Koliko je siguran tsi 1.2

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
tempuser

#226 Re: Koliko je siguran tsi 1.2

Post by tempuser »

Romeo 80 wrote:

Mene apsolutno ne pogadja, ja samo konstatujem i to upravo da ste formirane licnosti, a najbolji dokaz da sam u pravu je tema Alfa Romeo koja je tebi jako poznata.
Da li si se zapitao zasto niko ne truje tu temu koja ima 100 strana i 0 novih modela
?! Nikome kome AR nije afinitet se zivot nece promijeniti zato sto je tamo svaki januar ista prica, protekle godine nastavljen pad prodaje, 0 novih modela, opravdanja da je zapravo super sto nema novih modela, i najave za 52 nova modela za novu godinu (u te najave vise ne bi povjerovali ni dijete starije od 3 god). S druge strane nekima poput tebe je itekako bitno u zivotu kad VW kiksa, a razlozi su dobro poznati.
http://forum.klix.ba/alfa-romeo-t96452s1350.html

:D[/quote]

Navodjenje poznatih cinjenica o stagnaciji Alfe i tehnoloski i kao brend nije nikakvo pljuvanje i trovanje, a sam komentar je afirmativan za Alfu. To sve sto se (nije) desilo u ovih 1,5 god je najbolji dokaz da sam bio u pravu. Kad vec postavljas link, procitaj sta ste ti i milojica odgovorili, najstrasnije ste me nap;juvali. Da te podsjetim, datum je 28.10.2014. Ko sad pojma nema, ko sad sere, a ko ce pojesti ono sto je posrao? Sta bi od silnih vijesti, novosti i najava? Sta se desilo u junu 2015? Sta bi od dizanja iz pepela? Mene bi na tvom mjestu bilo sramota. Sta dodati, osim mozda milojici pozeljeti bobar tek...?
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#227 Re: Koliko je siguran tsi 1.2

Post by mali_milojica »

Najbrza limuzina na svijetu :izet:
7:39 oko Ringa :izet:
Znas kako ide,ko zna zna,ko ne zna,nece nikada ni znati :lol:
tempuser

#228 Re: Koliko je siguran tsi 1.2

Post by tempuser »

mali_milojica wrote:Najbrza limuzina na svijetu :izet:
Znam kako ide, ko zna - zna, a ti papas li golube ono od 28.10.2014? Uvali ti ga romeo onako svojski!
mali_milojica

#229 Re: Koliko je siguran tsi 1.2

Post by mali_milojica »

tempuser wrote:
Papas li golube ono od 28.10.2014? Uvali ti ga romeo onako svojski!
Jel auto predstavljen u junu 2015 godine na 105 godisnjicu AR.
Jeste.
Doduse opet koristi tudji motor. Ferrari. :izet:
Imas mahanje.
:kiss:

Dobar tek gorane :run:
tempuser

#230 Re: Koliko je siguran tsi 1.2

Post by tempuser »

mali_milojica wrote:
tempuser wrote:
Papas li golube ono od 28.10.2014? Uvali ti ga romeo onako svojski!
Koje tacno?
Jel auto predstavljen u junu 2015 godine na 105 godisnjicu AR.
Jeste.
Imas mahanje.
:kiss:
Sve tacno, jer je jedina premijera auta koji do danas nije krenuo u proizvodnju sve sto se desilo od silnih novosti i najava kojima si prijetio.
Last edited by tempuser on 21/02/2016 19:04, edited 2 times in total.
mali_milojica

#231 Re: Koliko je siguran tsi 1.2

Post by mali_milojica »

tempuser wrote:
Sve tacno, jer je jedina premijera auta koji do danas nije krenuo u proizvodnju sve sto se desilo od silnih novosti i najava kojima si prijetio.
Mala ti je kasika,hoces kutljacu da ti dam :D
Ja nista nisam najavljivao,ja sam 28.10.2014 godine rekao da je predstavljanje nove Alfe u junu 2015,sto se i desilo. Nisam ja nista prijetio,Alfa sama rekla. Najbrza limuzina na svijetu :izet:
tempuser

