Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- Haris.ba
#226 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jarane, internet je slobodan. Treba samo malo da guglaš.
Zanimljivo je da je njegov otac negirao njemačko porjeklo, i tvrdio da je švedsko.
A u biti lahko je provjeriti. Njegova pranana se prezivala Kober. To je staro poljsko prezime.
A promjena prezimena (prema samoj tvrdnji Trampovih) imala je smisla, ako se odigrala u tridesetogodišnjem ratu u 17. stoljeću. Jer, porodica se zadesila na protestanskom području sa "državom" koja je ratovala sa katoličkom Poljskom.
P.S.
A izjavu kolege iz Poljske sam naveo kao poticaj koji me natjerao da pogledam to što mi je on rekao.
Zanimljivo je da je njegov otac negirao njemačko porjeklo, i tvrdio da je švedsko.
A u biti lahko je provjeriti. Njegova pranana se prezivala Kober. To je staro poljsko prezime.
A promjena prezimena (prema samoj tvrdnji Trampovih) imala je smisla, ako se odigrala u tridesetogodišnjem ratu u 17. stoljeću. Jer, porodica se zadesila na protestanskom području sa "državom" koja je ratovala sa katoličkom Poljskom.
P.S.
A izjavu kolege iz Poljske sam naveo kao poticaj koji me natjerao da pogledam to što mi je on rekao.
-
Idriz
#227 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
jebe se frajeru za porijeklo, znaci pozitivan lik. inace, svi nasi preci su nekad promjenili prezime nismo iz pecine izasli sa ovim imenima.Haris.ba wrote:Jarane, internet je slobodan. Treba samo malo da guglaš.
P.S.
- Haris.ba
#228 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Normala. Mojoj porodici je promjenjeno ime nakon Karlovačkog mira. Ali, to ne znači da sad mogu hodati i tvrditi da sam Njemac. Iako samo došao iz pravca Njemačke.
Stvar je kad zagrebeš ispod površine lik je iluzija. P.T. Barnum današnje političke scene.
Lik se slika sa Tramp odrescima mesa - sazna se da uopće tako ne zovu ti proizvodi. Lik se slika sa Trump vodom, otkrije se da to i ne postoji. Lik izjavi da će zid koštati 4, pa 6, pa 8, pa 12 milijardi. Ljudi izračunali da će trebati 20 milijardi dolara. I još toliko za održavanje zida u sedmogodišnjem ciklusu. Lik bulazni o mučenju, a stručnjaci mu govore da to nije efikasno (da ne spominjenom moralnost i nezakonitost).
Lik priča o zidu koji će spriječiti imigraciju, a ogromna većina ilegalaca ulazi legalno u ameriku (pa se ne vrate nakon isteka vize).
Jedino me čudi što se mi čudimo. Pa lik koji je hladno izjavio da će biti 100.000 zaposlenih dobije izbore.
Stvar je kad zagrebeš ispod površine lik je iluzija. P.T. Barnum današnje političke scene.
Lik se slika sa Tramp odrescima mesa - sazna se da uopće tako ne zovu ti proizvodi. Lik se slika sa Trump vodom, otkrije se da to i ne postoji. Lik izjavi da će zid koštati 4, pa 6, pa 8, pa 12 milijardi. Ljudi izračunali da će trebati 20 milijardi dolara. I još toliko za održavanje zida u sedmogodišnjem ciklusu. Lik bulazni o mučenju, a stručnjaci mu govore da to nije efikasno (da ne spominjenom moralnost i nezakonitost).
Lik priča o zidu koji će spriječiti imigraciju, a ogromna većina ilegalaca ulazi legalno u ameriku (pa se ne vrate nakon isteka vize).
Jedino me čudi što se mi čudimo. Pa lik koji je hladno izjavio da će biti 100.000 zaposlenih dobije izbore.
