Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post Reply

Šta očekujete ko će pobijediti u Bijeljini?

Mićo Mićić ( Srpska demokratska stranka )
28
85%
Zlatko Maksimović (Uspješna Srpska)
5
15%

Total votes: 33

ze kalanga

#226 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by ze kalanga »

Biće oni na istom nivou. Kontam da će jedan dio odnijeti SNSD-e, ali generalno ništa spektakularno. :-D

Biće vrlo interesantno vidjeti kakav će DNS rezultat napraviti na Palama i u Zvorniku, mnogo su uložili da prošire Odbore i vjerujem da se nadaju da u navedenim sredinama imaju i svih 1,5k glasova više nego prije četiri godine.
putokaz1

#227 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by putokaz1 »

ze kalanga wrote:Biće oni na istom nivou. Kontam da će jedan dio odnijeti SNSD-e, ali generalno ništa spektakularno. :-D

Biće vrlo interesantno vidjeti kakav će DNS rezultat napraviti na Palama i u Zvorniku, mnogo su uložili da prošire Odbore i vjerujem da se nadaju da u navedenim sredinama imaju i svih 1,5k glasova više nego prije četiri godine.
Pa zar dugogodišnji bivši načelnik nije ''vukao'' glasače za sobom
ze kalanga

#228 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by ze kalanga »

Svo to vrijeme, radio je na jačanju odbora u mjesnim zajednicama. Znao je da će jednog dana kormilo prepustiti nekome drugom, uostalom to kormilo je još uvijek u njegovim rukama, s tim što on ovaj put nije kandidat. :izet:
putokaz1

#229 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by putokaz1 »

Koliko je tajming referenduma dobar potez za snsd?
ze kalanga

#230 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by ze kalanga »

Pisao sam već, precjenjuje se ta priča referenduma sa izbornim rezultatom. Uostalom, zar oni protesti nisu bili ogledalo koliko jedna od političkih opcija ima realnu podršku običnog naroda?!

Dodiku će svakako ići u prilog, ali ne u nekoj ultra mjeri. Suštinski on je odradio veliki dio posla jer je u mnogim istočnim gradovima i opštinama raspametio protivničke tabore i među njima napravio podjele. Sistemski. Zaposleni su istaknuti kadrovi najveće opozicione partije, učinjene su "usluge na terenu", zauzvrat poljuljana lojalnost međ' opozicionim partijskim kolegama.

Da ne davim, sam referendum neće presuditi rezultate izbora. SDS prije svih, morao je imati daleko konkretniji program u ove 2 godine, daleko manje oscilacija na tom putu PDP-NDP i puno više strpljenja prije svega sa mladim kadrovima Istoka. Oni bi izgubili izbore i bez referenduma. Jednostavno nisu infrastukturno ponudili reorganizaciju, sujeta ili šta... ;)
putokaz1

#231 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by putokaz1 »

DA POJEDINAČNO SDS PDP NDP SU SLABI.
Izuzetak čini sds koji ponegdje Doboj BIJELJINA IMA LOKALNE ŠERIFE.
Koliko će štet ili koristi donijeti PDP pomjena Ivanić Burenović.
NDP odlazak Fočanskog bisera u SRSRS?
radostan dan

#233 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by radostan dan »

Kad smo ono ja i ti, i na kojoj strani ove teme prognozirali da ce ivanic mozda biti novi predsjednik er esa, a dodik clan predsjednistva? :mrgreen:
ze kalanga

#234 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by ze kalanga »

Mrzi me tražiti. :D

Uglavnom, sačekajm mi, dug je period od 2 godine.... svašta je tu moguće. Ključno je pitanje da na lokalu PDP itekako nema veliku korist od SZP-a, ustvari bolje reći, mrvice im se daju, a u nekim sredinama čak i otvoreno tvrde da kandidati SZP-a rade sve da izgube. :izet:
gagy06

#235 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by gagy06 »

Hoce li biti opet tema kao za prosle izbore: najvece provale, ili to ide pod ovu temu. Ona prosla kad je bila smijao sam se kao nikada u zivotu :-D
putokaz1

#236 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by putokaz1 »

Sve se već zna -džaba mjesec dana kampanje
ze kalanga

#237 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by ze kalanga »

Тačno.

