Kako da ne. To bi bilo kao kad bismo rekli kako vjerovanje u Boga nema nikakve veze ni sa čim više kod vjernika, uključujući i njegovo ponašanje.MyTao wrote:Agresivnost ateista? Kojih ateista? Ateizam je stav da nema dokaza za boga, sve ostalo kod jednog ateiste nema veze s tim stavom. Ponovo se vracamo da ti ustvari ne razumijes sta je to ateizam.
Evo ponovo te pitam, a to je samo u nadi da ti ukazem sta je sta... vjerujes li ti u boga? Samo mi odgovori sa da ili ne. Prije nego sto se potegnes na to kako si agnostic, da te napomenem da je se to odnosi na to dali ti znas dali bog postoji ili ne... ja pitam dali ti vjerujes u njega ili ne. nauci da razdvojis to dvoje.
Sramote Kršćanstva i Islama!
-
RNG_25
#226 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
- Smrcak15
#227 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
AleksoMKD wrote:Eto, slazemo se konacno ti i ja sada.Smrcak15 wrote:
neznam koliko je ko radio zlodjela a da je bilo zlodjela bilo je da se nelazemo.
mene interesuje srz islama, ono sto poslanik kaze i sto kaze Kur'an, to je za mene vazno, a ostali svijet kojeg mozda uopste ne boli briga sta kaze kuran i muhammed iako su muslimani me ne intresuju, jer islam ne potice od musllimana poslije muhammeda nego potice iz Kur'ana i hadisa.
pokazi mi gdje poslank odobrava nasilnan sex sa robinjama, znaci silovanje??? daj dokaz pa cmo onda nastaviti na ovoj temi.
Tema je sramote Krscanstva i Islama, ja sam naveo jednu. Ko sto je paljenje vestica sramota hriscanstva.
Evo jos jedne, iako je tacno da u Kuranu nije nigde navedeno da su dozvoljene ove gadosti, fakt je da su se te gadosti desavale a sve pod objasnjenjem da je to halal.
Steta sto se nije nasao niko da protumaci kao ti.
Ali sa druge strane ako bi neko doveo u pitanje odredjene hadise.......................zhk, ode glava.
svasta se u svijetu i danas desava od gadosti sa objasnjenjem da je to halal ni blizu halala cak sta vise vodi direktno u vatru dzehennemskufakt je da su se te gadosti desavale a sve pod objasnjenjem da je to halal.
ne apsolutno netacno, neznam jeli ikad ikome glava letila zbog togaAli sa druge strane ako bi neko doveo u pitanje odredjene hadise.......................zhk, ode glava
- MyTao
#228 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Religija je ideologija, nacin zivota... tako da nije isto.RNG_25 wrote:Kako da ne. To bi bilo kao kad bismo rekli kako vjerovanje u Boga nema nikakve veze ni sa čim više kod vjernika, uključujući i njegovo ponašanje.MyTao wrote:Agresivnost ateista? Kojih ateista? Ateizam je stav da nema dokaza za boga, sve ostalo kod jednog ateiste nema veze s tim stavom. Ponovo se vracamo da ti ustvari ne razumijes sta je to ateizam.
Evo ponovo te pitam, a to je samo u nadi da ti ukazem sta je sta... vjerujes li ti u boga? Samo mi odgovori sa da ili ne. Prije nego sto se potegnes na to kako si agnostic, da te napomenem da je se to odnosi na to dali ti znas dali bog postoji ili ne... ja pitam dali ti vjerujes u njega ili ne. nauci da razdvojis to dvoje.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#229 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Ukratko: agnosticizam je shvatanje prema kojem nije iskljuceno postojanje boga. Pojednostavljeno govoreci, agnostici tvrde: mozda ima, mozda nema.Connaisseur Karlin wrote:
Hvala.
Jesam li upravu?
-
RNG_25
#230 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
U teoriji, istina je da ateizam/agnosticizam/štaveć nisu ideologije, niti načini života. U praksi i realnosti pak - ipak jesu. Možemo se pretvarati da to nije istina, ali budimo realni - set etičkih, moralnih i drugih vrijednosti, stavovi i ponašanja na koje utiču ti stavovi... sve je to "obojeno" setom vjeroranja i ubjeđenja. Ateizam i co. nisu drugačiji.MyTao wrote:Religija je ideologija, nacin zivota... tako da nije isto.RNG_25 wrote:Kako da ne. To bi bilo kao kad bismo rekli kako vjerovanje u Boga nema nikakve veze ni sa čim više kod vjernika, uključujući i njegovo ponašanje.MyTao wrote:Agresivnost ateista? Kojih ateista? Ateizam je stav da nema dokaza za boga, sve ostalo kod jednog ateiste nema veze s tim stavom. Ponovo se vracamo da ti ustvari ne razumijes sta je to ateizam.