-
Maxxtro
#229 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Gledam i snebivam se. Reci da trolas, molim te, jer ovo je za medalje. Ovoliko silovanje logike jos nisam nikad vidio na ovom forumu, a to kazem bez trunke hiperbole. Sasvim je jasno zasto si Trumpov simpatizer (ovo za tebe ne bi trebala biti nikakva uvreda, s obzirom da smatras da si u dobrom drustvu). Htjedoh ti ocitati jednu lekciju iz formalne logike - a ako zelis samo reci, vrlo rado cu se upustiti u to, samo nemoj reci da te nisam upozorio - medjutim, ne bi zelio ponavljanje price o Davidu Dukeu, pa bi samo da naglasim, da se evidentirabole1st wrote:Naravno da nije kontradiktorno, nego razlicito, stavise korekcija uopce nije prevelika. Takodjer, korekcija nije laz.Maxxtro wrote: Nemojmo koristiti eufemizme. Korigovati znaci nesto drugo, on je rekao nesto sto je u izravnoj kontradiktornosti sa njegovom ranijom izjavom. Ili mozda nije?
Izjava A, koja glasi - "Treba pobiti i familije terorista" i izjava B, koja glasi: "u ratu treba postupati po zenevskoj konvenciji" su konzistentne (cak nisu pretjerano razlicite). Eto, nek svi vide ovaj biser.
Pomalo ironicno da ovo pominjes, kad izgleda da apsolutno nista, ma kakav proljev izlazio kroz ona retardirana usta, nije u stanju da promijeni tvoje misljenje o njemu.bole1st wrote:Bonus informacija: svako moze da promijeni misljenje i niko nije zakovan za ono sto trenutno misli (probaj jednom, dobar je osjecaj).
Nego, rekoh da me zanima samo da pokusam skontat kako razmisljas, a ne da se opet upustam u semantiku, pa da postavim potpitanje ako moze. Recimo da prihvatam tvoju tvrdnju da se samo "korigovao" (mada, korekcija bar za mene podrazumijeva i priznanje neke prijasnje greske, al nejse). Dakle, pogrijesio je u onoj prvoj izjavi da treba pobiti i familije. Jasno je da mi ne mozemo znati sta mu je bilo u glavi kad je to izjavio, al da tebe pitam, kako jedan dobar, normalan, razuman covjek, dostojan predjednicke pozicije moze izjaviti takvo nesto, tj. sta mu je tada prolazilo kroz glavu, onako po tebi? Recimo, ja mogu razumjeti da normalan i dobar covjek moze izgovoriti takve rijeci u naletu emocija, a da ih stvarno ne misli, pa se poslije ispravit. Medjutim, to objasnjenje otpada, posto je Trump ovo rekao javno, cak DVAPUT, jednom na Fox televiziji, drugi put potvrdio na debati (ne bukvalno, da mi ne cjepidlacis, ali kada ga je moderator upitao o tome, sta ako ga odbiju poslusati, on nije povukao nego cak rekao "nece me odbiti, vjeruj mi"). Isto otpada objasnjenje tipa da je okrenuo novi list, da je druga osoba, kao recimo kad se neki narkoman okrene vjeri il nes slicno. Ovo se sve desilo, ukljucujuci i korekciju u par sedmica, a nikakav dramatican dogadjaj koliko ja znam, se nije desio u medjuvremenu. dakle, kako normalnom covjeku, pri zdravoj pameti i hladne glave, takve stvari uopste mogu prolaziti kroz glavu, a kamoli da ih dvaput javno obznani? Molim te navedi, po svom nahodjenju, tvoje misljenje o ovome.
