Blokada puteva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
madner

#226 Re: Blokada puteva

Post by madner »

Prpa.ba wrote:Blokade rade besposlicari i neradnici koji se zele uhljebiti na budzet i cijediti iste ljude koje sada blokiraju u prometu.

To sto je neko silom zakona bio mobilizovan u redove oruzanih snaga ne znaci da je "dao svoj zivot i mladost za drzavu". Jednostavno su bili zakonski obavezni to uraditi, alternativa je bio susret sa vojnom policijom. Neka budu sretni sto im je uvezan staz za vrijeme rata, nakon toga drzava nije uopce obavezna nista prema tim pojedincima. Ispade sve vrvi od dobrovoljaca i prvoboraca - organizatora otpora. :lol:

Nadam se da ce policija sto prije postupiti po naredjenju i ukloniti one koji se koriste cetnickim metodama. :thumbup:
Nema naredjenja. Kakve jajare.
ovo_mi_je_nick

#227 Re: Blokada puteva

Post by ovo_mi_je_nick »

Nadam se da ovoj grupi koji na ovaj način traže svoja prava nikad neće biti riješena njihova prava i da ih se zbog ovoga stavi na samo dno prioriteta rješavanja.
Connaisseur Karlin

#228 Re: Blokada puteva

Post by Connaisseur Karlin »

_BataZiv_0809 wrote:
Connaisseur Karlin wrote: a zasto " sto sam pogresno rekla? Ljudi ptorestuju , a radili su, i rade za druge, a nemaju novac, znaci, netko se obogatio ili bogati od njihovog rada :shock:
Popusti nas sa popovanjem na temi koja te se licno ne dotice.
a zasto mi ne obrazlozis nesto sam rekla i to ti jako smeta :)
mahalik

#229 Re: Blokada puteva

Post by mahalik »

ovo_mi_je_nick wrote:Nadam se da ovoj grupi koji na ovaj način traže svoja prava nikad neće biti riješena njihova prava i da ih se zbog ovoga stavi na samo dno prioriteta rješavanja.
:thumbup:
zavezata-vreca

#230 Re: Blokada puteva

Post by zavezata-vreca »

:skoljka: eJel prema bjelasnici blokirato?imam od companyje placena 4 dana skijanja uz full fulova uslugu .. masaze dzakuze teretane skvos bazeni picke materine ... alkohol neogranicen svedcki stol
spreca

#231 Re: Blokada puteva

Post by spreca »

Maraschino wrote:
Jesmo li i mi na tom spisku za penzije?

Moj Fudara, ovdje najmanje ima boraca, najmanje ima onih koji nisu nikada i nista dobili...ovdje su u 90% slucajeva sminkeri, kladionicari, oni koji su do sada dobijali vise puta pa hoce jos, oni koji su dobijali nepovratne kredite pa nema vise, oni koji su dobijali po 10 kKM da napuste sluzbu pa pare spiskali na auta...svega ima a najmanje pravih boraca.
:thumbup:
70% su jebivjetri i to borca nije ni vidjelo....rodjak cijelo rato bio na liniji.....nema ni marke penzije ranjen u ratu...nasao poso i radi....ovo su oni sto periodicno ovako dignu buku ovi imadaju po par stoja i do sledeceg puta...ja bi ovo sa milicijom razgonio preko polja nebih pustio da odu po cesti
piupiu

#232 Re: Blokada puteva

Post by piupiu »

spreca wrote:
Fudo387 wrote:One za dijalizu i kemoterapiju pustiti, ostali niko nikud dok se ne uplati ono sto su zaradili.
Kad more dusanski majkic 20000 otpreminine more i njima 300 maraka penzije.
I nek neko stisne jaja da ih pipne.

Neko je postavio neki video gdje baraba sa motornom pilom sjece neko drvo i obara preko ceste....ako bude srece za ono ce on posjetiti KPZ Zenicu...i sta treba sad objaviti vanredno stanje zato sto ih je neko nadrko da rade ovo sta rade...na kraju ce ispasti ko iskoristeni kurtoni...nadam se da je policija napravila foto i video snimku....sutra ce svaki kurac kladu na cestu i traziti svoja prava..zna se gdje se traze prava...u i ispred institucija Fudo
Pa oni su već 9 mjeseci ispred 'institucija, Vlada se iselila neki dan, a oni još tamo. Neki dan se umivaju kod Alipašine džamije, izmilili iz kampa, sipaju vode u kanistere, jadni, ispijeni, nikakvi, ko zna otkud. Koliko su dugo tu, svima su već postali nevidljivi...
Fudo387

