Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
- ultima_palabra
#226 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Ide lagano Al-Shiddi 2. Prodat će se Opća bolnica budzašto, za te pare će se naklepati dvije-tri straćare na UKCS čisto da se malo opravda spajanje, višak kadra bez jake zaleđine će izletjeti na ulicu... i sve to jer ste vi tako zaiskali.
- Banksy
#227 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
I ja to mislim, AS2 ...
- zubi
#228 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Ma jok. Zgrada vlade.
- malamirha
#229 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
nema prodaje jer je vojna imovina. ako i kad postignu sporazum sa republikom srpskom onda je to druga prica.ultima_palabra wrote:Ide lagano Al-Shiddi 2. Prodat će se Opća bolnica budzašto, za te pare će se naklepati dvije-tri straćare na UKCS čisto da se malo opravda spajanje, višak kadra bez jake zaleđine će izletjeti na ulicu... i sve to jer ste vi tako zaiskali.
- DaffyDuck
#230 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
moram priynati da joj dobro ide, samo se smijuriChmoljo wrote:hajmo držat palčeve da Sebija poželi izgrađen Vc, vidite da ju je krenulo
- Zavatoni
#231 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Pazi sad...
Pa mislim stvarno...Zamislite tenzija u Koševu, kad nagrnu ovi odozdo gore. Ako je moguće...kloniti se bolnica do daljnjeg.
Ne mogu sebi da dođem kako hladno raz***aše instituciju koja je tu 150 godina. Preko noći. Strašno.
Za tri dana da se svi radnici jave u koševu. Gdje? Kod koga? Šta će raditi? U kojoj zgradi? Za koju platu?Šef Neuropsihijatrije Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu je zaposlenima na ovom Odjelu dijelio papir kojim se od direktorice Bolnice, Sebije Izetbegović, traži da budu prebačeni iz Opće bolnice u Univerzitetski klinički centar Sarajevo.
U dokumentu se navodi da bi zaposleni na Odjelu neuropsihijatrije počeli sa radom 11. januara 2016. godine.
Prema našim saznanjima, zaposleni masovno potpisuju ovaj dokument, čime, kako tvrde naši sagovornici, potpisuju otkaz jer im niko ne garantuje da će biti primljeni kao novi radnici UKCS-a.
Podsjetimo, Sebiju Izetbegović, suprugu Bakira Izetbegovića, UO UKCS-a jučer je imenovao za direktoricu ove ustanove, premda je on još rukovoditeljica Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš".
Ona bi mogla da postane direktorica obje ustanove jer je na pomolu spajanje ove dvije zdravstvene ustanove. Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" ima 550 zaposlenih i nikome još nije jasno šta će biti sa tim radnicima ukoliko dođe do spajanja bolnica.
Ministrica obrane BiH, Martina Pendeš, nam je potvrdila da je zgrada u kojoj se nalazi Opća bolnica vojni objekat, ali da nije na listi perspektivne vojne imovine, te da njome upravlja Vlada Federacije BiH.
Prema najavama, nakon preseljenja bolničkih kapacitea, u ovaj objekat trebalo bi da bude useljena Vlada Federacije BiH.
Zaposlenima u bolnici nije jasno šta će se dogoditi sa medicinskom opremom, u koju je samo prošle godine uloženo skoro 10 miliona maraka, jer neke od instaliranih aparata nije moguće preseliti u prostor UKCS-a.
Pa mislim stvarno...Zamislite tenzija u Koševu, kad nagrnu ovi odozdo gore. Ako je moguće...kloniti se bolnica do daljnjeg.
Ne mogu sebi da dođem kako hladno raz***aše instituciju koja je tu 150 godina. Preko noći. Strašno.
- malamirha
#232 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
zamisli kako je pacijentima? svo osoblje opce bolnice sad je u behutu,nije im ni do zivota a kamo li briga o bolesnicimakaranana wrote:jebote, ovi doktori cak i da su normalni i cak i da znaju radit svoj posao, sa ovakvim previranjima i desavanjima bi poludili.