-
Idriz
#230 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sve je to minorno i nebitno u odnosu na Hillary.Haris.ba wrote:Normala. Mojoj porodici je promjenjeno ime nakon Karlovačkog mira. Ali, to ne znači da sad mogu hodati i tvrditi da sam Njemac. Iako samo došao iz pravca Njemačke.![]()
-
Maxxtro
#231 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Napamet znas, ali nijednom da propustis kroz pamet. Ja sam ti pokusao naslikati jednu siru sliku koja pruza samo mali uvid u korjene ektremizma opcenito, bio to rasizam, fasizam, islamski ekstremizam il bilo sta drugo, ali ti izgleda nisi u stanju procesirati ovoliko recenica kao cjelinu, u kontekstu pa se kacis na pojedine rijeci i potpuno pogresno tumacis stvari. Sjece glava su se desavale u svim krajevima svijeta od pamtivijeka, ono na sto ti ja pokusavam ukazati je objedinjujuci faktor, i kako mozemo sprijeciti ekstremizam u buducnosti. To da imas nevjerovatno uske poglede i da ne primjecujes pravi obrazac je tipicno za sljedbenike glasnih i nabusitih demagoga. Jer u stvarnosti je pitanje o ekstremizmu u islamu i vezi sa zapadnom politikom jako kompleksno i nemoguca su jednostavna rjesenja, a horde ljutitih, neobrazovanih i glasnih simpatizera slicnih degenerika ne zele to cuti. Oni zele jednostavna objasnjenja i jednostavna rjesenja, poput tebe ovdje. A ljudi poput Trumpa to obecavaju. zato je popularan, narocito kod slabo obrazovanih, to nije slucajnost. Jednostavna rjesenja za jednostavne ljude i jednostavne mozgove. Nego, procitaj malo o ISIS-u i njihovim ciljevima, nije na odmet, i pokusaj si postavit pitanje, (cisto kao misaoni eksperiment) kada bi oni mogli uticati na izbore u Americi, koga bi izabrali? Ne moras reci, al budi iskren prema sebi makar.Idriz wrote:ma da, islamofobija je uzrok svega. gdje je bila islamofobija kad su suniti i siiti sjekli glave jedni drugima prije vise od 1000 godina. to sto ti pricas ne da mi je jasno vec vise sve napamet znam koliko sam puta istu pricu cuo. poenta je sto to nema veze sa realnoscu.Maxxtro wrote: Vidi nesto. Ekstremne i polarizirajuce izjave poput ove Trumpove postavljaju i utvrdjuju jedan narativ, a to je da je citav Islamski svijet nuzno u sukobu sa zapadom.To doprinosi stvaranju jednog opsteg ambijente podijeljenosti, netrepeljivosti i nepovjerenja, sto odredjene ljude dodatno gura ka ekstremizmu. ISIS ima jasno definisane ciljeve koje je javno obznanio, znas koji su to? Ne mislis valjda da namjeravaju samoubilackim napadima jednostavno ubiti sto vise ljudi, da je to cilj sam po sebi. Ne, oni zele da izazovu rat i konacni obracun svih Muslimana sa zapadom i krscanstvom. ZATO STO SU REKLI TO!! Da si citao ista o tom pokretu, znao bi ovo. Ono sto je najpogubnije po taj njihov cilj je jezik zajednistva i prihvatanja, te ujedinjenje svih normalnih ljudi u borbi protiv ekstremizma. Zato su negodovali kada su evropske zemlje pocele prihvatati izbjeglice i prijetili da ce se infiltrirati medju njima i vrsiti napade - zato sto im to ne odgovara!!! Zato sto zele ljude poput Trumpa, desnicare, fasiste i islamofobe, koji ce protjerivati, zabranjivati, sikanirati muslimane, da ovime ne preostane nista drugo nego okrenuti se ISISu.
Prema tome, jel ti sad jasnije sta sam htio reci, il ti treba crtati? Trumpova odgovornost je djelimicna, na isti nacin kao sto je covjek, koji odluci da ne glasa, odgovoran za politicko rukovodstvo u svojoj zemlji. Svako ko nije zadovoljan nepostivanjem zakona u nasoj drzavi, a sam krsi povremeno zato sto svi tako rade, nije posljedica, nego upravo dio problema i tog pokvarenog sistema. Prema tome svaka izjava u tom smjeru, poput one gnusne Trumpove lazi, je korak naprijed ka ostvarenju ciljeva ISISa.