#233 Re: Blokada puteva

Post by Fudo387 »

ke_ma wrote:
Fudo387 wrote:
spreca wrote:Ovo mi lici na cetnicke barikade 92....ovdje treba stotinjak policajaca i rastjerati ovo...ima u ovj koloni vozila i svakakvih bolesnika...na portalu citam jedan komentarise amidza mu posao kemoterapiju i stoji negdje na putu drugi poso na dijalizu nemoze proci itd...koih jebe kad ne traze na pravom mjestu svoja prava plus to je ovdje polovina njih pusku vidjelo amo na slici
One za dijalizu i kemoterapiju pustiti, ostali niko nikud dok se ne uplati ono sto su zaradili.
Bravo ti pameti..
Što se ne zapitaš ko će mu obezbjediti penziju,možda onaj iz binga što radi za 450 maraka a volovi tj,ti tkz.borci bi za hlađenje mu.da dobivali po
3 stoje penzije,plus invalidnina,plus što radi na crno i boga još pitaj čega sve ne
Sve bih ja to rastjerao,pun mi je qurac ovih volova kojih su naštancali do nevjerovatnih 550000 ...možda je sad i više
Boli me qrac, neka uzmu kredit od MMF, ako na isti nacin mogu finansirati pizde koje jebu u kancelarijama, mogu i ove jadnike.
piupiu

#234 Re: Blokada puteva

Post by piupiu »

Naslovnica wrote:Nekakva sablasna tišina i oprez u medijima, kao da se skoro ništa ne dešava...a vani haos na cestama i na barikadama!
Neko ovo nastoji da zataška što više, neko se plaho prepao koliko vidim...
To se zove cenzura.
Prpa.ba

#235 Re: Blokada puteva

Post by Prpa.ba »

madner wrote:Nema naredjenja. Kakve jajare.
Naredjenje je zakon, druga je stvar sto su nalogodavci protesta u vlasti pa postoji otpor dok se ciljevi ne ispune.
Maraschino

#236 Re: Blokada puteva

Post by Maraschino »

Fudo387 wrote: Ja sam svoju halalio.
Onima koji su ostali neka plate, i mirna Bosna.
Nisam ni ja nikada nista dobio. Snalazio se sam za dobro moje porodice ali onaj ko je navikao na guzovacu, njemu je uvijek malo koliko kod mu das.
Ogromne pare su se do sada izdvojile. Za koga? Za pojedince koji su danas najgrlatiji. Pravi borac se latio bilo kakvog posla i muci svoju muku.
Ti I ja smo veci borci od vecine ovih pa sta.
Volio bi i ja da se to uredi i da stvarni brci imaju neka redovna primanja ali ne ide to ovako. Desetine udruzenja bez kontrole i sto dobiju podijele izmedju sebe.

p.s. kada su bili oni iz Teocaka ispred vlade izasao je spisak sta je ko do sada dobio. Svako da im pozavidi na tome. Cim je spisak objavljen pokupli se i otisli.
Connaisseur Karlin

#237 Re: Blokada puteva

Post by Connaisseur Karlin »

piupiu wrote:
spreca wrote:
Fudo387 wrote:One za dijalizu i kemoterapiju pustiti, ostali niko nikud dok se ne uplati ono sto su zaradili.

Neko je postavio neki video gdje baraba sa motornom pilom sjece neko drvo i obara preko ceste....ako bude srece za ono ce on posjetiti KPZ Zenicu...i sta treba sad objaviti vanredno stanje zato sto ih je neko nadrko da rade ovo sta rade...na kraju ce ispasti ko iskoristeni kurtoni...nadam se da je policija napravila foto i video snimku....sutra ce svaki kurac kladu na cestu i traziti svoja prava..zna se gdje se traze prava...u i ispred institucija Fudo
Pa oni su već 9 mjeseci ispred 'institucija, Vlada se iselila neki dan, a oni još tamo. Neki dan se umivaju kod Alipašine džamije, izmilili iz kampa, sipaju vode u kanistere, jadni, ispijeni, nikakvi, ko zna otkud. Koliko su dugo tu, svima su već postali nevidljivi...
hvala piupiu za update :thumbup:
Naslovnica

#238 Re: Blokada puteva

Post by Naslovnica »

piupiu wrote:
Naslovnica wrote:Nekakva sablasna tišina i oprez u medijima, kao da se skoro ništa ne dešava...a vani haos na cestama i na barikadama!
Neko ovo nastoji da zataška što više, neko se plaho prepao koliko vidim...
To se zove cenzura.
Da li je autocenzura ili stiglo 'odozgo'?
jasko_ba

#239 Re: Blokada puteva

Post by jasko_ba »

Evo krenulo i tekbiranje. :lol:
madner

#240 Re: Blokada puteva

Post by madner »

Prpa.ba wrote:
madner wrote:Nema naredjenja. Kakve jajare.
Naredjenje je zakon, druga je stvar sto su nalogodavci protesta u vlasti pa postoji otpor dok se ciljevi ne ispune.
Zakon je jasan, ali ima komandni lanac. Trenutno taj komandi lanac kaze cekamo da im Fadil opet slaze.
piupiu

