9 januar definitivno neustavan

Post Reply
Vitezanin

#226 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by Vitezanin »

I strani suci su dio Daytonskog sporazuma, a vlasti RS-a vazda govore kako se Daytonski sporazum mora provoditi. A sad ne valja i hoće izbacivati strane suce.

Dosljednost, dosljednost.... Nepoznat pojam u bh. politici.
arzuhal

#227 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by arzuhal »

Švicarska im nije ravna, koliko je to puno demokratičnosti, referenduma, vox populija, etc. :lol:

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/U- ... -RS/339302
It_is_a_Leclerc

#228 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by It_is_a_Leclerc »

Jel to opet neki referendum ? :lol:

Rekoh ja - za ove Irinejeve spužvice su bošnjački i hrvatski političari doktori nauka...

Čuj - novi referendum
KENJAC

#229 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by KENJAC »

zarko.filip wrote: Nemoj klizeci sa dve noge.Srecan i tebi 29.novembar. :D
Nije za zutog. Iso sam na loptu. Sam je naletio.
Danguba

#230 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by Danguba »

hocemo referendum
hocemo referendum
hocemo referendum

jos malo pa ce referendum postati sveti i imat ce svoju slavu i bit ce ofarban crvenim slovima a tada se nece raditi i narod ce ici na svetog referenduma a u medjuvremenu ce se smisliti pitanje za tu godinu. :D
Fudo387

#231 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by Fudo387 »

KENJAC wrote:
zarko.filip wrote: Nemoj klizeci sa dve noge.Srecan i tebi 29.novembar. :D
Nije za zutog. Iso sam na loptu. Sam je naletio.
Fulio si cEo fudbal.
red evil

#232 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by red evil »

Ko li je bio predlagač za referendum? :mrgreen:

Znači ipak ćemo da slavimo 9.1 :bih: :bih: :bih:
KENJAC

#233 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by KENJAC »

Zna li mi ko reci koji je bio zadnji odrzani referendum u BiH i kada je to bilo ?
almir90

#234 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by almir90 »

Jel' vrijeme rušenja RS-a, il' je rano da se radujemo? :lol:
General War

#235 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by General War »

Jebi ga , pogrijesih temu :D

Raduje li se Dodik odluci Ustavnog suda?

Sastanak koji Milorad Dodik najavljuje povodom odluke Ustavnog suda o neustavnosti datuma na koji se proslavlja Dan Republike Srpske, smrtonosna je politička stupica u koju niko ko sebe smatra opozicijom ne bi trebao ulaziti.
Bakir Izetbegović, je inicijativom ko ju je na kraju uvažio Ustavni sud, Dodiku napravio nemjerljivu uslugu. Odigrao je na Dodikovu kartu i on sada uzvraća igru. Opet igra "Glavnog Baju" koji drži ključeve od "srpskog patriotizma". Svi oni koji odbiju da prihvate njegovu igru i ne odazovu se sastanku "svih političkih predstavnika u Republici Srpskoj" čija bi tema bila poslednja odluka Ustavnog suda BiH, će, nema sumnje biti prefarbani novim slojem izdajničke boje kojom ih Dodik i njegovi mediji i onako slojevito farbaju.

Lideri opozicije po ovom pitanju, međutim ne bi trebali imati dileme. Ako odluče da šalju "poruke jedinstva" sa Dodikovog kanabea to će biti političko samoubistvo opozicije, poslije kojeg će on imati pravi razlog da se zahvali "političkom Sarajevu" koje je još jednom snažno zaduvalo u njegova jedra...

http://www.rtvbn.com/366556/Raduje-li-s ... avnog-suda
mO k3

#236 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by mO k3 »

Danguba wrote:hocemo referendum
hocemo referendum
hocemo referendum

jos malo pa ce referendum postati sveti i imat ce svoju slavu i bit ce ofarban crvenim slovima a tada se nece raditi i narod ce ici na svetog referenduma a u medjuvremenu ce se smisliti pitanje za tu godinu. :D
Referendum ce da ima svoju slavu ... :mrgreen:
travnik

#237 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by travnik »

Po 'ko zna koji put političko SA spašava Dodika. To je ključni ishod ovih događaja u vezi Dana RS-a. Ovo mu je sjajno došlo da sa važnih pitanja skrene pozornost javnosti na manje važna, te da se postavi kao zaštitnik Srba, RS-a i sl., ključni borac za S stvar itd. itd.
HM 2011

#238 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by HM 2011 »

a sad wrote:
travnik wrote:Po 'ko zna koji put političko SA spašava Dodika. To je ključni ishod ovih događaja u vezi Dana RS-a. Ovo mu je sjajno došlo da sa važnih pitanja skrene pozornost javnosti na manje važna, te da se postavi kao zaštitnik Srba, RS-a i sl., ključni borac za S stvar itd. itd.
Brat bratu! Ova odluka je po meni neiskrena. Mislim da u pozadini te odluke stoje vece sile kojima je u cilju da muslimane BiH drze na okupu u predstojecem ratu !
Drugog objasnjenja ne vidim! Sto i kusur zemalja bosnjake Bih tretiraju kao leglo terorizma i onda ovakva odluka.