- Towelie
#231 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Ne treba zaboraviti da je ateizam cesto u braku sa jednom drugom ideologijom i modernom religijom - scijentizmom. 
-
prog321
#232 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Ne znam čemu prepirka izmedju agnostika i ateista.
Isto ćete u dzehenem!

Isto ćete u dzehenem!
- Towelie
#233 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
prog321 wrote:Ne znam čemu prepirka izmedju agnostika i ateista.
Isto ćete u dzehenem!
Valjda oko toga ko ce biti u plicaku.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#234 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
To ono Tom Kruz folovi golovi?Towelie wrote:Ne treba zaboraviti da je ateizam cesto u braku sa jednom drugom ideologijom i modernom religijom - scijentizmom.
- animals
#235 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Hoce ko sto xe vjernici meda i mlijeka, i vina bezalkoholnog..prog321 wrote:Ne znam čemu prepirka izmedju agnostika i ateista.
Isto ćete u dzehenem!
- Towelie
#236 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Ne. ni blizu. Scijentizam je, u principu, religija koja veruje u nauku kao bozanstvo, ultimativni i jedini izvor istine._BataZiv_0809 wrote:To ono Tom Kruz folovi golovi?Towelie wrote:Ne treba zaboraviti da je ateizam cesto u braku sa jednom drugom ideologijom i modernom religijom - scijentizmom.
- animals
#237 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Nije to religija,vec obicna sekta..Towelie wrote:Ne. ni blizu. Scijentizam je, u principu, religija koja veruje u nauku kao bozanstvo, ultimativni i jedini izvor istine._BataZiv_0809 wrote:To ono Tom Kruz folovi golovi?Towelie wrote:Ne treba zaboraviti da je ateizam cesto u braku sa jednom drugom ideologijom i modernom religijom - scijentizmom.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#238 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Prvi put cujem. Mada etimoloski gledajuci, dalo se naslutiti o cemu se radi. Hvala ToveliTowelie wrote:Ne. ni blizu. Scijentizam je, u principu, religija koja veruje u nauku kao bozanstvo, ultimativni i jedini izvor istine._BataZiv_0809 wrote:To ono Tom Kruz folovi golovi?Towelie wrote:Ne treba zaboraviti da je ateizam cesto u braku sa jednom drugom ideologijom i modernom religijom - scijentizmom.
-
patriot_1
#239 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
broj dva---
Da, sekularno drusto je mjerilo vrjednosti. Ta nece Kalifat. Sve sto danas valja na svjetu (i puno toga sto ne valja, ali to je druga prica) nam je dalo sekularno drustvo.
Ne zezam.
Ne zagovaram zabranu religije, samo sek se drzi svoga posla i ostavi na miru ono isto sekularno drustvo. Da nema uticaj na zivot ljudi poput mene, koji ne zele da religija utice i na jedan aspekt zivota. Osim ferija, jer super je kad za bozic/bajram dobijem neradni dan.
Onako odoka - razlika izmedju mene i muftije u BMW-u je da mene boli neka stvar za mog gladnog komsiju (ionako je srbin/hrvat/musliman, prekrizi sta ne odgovara), nek ckrne (moderni kapitalizam) ako se ne zna snaci, dok je mufija po svom partijskom programu dobio obavezu od sefa na nebesima da mora gladnim pomoci. Ja kao pogani ateista imam vlastiti moral i niko ne odredjuje sta ja trebam da radim da bi ispunio svoje moralne obaveze. Isto kad neki US politicar ima kampanju na bazi moralni i familijarni vrjednosti pa ga ufate kako smrce koku sa svojom gay-kuravom, ne ide. Dok ako mene ufate kako smrcem koku sa dvije plavuse lahkog morala moze me samo vlastita zena popljuvati jer sam samo njoj obecao da necu to vise.[/quote]
_______________________________________________________________________________________________________________
Možda se nismo razumili!
Sekularno nije nevjerničko,jer i vjernici su sekularni dio društva(većina ljudi u bilo kom društvu su vjernici)!
Kad sam ovo prije napisao mislio sam na društva gdje je vjera zabranjena bila(Albanija npr.) ili je nepoželjna bila(skoro sve Komunističko-Socijalističke zemlje)!Dakle,i oni su bili "sekularci" a društvo,,,ubi bože!Ostavili su iza sebe puna groblja,nevinih!