#241 Re: Blokada puteva

Post by piupiu »

Connaisseur Karlin wrote:
piupiu wrote:
hvala piupiu za update :thumbup:
Najavili su oni ovaj protest, ko je htio da zna, saznao je. Prije 10-ak dana su imali koordinacioni sastanak, imaju i FB stranicu, mada nije čemu - Kamp Heroja Alipašina 41.
kakavdanakneiskustvu

#242 Re: Blokada puteva

Post by kakavdanakneiskustvu »

poslije 21 minut u dnevniku bht tek tri minute o ovim blokadama
Ajant

#243 Re: Blokada puteva

Post by Ajant »

ovo_mi_je_nick wrote:Nadam se da ovoj grupi koji na ovaj način traže svoja prava nikad neće biti riješena njihova prava i da ih se zbog ovoga stavi na samo dno prioriteta rješavanja.
:thumbup: :thumbup:

Stišću i malretiraju obične građane u nadi da će oni dovoljno pritisnuti vlast (kad već protestanti nemaju muda izaći pred institucije i blokirati njih) koja bi im ispunila zahtjeve...razumijem da niko ne vjeruje u redovnu proceduru, ali siguran sam da ima efikasnijih načina koji ne uključuju paralizovanje ogromnog dijela populacije većih gradova. Lično se nadam da će vlast imati muda da suzavcem rastjera bagru, ali mrka kapa, mediji bi ih razapeli...
Fudo387

#244 Re: Blokada puteva

Post by Fudo387 »

Maraschino wrote:
Fudo387 wrote: Ja sam svoju halalio.
Onima koji su ostali neka plate, i mirna Bosna.
Nisam ni ja nikada nista dobio. Snalazio se sam za dobro moje porodice ali onaj ko je navikao na guzovacu, njemu je uvijek malo koliko kod mu das.
Ogromne pare su se do sada izdvojile. Za koga? Za pojedince koji su danas najgrlatiji. Pravi borac se latio bilo kakvog posla i muci svoju muku.
Ti I ja smo veci borci od vecine ovih pa sta.
Volio bi i ja da se to uredi i da stvarni brci imaju neka redovna primanja ali ne ide to ovako. Desetine udruzenja bez kontrole i sto dobiju podijele izmedju sebe.

p.s. kada su bili oni iz Teocaka ispred vlade izasao je spisak sta je ko do sada dobio. Svako da im pozavidi na tome. Cim je spisak objavljen pokupli se i otisli.
Teocaku podici spomenik do nebesa, i svakom ko je bio tamo dati penziju i stipendiju. Isto onima u Buzimu.
Ono B od Bosne sto ima opstalo je tu.
Maraschino

#245 Re: Blokada puteva

Post by Maraschino »

Fudo387 wrote: Boli me qrac, neka uzmu kredit od MMF, ako na isti nacin mogu finansirati pizde koje jebu u kancelarijama, mogu i ove jadnike.
Ovdje se slazemo. Za sve ima para a za rjesavanje pitanja boraca nema.
Napraviti registar i postupati po njemu.
piupiu

#246 Re: Blokada puteva

Post by piupiu »

Fudo387 wrote:Boli me qrac, neka uzmu kredit od MMF, ako na isti nacin mogu finansirati pizde koje jebu u kancelarijama, mogu i ove jadnike.
Tako je. :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#247 Re: Blokada puteva

Post by _BataZiv_0809 »

Uz dva svjedoka ugurao se i Kunto i Panto.
kakavdanakneiskustvu

#248 Re: Blokada puteva

Post by kakavdanakneiskustvu »

Cherry-Cherry wrote:A idiota u pičku materinu.
Ima da se ljudi smrznu u autima, možda je nekome pitanje života i smrti, ali jok, ono je blokiralo puteve. :-)
ovde u zenicu su i vatru zapalili na sred magistralnog puta,kolona šlepera je kilometar dugacka minimalno
Horcrux

#249 Re: Blokada puteva

Post by Horcrux »

Ljudi, sutra cete i vi izaci na ulice u Sarajevu ili Zenici da protestujete zbog zagadjenja zraka. Jel zelite da vam tad neko *ebe majku zbog toga sto ne moze doci na posao radi vas?

Ljudi svi smo mi na neki nacin obespravljeni. Sutra kad mi budemo trazili svoja prva, nece biti nikog da nam se pridruzi. Pokazite empatiju i pokazite da ste sa ovim ljudima, kako bi i nama drugi pokazali empatiju kada se mi krenemo boriti za svoja prava. Inace smo svi u govnima, nadugo i nasiroko.
jefff

#250 Re: Blokada puteva

Post by jefff »

Sto se tice nad boraca, dopustili smo da nas jedan Alijica izvoda ko konje i ne vidim zasto bi za to neko ispastao osim nas.
Locked