#232 Re: Koliko je siguran tsi 1.2

Post by tempuser »

mali_milojica wrote:
tempuser wrote:

Ja nista nisam najavljivao,ja sam 28.10.2014 godine rekao da je predstavljanje nove Alfe u junu 2015,sto se i desilo. Nisam ja nista prijetio,Alfa sama rekla. Najbrza limuzina na svijetu :izet:
Kad smo vec kod kasike i predstavljanja, sta se ono ceka 24.2. u Zenevi?
mali_milojica

#233 Re: Koliko je siguran tsi 1.2

Post by mali_milojica »

tempuser wrote:
mali_milojica wrote:
tempuser wrote:

Kad smo vec kod kasike i predstavljanja, sta se ono ceka 24.2. u Zenevi?
Zeneva je od 3.3 do 13.3
24.2 je predstavljane FL Giuliette.
tempuser

#234 Re: Koliko je siguran tsi 1.2

Post by tempuser »

A sta se ceka u Zenevi?
mali_milojica

#235 Re: Koliko je siguran tsi 1.2

Post by mali_milojica »

Predstavljanje civilne verzije Giulije.
NediM17

#236 Re: Koliko je siguran tsi 1.2

Post by NediM17 »

Ja mislio FAudi najbrzi. A ono truhla Alfa. Sta ce smece italijansko. :lol:
530i

#237 Re: Koliko je siguran tsi 1.2

Post by 530i »

Alfons Kauders wrote:
nisam to tvrdio niti jednom, tako da si haman ti taj koji je lud

dakle wastegate nikad nije crko niti na jednom auto osim na onim sa VW motorima... :D ok de samo da te nesto brzinski pitam... te punjache... proizvodi VW? ili mozda neki drugi OEM-i?

kojim magicnim trikom isti sklop od istog OEM-a, ugradjen na motor koji nije proizveden od strane VW-a, odnednom postaje pouzdan, "bez gotovo ikakvih problema" :izet:
Da li sam ja napisao tvrdnju o 1% problematičnih motora i 90% neproblematičnih? Nisam, nego si ti....
Ovo za turbinu stvarno nema smisla da se raspravljamo, vidi se koliko si "potkovan" i koliko zapravo znaš znanje. Po tvojoj naopakoj logici jedina razlika između auta je u imenu...(što doduše i jeste u vag grupaciji).
Nego, pripremi se sutra za laganje mušterijama tipa "samo smo jedan motor radili", "nije to ništa strašno", "to je normalno" i sl. :run:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#238 Re: Koliko je siguran tsi 1.2

Post by Romeo 80 »

tempuser wrote:
Romeo 80 wrote:

Mene apsolutno ne pogadja, ja samo konstatujem i to upravo da ste formirane licnosti, a najbolji dokaz da sam u pravu je tema Alfa Romeo koja je tebi jako poznata.
Da li si se zapitao zasto niko ne truje tu temu koja ima 100 strana i 0 novih modela
?! Nikome kome AR nije afinitet se zivot nece promijeniti zato sto je tamo svaki januar ista prica, protekle godine nastavljen pad prodaje, 0 novih modela, opravdanja da je zapravo super sto nema novih modela, i najave za 52 nova modela za novu godinu (u te najave vise ne bi povjerovali ni dijete starije od 3 god). S druge strane nekima poput tebe je itekako bitno u zivotu kad VW kiksa, a razlozi su dobro poznati.

:D
Navodjenje poznatih cinjenica o stagnaciji Alfe i tehnoloski i kao brend nije nikakvo pljuvanje i trovanje, a sam komentar je afirmativan za Alfu. To sve sto se (nije) desilo u ovih 1,5 god je najbolji dokaz da sam bio u pravu. Kad vec postavljas link, procitaj sta ste ti i milojica odgovorili, najstrasnije ste me nap;juvali. Da te podsjetim, datum je 28.10.2014. Ko sad pojma nema, ko sad sere, a ko ce pojesti ono sto je posrao? Sta bi od silnih vijesti, novosti i najava? Sta se desilo u junu 2015? Sta bi od dizanja iz pepela? Mene bi na tvom mjestu bilo sramota. Sta dodati, osim mozda milojici pozeljeti bobar tek...?[/quote]

