Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post Reply
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#226 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by Hame_ »

Bratac moj, ovaj ih baš sabro :mrgreen:
Direktor CIA-e pohvalio sve agencije: BiH je važan partner SAD u borbi protiv terorizma

Na radnom ručku koji je direktor CIA-e John O. Brennan imao danas u Golf Klubu u Sarajevu sa čelnicima policijsko-obavještajnih agencija u BiH razgovarano je o dosadašnjoj saradnji i kako se suprotstaviti globalnoj prijetnji-terorizmu

Image

Brennan je tokom razgovora naglasio važnost međunarodne policijsko-obavještajne saradnje, potom saradnje među policijskim agencijama unutar BiH, te bolje koordinacije i razmjene informacija među bh. agencijama.

Direktor CIA-e istakao je državu Bosnu i Hercegovinu kao važnog partnera SAD u borbi protiv terorizma. Pohvalivši dosadašnji rad svih policijskih i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH rekao je da je njegov dolazak u našu zemlju znak podrške za sve što su do sada uradile.

Na radnom ručku sa Brennanom bili su američka ambasadorica u BiH Maureen Cormack, direktor OSA-e Osman Mehmedagić, direktor SIPA-e Perica Stanić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsad Vilić, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, glavni državni tužilac Goran Salihović, entitetski ministri unutrašnjih poslova Aljoša Čampara i Dragan Lukač, direktori federalne i policije RS Gojko Vasić i Dragan Lukač, šef Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić, direktor Granične policije BiH Zoran Galić i komesar MUP-a KS Vahid Ćosić.

Izvor: Novo vrijeme
Šunj

#227 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by Šunj »

nosara wrote:
Gojeni H wrote:Saznacemo za nekoliko godina ko je od Srbadije nova Plavsicka i ko ce biti saradnik koji ce pomoci ogranicavanju uticaja Rusije na ovaj dio planete Zemlje.
Image
Image
VIDEO: NASTAO OGROMNI SPOR IZMEĐU 'BRAĆE' Rusi odali počast pobjednici koju Srbi nikako ne priznaju: 'Pa zar i vi, braćo?!'
Srpski mediji bruje o 'skandalu' u ruskom Kazanju, gdje je predstavnica Kosova, džudistkinja Majlinda Kelmendi osvojila zlato u kategoriji do 52 kilograma.
Naime, na ceremoniji dodjele medalja, prilikom intoniranja kosovarske himne, ruski su vojnici salutirali u čast pobjednice, što je posve izbezumilo Srbiju koja, jasno, ne priznaje, kako navode, "to tzv. Tačijevo Kosovo..."
https://www.facebook.com/gazetaexpressp ... 694412238/
Jutro uoči natjecanja je Rusija, koja inače nije priznala nezavisnost Kosova, dozvolila Kelmendijevoj, kao i Nori Gjakovoj, sovajačici brončane medalje u kategoriji do 57 kilograma, natjecanje pod zastavom i himnom Kosova, premda su tražili da njih dvije nastupe pod zastavom Međunarodne judo federacije, ali su na kraju popustili.
http://www.jutarnji.hr/video--nastao-og ... -/1565528/
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#228 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by Chmoljo »

insomnia78 wrote:Image
Ovog podhitno treba na forum
Ako vec nije tu
zbog njega smo prebacili avatare na desnu stranu :D

da mu nije glava na kant kad piše...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#229 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by _BataZiv_0809 »

Jest ih sabro. Kako ih je postrojio. Ima da im on kaze... al se ljudi loze to je zlocin :lol:

A kolonijalni vladar nam poslao svog namjesnika :lol:
hAZNADAR

#230 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by hAZNADAR »

asker wrote:
hAZNADAR wrote: Da, moja pretpostavka je sverc oruzja iz BiH koji se defakto desava, najvise iz RS i da to svercaju krimosi sa stranim pasosima. Zivim vani i znam sta se sve donosi i koliko je lako.
Samo zbog ovoga ti trebaju pokucat na vrata kakve CIE, MIE, BIE i ostala slova.
Za oruzje sam samo cuo od krimosa, nisam vidio, nedajboze kupio - ali nemam razloga da ne vjerujem.