-
Idriz
#232 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Muhamed je bio ratnik, insurgent. 1400 godina istorije vazda ratovi u muslimanskim zemljama. U saudijskoj arabiji sijeku glave nevjernicima, al eto islamofobija je problem, Isis izmislila neka tajna zidovska sluzba, naljutio ih trump itd. Da su ti demagozi malo kulturnije, da ne crtaju karikature, da imaju vise razumjevanja ne bi Isisa ni bilo. Logicno.Maxxtro wrote:Napamet znas, ali nijednom da propustis kroz pamet. Ja sam ti pokusao naslikati jednu siru sliku koja pruza samo mali uvid u korjene ektremizma opcenito, bio to rasizam, fasizam, islamski ekstremizam il bilo sta drugo, ali ti izgleda nisi u stanju procesirati ovoliko recenica kao cjelinu, u kontekstu pa se kacis na pojedine rijeci i potpuno pogresno tumacis stvari. Sjece glava su se desavale u svim krajevima svijeta od pamtivijeka, ono na sto ti ja pokusavam ukazati je objedinjujuci faktor, i kako mozemo sprijeciti ekstremizam u buducnosti. To da imas nevjerovatno uske poglede i da ne primjecujes pravi obrazac je tipicno za sljedbenike glasnih i nabusitih demagoga. Jer u stvarnosti je pitanje o ekstremizmu u islamu i vezi sa zapadnom politikom jako kompleksno i nemoguca su jednostavna rjesenja, a horde ljutitih, neobrazovanih i glasnih simpatizera slicnih degenerika ne zele to cuti. Oni zele jednostavna objasnjenja i jednostavna rjesenja, poput tebe ovdje. A ljudi poput Trumpa to obecavaju. zato je popularan, narocito kod slabo obrazovanih, to nije slucajnost. Jednostavna rjesenja za jednostavne ljude i jednostavne mozgove. Nego, procitaj malo o ISIS-u i njihovim ciljevima, nije na odmet, i pokusaj si postavit pitanje, (cisto kao misaoni eksperiment) kada bi oni mogli uticati na izbore u Americi, koga bi izabrali? Ne moras reci, al budi iskren prema sebi makar.Idriz wrote:ma da, islamofobija je uzrok svega. gdje je bila islamofobija kad su suniti i siiti sjekli glave jedni drugima prije vise od 1000 godina. to sto ti pricas ne da mi je jasno vec vise sve napamet znam koliko sam puta istu pricu cuo. poenta je sto to nema veze sa realnoscu.Maxxtro wrote: Vidi nesto. Ekstremne i polarizirajuce izjave poput ove Trumpove postavljaju i utvrdjuju jedan narativ, a to je da je citav Islamski svijet nuzno u sukobu sa zapadom.To doprinosi stvaranju jednog opsteg ambijente podijeljenosti, netrepeljivosti i nepovjerenja, sto odredjene ljude dodatno gura ka ekstremizmu. ISIS ima jasno definisane ciljeve koje je javno obznanio, znas koji su to? Ne mislis valjda da namjeravaju samoubilackim napadima jednostavno ubiti sto vise ljudi, da je to cilj sam po sebi. Ne, oni zele da izazovu rat i konacni obracun svih Muslimana sa zapadom i krscanstvom. ZATO STO SU REKLI TO!! Da si citao ista o tom pokretu, znao bi ovo. Ono sto je najpogubnije po taj njihov cilj je jezik zajednistva i prihvatanja, te ujedinjenje svih normalnih ljudi u borbi protiv ekstremizma. Zato su negodovali kada su evropske zemlje pocele prihvatati izbjeglice i prijetili da ce se infiltrirati medju njima i vrsiti napade - zato sto im to ne odgovara!!! Zato sto zele ljude poput Trumpa, desnicare, fasiste i islamofobe, koji ce protjerivati, zabranjivati, sikanirati muslimane, da ovime ne preostane nista drugo nego okrenuti se ISISu.