Suštinski dvije najveće dileme u ovom momentu su Bijeljina i Trebinje. Realno je da Mićić ima daleko veću šansu od Vučurevića za trijumf, a kroz prizmu RS značaja političke prevlasti, ipak je Bijeljina puno važnija i tu će definitivno najviše para biti uloženo. Maksimovićev poraz znači kraj političke karijere za ovog čovjeka. S druge strane, Vučurević nema podršku čitavog SZP-a.

Isto tako, biće interesantno vidjeti kako će u Vlasenici proći aktuelni načelnik (SDS).

Suštinski, DNS će napraviti najveći porast i samim time itekako ojačati infrastrukturu pred naredne izbore (najvjerovatnije 2018.te)
radostan dan

#238 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by radostan dan »

gagy06 wrote:Hoce li biti opet tema kao za prosle izbore: najvece provale, ili to ide pod ovu temu. Ona prosla kad je bila smijao sam se kao nikada u zivotu :-D
Ne sjecam.se podsjeti nas...ja se sjecam one postizborne teme - koalicije i vecina u er esu, gdje su se @sarafina i drustvo isprovaljivale samo tako...

@ze kalanga, znam za to djelovanje pdp-a...a njima je i inace u genima da im se svaka jedan ili dva izborna ciklusa obrnu polovi, pa zavrse u koaliciji sa dojucerasnjim smrtnim neprijateljima... :D
Pametni ljudi, politika je posao, a ne emocija. :D
putokaz1

#239 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by putokaz1 »

Odlično barataš brojkama.
Ja u FBIH uvjek mnogo fulnem.Naravno pobjednike znamo SDA i HDZ ali neznamo poredak ostalih.
gagy06

#240 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by gagy06 »

radostan dan wrote:
gagy06 wrote:Hoce li biti opet tema kao za prosle izbore: najvece provale, ili to ide pod ovu temu. Ona prosla kad je bila smijao sam se kao nikada u zivotu :-D
Ne sjecam.se podsjeti nas...ja se sjecam one postizborne teme - koalicije i vecina u er esu, gdje su se @sarafina i drustvo isprovaljivale samo tako...

@ze kalanga, znam za to djelovanje pdp-a...a njima je i inace u genima da im se svaka jedan ili dva izborna ciklusa obrnu polovi, pa zavrse u koaliciji sa dojucerasnjim smrtnim neprijateljima... :D
Pametni ljudi, politika je posao, a ne emocija. :D
Ovo je bilo:
http://forum.klix.ba/smijesna-strana-iz ... 03904.html

A bila je i ona Dzenana Čamdžić sto se reklamirala

http://forum.klix.ba/dzenana-camdzic-di ... 03742.html

Ja se nadam i za ove lokalne da cu dobro da se ismijem i zabavim, bar to.
ze kalanga

#241 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by ze kalanga »

@radostan

Et vidiš, složismo se oko definicije politike. Čak i ono politika je kurva je obična "negativna percepcija" iste. :mrgreen:

Recimo veoma će biti interesantno koliko NDP može u Podrinju. Oni su na primjer prošli put (2014) u nekim sredinama išli kontra SZP-a. I to bez ikakve ljutnje vrha SZP-a, barem ne javne. Ovaj put, neki "opozicioni" kandidati se nadaju njihovoj podršci, da budem precizniji kandidati SNSD-a, treba ipak reći da oni nigdje nisu "među 3" bitna faktora, ali da bi mogli riješiti pitanja načelnika, konkretno u Osmacima. Za neupućene aktuelni je iz SDS-a. Koliko pratim tamo je i bošnjačko glasačko tijelo podijeljeno i suštinski vjerovatno će između kandidata podijeliti glasove. Tako da bi upravo NDP mogao odlučiti.

SRS RS (opet za neupućene, opcija koja je u konstantnom padu) je pokušala u nekim sredinama ući u priču sa Šukalom, međutim, ispostavilo se malo kolača za sve, a ni mrvice ne garantuju, pa su odustali od mješanja i predviđam im da će ugasiti mnoge odbore na Istoku.