Jebote...pa ima li iko muda ili pricu da ode u Serice kod Zenice! Humanitarna pomoc stize DIREKTNO od SDA! Hocemo li sutra slaviti neku hidzretsku?

Nek slave ljudi! Sta je problem?
pa slavimo mubarek dane, obiljezavamo ih prigodnim vjerskim dogadjajima ?
muha_sa

#239 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by muha_sa »

nije se rodio ko je balkancu ugodio :lol:

:run:
arzuhal

#240 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by arzuhal »

Šta je, dakle, dogovoreno na jučerašnjem svesrpskom sastanku kod Dodika povodom odluke Ustavnog suda BiH, kakva je zajednička izjava, šta su odlučili, oko čega su se složili i dogovorili, šta preduzeti? Evo :D :

„Odluka Ustavnog suda BiH o tome da 9. januar proglasi kao neustavan Dan RS je na sastanku (1) odbačena kao neprimjenjiva, a svi učesnici razgovora (2) ostali su pri Deklaraciji Narodne skupštine RS. Prestavnici RS će brzo (3) predložiti promjenu Zakona o Ustavnom sudu koji treba da se usvoji u roku od 120 dana i da se izbace strane sudije iz tog suda. Ukoliko se to ne dogodi (4) mi ćemo odlučiti o daljem učešću srpskih predstavnika u institucijama BiH“, rekao je Dodik.

I, rečeno je još, ukoliko ne bude tako kako su zamislili, ukoliko Bošnjaci ne budu za izmjene Zakona o Ustavnom sudu BiH kojim bi se izbacile strane sudije, možda onda bude i referenduma o 9. januaru :D

Dakle:

1) srpski političari odluku Suda smatraju neprovodivom;
2) ostaju pri ranije donesenoj Deklaraciji kojom su, prije nekoliko mjeseci, kazali kako će odluka Ustavnog suda, ukoliko bude nepovoljna po njih, biti neprovodiva :lol:
3) tražit će izmjenu Zakona o Ustavnom sudu BiH i time pokazati spremnost za raspakivanje i izmjene Dejtona :thup:
4) ukoliko Bošnjaci ne pristanu na izmjene Zakona, nakon 120 dana razmislit će ozbiljno o napuštanju institucija BiH;
5) možda i referendum raspišu o 9. januaru

Evo nekih srpskih komentara na tu izjavu...

Image

Image

Image
Altsa

#241 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by Altsa »

CSKA wrote:
LBVIEW wrote:
Ne znam sto se cudis,po Dejtonu je nacionalni sastav Ustavnog suda takav kakav je:konstitutivci +stranci.Simptomaticno je to
sto se ti kao zalazes za izbacivanje stranaca i sugeriras Bosnjacima kako ne trebaju strahovati,a dosadasnja praksa pokazuje da,gdje god su
udruzeni Srbi i Hrvati mogli, tu su Bosnjake preglasali(na to se naravno ne obazires/pravis naivan/glumis neobavestenog).
I zasto bi sad Bosnjaci pristali na izbacivanje stranaca iz Ustavnog suda i ulazili u rizik da ih sutra neki Dodikov delegat preglasa.Eno i laktaski knez je na istom fonu,i on bi pridruzio jos clanova Ustavnom sudu-Dejton mu sad ne valja,a inace uzima sto odgovara. :-)
Da je Bosna uredena kao gradanska drzava sve ovo ne bi imalo smisla,medutim trazila su se "konstitutivna"rijesenja i dobiila su s, ne znam koji 'urac se sad kuka? :-) U stvari znam,Srbi bi htjeli da,uz pomoc Hrvata kao sto su vec entiteski, poklope i Ustavi sud,samo nece moci ove noci,isti je opasna "igracka" i iz tog razloga su stranci i ostavljeni.

Ja sam napisao da se izbace stranci,a umjesto njih ubace bosanci.