Prema tome, jel ti sad jasnije sta sam htio reci, il ti treba crtati? Trumpova odgovornost je djelimicna, na isti nacin kao sto je covjek, koji odluci da ne glasa, odgovoran za politicko rukovodstvo u svojoj zemlji. Svako ko nije zadovoljan nepostivanjem zakona u nasoj drzavi, a sam krsi povremeno zato sto svi tako rade, nije posljedica, nego upravo dio problema i tog pokvarenog sistema. Prema tome svaka izjava u tom smjeru, poput one gnusne Trumpove lazi, je korak naprijed ka ostvarenju ciljeva ISISa.
-
bole1st
#233 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zato sto te uopce ne zanima sadrzina trumpove poruke, cak ni ne glumis da si zainteresiran za temu o kojoj pricas (po vlasititom priznaju). Uglavnom pokusavas pronaci logicke greske da bi dokazao da Trump ne valja (iako si logicki slab).Maxxtro wrote: Gledam i snebivam se. Reci da trolas, molim te, jer ovo je za medalje. Ovoliko silovanje logike jos nisam nikad vidio na ovom forumu, a to kazem bez trunke hiperbole.
Tu lezi zamka, jer kad se ne bavis smislom nego nitpickingom nalazis se u potpuno drugoj dimenziji i stvarnost te se ne dotiche. Onda tvoji mentalni modeli odlutaju i odatle potiche tvoja zgranutost.
Trazenje dlaku u jajetu je uvijek losa stvar jer je neproduktivno, odnosno ne pruza nikakvu korist za sugovornika/citatelja (niti za tebe, ali to me nije puno briga). Dakle, iznurujes ljude ne pruzajuci im nikakvu uzvratnu nadoknadu dok se bezuspjesno pokusavas uhvatiti u kostac sa osnovnim postulatima logike.
Dakle, losu stvar radis lose. To sve zajedno nije dobro. (jer ne vazi dupla negacija)
Da si razmislio o temi o kojoj se prica (a koju si sam izabrao) bilo bi ti jasnije. Obzirom da si trazio, ovo je moje misljenje o temi (uzgred budi receno, ja se ne slazem sa Trumpom po ovom pitanju).dakle, kako normalnom covjeku, pri zdravoj pameti i hladne glave, takve stvari uopste mogu prolaziti kroz glavu, a kamoli da ih dvaput javno obznani? Molim te navedi, po svom nahodjenju, tvoje misljenje o ovome.
Dakle, tema konkretne poruke je nacin borbe protiv terorizma i ogranicenja koja su nametnuta medjunarodnim pravom i konvencijama, kao i americkim pravnim sistemom. Da te upozorim, to je teska i kompleksna tema.
U osnovi trumpove poruke je ideja da teroristi koji ne postuju ni jednu konvenciju ne mogu da imaju ista prava kao regularni neprijatelji, a pogotovo ne mogu imati sva prava koja vaze za gradjane USA. To je na zdravorazumskom nivou jednostavno, ali je problem u detaljima, odnosno kako operacionalizovati tu ideju kroz pravne norme.
Trump sve svoje ideje pokusava slikovito prikazati (primjerice cuveni ZID) da bi ih usadio biracima u podsvjest. Odatle i njegovo "udrimo im na familije" (lako se pamti). Kad je shvatio da to bas ne moze tako, korigovao se. Ali samo u smislu da se mora djelovati u skladu sa zakonima i normama. Prihvatio je ogranicenja, cak nije promjenio pristup. Zato ne vidim koja bi bila bolja rijech od "korekcija".
Tacno je da Trump nema milosti prema familijama terorista, s cime se ja apsolutno ne slazem, jer je svakako previse surovo. Pogotovo imajuci u obzir tehnolosku i ekonomsku nadmoc (dakle surovost nije jedini izlaz).
