Ne zeli da me ozeni zbog..

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
medvjed23

#226 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by medvjed23 »

nemojte vi tako o samosvjesnim, ostvarenim, emancipovanim ženama koje znaju šta žele, koliko vrijede i koga zaslužuju, molim lijepo.. bez ironije, načelno se slažem sa tvrdnjama o dvostrukim standardima, ali mislim da im u slučaju iz uvodnog posta nema mjesta.. niti je on doktor nauka niti je ona odustala od školovanja u četvrtom osnovne.. stalni posao ne postoji i mnogi ljudi dospiju u situaciju gdje VSS diplomu mogu okačiti mačku o rep.. vlast se promijeni i podobni postanu suvišni sad pa sad.. dakle, dugoročno gledano, oni su manje-više tu negdje i on nije u poziciji da namišlja silne kriterije i uslove..
JThomas

#227 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by JThomas »

ali da je obratna situacija i simpatije bi bile obratne.

ovo je društvo ubijeno u pojam lažnom emancipacijom, koja je shvatila samo ono što joj odgovara.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#228 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Truba »

konačno muškarac sa stavom koji zna što hoće

brak treba biti nadgradnja, poboljšanje, ulazak u bolji život...
čim on sumnja u to... nema tu poboljšanja... ulaska u bolji život

ja sam zagovornik teorije 10% :D znači njoj će u sljedećih 5 godina biti 10% bolje ili gore... bolja plata :D ili lošija...
slično kao i njemu... lik jednostavno misli da će si napraviti dodatni problem i očito čeka bolju priliku

i dalje mislim da je trol tema ali je slika izuzetno realna danas zato sam se i uključio
Ramzess Veliki

#229 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Ramzess Veliki »

JThomas wrote:ali da je obratna situacija i simpatije bi bile obratne.

ovo je društvo ubijeno u pojam lažnom emancipacijom, koja je shvatila samo ono što joj odgovara.
Ovo je društvo ispunjeno lažima i lažima.
Ramzess Veliki

#230 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Ramzess Veliki »

prog321 wrote:
ultima_palabra wrote: Ma jest to sramota i ciganluk teški. Samo da su uloge obrnute, našlo bi se hejbet opravdanja za curu: te treba misliti na potomstvo, te ne živi se od ljubavi, te gdje mu je ambicija kad radi u nakoj radnji :mrgreen:

Mislim, ako furamo ravnopravnost, onda treba i da su isti aršini.
O kojoj ravnopravnosti pričate?
Žene nigdje u svijetu, ni u najdemokratskijim najrazvijenijim društvima u svijetu ne zarađuju isto kao muškarci.

Neki od vas muškaraca bi trebali poskidati suknjice i shvatiti da se ravnopravnost polova ocitava u nečemu sasvim drugom. :-D
Moja buduća zarađuje više od mene, ali troši upola manje od mene tako da savršeno odgovaramo.
Molim buduću da se javi na PP ako ispunjava kriterije. :oops:

... hoću da kažem da mi ne smeta da zarađuje više, neka vala zarađuje i pet puta više. Time ću je više cijeniti kao uspješnu osobu. Od neradnica koje se bez ikakve ambicioznosti vucaraju kroz život i pokušavaju da udajom riješe egzistencionalna pitanja ... dođe mi zlo.
nuovavita

#231 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by nuovavita »

Super...postavio kriterije i idi traži nekoga ko ispunjava te kriterije. Samo se bojim da u našem svijetu živi u zabludi što se tiče dugoročne finansijske sigurnosti...
Nekako mi sad ostade nejasno...je li njemu problem što je tvoje obrazovanje SSS ili što radiš u butiku kao prodavačica i zarađuješ nedovoljno? :?
Svjesni smo da obrazovanje, tj. stručna sprema, nema apsolutno nikakve veze sa zaposlenjem, zaradom, a ponajmanje sa karakterom, znanjem, inteligencijom, poštenjem i drugim kvalitetima osobe. :)
edo_79

#232 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by edo_79 »

nuovavita wrote:Super...postavio kriterije i idi traži nekoga ko ispunjava te kriterije. Samo se bojim da u našem svijetu živi u zabludi što se tiče dugoročne finansijske sigurnosti...
Nekako mi sad ostade nejasno...je li njemu problem što je tvoje obrazovanje SSS ili što radiš u butiku kao prodavačica i zarađuješ nedovoljno? :?
Svjesni smo da obrazovanje, tj. stručna sprema, nema apsolutno nikakve veze sa zaposlenjem, zaradom, a ponajmanje sa karakterom, znanjem, inteligencijom, poštenjem i drugim kvalitetima osobe. :)
Ma to ti dođe ono kao kad vi žene izađete u grad, pa momak sa golfom dvojkom je za vas debela odvratna svinja, a isti takav samo sa BMW X5 ili Audi Q7 je simpatični medo ..... svaćaš?
nuovavita