Što se Šešeljevih tiče, oni bi mogli u par opština dobiti nekoliko desetina glasova više, ali niej da nisu očekivali veću podršku aktuelnog rukovodstva iz Bg.
radostan dan

#242 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by radostan dan »

gagy06 wrote: Ovo je bilo:
http://forum.klix.ba/smijesna-strana-iz ... 03904.html

A bila je i ona Dzenana Čamdžić sto se reklamirala

http://forum.klix.ba/dzenana-camdzic-di ... 03742.html

Ja se nadam i za ove lokalne da cu dobro da se ismijem i zabavim, bar to.
A da, bila je i ta tema... :D :thumbup:

Mada...na kraju, oni se smiju, a mi placemo. :D
gagy06

#243 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by gagy06 »

Ma bude nekako lakse kad covjek vidi sa kakvim (sad ne znam koju bih rijec upotrijebio) ima posla....
putokaz1

#244 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by putokaz1 »

Idem ulicom kad neke reče ''Eno ga i on se objesio''
gLUHO BILO KO JE SAD-KAD ONO POSTER.
radostan dan

#245 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by radostan dan »

gagy06 wrote:Ma bude nekako lakse kad covjek vidi sa kakvim (sad ne znam koju bih rijec upotrijebio) ima posla....
Ablećine, beuti, bravi... :mrgreen:
arzuhal

#246 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by arzuhal »

Bavim se mišlju da skupim 500 potpisa i u RS-u osnujem stranku Islamistička partija Republike Srpske. Po Statutu i programskim ciljevima (a to je ono na što obraća pažnju Zakon o PP BiH), partija bi bila strogo za sekularnu BiH, protiv svih ekstremizama i to, a bila bi otvorena za sve ljude bez obzira na vjersko opredjeljenje. Ono islamistička u imenu bi bilo iz dva razloga: (1) samo onako bezveze, bez ikakve veze s programom i zalaganjima stranke, kao što i drugim partijama bezveze stoji u nazivu demokratska, socijaldemokratska, liberalna, narodna, blablabalna i sl. i (2) zbog toga što bi onda mediji u BiH, regionu i šire mogli stalno govoriti kako samo na tlu Republike Srpske postoji jedna islamistička partija u cijeloj Evropi :mrgreen:

I da uzimam novce iz budžeta :thumbup:

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/rs ... iz-budzeta
radostan dan

#247 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by radostan dan »

putokaz1 wrote: Koliko će štet ili koristi donijeti PDP pomjena Ivanić Burenović.
NDP odlazak Fočanskog bisera u SRSRS?
Za pdp...svjeze krvi nije na odmet, pogotovu kada se clanstvo osipa kao dijete kad dobije velike boginje.
Sem toga, borenovic je poprilicno elokventan...spram njega miki maus iz es de esa izgleda bas kao slucajni prolaznik, nicim izazvan i zatecen...

Sto se tice Krsmanovica, nije on presao u radikale, nego mu prijava/kandidatura od strane ndp-a nije bila po zakonu, pa je morao ( da ne bi ispao iz igre ) da se kandiduje ispred neke stranke, bilo koje....a radikali (konkretno ti radikali, ne znam da ih razlikujem, ima ih vise) ga podrzavaju, pa su spojili ugodno sa korisnim...
El_comadante

#249 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by El_comadante »

po Istočnom Sarajevu vidim dva bloka SNSD-DNS-SNG a na drugoj strani SDS-PDP-NDP-SNS-Radikali. to za načelnike a svako za se izlazi za OV. jedino nisam upratio koga podržavaju šešeljevi radikali.
ze kalanga

#250 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by ze kalanga »

Šešeljevi su uz SNSD koliko znam na lokalu.

Generalno, kada govorimo o Palama kao najvećoj opštini IS-a, mislim da Kovačević to dobija. Iako, mislim da su mu procenti pali kako je SNG podržao kandidata SNSD-a. "Narandžasti" imaju sasvim korektnu priču za lokal, solidnu infrastrukturu, poprilično obrazovan kadar, spoj mladosti i iskustva i rekao bih bez lažne skromnosti unose 1,5k - 2k glasova. Da li će to biti dovoljno, ostaje da se vidi. Ono što takođe ide u korist opoziciji na Palama je DNS, čija je infrastruktura usudiću se pa reći trouduplana. Dosta su ojačali tanak OO i vjerujem da će imati najveći porast od svih stranaka u Palama.

Kao što rekoh prije 3 mjeseca tvrdio bih da je odnos Kovačević - opozicija 65-35, danas mislim da je on 56-44. Ovih 12 nije mnogo ukoliko izlaznost bude ekstremno velika, kada to kažem mislim na 66%+.
Post Reply