Ne slazem se ni sa tvojim stavom da se taj nedostatak milosti moze proglasiti za ludost.
- Cherry-Cherry
#234 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Znači slavensko porijekloHaris.ba wrote:Nedavno upoznam čovjeka koji je proveo dosta vremena u gradiću u Njemačkoj odakle potiču Trampovi (Karlštat).
Inače su se prezivali tada Drumpf. I priča kako je to ustvari poljska porodica, a ne njemačka.
Lik skonto brending. Bolje biti njemac nego poljak. I što je ironija. Popio je kaznu 80-ih za zapošljavanje poljaka. Krv nije voda...
- Cherry-Cherry
- jeza u ledja
#236 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Meni sega sto ima ljudi koji misle da bi Trump bio veci "miroljubac" od Clintonovih/Obame/Busheva. Pa covjek je nestabilan totalno. Nije uopste bitno sta sada izjavljuje, on mijenja misljenja kao carape sto se vec i na ovoj temi utvrdilo. Ne do bog da takva budala ima prst na crvenom dugmetu. Nije u pitanju BI ili ISIS uopste, u pitanju je cijeli svijet!
I kako vi mislite da ce on "we gonna hit 'em hard" bez da zapocinje novo uplitanje Amerike u sukobe?
Pa jebote iz svake recenice mu ispadaju kontradikcije da dijete moze to da vidi.
Usput, juce neki anti-Trump SuperPAC objavio nage slike njegove sadasnje zene od prije desetak godina, za neki magazin, tipa Maxim ili tako nesto. Znaci osoba koja se slikala gola za magazin bi mogla postati Prva Dama SAD? Muahaha, fucking eh! Kad je show, nek je masken-show.
Zamislite kakvu to sliku daje ostalim zemljama u svijetu?
I za kraj, u vezi ovih izjava u vezi mucenja, napadanja familija i slicno. Odgovorite sami sebi - da li vi mislite da je ISISovcima drago ili im je zao kad cuju tako nesto?
I kako vi mislite da ce on "we gonna hit 'em hard" bez da zapocinje novo uplitanje Amerike u sukobe?
Pa jebote iz svake recenice mu ispadaju kontradikcije da dijete moze to da vidi.
Usput, juce neki anti-Trump SuperPAC objavio nage slike njegove sadasnje zene od prije desetak godina, za neki magazin, tipa Maxim ili tako nesto. Znaci osoba koja se slikala gola za magazin bi mogla postati Prva Dama SAD? Muahaha, fucking eh! Kad je show, nek je masken-show.
I za kraj, u vezi ovih izjava u vezi mucenja, napadanja familija i slicno. Odgovorite sami sebi - da li vi mislite da je ISISovcima drago ili im je zao kad cuju tako nesto?
- sinuhe
#237 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Dobro, jasno je da nije sav svoj. Ali morali bi Amerikanci ponuditi nesto bolje. Eto nece Trump vec prevarena zena biti bolja 
-
Idriz
#238 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
kakav si ti licemjer to je da covjek povrati... kad je predsjednik i muz hilari mogao da svrsava po licima 20 godisnjih sekretarica, sta fali da se prva dama nekad davno slikala gola i to golotinja sa strane, nidje veze. nije gang bang.jeza u ledja wrote:Meni sega sto ima ljudi koji misle da bi Trump bio veci "miroljubac" od Clintonovih/Obame/Busheva. Pa covjek je nestabilan totalno. Nije uopste bitno sta sada izjavljuje, on mijenja misljenja kao carape sto se vec i na ovoj temi utvrdilo. Ne do bog da takva budala ima prst na crvenom dugmetu. Nije u pitanju BI ili ISIS uopste, u pitanju je cijeli svijet!
