Problem pasa lutalica vol 2

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vješalica

#226 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

Sto se tice ugriza i antirabicne zastitr to se ne daje svakome nego ovisi od slucaja do slucaja i razmjera ppvrede
Jedino ste na trosku oko saniranja povrede prvih dana gaze rivanol itd i tetanus jer ga nema u domovima zdravlja
Btw ugrizi se moraju prijaviti nadleznim u dz gdje vas upute -u sa je to ilidza ili vrazova
Ovo je iz druge ruke
Kolegicu mi potamanilo dzukeliste kad se vracala kuci sa posla
Ujeo je butinu sa zadnje strane
I izgrebao
Lose je prosla bila u suknji i carapama ono maltene gola
I sve joj crno okolo oni podlivi
Strasno za vidjeti
A nek se dogzzz monijevci usute ko misevi kanalizacijski nema ih nigdje dok im neko ne barne u interes
vješalica

#227 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

Adriatic wrote:Šta rade lezihljebovići iz RAD-a?
Dobili 600 hiljada KM i glade da ne kažem šta.
A najsmješnije je kad i uhvate neku džukelu, onda nastupa veterinar koji procijeni da li je pas opasan i ako on kaže da nije, vraća se nazad na ulicu. :izet:
E ko li je to smislio i po kojem je to zakonu, da mi je znati :-)
Smislili kreatori zakona koji bi napravio nered u nauredjenijoj drzavi na zemlji
Uhvati sterilisi i pusti
Njihova megalomanija loppvska
esmasaric

#228 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by esmasaric »

Danas prijateljica dolazi na kafu, držeći dezodorans u ruci... Kaže vidjela cuku, pa izvadila i od straha putem čuvala dezodorans.
Za sada rješenja nema, i ja ću uskoro dezodorans nositi u džepu. :D
kokuz_sa

#229 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kokuz_sa »

esmasaric wrote:Danas prijateljica dolazi na kafu, držeći dezodorans u ruci... Kaže vidjela cuku, pa izvadila i od straha putem čuvala dezodorans.
zensko si..smijes regularno nositi sprej za zastitu sto od ljudi tako i od zivotinja..sta ce ti dezodorans..nece cuko doci da ga namirises nego da te ujede :D
esmasaric

#230 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by esmasaric »

kokuz_sa wrote:
esmasaric wrote:Danas prijateljica dolazi na kafu, držeći dezodorans u ruci... Kaže vidjela cuku, pa izvadila i od straha putem čuvala dezodorans.
zensko si..smijes regularno nositi sprej za zastitu sto od ljudi tako i od zivotinja..sta ce ti dezodorans..nece cuko doci da ga namirises nego da te ujede :D
Tako sam vješta da bi u tom slučaju sebe uprskala... Šala naravno. Za sada ne treba mi, ali razmišljam da nabavim.

Mada mi je bilo zanimljivo to sa dezodoransom. Razmišljam samo situaciju, djevojka hoda prema kući navečer sa partija, drži u ruci veliki dezodorans ili lak za kosu, zagleda između auta, sva tip top sređena... a komšinica sutradan: "Ona se mala drogira sto posto..." :D
ST11

#231 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by ST11 »

Ne brini, zapravo ne mozes samu sebe uprskati, ali ako ti uspije, saopsti ostalim kako ti je to po fizickom pitanju uspjelo. Salim se, sprejevi imaju u najvise navrata iznad dugmeta, kojeg pritisnes prilikom akcije, nekakvu udubinu, u koju ide palac, pa tako imas potpunu kontrolu u koju stranu zelis prskati (samo se nadam, da sam objasnio koliko toliko razumljivo).
A ono drugo, nemoj se zavaravati, ako te pas do sada nije napao, da te nece sutra. Trebat ce ti zastita tacno u onom momentu, a ti je neces imati, jer jos razmisljas o nabavi. Ako je mislis nabaviti, to uradi preventivno danas, ako ne zelis, nemoj i nadaj se najboljem ;).
vješalica

#232 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

Jednostavno se boji da se sprej ne rasprsi u lice npr od vjetra na ulici ono da odleti,.....
mirsek

#233 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by mirsek »

A koliko pomazu one sprave sto pustaju tonove koje ljudi ne cuju ali smetaju psima, da li je neko koristio i koliko pomaze ?
Ima ih nabaviti za 30-40 KM a to nije puno ako stvarno rade i otjeraju copor od tebe.
L u c i f e r

#234 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by L u c i f e r »

mirsek wrote:A koliko pomazu one sprave sto pustaju tonove koje ljudi ne cuju ali smetaju psima, da li je neko koristio i koliko pomaze ?
Ima ih nabaviti za 30-40 KM a to nije puno ako stvarno rade i otjeraju copor od tebe.
kažu ljudi ništa od tog, šupljak...
macchiato

#235 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by macchiato »

mirsek wrote:A koliko pomazu one sprave sto pustaju tonove koje ljudi ne cuju ali smetaju psima, da li je neko koristio i koliko pomaze ?
imala sam ja to cudo, ne znam ni odakle ni ko ga je kupio :D ali vjeruj da je imalo efekta. Znala sam im pistati cak i sa desetog sprata, a oni se dole razbjeze cim cuju. :lol:

nisam doduse nikad isla gradom i isprobavala iz prve ruke, ali vjerujem da bi koristilo.
vješalica

