Problem pasa lutalica vol 2
- vješalica
#226 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Sto se tice ugriza i antirabicne zastitr to se ne daje svakome nego ovisi od slucaja do slucaja i razmjera ppvrede
Jedino ste na trosku oko saniranja povrede prvih dana gaze rivanol itd i tetanus jer ga nema u domovima zdravlja
Btw ugrizi se moraju prijaviti nadleznim u dz gdje vas upute -u sa je to ilidza ili vrazova
Ovo je iz druge ruke
Kolegicu mi potamanilo dzukeliste kad se vracala kuci sa posla
Ujeo je butinu sa zadnje strane
I izgrebao
Lose je prosla bila u suknji i carapama ono maltene gola
I sve joj crno okolo oni podlivi
Strasno za vidjeti
A nek se dogzzz monijevci usute ko misevi kanalizacijski nema ih nigdje dok im neko ne barne u interes
Jedino ste na trosku oko saniranja povrede prvih dana gaze rivanol itd i tetanus jer ga nema u domovima zdravlja
Btw ugrizi se moraju prijaviti nadleznim u dz gdje vas upute -u sa je to ilidza ili vrazova
Ovo je iz druge ruke
Kolegicu mi potamanilo dzukeliste kad se vracala kuci sa posla
Ujeo je butinu sa zadnje strane
I izgrebao
Lose je prosla bila u suknji i carapama ono maltene gola
I sve joj crno okolo oni podlivi
Strasno za vidjeti
A nek se dogzzz monijevci usute ko misevi kanalizacijski nema ih nigdje dok im neko ne barne u interes
- vješalica
#227 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Smislili kreatori zakona koji bi napravio nered u nauredjenijoj drzavi na zemljiAdriatic wrote:Šta rade lezihljebovići iz RAD-a?
Dobili 600 hiljada KM i glade da ne kažem šta.
A najsmješnije je kad i uhvate neku džukelu, onda nastupa veterinar koji procijeni da li je pas opasan i ako on kaže da nije, vraća se nazad na ulicu.![]()
E ko li je to smislio i po kojem je to zakonu, da mi je znati
Uhvati sterilisi i pusti
Njihova megalomanija loppvska
- esmasaric
#228 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Danas prijateljica dolazi na kafu, držeći dezodorans u ruci... Kaže vidjela cuku, pa izvadila i od straha putem čuvala dezodorans.
Za sada rješenja nema, i ja ću uskoro dezodorans nositi u džepu.
- kokuz_sa
#229 Re: Problem pasa lutalica vol 2
zensko si..smijes regularno nositi sprej za zastitu sto od ljudi tako i od zivotinja..sta ce ti dezodorans..nece cuko doci da ga namirises nego da te ujedeesmasaric wrote:Danas prijateljica dolazi na kafu, držeći dezodorans u ruci... Kaže vidjela cuku, pa izvadila i od straha putem čuvala dezodorans.
- esmasaric
#230 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Tako sam vješta da bi u tom slučaju sebe uprskala... Šala naravno. Za sada ne treba mi, ali razmišljam da nabavim.kokuz_sa wrote:zensko si..smijes regularno nositi sprej za zastitu sto od ljudi tako i od zivotinja..sta ce ti dezodorans..nece cuko doci da ga namirises nego da te ujedeesmasaric wrote:Danas prijateljica dolazi na kafu, držeći dezodorans u ruci... Kaže vidjela cuku, pa izvadila i od straha putem čuvala dezodorans.
Mada mi je bilo zanimljivo to sa dezodoransom. Razmišljam samo situaciju, djevojka hoda prema kući navečer sa partija, drži u ruci veliki dezodorans ili lak za kosu, zagleda između auta, sva tip top sređena... a komšinica sutradan: "Ona se mala drogira sto posto..."
-
ST11
#231 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Ne brini, zapravo ne mozes samu sebe uprskati, ali ako ti uspije, saopsti ostalim kako ti je to po fizickom pitanju uspjelo. Salim se, sprejevi imaju u najvise navrata iznad dugmeta, kojeg pritisnes prilikom akcije, nekakvu udubinu, u koju ide palac, pa tako imas potpunu kontrolu u koju stranu zelis prskati (samo se nadam, da sam objasnio koliko toliko razumljivo).
A ono drugo, nemoj se zavaravati, ako te pas do sada nije napao, da te nece sutra. Trebat ce ti zastita tacno u onom momentu, a ti je neces imati, jer jos razmisljas o nabavi. Ako je mislis nabaviti, to uradi preventivno danas, ako ne zelis, nemoj i nadaj se najboljem
.
A ono drugo, nemoj se zavaravati, ako te pas do sada nije napao, da te nece sutra. Trebat ce ti zastita tacno u onom momentu, a ti je neces imati, jer jos razmisljas o nabavi. Ako je mislis nabaviti, to uradi preventivno danas, ako ne zelis, nemoj i nadaj se najboljem
- vješalica
#232 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Jednostavno se boji da se sprej ne rasprsi u lice npr od vjetra na ulici ono da odleti,.....
- mirsek
#233 Re: Problem pasa lutalica vol 2
A koliko pomazu one sprave sto pustaju tonove koje ljudi ne cuju ali smetaju psima, da li je neko koristio i koliko pomaze ?
Ima ih nabaviti za 30-40 KM a to nije puno ako stvarno rade i otjeraju copor od tebe.
Ima ih nabaviti za 30-40 KM a to nije puno ako stvarno rade i otjeraju copor od tebe.