#233 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by nuovavita »

edo_79 wrote:
nuovavita wrote:Super...postavio kriterije i idi traži nekoga ko ispunjava te kriterije. Samo se bojim da u našem svijetu živi u zabludi što se tiče dugoročne finansijske sigurnosti...
Ma to ti dođe ono kao kad vi žene izađete u grad, pa momak sa golfom dvojkom je za vas debela odvratna svinja, a isti takav samo sa BMW X5 ili Audi Q7 je simpatični medo ..... svaćaš?

Ne shvatam...imam svoje vozilo njegovo mi ne treba :P Tako da će me zainteresovati isključivo svojom inteligencijom i manirima, a ne vozilicom.

Znaš....vi biste svi fine djevojčice, koje nisu materijalisti, koje bi sa vama izašle na sastanak i tramvajem, popile kafinu a ne 10 koktela....a balite redovno po onim "skupim", napirlitanim, polugolim, izvještačenim pripadnicama ženskog roda. Pobogu, odlučite se koji su vam kriteriji!
edo_79

#234 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by edo_79 »

nuovavita wrote: Znaš....vi biste svi fine djevojčice, koje nisu materijalisti, koje bi sa vama izašle na sastanak i tramvajem, popile kafinu a ne 10 koktela....a balite redovno po onim "skupim", napirlitanim, polugolim, izvještačenim pripadnicama ženskog roda. Pobogu, odlučite se koji su vam kriteriji!
Pazi jednu stvar, komentarisanje ''plastičara i silikonki'' spada u domen šege, a kad govorimo o životu onda MOJ LIČNI izbor nebi bila nijedna od ''skupih'', napirlitanih, polugolih i izvještačenih pripadnica ženskog roda, jer je više qrca prošlo kroz njih nego auta kroz tunel Vranduk.

A vi kao ne ''pišnete'' kad ugledate steroidima napucanog manekena sa Justin Bieber frizuricom i i uskim hlačama, a? Ma neeee, vi bi radije ove što rade na dnevnici na gradilištu, ili one što rade za mašinama po ko zna kojim malim firmama po gradu ;-)
nuovavita

#235 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by nuovavita »

edo_79 wrote:
nuovavita wrote: Znaš....vi biste svi fine djevojčice, koje nisu materijalisti, koje bi sa vama izašle na sastanak i tramvajem, popile kafinu a ne 10 koktela....a balite redovno po onim "skupim", napirlitanim, polugolim, izvještačenim pripadnicama ženskog roda. Pobogu, odlučite se koji su vam kriteriji!
Pazi jednu stvar, komentarisanje ''plastičara i silikonki'' spada u domen šege, a kad govorimo o životu onda MOJ LIČNI izbor nebi bila nijedna od ''skupih'', napirlitanih, polugolih i izvještačenih pripadnica ženskog roda, jer je više qrca prošlo kroz njih nego auta kroz tunel Vranduk.

A vi kao ne ''pišnete'' kad ugledate steroidima napucanog manekena sa Justin Bieber frizuricom i i uskim hlačama, a? Ma neeee, vi bi radije ove što rade na dnevnici na gradilištu, ili one što rade za mašinama po ko zna kojim malim firmama po gradu ;-)
E vidiš...zbog situacije gdje svakodnevno obraćate pažnju na djevojčice koje su po nekim standardima "atraktivne" navodite djevojčice koje su normalne (mrzim ovaj uvriježeni izraz jer normalnost ne znači jednako za sve) da pokušaju da ih imitiraju ne bi li bile primjećene od strane vas, muškaraca...i dobijete raznorazne uspjele i neuspjele proizvode. U mnogo slučajeva izgled tih finih djevojčica vas zavara da odete u pogrešnom smjeru.
S druge strane, kada pogledam na šta su male atraktivne djevojčice spremne, koliko vam dopuštaju, i sebe omalovažavaju, potpuno mi je jasno što pokušavate za piće ili dva ostvariti svoj neki, pa makar i kratkoročni cilj. Kakve su djevojke (prije djevojčice) vi ste zlatni!
Nemoj shvatati ova pisanja lično, hvala Bogu nismo svi isti, i drago mi je kadgod čujem zdravo, normalno, i realno razmišljanje.