#236 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

Sprej ima višestruku korist
Rašćeruje đukce i eventualno nekog manijaka koji ti priđe na ulici da te napada :wink:
mirsek

#237 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by mirsek »

vješalica wrote:Sprej ima višestruku korist
Rašćeruje đukce i eventualno nekog manijaka koji ti priđe na ulici da te napada :wink:
Jest samo sto se sa sprejom mozes samoranit a i treba naciljati kera ili vecinu njih a sa tim zvukom svi kerovi bjeze od tebe cim ga upalis bez mogucih posljedica na tebe.
Najbolje je imati oboje za sve vrste zivotinja, dvonozne i cetveronozne. :D
ST11

#238 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by ST11 »

Sprej pink boje je tacno takav, kakvog opisujem na prijasnjoj stranici i kojeg je upotrijebila moja sestra protiv agresivnog vucjak. Siguran sam, da se necete same povrijediti njime i s obzirom na iskustvo 100% zaustavi napad.

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#239 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by pici »

evo malo iz susjedstva, kad pusti opasnog psa sa uzice i kaje ma neće ne brini... namah bi mu ga uguro u gujcu i dobro nabijo nogom...

HOROR U ZAGREBU
NASRTLJIVI BELGIJSKI OVČARI OZLIJEDILI ČAK TROJE DJECE U DUBRAVI Napali ih na školskom igralištu, policija privela vlasnike pasa

Dva belgijska ovčara u utorak poslijepodne su na igralištu OŠ Marije Jurić Zagorke u Dubravi napali i lakše ozlijedili troje djece u dobi od 7, 8 i 13 godina. Njihovi vlasnici, 24-godišnjak i 25-godišnjak, braća koja žive u susjedstvu škole, privedeni su u policijsku postaju, gdje su bili zadržani preko noći.

Jedan je pušten tijekom jutra i odmah je došao u školu kako bi se ispričao i zatražio da mu se omogući kontakt s roditeljima, kako bi im se mogao ispričati i ponuditi im svu pomoć koja je potrebna.

- Jedan je učenik došao u školu danas, onaj koji je imao samo ogrebotine. No druga dvojica, koje su psi ugrizli, nalaze se kući. Sigurno neće doći još par dana - rekao je ravnatelj Željko Kelava, koji je danas u školi organizirao radionice psihološke pomoći za svu djecu.
esmasaric

#240 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by esmasaric »

Da li funkcionišu one stvarčice koje zvuk ispuštaju, mislim da se ima kupiti u army shop-u?
vješalica

#241 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

ST11 wrote:Sprej pink boje je tacno takav, kakvog opisujem na prijasnjoj stranici i kojeg je upotrijebila moja sestra protiv agresivnog vucjak. Siguran sam, da se necete same povrijediti njime i s obzirom na iskustvo 100% zaustavi napad.

kakvo je vrijeme došlo trebaće boca čitava ko pp aparat
vješalica

#242 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

Čopor džukela ordinira na stanici na Čaršiji gdje autobusi istovaraju strance prema BAzenima.
Kako divna dobrodošlica.
Hadžibajrić "rješava problem trenutno".
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#243 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Truba »

u ist, sarajevu cuke ganjaju auta
KB9

#244 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by KB9 »

treba neko malo zapucat kad krene copor na njega, pocele bi instant promjene
Tomahawk11
Globalni moderator

#245 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Tomahawk11 »

Kako mene nigdje te cuke ne zaganjaju?
Nepass

#246 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Nepass »

Black swan wrote:u ist, sarajevu cuke ganjaju auta
U subotu su na grbavici zajmilo auto ispred mene i ne popustaju.
Vracam se ponovo istim putem kad pasce prelazi ulicu ali ono ne moze sporije, ja sviram da ne bih kocio a pasce me samo pogleda kao kome sviras kretenu i nastavi istim tempom :)
AmirBaa

#247 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by AmirBaa »

Tomahawk11 wrote:Kako mene nigdje te cuke ne zaganjaju?
mozda si alfa muzjak pa ne smiju
Russki

#248 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Russki »

esmasaric wrote:Da li funkcionišu one stvarčice koje zvuk ispuštaju, mislim da se ima kupiti u army shop-u?
koji ce ti qrac to, noz i iznabadaj kera cim ti pridje
Tomahawk11
Globalni moderator

#249 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Tomahawk11 »

AmirBaa wrote:
Tomahawk11 wrote:Kako mene nigdje te cuke ne zaganjaju?
mozda si alfa muzjak pa ne smiju
:D
esmasaric

#250 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by esmasaric »

Russki wrote:
esmasaric wrote:Da li funkcionišu one stvarčice koje zvuk ispuštaju, mislim da se ima kupiti u army shop-u?
koji ce ti qrac to, noz i iznabadaj kera cim ti pridje
Nisam baš tako precizna :D Šala naravno, nego da li funkcionišu te stvarčice?
Post Reply