PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bodkin

#226 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE

Post by Bodkin »

hAZNADAR wrote:
Bodkin wrote:

sad vec malo i karikiras. sto onda srbe ovdje zovu guslari i sto ih prozivaju za brlju i guslanje redovno. necemo se praviti naivni. znas dobro sta je moja poenta samo se malo pravis naivan :) a da jos dodam, otidji u pozoriste ili operu i pocni navijati kad onaj frajer dole digne curu tako sto joj stavi ruke na guzove. da vidimo sta ce ti reci
Ne pravim se naivan niti karikiram. Zasto si toliko zapeo za gusle i otkud ti da Srbe zovu guslari? Cuo sam taj izraz samo za Crnogorce ponekad i Licane.
Nije uopce bio u pitanju neki tradicionalan instrument vec harmonika. I kada spomines prespostavke za druge - spomeni bas harmoniku koju koristi cijeli svijet. Jer nasi navijaci nisu donijeli saz, zargiju,.. u caksirama i fesovima ko Behka i Ljuca,.. vec internacionalan instrument harmoniku. Isto i Srbi koje ovdje ponovo kacis koriste radije harmoniku kada slave. Sta bi bilo da su se oni tog sjetili - vjerovatno ista drama njihovih malogradjana i onih koji to brane. Ti kompleksi prema necemu sto asocira na ruralno su osmanski atavizmi koji su tipicni za Balkan.

Ostatak teksta sa operom i guzovima ti nema nikav smisao. Niti usporedba.

U sportu se navija u pozoristu ne. Kratko i jasno. Nacin kako neko navija u sportu je regulisan od strane sluzbe obezbjedjenja i uprave tog mjesta, organizacije,.. i tu se granica uvijek zna. Harmonika je prosla na ulazu i u kontrolama, unesena legalno i zasvirana legalno i sa dozvolom. Takvu krupnu stvar ne mozes unijeti neopazeno, a znaju svi cemu sluzi - nije valjda za hlad od sunca. Da je imalo smetala ikome - u rekordnom vremenu i bez imalo drame i frke bi zastitari to fino prekinuli.

Brlja, gusle,... ti si fakat otrovan stereotipima preko svake mjere.
znaci ipak se pravis naivan. evo sad je forum uveo ove neke notifikacije. pocecu te citirati u komentarima da vidis ciji instrument ovdje na forumu smatraju guslama pa da njima pojasnis neke stvari.

a dalje necu da se ubjedjujem jer nema svrhe. branis nebranjivo. sviranje harmonike ili puhanje u vuvuzelu na teniskom terenu ekvivalentno je navijanju upozoristu. bolan sjecam se kako su raja pisala da su novakovi navijaci seljaci jer su ih mislim na aus openu redovno morali stisavati jer su preglasni. ali eto harmonika i dernek su ok. mislim smijesno. smijesno koliko je smijesno i branjenje kod one minute sutnje za pariz
hAZNADAR

#227 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE

Post by hAZNADAR »

Bodkin wrote:

znaci ipak se pravis naivan. evo sad je forum uveo ove neke notifikacije. pocecu te citirati u komentarima da vidis ciji instrument ovdje na forumu smatraju guslama pa da njima pojasnis neke stvari.

a dalje necu da se ubjedjujem jer nema svrhe. branis nebranjivo. sviranje harmonike ili puhanje u vuvuzelu na teniskom terenu ekvivalentno je navijanju upozoristu. bolan sjecam se kako su raja pisala da su novakovi navijaci seljaci jer su ih mislim na aus openu redovno morali stisavati jer su preglasni. ali eto harmonika i dernek su ok. mislim smijesno. smijesno koliko je smijesno i branjenje kod one minute sutnje za pariz
Hej znas sta!? De ti zahebavaj nekog drugog. Za gusle, "guslare i harmonicare",.. sam vec odgovorio i sama rasprava na osnovu sta bi bilo kad bi bilo je besmislena. Da si spomenuo Srbe sa harmonikom koji pjevaju neke svoje pjesme - mozda bi pitanje i imalo smisla ali ovako ne. Vuvuzele nisam ni spomenuo kao ni odabir ispravnog instrumenta. Pravila navijanja na teniskom terenu su regulisana na drugi nacin a ne odabirom instrumenata. Zabranjeno je remetiti igru i ostale navijace i momci sa harmonikom nisu smetali nikome. Nisu prekrsili niti jedno pravilo a obezbjedjenje bi ih stisalo da su na ikakav nacin bili preglasni. Daleko je prihvatljiviji i normalniji njihov nastup negoli da je stotina grlatih navijaca bez instrumenta stvaralo buku. Uostalom - zna se ko je tu odlucivao o redu - a to nismo bili ni ti ni ja. Ako samoj organizaciji meca i zastitarima nije smetala harmonika - onda je suvisna svaka kritika.