A kada govorim o svercu - govorim o stvarima koje su zabranjene da se prenose poput hrane, alkohola u vecim kolicinama, cigara,.. itd. 99% dijaspore koja dolazi autima nosi iz BiH vise od dozvoljenog i prolaze sa stranim pasosima bez problema. Tako isto i sverceri oruzja samo pokazu boju pasosa a carinik mahne da produze.

Zato i pretpostavljam da je sef CIA izmedju ostaloga i zavrtao ruke nasima i zbog toga.
prog321

#231 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by prog321 »

Pricas gluposti Haznadar,
Tebi neko rekao ko je gledao. wtf. :lol:

Oruzje je puno lakse prosvercati iz Hrvatske. Otvorena granica, Shengen. itd.
Kod nas imas deset nekih agencija koja ne vjeruju jedna drugoj, pa provjeravaju sve tri puta.
Gdje si vidio da kod nas neko ubije covjeka i ne pronadjemo krivca u roku od 24 sata ? :-D
Last edited by prog321 on 23/04/2016 11:02, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#232 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by pici »

ovaj direktor CIA mi basH izgleda ko kakav proffi killerrr, vidi mu se na faci da je svasta radio, ne vjerujem da je bio neki office pacov
VCorp

#233 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by VCorp »

megaman4 wrote:Ja ne znam za vas ali ovo pok. Tito nikada ne bi dozvolio da šef jedne svjetske obavještajne službe bahne samo onako u stranu državu. Po meni ovo je udar na suverenitet BiH i još jedan od dokaza da ne samo BiH, nego bilo koja država na Balkanu, nastala raspadom SFRJ, NIJE NEZAVISNA.

Samo dragi BOG zna šta oni smjeraju? Znajući njihovu agendu, nije dobro. :( :roll:
Tako je. Ali je Tito imao vojsku a mi imamo ove tetkice u danasnjoj vojsci gdje njih trojica ne bi znali sebi kokoš uhvatiti i najesti se. I šta mi tu imamo za dozvoliti ? Pa nismo glupi kao Srbi da se kurčimo bezveze Amerima, oni su zajahali Milosevicevu politiku pa su im bombardovali Beograd kao od šale.

I čuj njega nezavisna drzava :lol: U Europi nema nijedne nezavisne države osim Rusije.
hAZNADAR

#234 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by hAZNADAR »

prog321 wrote:Pricas gluposti Haznadar,
Tebi neko rekao ko je gledao. wtf. :lol:

Oruzje je puno lakse prosvercati iz Hrvatske. Otvorena granica, Shengen. itd.
Kod nas imas deset nekih agencija koja ne vjeruju jedna drugoj, pa provjeravaju sve tri puta.
Gdje si vidio da kod nas neko ubije covjeka i ne pronadjemo krivca u roku od 24 sata ? :-D
Oruzje se ne sverca iz Hrvatske. Hrvatska je EU i moze se samo svercati u Hrvatsku i gdje hoces dalje.

A cinjenica je da je vise oruzja u privatnom posjedu u BiH negoli u Hrvatskoj.
I jeftinije naravno.
Konkretno u RS je veca vjerovatnoca da te neko upita treba li ti sta, da kupis koji komad,.. negoli u Hrvatskoj.

Mene je licno vise ljudi pitalo i ponudilo razlicito - uglavnom pistolj ili AK.
megaman4

#235 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by megaman4 »

VCorp wrote:
megaman4 wrote:Ja ne znam za vas ali ovo pok. Tito nikada ne bi dozvolio da šef jedne svjetske obavještajne službe bahne samo onako u stranu državu. Po meni ovo je udar na suverenitet BiH i još jedan od dokaza da ne samo BiH, nego bilo koja država na Balkanu, nastala raspadom SFRJ, NIJE NEZAVISNA.

Samo dragi BOG zna šta oni smjeraju? Znajući njihovu agendu, nije dobro. :( :roll:
Tako je. Ali je Tito imao vojsku a mi imamo ove tetkice u danasnjoj vojsci gdje njih trojica ne bi znali sebi kokoš uhvatiti i najesti se. I šta mi tu imamo za dozvoliti ? Pa nismo glupi kao Srbi da se kurčimo bezveze Amerima, oni su zajahali Milosevicevu politiku pa su im bombardovali Beograd kao od šale.