Aha, a navođenje poznatih činjenica o problemima TSI motora kod VW-a je šta? :D
mali_milojica

#239 Re: Koliko je siguran tsi 1.2

Post by mali_milojica »

Romeo 80 wrote:
tempuser wrote:
Navodjenje poznatih cinjenica o stagnaciji Alfe i tehnoloski i kao brend nije nikakvo pljuvanje i trovanje, a sam komentar je afirmativan za Alfu. To sve sto se (nije) desilo u ovih 1,5 god je najbolji dokaz da sam bio u pravu. Kad vec postavljas link, procitaj sta ste ti i milojica odgovorili, najstrasnije ste me nap;juvali. Da te podsjetim, datum je 28.10.2014. Ko sad pojma nema, ko sad sere, a ko ce pojesti ono sto je posrao? Sta bi od silnih vijesti, novosti i najava? Sta se desilo u junu 2015? Sta bi od dizanja iz pepela? Mene bi na tvom mjestu bilo sramota. Sta dodati, osim mozda milojici pozeljeti bobar tek...?
Aha, a navođenje poznatih činjenica o problemima TSI motora kod VW-a je šta? :D
:pisnuo:
Ali ne brini nista,sad ce goran izvesti jos pokoji salto mortale i okrenuti pricu u svoju korist.
tempuser

#240 Re: Koliko je siguran tsi 1.2

Post by tempuser »

mali_milojica wrote:Predstavljanje civilne verzije Giulije.
Ah pa tako odmah napisi, juni 2015 sarena laza za zadovoljenje forme, proizvod za trziste jos ne postoji...
tempuser

#241 Re: Koliko je siguran tsi 1.2

Post by tempuser »

Romeo 80 wrote:
tempuser wrote:
Romeo 80 wrote:

:D
Aha, a navođenje poznatih činjenica o problemima TSI motora kod VW-a je šta? :D[/quote]

S malom razlikom sto, za razliku od vas, niko ko nema AR na toj temi ne palamudi o lafetama i letvama volana...
mali_milojica

#242 Re: Koliko je siguran tsi 1.2

Post by mali_milojica »

tempuser wrote:
mali_milojica wrote:Predstavljanje civilne verzije Giulije.
Ah pa tako odmah napisi, juni 2015 sarena laza za zadovoljenje forme, proizvod za trziste jos ne postoji...
Kao sto rekoh :lol:
Cista 10 za skok :D
Kako ne postoji,pa znas li (ne znam zasto ovo uopste pitam :-) ) da su ljudima isporucene Giulije QV Launch Edition prije Nove Godine.
To je kao da kazes da BMW nesto mulja jer M3 verzija se pojavi godinu ili dvije iza obicne.
Last edited by mali_milojica on 21/02/2016 19:32, edited 1 time in total.
tempuser

#243 Re: Koliko je siguran tsi 1.2

Post by tempuser »

Pa sta onda predstavljaju u Zenevi?

Samo sto se BMW-u nikad nije desilo da prvo predstavi M3, a onda 2 godine mulja sa baznim modelom!
Last edited by tempuser on 21/02/2016 19:34, edited 1 time in total.
mali_milojica

#244 Re: Koliko je siguran tsi 1.2

Post by mali_milojica »

tempuser wrote:Pa sta onda predstavljaju u Zenevi?
Obicnu Giuliu sa 2.2 JTDm motorom od 180 KS i 2.0 TBi (novi GME motor) verziju sa 200 KS. U Americi na salonu u Los Angelesu su vec prikazane specifikacije 2.0 motora sa 280 KS.
Ali muljaju sa M3 :D
Sto se mene tice,prica je zavrsena.
Alfa Giulia je predstavljena u junu prosle godine,kao sto sam i najavio,to sto tebi govna zapinju u grlu nije moj problem.
tempuser