- Logovan
#233 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
zaposlenima u Opštoj bolnici naloženo da se samoinicijativno prijavljuju i da već od ponedjeljka počnu raditi u Kliničkom centru
Joj šta rade...
I gdje da se jave? Kome? U kojoj će zgradi raditi? Ima još na hiljade pitanja, a odgovora niti jedan.
Kad u ponedjeljak nagrnu zaposleni iz Vojne bolnice... Biće show brata mi.
Još parkinga fali. Nema dovoljno mjesta za zaposlene što rade u kliničkom, a dolaze novi iz Vojne.
Joj šta rade...
Kad u ponedjeljak nagrnu zaposleni iz Vojne bolnice... Biće show brata mi.
Još parkinga fali. Nema dovoljno mjesta za zaposlene što rade u kliničkom, a dolaze novi iz Vojne.
- karanana
#234 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
a ko je direktor opste bolnice?
- starii
#235 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
kako god ona je prije par dana bila u klinickom i naredila da se okrece prostorije generalnog direktora...znaci sve i prije zvanicnog izbora..ja komedije od drzave 
- Qler
#236 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Ja sam radio dosta sa vojnom bolnicom zadnjih godina... cim je ona dosla na mjesto direktora, prva info od jednog uposlenog, koji joj je hajmo reci blizak, je da joj je plan da razjebe bolnicu i da po mogucnosti proda nekom hotelu... ili u najgorem slucaju da je privatizuju da tu budu ovi privatni fakulteti ili slicno... znaci to sam cuo u roku od 7 dana od njenog dolaska tamo... i ja kontam, ma nece, pa jebem mu nije ni ona toliko jaka (muz joj) a ni narod tako blesav da to pusti... ali eto, zajebah se debelo, i narod stoka i ona jaka...
- O'zone
- Globalni moderator
#237 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
uuuuuuuu jesi se to drzno posumnjati u trpljenje našeg čovjeka?Qler wrote:Ja sam radio dosta sa vojnom bolnicom zadnjih godina... cim je ona dosla na mjesto direktora, prva info od jednog uposlenog, koji joj je hajmo reci blizak, je da joj je plan da razjebe bolnicu i da po mogucnosti proda nekom hotelu... ili u najgorem slucaju da je privatizuju da tu budu ovi privatni fakulteti ili slicno... znaci to sam cuo u roku od 7 dana od njenog dolaska tamo... i ja kontam, ma nece, pa jebem mu nije ni ona toliko jaka (muz joj) a ni narod tako blesav da to pusti... ali eto, zajebah se debelo, i narod stoka i ona jaka...
- Qler
#238 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Ma sve kontam, e sad nece sutiti... i svaki put sebi kazem koji si ti kreten, ne mogu oni jahati koliko mi mozemo trpiti
-
Juliuscezar
#239 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Meni je nekako muka, jbg .Qler wrote:Ma sve kontam, e sad nece sutiti... i svaki put sebi kazem koji si ti kreten, ne mogu oni jahati koliko mi mozemo trpiti
I da za bilo kakve promjene ovdje nema apsolutno nikakve nade.
- Goldenhand
#240 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Odlična lokacija.
2.54 privatna osnovna
3.01 novi al šiti
5.12 neki hotel
1000000.01 nešto korisno
2.54 privatna osnovna
3.01 novi al šiti
5.12 neki hotel
1000000.01 nešto korisno
- O'zone
- Globalni moderator
#241 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Novo zgrada federalne vlade... Ona stara je stvarno sramota em komunistička em oronula.
- insaneinthebrain
#242 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
jebla im federalna zgrada vlade mater svima, posebno sebiji i bakiru. koja govna 
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#243 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Nije neki privatni fakultet nego Ganicev medicinski!!!Qler wrote:Ja sam radio dosta sa vojnom bolnicom zadnjih godina... cim je ona dosla na mjesto direktora, prva info od jednog uposlenog, koji joj je hajmo reci blizak, je da joj je plan da razjebe bolnicu i da po mogucnosti proda nekom hotelu... ili u najgorem slucaju da je privatizuju da tu budu ovi privatni fakulteti ili slicno... znaci to sam cuo u roku od 7 dana od njenog dolaska tamo... i ja kontam, ma nece, pa jebem mu nije ni ona toliko jaka (muz joj) a ni narod tako blesav da to pusti... ali eto, zajebah se debelo, i narod stoka i ona jaka...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#244 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Ma ovo je slabo sve. Niko je i nista, ako do kraja svog mandata, ne promjeni ime bolnice u UKC 'Sebija Seka Izetbegovic'.