I čuj njega nezavisna drzava :lol: U Europi nema nijedne nezavisne države osim Rusije.
zanm drug, ali sam mislio na ove naše napaćene prostore. jasno je meni zašto atak na Rusiju ali nekima to još nije jasno.
prog321

#236 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by prog321 »

hAZNADAR wrote:[

Oruzje se ne sverca iz Hrvatske. Hrvatska je EU i moze se samo svercati u Hrvatsku i gdje hoces dalje.

I jeftinije naravno.
Konkretno u RS je veca vjerovatnoca da te neko upita treba li ti sta, da kupis koji komad,.. negoli u Hrvatskoj.

Znaci pojma nemas? :-D
Oruzje koji su teroristi u Francuskoj koristili doslo je iz Hrvatske i Srbije.
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti ... -branitelj

U BiH je mnogo teze svercovati takvo oruzje jer sigurno imamo najvise sigurnostih agencija po glavi stanovnika u Evropi. Od gradske, kantonalne, etnitetske do drzavne agencije. Ovdje se sve zna.
Oruzje u kucama se ne prodaje . To je za nedaj-boze. :-D
Alfons Kauders

#237 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by Alfons Kauders »

prog321 wrote:
hAZNADAR wrote:[

I jeftinije naravno.

Znaci pojma nemas? :-D
Oruzje koji su teroristi u Francuskoj koristili doslo je iz Hrvatske i Srbije.
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti ... -branitelj

U BiH je mnogo teze svercovati takvo oruzje jer sigurno imamo najvise sigurnostih agencija po glavi stanovnika u Evropi. Od gradske, kantonalne, etnitetske do drzavne agencije. Ovdje se sve zna.
Oruzje u kucama se ne prodaje . To je za nedaj-boze. :-D
Dzaba sve, opet ista prica, u Bosni je najvise oruzja, jos pride nesto ima i kod muslimana... :D Kao da trgovce oruzjem boli kurac za religijom i ideologijom, inace su to eticne i moralne osobe koje drze do principa i zakona :D

Uostalom, kad bi sutra neko u Sarajevu krenuo da kupi kalas ili eksploziv, da li bi ga trazio po Vilsonovom, ili po Lukavici, Palama, Sokocu? :D
prog321

#238 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by prog321 »

.
Kao kad bi rodjeni Svedjanin pricao da mu je neko nudio u BiH da kupi oruzje. Salajbajzerska prica. On nevin, ulickan dosao u divljinu da mu indijanci prodaju koplje i strijele :-) :lol:

Mozes kalas i u Dizeldorfu kupit ako ti je to zelja.
Sve zavisi u kojim krugovima se kreces.
Last edited by prog321 on 23/04/2016 11:53, edited 1 time in total.
155_mm

#239 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by 155_mm »

_BataZiv_0809 wrote:Jest ih sabro. Kako ih je postrojio. Ima da im on kaze... al se ljudi loze to je zlocin :lol:

A kolonijalni vladar nam poslao svog namjesnika :lol:
posao namjesnika za drzave tipa BiH vrse trecerazredni politicari nivoa "pomocnik zamjenika savjetnika" a ne jedan od najmocnijih ljudi amerike i svijeta. tesko je za povjerovati da u opisu njgovog posla stoji da se brine o radu policijia tipa entitetske i kantonalne policije u drzavama velicine BiH i moguci incidenti na otvorima dzamija. ja sam cuo da su njegov posao najznacajnija strateska pitanja za USA i NATO. ako neko zna tacnije nek me slobodno ispravi.

cilj posjete je stao u jednu recenicu:
Direktor CIA-e istakao je državu Bosnu i Hercegovinu kao važnog partnera SAD u borbi protiv terorizma. Pohvalivši dosadašnji rad svih policijskih i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH rekao je da je njegov dolazak u našu zemlju znak podrške za sve što su do sada uradile.
znaci tipicno zapisavanje teritorije i vjerovatno odgovor USA na najavu dolazka pripadnika vojnoobavjestajne sluzbe rusije u banjaluku. a sve ovo informacija sto su kobajagi razmijenili na sastanku su mogli i na drugi nacin. sto zasigurno i jesu.
Alfons Kauders