Usput, juce neki anti-Trump SuperPAC objavio nage slike njegove sadasnje zene od prije desetak godina, za neki magazin, tipa Maxim ili tako nesto. Znaci osoba koja se slikala gola za magazin bi mogla postati Prva Dama SAD? Muahaha, fucking eh! Kad je show, nek je masken-show.Zamislite kakvu to sliku daje ostalim zemljama u svijetu?
- walter kurtz
#239 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kako bi ja Hillary opalio 
- jeza u ledja
#240 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
walter kurtz wrote:Kako bi ja Hillary opalio
- madner
#241 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Trump je pravi covjek, svetski covjek.
Bolji puno od Hilari.
Bolji puno od Hilari.
- It_is_a_Leclerc
#242 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Meni se čini da pojedini Srbi na ovom forumu, kad pročitaju prezime Clinton, dobiju neki napad, pa onda podržavaju Bernija, Drumpfa, ma koga god, samo da im Clinton opet ne radi o glavi. 
-
dert
#243 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
It_is_a_Leclerc wrote:Meni se čini da pojedini Srbi na ovom forumu, kad pročitaju prezime Clinton, dobiju neki napad, pa onda podržavaju Bernija, Drumpfa, ma koga god, samo da im Clinton opet ne radi o glavi.
to je to
-
Idriz
#244 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Clinton stvorio RS, Trump ne da muslimanima da udju, Bernie Židov. Sve je to za balkan u 5 deka.dert wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Meni se čini da pojedini Srbi na ovom forumu, kad pročitaju prezime Clinton, dobiju neki napad, pa onda podržavaju Bernija, Drumpfa, ma koga god, samo da im Clinton opet ne radi o glavi.
to je tomisle ako ovaj idiot bude predsjednik da ce cetaljima reci.............ma udrite te jebene muslimane
- jeza u ledja
#245 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Svim muslimamina koji glasaju za Drumpfa zelim brzi progon iz zemlje.
- jeza u ledja
#246 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
U najnovijoj epizodi Donald Trumpovih gluposti, izjavio je sljedece:
Mogu samo da zamislim koliko to konvencija krsi, i koliko uopste strateskih doktrina zaobilazi. Kakav genijalac! Napasce teroriste nuklearkom, mozda.
Inace jos jedan dokaz da je Trump mirotvorac.

Znaci govori ISISu da ce, mmm, pa eto, mozda, koristiti nuklearno oruzje protiv njih.In an interview with Mark Halperin and John Heilemann of Bloomberg, the Republican presidential frontrunner refused to rule out using tactical nuclear weapons in the war against ISIS.
“I’m never going to rule anything out—I wouldn’t want to say. Even if I wasn’t, I wouldn’t want to tell you that because at a minimum, I want them to think maybe we would use them,” he said.
Mogu samo da zamislim koliko to konvencija krsi, i koliko uopste strateskih doktrina zaobilazi. Kakav genijalac! Napasce teroriste nuklearkom, mozda.
- SkyLimit
#247 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zasto se toliko inzistira na njegovom njemackom porjeklu? Cijela Amerika vuce porjeklo "sa strane". Meni je zanimljivije to da je Angela Merkel unuka poljskog vojnika koji se borio protiv Njemacke.
- Kombat
#248 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
nije kuja to nikada objasnila. posto je politicarima generalno u prirodi da lazu cim zvalje otvore, to je uradila vrlo uvjerljivo...nastup za oskara. Prosjecne americke ovce su to progutale a vecina ih nikada nije ni saznala da je to jebena laz. Pa da se podsjetimo...Idriz wrote: Uzmi wikileaks pa procitaj istinu o Hillary. Btw, jel ikad objasnila zasto je slagala da su ja nju pucali u bosni - 1996?