#245 Re: Koliko je siguran tsi 1.2

Post by tempuser »

mali_milojica wrote:
Obicnu Giuliu sa 2.2 JTDm motorom od 180 KS i 2.0 TBi (novi GME motor) verziju sa 200 KS. U Americi na salonu u Los Angelesu su vec prikazane specifikacije 2.0 motora sa 280 KS.
A u junu je predstavljena neobicna?! :lol: Prijatno milojice, prijatno, a cekam te za ostalh 6 modela koje si najavio da nastavis!
Sad je kao isto predstaviti cestovnu pa tek onda sportsku i predstaviti sportsku pa cestovnu?!?!? :?
Osim kod rijetih slucajeva za potrebe homologaciju ja ne znam nijedan drugi takav slucaj?!
Last edited by tempuser on 21/02/2016 19:42, edited 1 time in total.
mali_milojica

#246 Re: Koliko je siguran tsi 1.2

Post by mali_milojica »

tempuser wrote:
mali_milojica wrote:
A u junu je predstavljena neobicna?! :lol:
Sad je kao isto predstaviti cestovnu pa tek onda sportsku i predstaviti sportsku pa cestovnu?!?!? :?
Osim kod rijetih slucajeva za potrebe homologaciju ja ne znam nijedan drugi takav slucaj?!
Kazem ti,a ti ne vjerujes,Alfa je poseban brend :D
tempuser

#247 Re: Koliko je siguran tsi 1.2

Post by tempuser »

Poseban, pogotovo kad treba najavit pa zajebat!
Alfons Kauders

#248 Re: Koliko je siguran tsi 1.2

Post by Alfons Kauders »

530i wrote:
Alfons Kauders wrote:

dakle wastegate nikad nije crko niti na jednom auto osim na onim sa VW motorima... :D ok de samo da te nesto brzinski pitam... te punjache... proizvodi VW? ili mozda neki drugi OEM-i?

kojim magicnim trikom isti sklop od istog OEM-a, ugradjen na motor koji nije proizveden od strane VW-a, odnednom postaje pouzdan, "bez gotovo ikakvih problema" :izet:
Da li sam ja napisao tvrdnju o 1% problematičnih motora i 90% neproblematičnih? Nisam, nego si ti....
Ovo za turbinu stvarno nema smisla da se raspravljamo, vidi se koliko si "potkovan" i koliko zapravo znaš znanje. Po tvojoj naopakoj logici jedina razlika između auta je u imenu...(što doduše i jeste u vag grupaciji).
Nego, pripremi se sutra za laganje mušterijama tipa "samo smo jedan motor radili", "nije to ništa strašno", "to je normalno" i sl. :run:
ne, ja sam naveo brojeve kao primjer... tema je "koliko je siguran" doticni motor... ti tvrdis da im haman svima preskace lanac, a ja kazem da broj mora biti dosta dosta mali - jer bi u protivnom PROPALI...

koji bi to proizvodjac mogao priustit da proda 10 ili 20% pokvarenih auta? koji ti je kurac? tu se radi o par procenata, a najecesce o promilima...

ti fakat mislis da ja prodajem auta?

koji pacijent jbt... pa oni na politici su fakat normalni za vas
mali_milojica

#249 Re: Koliko je siguran tsi 1.2

Post by mali_milojica »

Alfons Kauders wrote:
530i wrote:
Alfons Kauders wrote:

ne, ja sam naveo brojeve kao primjer... tema je "koliko je siguran" doticni motor... ti tvrdis da im haman svima preskace lanac, a ja kazem da broj mora biti dosta dosta mali - jer bi u protivnom PROPALI...

koji bi to proizvodjac mogao priustit da proda 10 ili 20% pokvarenih auta? koji ti je kurac? tu se radi o par procenata, a najecesce o promilima...

ti fakat mislis da ja prodajem auta?

koji pacijent jbt... pa oni na politici su fakat normalni za vas
VW je sirom svijeta prodao 11 miliona neispravnih vozila,pa nisu propali,o cemu ti majke ti :-)
madner

#250 Re: Koliko je siguran tsi 1.2

Post by madner »

Nakon kratkog istrazivanja jer imam jednu nemoralnu ponudu :D
Problem sa lancem je rjesen oko 2012, no novi 1.2 motor (2xx) nema opste lanac.

Izgleda da konstrukcija motora dovodi do neravnomjernog habanja lanca, sto vodi do istezanja.
Post Reply