#240 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by Alfons Kauders »

prog321 wrote:.
Kao kad bi rodjeni Svedjanin pricao da mu je neko nudio u BiH da kupi oruzje. Salajbajzerska prica. On nevin, ulickan dosao u divljinu da mu indijanci prodaju koplje i strijele :-) :lol:

Pa da. Za pocetak, zasto bi koji kurac ijedan potencijalni terorista iz EU putovao na Kosovo ili u BiH? Ono, ako moze ijedna sumnjivija lokacija u Evropi... :D

Ne dragi moji, to se ne radi tako. Baska ce vehabije iz Francuske ili Britanije dolaziti u Cazin ili Han Pijesak da traze kalas. Usput angazuju sofera i prevodioca. :D Oni mogu na zapadu kupiti sve sto im treba, mozda ce doci sa ovih prostora, i proci kroz nekoliko ruku... Ali slabo da ce se ikom od njih isplatiti da dolaze ovdje po oruzje, i da ga jos pride voze kuci :D
hAZNADAR

#241 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by hAZNADAR »

prog321 wrote:.

U Dizeldorfu moras znati nekoga ko zna nekoga, i mozda, mozda preko treceg lica na povjerenje da dadnes lovu i da ti bude dostavljen kalas. Vrlo tesko, rizicno i nesigurno.

U mojoj Banjaluci sam dozivio da moji skolski drugovi, sasvim obicni ljudi sa obicnim poslovima, familijama,.. nude da kupim nesto. Zato sto su culi da sam imao provalu u kucu i kako sami rekose svi koji su se nudili red je da imam ono sto svaka kuca treba da ima - za svaki slucaj. Nesto kao default u RS.

A taj krkanski nacin price ti ne daje nikakvu prednost niti si zbog toga vise u pravu. Ja prenosim licna iskustva.
Gojeni H

#242 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by Gojeni H »

nosara wrote:
Gojeni H wrote:Saznacemo za nekoliko godina ko je od Srbadije nova Plavsicka i ko ce biti saradnik koji ce pomoci ogranicavanju uticaja Rusije na ovaj dio planete Zemlje.
Image
Svi pretpostavljaju, pa da i ja malo ... :D

Al' hajd' zivi bili pa vidjeli ... garant' je dos'o da se napije vode na Vrelu Bosne.
hAZNADAR

#243 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by hAZNADAR »

Alfons Kauders wrote:

Pa da. Za pocetak, zasto bi koji kurac ijedan potencijalni terorista iz EU putovao na Kosovo ili u BiH? Ono, ako moze ijedna sumnjivija lokacija u Evropi... :D

Ne dragi moji, to se ne radi tako. Baska ce vehabije iz Francuske ili Britanije dolaziti u Cazin ili Han Pijesak da traze kalas. Usput angazuju sofera i prevodioca. :D Oni mogu na zapadu kupiti sve sto im treba, mozda ce doci sa ovih prostora, i proci kroz nekoliko ruku... Ali slabo da ce se ikom od njih isplatiti da dolaze ovdje po oruzje, i da ga jos pride voze kuci :D
Da, teroristi kupuju oruzje od krimosa,.. a odakle krimosima oruzje? Odakle je stiglo i kojom rutom?
Alfons Kauders

#244 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by Alfons Kauders »

hAZNADAR wrote:
Alfons Kauders wrote:

Da, teroristi kupuju oruzje od krimosa,.. a odakle krimosima oruzje? Odakle je stiglo i kojom rutom?
Znam, ali koga boli kurac? Zasto bi mi kolektivno bili odgovorni za belaj koji u Evropi napravi neka budala sa puskom iz Kragujevca i municijom iz Konjica?

Jesu gradjani na zapadu odgovorni za belaj koji u Bosni npr. naprave amfetamini iz zemalja EU?

To rade kriminalci, pojedinci. To ne rade vlade. Nisu BiH, Hrvatska i Srbija nesto kao Libija prije 30 godina, kada su tushili i poklanjali Semtex Ircima...