- starii
- ABH017
#246 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Bake prodaje opštu bolnicu.
http://m.youtube.com/watch?v=G3OBIq5N0-w
Ovaj put, nije ni nadrealno, ni smiješno, već jako izvjesno, realno i tužno.
http://m.youtube.com/watch?v=G3OBIq5N0-w
Ovaj put, nije ni nadrealno, ni smiješno, već jako izvjesno, realno i tužno.
- sinuhe
#247 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Neobican slucaj zaista. Mislim da ovo bas nigdje nije zabiljezeno.
-
hizo ramidovic
#248 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
spajanje dvie bolnice odlican potez jerbosad ljudi nece kodosad zajebatse pa mijesto ukosevo otidzu uvojnu kolkoje bilo takvije slucajeva iondak dase izidze ususret ovom napacenom narodu ovese bolnice spajaju jerbose tako radi svadze usvjetu dzeimaju vako dvie bolnice
- ABH017
#249 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
I ovako su neviđene gužve. Možemo samo zamisliti redove niz Kralja Tomislava..Zavatoni wrote:Pazi sad...
Za tri dana da se svi radnici jave u koševu. Gdje? Kod koga? Šta će raditi? U kojoj zgradi? Za koju platu?Šef Neuropsihijatrije Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu je zaposlenima na ovom Odjelu dijelio papir kojim se od direktorice Bolnice, Sebije Izetbegović, traži da budu prebačeni iz Opće bolnice u Univerzitetski klinički centar Sarajevo.
U dokumentu se navodi da bi zaposleni na Odjelu neuropsihijatrije počeli sa radom 11. januara 2016. godine.
Prema našim saznanjima, zaposleni masovno potpisuju ovaj dokument, čime, kako tvrde naši sagovornici, potpisuju otkaz jer im niko ne garantuje da će biti primljeni kao novi radnici UKCS-a.
Podsjetimo, Sebiju Izetbegović, suprugu Bakira Izetbegovića, UO UKCS-a jučer je imenovao za direktoricu ove ustanove, premda je on još rukovoditeljica Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš".
Ona bi mogla da postane direktorica obje ustanove jer je na pomolu spajanje ove dvije zdravstvene ustanove. Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" ima 550 zaposlenih i nikome još nije jasno šta će biti sa tim radnicima ukoliko dođe do spajanja bolnica.
Ministrica obrane BiH, Martina Pendeš, nam je potvrdila da je zgrada u kojoj se nalazi Opća bolnica vojni objekat, ali da nije na listi perspektivne vojne imovine, te da njome upravlja Vlada Federacije BiH.
Prema najavama, nakon preseljenja bolničkih kapacitea, u ovaj objekat trebalo bi da bude useljena Vlada Federacije BiH.
Zaposlenima u bolnici nije jasno šta će se dogoditi sa medicinskom opremom, u koju je samo prošle godine uloženo skoro 10 miliona maraka, jer neke od instaliranih aparata nije moguće preseliti u prostor UKCS-a.
-
KIseljak12
#250 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
slzem se jarane ko da si mene pi to u mene se mater zajebala tako jednom hudnica se sva nasekirala bila za to kazem svaka cast onom ko je ovo uradijo ovo je pravi potez koji samo naj bolji vodje mogu uradi tihizo ramidovic wrote:spajanje dvie bolnice odlican potez jerbosad ljudi nece kodosad zajebatse pa mijesto ukosevo otidzu uvojnu kolkoje bilo takvije slucajeva iondak dase izidze ususret ovom napacenom narodu ovese bolnice spajaju jerbose tako radi svadze usvjetu dzeimaju vako dvie bolnice