A da vidimo ko je sad naivan - znamo da kritika harmonici nije zbog glasnoce i remecenja meca vec zato sto neki misle da je to primitivizam. Ja sam vise puta objasnio da to nije istina i nastavicu. Izvoli ti dokazi da je pjesma uz harmoniku primitivizam.
animals

#228 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE

Post by animals »

Harmonika je instrument za sviranje,i nema veze sa primitivizmm.
a sto se tice organizovani navijacki skupina, ili ljudi koji se zovu navijacima,je nazalost pola primitivni ljudi..
ne primitivni sto se tice porijekla mjesta, vec jednostavno su to ulicari, koji nemaju pametnija posla,nego doci na sportske
priredbe i izivljavati svoje primitivne porive..nema veze jel taj navijac iz Rima, Zagreba, Beograda,Sarajeva..
isti mentalni sklop..a ta podjela na grad-selo, isto izmislili primitivni..
Fudo387

#229 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE

Post by Fudo387 »

MordorSync wrote:primitivci iz dijaspore da ne koristim druge riječi za fanatikos/BLAMATIKOS
MordorSync wrote:bošnjama samo roštilj fali i koja gajba pive a može i janje na teniskom turniru
MordorSync wrote:nacionalni sport korida čevljanovići šta očekivat od takvih mentola
Matane, dosadan si. :D
Jack Be Nimble

#230 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE

Post by Jack Be Nimble »

Primitivno da, ali barem bude zabavno. I od teniskog meca naprave zabavu. Trebamo par bosnja ubaciti u golf, pa onda na livadama za golf razvalimo turnir na male uz janje.
Edin H.

#231 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE

Post by Edin H. »

animals wrote:Harmonika je instrument za sviranje,i nema veze sa primitivizmm.
Pa jeste, ako ce svirati polku i valcere, a ne milozvucne istocne zvuke :D
Edin H.

#232 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE

Post by Edin H. »

Jack Be Nimble wrote:Primitivno da, ali barem bude zabavno. I od teniskog meca naprave zabavu. Trebamo par bosnja ubaciti u golf, pa onda na livadama za golf razvalimo turnir na male uz janje.
:thumbup:

E to bi bila apsolutna dominacija :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#233 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE

Post by -LIBERO- »

animals wrote:Harmonika je instrument za sviranje,i nema veze sa primitivizmm.
a sto se tice organizovani navijacki skupina, ili ljudi koji se zovu navijacima,je nazalost pola primitivni ljudi..
ne primitivni sto se tice porijekla mjesta, vec jednostavno su to ulicari, koji nemaju pametnija posla,nego doci na sportske
priredbe i izivljavati svoje primitivne porive..nema veze jel taj navijac iz Rima, Zagreba, Beograda,Sarajeva..
isti mentalni sklop
..a ta podjela na grad-selo, isto izmislili primitivni..
Generalizacije i etiketiranje, koje je svojstveno u medijskom predstavljanja bilo koje organizovane navijacke skupine.
Plitak stav, totalno :thumbup:

Edit- Vidjeh tek sada...jos veca generalizacija, povrsnost, cak cu reci i glupost.
MordorSync wrote:navijač kod nas je ekvivalent, narkomanu, alkoholičaru, klošaru, dileru, stari momci koji nikad cure imali nisu pa se prazne po utakmicama, o pismenosti i obrazovanju istih da i ne pišem.
Fudo387

#234 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE

Post by Fudo387 »

I golf i tenis izmislili su oni sa dvije lijeve noge, potpuno svjesni da nikad nece nauciti igrati lopte. :D
Najbudalastije mi je kad onaj komentator sapuce, k'o biva de ne bihuzuri onog smotu sto se penali da kocom sljustri
lopticu, a frajer od njega deset kilometara.
animals

#235 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE

Post by animals »

[quote="-LIBERO-"]

Generalizacije i etiketiranje, koje je svojstveno u medijskom predstavljanja bilo koje organizovane navijacke skupine.