Ne voze BMW samo muftije ili svećenici već i političari(sekularci kao ti
),bogataši,bilo da su pošteno ili nepošteno stekli imovinu,itd.
Vidio sam dosta uspješnih stočara i poljoprivrednika u BMW-u!Pa nastavnika,profesora,,,
Ako oni učeći (a to ljudima treba) mogu voziti BMW,dakle učitelji ,zašto učitelj vjere nebi mogao?Znam ja podosta svećenika,muftija i rabina koji voze stari Audi!
Da, sekularno drusto je mjerilo vrjednosti. Ta nece Kalifat. Sve sto danas valja na svjetu (i puno toga sto ne valja, ali to je druga prica) nam je dalo sekularno drustvo.
Ne zezam.
Ne zagovaram zabranu religije, samo sek se drzi svoga posla i ostavi na miru ono isto sekularno drustvo. Da nema uticaj na zivot ljudi poput mene, koji ne zele da religija utice i na jedan aspekt zivota. Osim ferija, jer super je kad za bozic/bajram dobijem neradni dan.
Onako odoka - razlika izmedju mene i muftije u BMW-u je da mene boli neka stvar za mog gladnog komsiju (ionako je srbin/hrvat/musliman, prekrizi sta ne odgovara), nek ckrne (moderni kapitalizam) ako se ne zna snaci, dok je mufija po svom partijskom programu dobio obavezu od sefa na nebesima da mora gladnim pomoci. Ja kao pogani ateista imam vlastiti moral i niko ne odredjuje sta ja trebam da radim da bi ispunio svoje moralne obaveze. Isto kad neki US politicar ima kampanju na bazi moralni i familijarni vrjednosti pa ga ufate kako smrce koku sa svojom gay-kuravom, ne ide. Dok ako mene ufate kako smrcem koku sa dvije plavuse lahkog morala moze me samo vlastita zena popljuvati jer sam samo njoj obecao da necu to vise.[/quote]
_______________________________________________________________________________________________________________
Možda se nismo razumili!
Sekularno nije nevjerničko,jer i vjernici su sekularni dio društva(većina ljudi u bilo kom društvu su vjernici)!
Kad sam ovo prije napisao mislio sam na društva gdje je vjera zabranjena bila(Albanija npr.) ili je nepoželjna bila(skoro sve Komunističko-Socijalističke zemlje)!Dakle,i oni su bili "sekularci" a društvo,,,ubi bože!Ostavili su iza sebe puna groblja,nevinih!
Ne voze BMW samo muftije ili svećenici već i političari(sekularci kao ti
Vidio sam dosta uspješnih stočara i poljoprivrednika u BMW-u!Pa nastavnika,profesora,,,
Ako oni učeći (a to ljudima treba) mogu voziti BMW,dakle učitelji ,zašto učitelj vjere nebi mogao?Znam ja podosta svećenika,muftija i rabina koji voze stari Audi!
-
patriot_1
#240 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
="MyTao
"Citaj malo komentare na temi koju su ti postavio... Nauci sta je ateizam, pa se vrati da pricamo.[/quote]"
..............................................
Nemam potrebe,o ateizmu znam puno više nego ti,što uči i kako djeluje!I kakvi su ljudi ateisti!Ta i sam sam to nekad bio!
-----------------------------------------------------------------------------
"Citaj malo komentare na temi koju su ti postavio... Nauci sta je ateizam, pa se vrati da pricamo.[/quote]"
..............................................
Nemam potrebe,o ateizmu znam puno više nego ti,što uči i kako djeluje!I kakvi su ljudi ateisti!Ta i sam sam to nekad bio!
-----------------------------------------------------------------------------
-
patriot_1
#241 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Fakat je ovo jadno!choxnox wrote:Ali ipak nije.patriot_1 wrote:Izvitoperen Islam ali ipak Islam!
Gledaj ko mi kaze. Ironija.patriot_1 wrote:Zašto bezočno lažeš?
Niko to od tebe ne trazi, a i zasto bi? Kakve ti imas veze sto je neko uradio nesto prije 1000 godina? Osim ako si mozda zaista kriv, pa eto ok, prihvacena ti je isprika.patriot_1 wrote:Ograđujem se od kršćanstva koje je potenciralo križarske ratove!
Ma jel? Zbog cega? Zato sto mi ti to kazes? Zato sto mi tako kazu mediji ili "licnosti" ciji se zivot sveo na izopacen prikaz Islama kao religije? Dozovi se realnosti.patriot_1 wrote:Ti bi,kao Musliman trebao učiniti isto,ograditi se od Islama...