-
L u c i f e r
#234 Re: Problem pasa lutalica vol 2
kažu ljudi ništa od tog, šupljak...mirsek wrote:A koliko pomazu one sprave sto pustaju tonove koje ljudi ne cuju ali smetaju psima, da li je neko koristio i koliko pomaze ?
-
macchiato
#235 Re: Problem pasa lutalica vol 2
imala sam ja to cudo, ne znam ni odakle ni ko ga je kupiomirsek wrote:A koliko pomazu one sprave sto pustaju tonove koje ljudi ne cuju ali smetaju psima, da li je neko koristio i koliko pomaze ?
nisam doduse nikad isla gradom i isprobavala iz prve ruke, ali vjerujem da bi koristilo.
- vješalica
#236 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Sprej ima višestruku korist
Rašćeruje đukce i eventualno nekog manijaka koji ti priđe na ulici da te napada
- mirsek
#237 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Jest samo sto se sa sprejom mozes samoranit a i treba naciljati kera ili vecinu njih a sa tim zvukom svi kerovi bjeze od tebe cim ga upalis bez mogucih posljedica na tebe.vješalica wrote:Sprej ima višestruku korist
Najbolje je imati oboje za sve vrste zivotinja, dvonozne i cetveronozne.
-
ST11
#238 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Sprej pink boje je tacno takav, kakvog opisujem na prijasnjoj stranici i kojeg je upotrijebila moja sestra protiv agresivnog vucjak. Siguran sam, da se necete same povrijediti njime i s obzirom na iskustvo 100% zaustavi napad.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#239 Re: Problem pasa lutalica vol 2
evo malo iz susjedstva, kad pusti opasnog psa sa uzice i kaje ma neće ne brini... namah bi mu ga uguro u gujcu i dobro nabijo nogom...
HOROR U ZAGREBU
NASRTLJIVI BELGIJSKI OVČARI OZLIJEDILI ČAK TROJE DJECE U DUBRAVI Napali ih na školskom igralištu, policija privela vlasnike pasa
Dva belgijska ovčara u utorak poslijepodne su na igralištu OŠ Marije Jurić Zagorke u Dubravi napali i lakše ozlijedili troje djece u dobi od 7, 8 i 13 godina. Njihovi vlasnici, 24-godišnjak i 25-godišnjak, braća koja žive u susjedstvu škole, privedeni su u policijsku postaju, gdje su bili zadržani preko noći.
Jedan je pušten tijekom jutra i odmah je došao u školu kako bi se ispričao i zatražio da mu se omogući kontakt s roditeljima, kako bi im se mogao ispričati i ponuditi im svu pomoć koja je potrebna.
- Jedan je učenik došao u školu danas, onaj koji je imao samo ogrebotine. No druga dvojica, koje su psi ugrizli, nalaze se kući. Sigurno neće doći još par dana - rekao je ravnatelj Željko Kelava, koji je danas u školi organizirao radionice psihološke pomoći za svu djecu.
- esmasaric
#240 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Da li funkcionišu one stvarčice koje zvuk ispuštaju, mislim da se ima kupiti u army shop-u?
- vješalica
#241 Re: Problem pasa lutalica vol 2
kakvo je vrijeme došlo trebaće boca čitava ko pp aparatST11 wrote:Sprej pink boje je tacno takav, kakvog opisujem na prijasnjoj stranici i kojeg je upotrijebila moja sestra protiv agresivnog vucjak. Siguran sam, da se necete same povrijediti njime i s obzirom na iskustvo 100% zaustavi napad.
- vješalica
#242 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Čopor džukela ordinira na stanici na Čaršiji gdje autobusi istovaraju strance prema BAzenima.
Kako divna dobrodošlica.
Hadžibajrić "rješava problem trenutno".
Kako divna dobrodošlica.
Hadžibajrić "rješava problem trenutno".
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#243 Re: Problem pasa lutalica vol 2
u ist, sarajevu cuke ganjaju auta
- KB9
#244 Re: Problem pasa lutalica vol 2
treba neko malo zapucat kad krene copor na njega, pocele bi instant promjene
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#245 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Kako mene nigdje te cuke ne zaganjaju?
-
Nepass
#246 Re: Problem pasa lutalica vol 2
U subotu su na grbavici zajmilo auto ispred mene i ne popustaju.Black swan wrote:u ist, sarajevu cuke ganjaju auta
Vracam se ponovo istim putem kad pasce prelazi ulicu ali ono ne moze sporije, ja sviram da ne bih kocio a pasce me samo pogleda kao kome sviras kretenu i nastavi istim tempom
-
AmirBaa
#247 Re: Problem pasa lutalica vol 2
mozda si alfa muzjak pa ne smijuTomahawk11 wrote:Kako mene nigdje te cuke ne zaganjaju?
- Russki
#248 Re: Problem pasa lutalica vol 2
koji ce ti qrac to, noz i iznabadaj kera cim ti pridjeesmasaric wrote:Da li funkcionišu one stvarčice koje zvuk ispuštaju, mislim da se ima kupiti u army shop-u?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#249 Re: Problem pasa lutalica vol 2
AmirBaa wrote:mozda si alfa muzjak pa ne smijuTomahawk11 wrote:Kako mene nigdje te cuke ne zaganjaju?
- esmasaric
#250 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Nisam baš tako preciznaRusski wrote:koji ce ti qrac to, noz i iznabadaj kera cim ti pridjeesmasaric wrote:Da li funkcionišu one stvarčice koje zvuk ispuštaju, mislim da se ima kupiti u army shop-u?