Iskreno, ne vidim zasto bi se bilo koji gradjanin bilo koje drzave na Balkanu u kojoj se nabavi oruzje za terorizam trebao osjecati odgovornim.
hAZNADAR

#245 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by hAZNADAR »

Na stranu malo oruzje i sverc,.. to je jedna od pretpostavki.

Medjutim - jedna pretpostavka koja je isto vrlo realna je ceremonija Ferhadije u Banjaluci 7.maja.
Gdje ce se skupiti politicka elita.

Poseban akcent na dolazak turskog predsjednika. U gradu gdje je covjek ubijen a vise povrijedjeno prilikom polaganja kamen temeljca a i sam americki ambasador Miler jedva se izvukao.

Prethodno je stampan letak na kojem je stajalo :"Braco Srbi, danas ce naš grad napasti islamske horde, uz pomoc zlocinaca iz Austrougarske i pokusšati da poseju sjeme islama u našsem gradu".

Dolazak turske delegacije i sarajevske politicke elite se vrlo lako u glavama nacionalista moze protumaciti kao provokacija. Danas je atmosvera ista kao onda - ako ne i gora. Pogotovo u gradu gdje se na velika vrata uvode i Rusi.

Tu je visok stepen rizika. Osim huligana mozda postoje i drugi kojima bi incident odgovarao.

Tako da je vrlo realno da je sef CIA i ovo donio na dnevni red. Mozda najavu da njegovi ljudi budu u obezbjedjenju ceremonije ili informaciju o mogucoj pripremi incidenta.

Ovo se nije tako davno desilo
Image
Image
gospodja profiterka

#246 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by gospodja profiterka »

Ma ja, šega, šala, pošalica...

http://www.klix.ba/vijesti/bih/akcija-f ... /160420048
Akciju su inicirali Generalni sekretarijat Interpola, Europol i države regiona.
hAZNADAR

#247 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by hAZNADAR »

Alfons Kauders wrote:

To rade kriminalci, pojedinci. To ne rade vlade.

Iskreno, ne vidim zasto bi se bilo koji gradjanin bilo koje drzave na Balkanu u kojoj se nabavi oruzje za terorizam trebao osjecati odgovornim.
Vlade imaju odgovornost da to sprijece i da bolje nadziru granice.

A takodjer i nadzor, sprjecavanje ilegalne kupovine u samoj drzavi.

Podsjecam da su u Sarajevu 2005-te uhapseni tek stigli vehbosi iz Svedske i Danske - slucaj Bektasevic-Cesur. Koji su za par dana nabavili silu municije i eksloziva. Uhvaceni su zahvaljujuci informaciji i dojavi koju je nasoj policiji proslijedila svedska policija. Zamisli da nije bilo te dojave. Kako su jedan Sandzo iz Svedske i jedan Turcin iz Danske uspjeli nabaviti to za kratko vrijeme? Ocigledno je lakse nego sto se misli.

Sef CIA moze postrojiti samo odgovorne za taj slobodan protok oruzja - a to su upravo lokalne vlade i policije.

Al radije nebih vise o tome - bar zasad. Druga pretpostavka je Ferhadija i sto vise razmisljam o tome sve mi se vise cini da je to veci razlog. Pretpostavka naravno kao i ostalo. Niko od nas nezna ste se neformalno razgovaralo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#248 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by _BataZiv_0809 »

Znaci ovo nije udar na suverenitet BiH :shock:
VCorp

#249 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by VCorp »

Samo da ne bude na tom kakav napad i da ne bude niko ozlijeđen kao prosli put a ne sumnjam da će doći Srba bez kompasa da rade pizdarije i provociraju, sad neka se pripreme nasi mediji pa lijepo pokazu da u Sarajevu moze crkva stajati kao i Bihacu ali obnovljena dzamija koja je tu stajala otkad i mi ne može. Treba svijet da vidi da mi imamo daleko više problema sa četničkim fašistima nego sa kretenima koji idu ginuti za ISIS.
VCorp

#250 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by VCorp »

_BataZiv_0809 wrote:Znaci ovo nije udar na suverenitet BiH :shock:
Koji crni suverenitet ...
Post Reply