Eurosong 2016

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dale cooper

#226 Re: Eurosong 2016

Post by dale cooper »

Niemand wrote:Meni je damir super. Pjeva moderne verzije i izvedbe sevdaha. Ne kontam sta mu se ima zamjeriti jer ima slobodu da tu radi sta hoce. Moze ti se jedino svidjeti il ne svidjeti to sto radi, al momak svakako, za razliku od fuadu recimo, zna pjevati, pa moze i te, tkz "epilepticne napade" sprovoditi, jer, eto, momak moze pomjerati usne za razliku od fuada i napucanih usnica.

Al tu se ionako nikad necemo sloziti, bilo da je rijec o modernom sevdahu il onom lijepom starom. Ja recimo rahmetli safeta nikad nisam voljela jer se sili u pjesmama i agresivno pjeva i zapravo mi je jedino himzo po mom ukusu i sa njim mi je grehota porediti safeta (a vala i bilo koga drugog), a eto do sad jos nisam srela osobu da joj se safet ne svidja (ako slusa tu vrstu muzike jel). Safet je zapravo takodjer pjevo neku drugaciju vrstu sevdaha, koja se meni ne svidja, nema onog mira jednostavno. Al s obzirom da je ovdje hanka paldum "kraljica sevdaha" a po meni kraljica bosanskog turbo folka, preostaje mi da sutim i prihvatim da sam izrod.

A damir, ako neko slusa sevdah, ovo je stvarno lijepa verzija :
My kinda of girl. :thumbup: :D Safet je dobar, legenda i sve to, ali Himzo je znalac i profesor sevdalinke.

Ili ovo:

Da se naježiš jebote, a ovaj priča o nekakvom jebenom Al Dini, muzičkom diletantu.
nelle_tz

#227 Re: Eurosong 2016

Post by nelle_tz »

Eurosong nije nikakvo natjecanje etno muzike. Hrvatska je poslala odlicnu pjesmu,koja podsjeca na irske melodije, pjesmu su radili Austrijanci, imaju odlicnu pjevacicu.
Ono sto je Dino Merlin radio sa Love In Rewind je dobar pokazatelj, prava pop pjesma, i zato je bio tako dobro plasiran.
Glasanja zirija Bosne i Hercegovine na svedskom finalnom takmicenju ove godine, javio se Dejan Kukric ( prvi su po redu saopstili glasove)
https://youtu.be/u-OLCACwlV8?t=51
Niemand

#228 Re: Eurosong 2016

Post by Niemand »

dale cooper wrote:
My kinda of girl. :thumbup: :D Safet je dobar, legenda i sve to, ali Himzo je znalac i profesor sevdalinke.

Ili ovo:

Da se naježiš jebote, a ovaj priča o nekakvom jebenom Al Dini, muzičkom diletantu.
:thumbup:

Ako se ne varam, ovo je po verziji od jadranke stojakovic?

A al dino. Nedavno sam slucajno na tv-u vidjela nekakvu emisiju u kojoj je bio i on, i s obzirom na njegov nivo kulture, bolje da ne idemo nikako neg da ono dje zine i reKne mene poslali iz bosne. :x

P.S. Ne psuj. :dajba:
dale cooper

#229 Re: Eurosong 2016

Post by dale cooper »

Niemand wrote: :thumbup:

Ako se ne varam, ovo je po verziji od jadranke stojakovic?

A al dino. Nedavno sam slucajno na tv-u vidjela nekakvu emisiju u kojoj je bio i on, i s obzirom na njegov nivo kulture, bolje da ne idemo nikako neg da ono dje zine i reKne mene poslali iz bosne. :x

P.S. Ne psuj. :dajba:
Mislim da jeste.

Dobro. :oops: :P :D
It_is_a_Leclerc

#230 Re: Eurosong 2016

Post by It_is_a_Leclerc »

Jedini koji piše i pjeva sevdalinke je Božo Vrećo. Svi ostali su interpretatori.

Božo je pojavan.
Niemand

#231 Re: Eurosong 2016

Post by Niemand »

A damir i "dva se draga"?

Helem nejse.
Point.

#232 Re: Eurosong 2016

Post by Point. »

dale cooper wrote:[q
My kinda of girl. :thumbup: :D Safet je dobar, legenda i sve to, ali Himzo je znalac i profesor .

Pricam o Al Dinu u kontekstu Eurovizije a ne sevdaha. Frajer svira 5-6 instrumenata ali je muzicki diletant. Bravo.

Cuj Damir pjeva moderne verzije sevdaha? Pa to radi i Gino Banana sa Kultur Shockom.
Haris033

#233 Re: Eurosong 2016

Post by Haris033 »

Čitam koje kakve članke sa raznih BH portala u kojima našoj pjesmi za Eurosong daju najviše šansi za pobjedu, te kako smo prvi u kladionicama, i bla, bla, bla... Pratio sam razne ankete na YT stranicama i našoj pjesmi, ama baš niko nije predvidio prvo mjesto. Zato, nemojte nasjedati na euforiju koju Vam plasiraju portali jer bi se mogli duboko razočarati...

Realno, Fudo & Co imaju prosječnu pjesmu, koja podsjeća na nekakav mix pjesama Željka Joksimovića sa dosadnim DejaVu etno motivima i ja im od 42 zemlje, predviđam plasman između 10-og i 22-og mjesta. Ove godine je mnogo jača konkurencija i mislim da ima dosta dobrih pjesama, a među boljim (boljim od naše) su i predstavnici Srbije i Hrvatske (obje zemlje imaju originalne pjesme sa izrazito dobrim vokalima), Španije, Australije, Kipra, Austrije, Mađarske, itd.