Odosmo u off...bit će žiiiik ;) :run:
nuovavita

#236 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by nuovavita »

I da...ne "pišnemo" sve na te napirlitane "muškarce". Ježim se kad vidim ženski počupane obrve kod muškaraca, utegnute hlače i majice, i isfenirane frizurice.. metro furka :koluta:
Euridika
Globalna šefica

#237 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Euridika »

edo_79 wrote:A vi kao ne ''pišnete'' kad ugledate steroidima napucanog manekena sa Justin Bieber frizuricom i i uskim hlačama, a? Ma neeee, vi bi radije ove što rade na dnevnici na gradilištu, ili one što rade za mašinama po ko zna kojim malim firmama po gradu ;-)
:shock: :shock:

Justin Bieber i slični?? :run:

Imal' šta normalno, ili moraju samo biti ekstremi? A ako već moraju biti ekstremi, onda radije ovi s gradilišta... :D
dječak sa šibicama

#238 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by dječak sa šibicama »

Vjeciti strah "tradicionalnih" od dugih veza, i vjecita iluzija da potpis na papiru znaci i vjecnu srecu.
edo_79

#239 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by edo_79 »

Euridika wrote:
edo_79 wrote:A vi kao ne ''pišnete'' kad ugledate steroidima napucanog manekena sa Justin Bieber frizuricom i i uskim hlačama, a? Ma neeee, vi bi radije ove što rade na dnevnici na gradilištu, ili one što rade za mašinama po ko zna kojim malim firmama po gradu ;-)

Imal' šta normalno, ili moraju samo biti ekstremi? A ako već moraju biti ekstremi, onda radije ovi s gradilišta... :D
Bjež tam ti si ''sretno privatizirana'' :lol: :lol: :lol: :lol:
Euridika
Globalna šefica

#240 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Euridika »

edo_79 wrote:
Euridika wrote:

Bjež tam ti si ''sretno privatizirana'' :lol: :lol: :lol: :lol:
Princip je bitan, ovo ostalo su nijanse... ;-)
:D :D
upsy_daisy

#241 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by upsy_daisy »

Volite se, to je super, ali očito nije to-to.

Prekidaj što prije i ne gubi vrijeme na njega više.
friskyoreo

#242 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by friskyoreo »

Pazi, moras da razgranicis kriterije za :izet: i za brak... Kada je za :izet: onda mogu ove i sa tramvajem a mogu i naprilitane, a za brak su puno veci kriteriji... :D
edo_79

#243 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by edo_79 »

nuovavita wrote:I da...ne "pišnemo" sve na te napirlitane "muškarce". Ježim se kad vidim ženski počupane obrve kod muškaraca, utegnute hlače i majice, i isfenirane frizurice.. metro furka :koluta:
:hm: :skoljka:
nuovavita

#244 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by nuovavita »

friskyoreo wrote:
Pazi, moras da razgranicis kriterije za :izet: i za brak... Kada je za :izet: onda mogu ove i sa tramvajem a mogu i naprilitane, a za brak su puno veci kriteriji... :D
Ah da..izvini, moja greška. Mars i Venera...stalno zaboravljam :P
Vraćamo se na davno prežvakanu temu naših balkanaca. Volite da hodate, da vam svaka da kad zatražite, a na kraju biste nevinu da ženite. :-) Nudite li vi nevinost? Tražite ono što pružate molim lijepo :)
nuovavita

#245 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by nuovavita »

edo_79 wrote:
nuovavita wrote:I da...ne "pišnemo" sve na te napirlitane "muškarce". Ježim se kad vidim ženski počupane obrve kod muškaraca, utegnute hlače i majice, i isfenirane frizurice.. metro furka :koluta:
Nešto ti nije jasno? :D
edo_79

#246 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by edo_79 »

nuovavita wrote:
edo_79 wrote:
Nešto ti nije jasno? :D
Šta nudiš :lol: :lol: :lol:
friskyoreo

#247 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by friskyoreo »

nuovavita wrote:
friskyoreo wrote:
Ah da..izvini, moja greška. Mars i Venera...stalno zaboravljam :P
Vraćamo se na davno prežvakanu temu naših balkanaca. Volite da hodate, da vam svaka da kad zatražite, a na kraju biste nevinu da ženite. :-) Nudite li vi nevinost? Tražite ono što pružate molim lijepo :)
Post je bio sarkastican... :) Razumijemo se... ;-)
dječak sa šibicama

#248 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by dječak sa šibicama »

Mozda da ga copi na laznu trudnocu.
edo_79

#249 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by edo_79 »

dječak sa šibicama wrote:Mozda da ga copi na laznu trudnocu.
Aaaaaaaaaaaaaaj Dios mio :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
nuovavita

#250 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by nuovavita »

edo_79 wrote:
Šta nudiš :lol: :lol: :lol:
Kako kome :P
Post Reply