- Kombat
#249 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
realno, Bernie Sanders je anomalija pristojnosti i dobrote u americkom politickom zivotu. Ne kontam zasto onakav lik zeli posao gdje je masovno ubistvo "job description". Da...da sam u hamerici apsolutno bi imao moj glas. Da se kandiduje u bosni -opet bi imao moj glas. Ali on tamo jednostavno nema sanse kod prosjecnog americkog "america fuck yeah" biraca...da ne spominjemo opasnost koju bi njegov izbor predstavljao po sistem - mislim...lik koji najavljuje reformu izbornog sistema po principu jedan covjek - jedan glas, tj uvodjenje demokratije i eliminiranje izbornog inzinjeringa koji provode svakojaki lobiji jednostavno ne smije proci - i siguran sam da su spremni da ga fizicki likvidiraju ako bi poceo osvajati toliko delegata da ugrozi nominaciju one kuje Hillary.pasha078 wrote:Znao sam da visoka podrska koju ima ona ima na ovom forumu vezana za njen anganzman (ili njenog coeka) na Balkanu....It_is_a_Leclerc wrote:Meni se čini da pojedini Srbi na ovom forumu, kad pročitaju prezime Clinton, dobiju neki napad, pa onda podržavaju Bernija, Drumpfa, ma koga god, samo da im Clinton opet ne radi o glavi.
Ja sam Bosnjo, podrzavam Bernija jer ima progresivne stavove. Nikakve veze sa Balkanom.
Ne znam zasto neki ovdje nece da prihvate jednostavnu cinjenicu - amerikanci na racun krvi miliona nevinih civila koje su pobili ko' kerove imaju viziju sebe kao ubermenscha koji sve mogu i sve smiju. Ponoviti cu opet - nadam se da ce Trump biti izabran jer sam siguran da ce barem dasak krvoprolica koje su posijali preko cijele planete donijeti kuci, u tisucljetni Rajh.
-
Idriz
#250 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Amerikom vlada 1% ljudi. Berni rece neku dan u kaliforniji da Waltoni (vlasnici wall marta, njih par) imaju bogatstvo ekvivalentno 40% stanovnika amerike. Tako da, ne radi se toliko o amerika vs ostatak svijeta nego milijarderi vs svi ostali.Kombat wrote:realno, Bernie Sanders je anomalija pristojnosti i dobrote u americkom politickom zivotu. Ne kontam zasto onakav lik zeli posao gdje je masovno ubistvo "job description". Da...da sam u hamerici apsolutno bi imao moj glas. Da se kandiduje u bosni -opet bi imao moj glas. Ali on tamo jednostavno nema sanse kod prosjecnog americkog "america fuck yeah" biraca...da ne spominjemo opasnost koju bi njegov izbor predstavljao po sistem - mislim...lik koji najavljuje reformu izbornog sistema po principu jedan covjek - jedan glas, tj uvodjenje demokratije i eliminiranje izbornog inzinjeringa koji provode svakojaki lobiji jednostavno ne smije proci - i siguran sam da su spremni da ga fizicki likvidiraju ako bi poceo osvajati toliko delegata da ugrozi nominaciju one kuje Hillary.pasha078 wrote:Znao sam da visoka podrska koju ima ona ima na ovom forumu vezana za njen anganzman (ili njenog coeka) na Balkanu....It_is_a_Leclerc wrote:Meni se čini da pojedini Srbi na ovom forumu, kad pročitaju prezime Clinton, dobiju neki napad, pa onda podržavaju Bernija, Drumpfa, ma koga god, samo da im Clinton opet ne radi o glavi.
Ja sam Bosnjo, podrzavam Bernija jer ima progresivne stavove. Nikakve veze sa Balkanom.
Ne znam zasto neki ovdje nece da prihvate jednostavnu cinjenicu - amerikanci na racun krvi miliona nevinih civila koje su pobili ko' kerove imaju viziju sebe kao ubermenscha koji sve mogu i sve smiju. Ponoviti cu opet - nadam se da ce Trump biti izabran jer sam siguran da ce barem dasak krvoprolica koje su posijali preko cijele planete donijeti kuci, u tisucljetni Rajh.