Mozda,ali navedi mi ti jednu organizovanu navijacku skupinu u koja nije takva..
sve balavci ili ljudi koji su skloni nasilju..tuce, razbijanja pa cak i ubistva..
Grobari,Delije,Horde Zla, Torcida ili BBB..za tebe su ti mirni i fini ljudi..
Jack Be Nimble

#236 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE

Post by Jack Be Nimble »

Sve dok se harmonika ne cuje za vrijeme igre je OK. U prekidu je takodjer sasvim OK da se cuje. Sportski dogadzaj je tu da bi upoznao razlicite kulture. Nacin plesanja, muzika, hrana, pica itd
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#237 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE

Post by -LIBERO- »

animals wrote:
-LIBERO- wrote:

Mozda,ali navedi mi ti jednu organizovanu navijacku skupinu u koja nije takva..
sve balavci ili ljudi koji su skloni nasilju..tuce, razbijanja pa cak i ubistva..
Grobari,Delije,Horde Zla, Torcida ili BBB..za tebe su ti mirni i fini ljudi..

Odrastao sam na jednoj od tribina, i u jednoj takvoj grupi. Ako smijem pitati, koje je tvoje znanje o organizovanim navijackim grupama? I na koji nacin si dosao do tog saznanja, znanja...i na kraju zakljucka?

Naravno da nisu svi balavci, i naravno da nisu svi skloni tucama. Generalizacija, i kategoricka tvrda, je u startu neistinita. I najcesce bude tako.

I usput receno, nisu sve navijacke grupe isto sklone nasilju, zapravo neki pripadnici iz tih grupa. Niti su sve navijacke grupe identicno ideoloski ofarbane, niti su u istom broju pojedinci, ili vrhovi tih grupa povezani sa kriminalom...itd.

To je toliko segmentirana i nijansirana prica, da je suludo sve - a narocito sve navijacke skupine, i sve pripadnike svih tih skupina - etiketirati kao gomilu huligana, mafijasa, narkomana.

Jer tu, na tribinama, imas od tinegera, do ljudi koji imaju vise djece. Imas od prodavaca, konobara, studenata, akademskih gradjana, cak i nastavnika i profesora (neke znam i licno), istoricara, pravnika...ma sta god ti padne na pamet :mrgreen:. A naravno, imas i sitnih krimosa, u nekim grupama i ne toliko sitnih :mrgreen:

Isto tako, imas apoliticne navijacke grupe, do ekstremno desne i lijeve...itd.

Zato mi je i smjesna takva kategoricna tvrdnja. Smjesna mi je jer sam godinama u toj prici, ili je pratim, i znam gomilu ljudi koji su u tome, ili su bili u tome...i toliko je sve to izvan klisea kako se najcesce etiketira od strane medija, ili ljudi koji nisu u toj prici....da mi je prosto smijesno to citati/slusati.

Naravno, ima tu i tuca, desava se. Ali recimo neuporedivo manje nego u kafanama Sarajeva, Beograda.....Rima, Atine, Madrida....ili recimo u GRAS-u u Sarajevu :mrgreen: :mrgreen:

Ne, bez zezancije, nije to ni blizu, ma ni blizu, cijeloj toj hajci i etiketiranju kako se obicno radi, a vezano za organizovano navijanje i sl.
Banksy

#238 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE

Post by Banksy »

Jack Be Nimble wrote:
Sve dok se harmonika ne cuje za vrijeme igre je OK. U prekidu je takodjer sasvim OK da se cuje.
Sportski dogadzaj je tu da bi upoznao razlicite kulture. Nacin plesanja, muzika, hrana, pica itd
:lol:
dječak sa šibicama

#239 Re: PRIMITIVNO TENISKO NAVIJANJE

Post by dječak sa šibicama »

Fali neki dobar kriket tim iz Bosne, tek bi tu bio dernek.
Post Reply