Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Niemand wrote:Meni je damir super. Pjeva moderne verzije i izvedbe sevdaha. Ne kontam sta mu se ima zamjeriti jer ima slobodu da tu radi sta hoce. Moze ti se jedino svidjeti il ne svidjeti to sto radi, al momak svakako, za razliku od fuadu recimo, zna pjevati, pa moze i te, tkz "epilepticne napade" sprovoditi, jer, eto, momak moze pomjerati usne za razliku od fuada i napucanih usnica.
Al tu se ionako nikad necemo sloziti, bilo da je rijec o modernom sevdahu il onom lijepom starom. Ja recimo rahmetli safeta nikad nisam voljela jer se sili u pjesmama i agresivno pjeva i zapravo mi je jedino himzo po mom ukusu i sa njim mi je grehota porediti safeta (a vala i bilo koga drugog), a eto do sad jos nisam srela osobu da joj se safet ne svidja (ako slusa tu vrstu muzike jel). Safet je zapravo takodjer pjevo neku drugaciju vrstu sevdaha, koja se meni ne svidja, nema onog mira jednostavno. Al s obzirom da je ovdje hanka paldum "kraljica sevdaha" a po meni kraljica bosanskog turbo folka, preostaje mi da sutim i prihvatim da sam izrod.
A damir, ako neko slusa sevdah, ovo je stvarno lijepa verzija :
My kinda of girl. Safet je dobar, legenda i sve to, ali Himzo je znalac i profesor sevdalinke.
Ili ovo:
Da se naježiš jebote, a ovaj priča o nekakvom jebenom Al Dini, muzičkom diletantu.
Eurosong nije nikakvo natjecanje etno muzike. Hrvatska je poslala odlicnu pjesmu,koja podsjeca na irske melodije, pjesmu su radili Austrijanci, imaju odlicnu pjevacicu.
Ono sto je Dino Merlin radio sa Love In Rewind je dobar pokazatelj, prava pop pjesma, i zato je bio tako dobro plasiran.
Glasanja zirija Bosne i Hercegovine na svedskom finalnom takmicenju ove godine, javio se Dejan Kukric ( prvi su po redu saopstili glasove) https://youtu.be/u-OLCACwlV8?t=51
dale cooper wrote:
My kinda of girl. Safet je dobar, legenda i sve to, ali Himzo je znalac i profesor sevdalinke.
Ili ovo:
Da se naježiš jebote, a ovaj priča o nekakvom jebenom Al Dini, muzičkom diletantu.
Ako se ne varam, ovo je po verziji od jadranke stojakovic?
A al dino. Nedavno sam slucajno na tv-u vidjela nekakvu emisiju u kojoj je bio i on, i s obzirom na njegov nivo kulture, bolje da ne idemo nikako neg da ono dje zine i reKne mene poslali iz bosne.
Ako se ne varam, ovo je po verziji od jadranke stojakovic?
A al dino. Nedavno sam slucajno na tv-u vidjela nekakvu emisiju u kojoj je bio i on, i s obzirom na njegov nivo kulture, bolje da ne idemo nikako neg da ono dje zine i reKne mene poslali iz bosne.
Čitam koje kakve članke sa raznih BH portala u kojima našoj pjesmi za Eurosong daju najviše šansi za pobjedu, te kako smo prvi u kladionicama, i bla, bla, bla... Pratio sam razne ankete na YT stranicama i našoj pjesmi, ama baš niko nije predvidio prvo mjesto. Zato, nemojte nasjedati na euforiju koju Vam plasiraju portali jer bi se mogli duboko razočarati...
Realno, Fudo & Co imaju prosječnu pjesmu, koja podsjeća na nekakav mix pjesama Željka Joksimovića sa dosadnim DejaVu etno motivima i ja im od 42 zemlje, predviđam plasman između 10-og i 22-og mjesta. Ove godine je mnogo jača konkurencija i mislim da ima dosta dobrih pjesama, a među boljim (boljim od naše) su i predstavnici Srbije i Hrvatske (obje zemlje imaju originalne pjesme sa izrazito dobrim vokalima), Španije, Australije, Kipra, Austrije, Mađarske, itd.
ZAA Sanja Vučić - Goodbye (Shelter) (Serbia) 2016 Eurovision Song Contest
dale cooper wrote:[q
My kinda of girl. Safet je dobar, legenda i sve to, ali Himzo je znalac i profesor .
Pricam o Al Dinu u kontekstu Eurovizije a ne sevdaha. Frajer svira 5-6 instrumenata ali je muzicki diletant. Bravo.
Cuj Damir pjeva moderne verzije sevdaha? Pa to radi i Gino Banana sa Kultur Shockom.
Džaba kada mu pjesme nisu ni za kurca. Autorski rad nula bodova. A o glasu da i ne pričam. Tu si
bio u pravu kada si rekao da bi rasplakao sve žive. Bi, ali od užasa.
dale cooper wrote:
Džaba kada mu pjesme nisu ni za kurca. Autorski rad nula bodova. A o glasu da i ne pričam. Tu si
kakvo je ovo izražavanje dale
meni je naša onako na prvu baš slušljiva dio s violončelom na startu baš da uši naćuliš kako će proći, čuće se
dale cooper wrote:
Sa Koprivom je satro pa ti pricaj sta hoces. Uglavno, covjek pise svoju muziku i tekstove, sto se za iritirajuceg Damira nebi bas moglo reci.
dale cooper wrote:
kakvo je ovo izražavanje dale
meni je naša onako na prvu baš slušljiva dio s violončelom na startu baš da uši naćuliš kako će proći, čuće se
Nerviraju me pojedini delegati moja shmizi. Ispričavam se zbog svog Francuskog.
dale cooper wrote:
Sa Koprivom je satro pa ti pricaj sta hoces. Uglavno, covjek pise svoju muziku i tekstove, sto se za iritirajuceg Damira nebi bas moglo reci.
Damir radi miks tradicionalnog i modernog. Na zadnjem albumu ima potpisane četiri svoje pjesme.
Usput rečeno taj zadnji album je izdala svjetski renomirana world music kuća Glitterbeat Records
i pokupila je pohvalne kritike vani, a sam album je producirao Chris Eckman iz legendarnih Walkaboutsa.
Sve ovo govori o kvaliteti i ozbiljnosti sa kojom Imamović pristupa svojoj muzici tretirajući je kao
ozbiljnu umjetničku formu, a ne prolazni muzički trend.