Imas problem sa cinjenicama. Nije Islam napao Pariz, Brisel, Ameriku. Zaboravio si Istanbul i Ankaru. Jel tu islam napao islam? Ili nije? Ili jest nije? Huh...patriot_1 wrote:...ograditi se od Islama koji zagovara napade na kršćane kao u Parizu,Briselu,Americi(Twinsi)
Samo da vidim jesam li dobro razumio: ja za sebe kazem da sam najpametniji matematicar na svijetu i to me automatski cini najpametnijim matematicarem na svijetu. Znaci, ne moram ispuniti niti jedan jedini relevantan uslov da bih bio prihvacen kao najpametniji matematicar - dovoljno je da se ja sam tako proglasim?patriot_1 wrote:Ne koriste oni Islam kao paravan,oni za sebe misle da su najpravovjerniji Muslimani
Jel vidis koliko ti je logika suplja. Ne znam ko si, niti me stvarno zanima, ali se upravo osjecam kao da sam se vratio u osnovnu skolu pa diskutijem sa vrsnjakom. Ukratko: logika ti je na nivou 12-ogodisnjaka.
Hajde barem jednom da kazes istinu. To su zlocinci, a nisu muslimani ili pripadnici Islama.patriot_1 wrote:Zločinci koji nedužne ubijaju u ime Islama,uzvicima" Alahuegber"su smeće ljudsko!
Mogao bih ja ovako nastaviti do sutra, ali je cinjenica da ti logika nije jaca strana. Cak i da ove postove pises bazirano na nekim svojim shvatanjima, a ne kao dio placene kampanje, porazno je za tebe na koji nivo se treba spustiti tvoj sagovornik da bi s tobom nasao istu frekvenciju na kojoj je diskusija moguca i smislena.
Ma hajde, to uostalom nije ni bitno. Bitno je da se nesto desava i da mjesecno legne uplata od nalogodavaca, jelde.
Logika ti je na nivou sedmogodišnjaka!A insinuacije ,šuplje bolan,,,
Pa i sam vidiš,jedino ti imaš ovako nisko mišljenje o meni i temi,ostali uglavnom kulturno debatiraju!
-
patriot_1
#242 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Koju definiciju?prog321 wrote:Patriot je naucio od Trumpa stvarnu definiciju Islama.
Nema druge.
Jesam li igdje napisao da su bombaši samoubojice Islam,i ništa drugo nije Islam?
Jesam li igdje napisao da je Islam ISIL?
Činjenica je da ti sebe smatraju Muslimanima,i to jesu,po tradiciji,no nisu PRAVI muslimani!
Činjenica je da mnogi"kršćani" sebe smatraju kršćanima ,to jesu po tradiciji ali nemaju veze sa Kristom!
- animals
#243 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Problem je sto muslimani ne mogu da priznaju neke stvari..patriot_1 wrote:Koju definiciju?prog321 wrote:Patriot je naucio od Trumpa stvarnu definiciju Islama.
Nema druge.
Jesam li igdje napisao da su bombaši samoubojice Islam,i ništa drugo nije Islam?
Jesam li igdje napisao da je Islam ISIL?
Činjenica je da ti sebe smatraju Muslimanima,i to jesu,po tradiciji,no nisu PRAVI muslimani!
Činjenica je da mnogi"kršćani" sebe smatraju kršćanima ,to jesu po tradiciji ali nemaju veze sa Kristom!
islamski teroristi ubijaju djecu u Pakistanu, razapinjuju i ubijaju starce u Jemenu..
raznose se u Iraku, Siriji, u Evropi..
sve u ime Islama..
i sta onda , svak je islamofob , ko istinu kaze..
sta je slagano ovdje..
-
prog321
#244 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Teroristi prestavljaju sve ono protiv čega se Islam 1400 godina borio.
Oni koriste izvračenu verziju Islama koja nema ništa sa većinom ljudi koji prakticiraju tu religiju.
Nemoj da ti navodim citate u Ku'ranu koji se direktno kose sa tim ispranim ludim mozgovima.
Islam je 1000 godina prije kršćanstva stajao za religioznu slobodu i multikulturalnost.
Ovi idioti sve te vrijednosti krše.
Oni koriste izvračenu verziju Islama koja nema ništa sa većinom ljudi koji prakticiraju tu religiju.
Nemoj da ti navodim citate u Ku'ranu koji se direktno kose sa tim ispranim ludim mozgovima.
