nikšić NS igrač. Bili su tu i @banksy i brojni drugi, koji su uvjereni da je DN Ajnadžićev...
Za sve one koji ne poznaju izborni zakon da pojasnim.
Lista za načelnika je VEĆINSKA!!!
Ko dobije više (čak i ispod 50%) dobija SVE!!!
Znači sve stranke su nažalost u Općini Centar ponudile ili cirkuzante ili ikebane.
Zašto ne glasati za jedinog certificiranog cirkuzanta?
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#247 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
čisto informativno, taj isti dževad bečirević aktivno radi kampanju nedžadu ajnadžiću, inače kandidatu ispred stranke demokratske akcije.undefined007 wrote:SDA nema šansi u Centru, SDP vlada Centrom posljedih 25 godina (tačnije Dževad Beširević,već 3 mandata- trenutno DF) tako da ne sumnjam da će opet kandidat DF-a doći na vlast.
mada ću ja ipak glasati za kandidata dfa, a za listu najvjerovatnije za našu stranku...
-
Dr Baltazar
#248 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
Tako je bilo i u NGundefined007 wrote:SDA nema šansi u Centru, SDP vlada Centrom posljedih 25 godina (tačnije Dževad Beširević,već 3 mandata- trenutno DF) tako da ne sumnjam da će opet kandidat DF-a doći na vlast.
Uglavnom, ovaj klovn Damir nikako ne dolazi u obzir.
https://www.youtube.com/watch?v=SsG2pfzmQok
Je li ovo da bude načelnik ? Jeste li vi normalni ?
-
kluz franjo
#249 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
Dragi dr.Dr Baltazar wrote:Tako je bilo i u NGundefined007 wrote:SDA nema šansi u Centru, SDP vlada Centrom posljedih 25 godina (tačnije Dževad Beširević,već 3 mandata- trenutno DF) tako da ne sumnjam da će opet kandidat DF-a doći na vlast.
Uglavnom, ovaj klovn Damir nikako ne dolazi u obzir.
https://www.youtube.com/watch?v=SsG2pfzmQok
Je li ovo da bude načelnik ? Jeste li vi normalni ?
nije pitanje ko je ovdje normalan (nema dovoljno psihologa da ovo biračko tijelo obuhvate). Pitanje je na listiću, a to je ono što stranke "misle" da mogu da nam ponude.
Dakle,
Ajnadžić,
Kamočaji,
Rešidat,
Bukva,
Nikšić...
Ko je ovdje normalan?
Inače svima preporučujem monografiju o Emeriku Blumu. Lektira o vremenu kada su se "normalni" i pitali i birali.
- KB9
#250 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
cini mi se da je u zadnje vrijeme damir posto svjestan da ne moze meda