I opet ne mogu,evo pokusavam da shvatim kako vise vjerujes ili volis stranca,nego bosanca.
pod plastom bosanac podmeces dodikove srbe i rvate :lol: :lol: haj razguli :run:
CSKA

#242 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by CSKA »

Koja paranoja ni sami sebi nevjerujete vise.
Drinski

#243 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by Drinski »

ne znam, ja bih pristao na ovo sa Ustavnim sudom, ali pod uslovom da se ukine entitetsko glasanje u PS BIH i uvede Dom naroda (ili izmjeni poslovnik o radu Ustavnog suda RS ako se zadrzava Vijece naroda) u NS RS.
Drinski

#244 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by Drinski »

travnik wrote:Po 'ko zna koji put političko SA spašava Dodika. To je ključni ishod ovih događaja u vezi Dana RS-a. Ovo mu je sjajno došlo da sa važnih pitanja skrene pozornost javnosti na manje važna, te da se postavi kao zaštitnik Srba, RS-a i sl., ključni borac za S stvar itd. itd.
Od koga ga spasava?
SimkeA

#245 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by SimkeA »

KENJAC wrote:Zna li mi ko reci koji je bio zadnji odrzani referendum u BiH i kada je to bilo ?
Zadnji referendum na teritoriji BiH, ako se ne varam, je odrzan krajem avgusta (28.08.) 1994. godine na teritoriji pod kontrolom VRS. Tom prilikom je odbačen plan Kontakt grupe za završetak rata koji je i tada predviđao teritorijalnu podjelu u omjeru 51:49%.
Banksy

#246 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by Banksy »

Šta znači ovo ''šio mi ga Đura'' ...? :D
Razumijem značenje, ali otkud porijeklo?
BHCluster

#247 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by BHCluster »

SimkeA wrote:
KENJAC wrote:Zna li mi ko reci koji je bio zadnji odrzani referendum u BiH i kada je to bilo ?
Zadnji referendum na teritoriji BiH, ako se ne varam, je odrzan krajem avgusta (28.08.) 1994. godine na teritoriji pod kontrolom VRS. Tom prilikom je odbačen plan Kontakt grupe za završetak rata koji je i tada predviđao teritorijalnu podjelu u omjeru 51:49%.

A prije toga 5. juna 1993. paradržava pobunjenih hrvatskih Srba odlučila je raspisati referendum na temu izjašnjavanja svojeg stanovništva o pitanju ujedinjenja t.zv. RSK i R. Srpske. Pitanje je glasilo "Jeste li za ujedinjenje RSK i Republike srpske u jedinstvenu državu uz mogućnost ujedinjenja s ostalim srpskim zemljama"?

To pitanje naroda kod Srba bas i ne ide u pravom smjeru. :lol:
Altsa

#248 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by Altsa »

CSKA wrote:Koja paranoja ni sami sebi nevjerujete vise.
nema tu sta da se ne vjeruje. jasno ti je da bosnjaci vise ne vjeruju ni tebi ni rvatima. u ustavni sud bi trebalo da udu rvat, srbin i bosnjak (umjesto stranaca) pa bi imali tri+tri+tri. srbi i rvati pusu u istu tikvu pa bi shodno tome bosnjaci bili uvijek preglasani u bilo kojoj odluci. zorni primjer je ustavni sud tzv.rs jer su bosnjaci uvijek preglasani. o tome dodikove ovce nista ne govore vec samo o tome kako su preglasani u ustavnom sudu BiH. a od koga su to preglasani kada su trojica sudija stranci. od bosnjaka sigurno nisu. strance ne postavljaju bosnjaci prema tome nemaju nikakve uloge u njihovim odlukama.
prog321

#249 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by prog321 »

Stranci prestavljaju medjunarodne civilizacijske zakone.
Problem je sto ovi separatisti nemaju nista ni sa civilizacijom niti sa medjunarodnim zakonima. :-D
arzuhal

#250 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by arzuhal »

BHCluster wrote:
SimkeA wrote:

A prije toga 5. juna 1993. paradržava pobunjenih hrvatskih Srba odlučila je raspisati referendum na temu izjašnjavanja svojeg stanovništva o pitanju ujedinjenja t.zv. RSK i R. Srpske. Pitanje je glasilo "Jeste li za ujedinjenje RSK i Republike srpske u jedinstvenu državu uz mogućnost ujedinjenja s ostalim srpskim zemljama"?

To pitanje naroda kod Srba bas i ne ide u pravom smjeru. :lol:
referendum - društveni događaj koji se pokazao kao najveći neprijatelj srpskog naroda kroz istoriju.
Post Reply