Islam je 1000 godina prije kršćanstva stajao za religioznu slobodu i multikulturalnost.
- BHCluster
#245 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Uzmi samo rat koji se vodio u BiH, usporedi broj poginulih civila na svim stranama i pitaj se kakav je rat vodjen, kakva je razlika izmedju thih civila bila i njihovu starost i onda to primjeni na ovo sto si napisao.animals wrote:
Problem je sto muslimani ne mogu da priznaju neke stvari..
islamski teroristi ubijaju djecu u Pakistanu, razapinjuju i ubijaju starce u Jemenu..
sve u ime Islama..
sta je slagano ovdje..
- animals
#246 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Rat u BIH, je bio nesto drugo..BHCluster wrote:Uzmi samo rat koji se vodio u BiH, usporedi broj poginulih civila na svim stranama i pitaj se kakav je rat vodjen, kakva je razlika izmedju thih civila bila i njihovu starost i onda to primjeni na ovo sto si napisao.animals wrote:
sve u ime Islama..
sta je slagano ovdje..
Isto tako mozes reci da je rat izmedju Srba i Hrvata bio kakav..
ubijali su se civili, u ime isto tako neki mitova..
i to jeste sramota, Srba ili pravoslavaca, uzmi sta ti je milije..
- BHCluster
#247 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
To je kolega i bila poenta. Uvije neko ima neki izgovor i pored cinjenica.animals wrote:Rat u BIH, je bio nesto drugo..BHCluster wrote:Uzmi samo rat koji se vodio u BiH, usporedi broj poginulih civila na svim stranama i pitaj se kakav je rat vodjen, kakva je razlika izmedju thih civila bila i njihovu starost i onda to primjeni na ovo sto si napisao.animals wrote:
sve u ime Islama..
sta je slagano ovdje..
Isto tako mozes reci da je rat izmedju Srba i Hrvata bio kakav..
ubijali su se civili, u ime isto tako neki mitova..
i to jeste sramota, Srba ili pravoslavaca, uzmi sta ti je milije..
-
patriot_1
#248 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
U tom ratu,zločine su činili svi!Koja je razlika između zločina u Ahmićima ili Trusini ili Srebrenici s obje strane?U broju žrtava,jedino!BHCluster wrote:Uzmi samo rat koji se vodio u BiH, usporedi broj poginulih civila na svim stranama i pitaj se kakav je rat vodjen, kakva je razlika izmedju thih civila bila i njihovu starost i onda to primjeni na ovo sto si napisao.animals wrote:
sve u ime Islama..
sta je slagano ovdje..
Ili npr u Vukovaru?
Užasno zlo,ali ipak u ratu!Ovo je još veće što rade islamski extremisti,ubijaju mirne ljude u miru a ne u ratu!Da u ratu to čine,bilo bi isto zlo,ipak malo manje!
- BHCluster
#249 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Sakakvog kretenluka ces se nacitati po interenetu pa i ovo. Zar ovi kozojebi nisu vojno okupirali taj prostor pod kojim privremeno ce da vladaju? Kao sto sam vec napiso uvije neko ima neki izgovor i pored cinjenica.patriot_1 wrote:U tom ratu,zločine su činili svi!Koja je razlika između zločina u Ahmićima ili Trusini ili Srebrenici s obje strane?U broju žrtava,jedino!BHCluster wrote:Uzmi samo rat koji se vodio u BiH, usporedi broj poginulih civila na svim stranama i pitaj se kakav je rat vodjen, kakva je razlika izmedju thih civila bila i njihovu starost i onda to primjeni na ovo sto si napisao.animals wrote:
sve u ime Islama..
sta je slagano ovdje..
Ili npr u Vukovaru?
Užasno zlo,ali ipak u ratu!Ovo je još veće što rade islamski extremisti,ubijaju mirne ljude u miru a ne u ratu!Da u ratu to čine,bilo bi isto zlo,ipak malo manje!
-
patriot_1
#250 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Ja ne vidim sada da su Muslimani tj. zemlje gdje su oni većina,pa i vjerski vođe ustali protiv takvih!Dapače,u nekim zemljama ih pokrivaju,tu nalaze utočište!To je najgore u svemu tome!Kad Muslimani zarate protiv takvih,kad ih budu ubijali i progonili,onda će ta vrsta terorizma biti suzbijena!Do tada ćemo trpiti posljedice i mi i vi!prog321 wrote:Teroristi prestavljaju sve ono protiv čega se Islam 1400 godina borio.