ZAA Sanja Vučić - Goodbye (Shelter) (Serbia) 2016 Eurovision Song Contest

Nina Kraljić - Lighthouse (Official Audio)
¤ jelena ¤

#234 Re: Eurosong 2016

Post by ¤ jelena ¤ »

Sanja Winehouse Vučić

Nina O'Riordan Kljajić

Naši bar ne liče ni na šta...mislim...konkretno - što je u ovakvom društvu iz okruženja pohvalno. :D

Al čisto sumnjam da će svijet, tj. Evropa, znat da cijeni tu našu originalnost. :D
dale cooper

#235 Re: Eurosong 2016

Post by dale cooper »

Point. wrote:
dale cooper wrote:[q
My kinda of girl. :thumbup: :D Safet je dobar, legenda i sve to, ali Himzo je znalac i profesor .

Pricam o Al Dinu u kontekstu Eurovizije a ne sevdaha. Frajer svira 5-6 instrumenata ali je muzicki diletant. Bravo.

Cuj Damir pjeva moderne verzije sevdaha? Pa to radi i Gino Banana sa Kultur Shockom.
Džaba kada mu pjesme nisu ni za kurca. Autorski rad nula bodova. A o glasu da i ne pričam. Tu si
bio u pravu kada si rekao da bi rasplakao sve žive. Bi, ali od užasa. :mrgreen:
dale cooper

#236 Re: Eurosong 2016

Post by dale cooper »

¤ jelena ¤ wrote:Sanja Winehouse Vučić

Nina O'Riordan Kljajić

Naši bar ne liče ni na šta...mislim...konkretno - što je u ovakvom društvu iz okruženja pohvalno. :D

Al čisto sumnjam da će svijet, tj. Evropa, znat da cijeni tu našu originalnost. :D
Sanjin izgled je kao Winehouse, pjesma kao u Adele, a gestikulacije kao u Lorde. :mrgreen:
karanana

#237 Re: Eurosong 2016

Post by karanana »

evo poslusah pjesmu.
jedino onaj raperski dio nije los a kao komplet "nista ni s cim".
nikakva harmonija, deenov glas katastrofa....
shmizlica

#238 Re: Eurosong 2016

Post by shmizlica »

dale cooper wrote:
Džaba kada mu pjesme nisu ni za kurca. Autorski rad nula bodova. A o glasu da i ne pričam. Tu si
:shock:

kakvo je ovo izražavanje dale :mrgreen:

meni je naša onako na prvu baš slušljiva :) dio s violončelom na startu baš da uši naćuliš :mrgreen: kako će proći, čuće se :mrgreen:
dezurni_ucenik

#239 Re: Eurosong 2016

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 23:27, edited 1 time in total.
karanana

#240 Re: Eurosong 2016

Post by karanana »

rezimski sjevernokorejski sajt.

kad na nesto navru lagat clanci izlaze ko gljive poslije kise.
Point.

#241 Re: Eurosong 2016

Post by Point. »

dale cooper wrote: Džaba kada mu pjesme nisu ni za kurca. Autorski rad nula bodova. A o glasu da i ne pričam. Tu si
Sa Koprivom je satro pa ti pricaj sta hoces. Uglavno, covjek pise svoju muziku i tekstove, sto se za iritirajuceg Damira nebi bas moglo reci.
dezurni_ucenik

#242 Re: Eurosong 2016

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 23:27, edited 1 time in total.
dale cooper

#243 Re: Eurosong 2016

Post by dale cooper »

shmizlica wrote:
dale cooper wrote:
:shock:

kakvo je ovo izražavanje dale :mrgreen:

meni je naša onako na prvu baš slušljiva :) dio s violončelom na startu baš da uši naćuliš :mrgreen: kako će proći, čuće se :mrgreen:
Nerviraju me pojedini delegati moja shmizi. Ispričavam se zbog svog Francuskog. :D :kakoste:
cLo

#244 Re: Eurosong 2016

Post by cLo »

Nina O'Riordan Kljajić

Naši (bar) ne liče ni na šta...mislim...konkretno - što je u ovakvom društvu iz okruženja pohvalno. :D

couldn't agree more :D
dale cooper

#245 Re: Eurosong 2016

Post by dale cooper »

Point. wrote:
dale cooper wrote: Džaba kada mu pjesme nisu ni za kurca. Autorski rad nula bodova. A o glasu da i ne pričam. Tu si
Sa Koprivom je satro pa ti pricaj sta hoces. Uglavno, covjek pise svoju muziku i tekstove, sto se za iritirajuceg Damira nebi bas moglo reci.
Damir radi miks tradicionalnog i modernog. Na zadnjem albumu ima potpisane četiri svoje pjesme.
Usput rečeno taj zadnji album je izdala svjetski renomirana world music kuća Glitterbeat Records
i pokupila je pohvalne kritike vani, a sam album je producirao Chris Eckman iz legendarnih Walkaboutsa.
Sve ovo govori o kvaliteti i ozbiljnosti sa kojom Imamović pristupa svojoj muzici tretirajući je kao
ozbiljnu umjetničku formu, a ne prolazni muzički trend.
Point.

#246 Re: Eurosong 2016

Post by Point. »

Sto opet nemora znaciti nista jer je frajer iritantan kako pojavom tako i glasom. I nisam jedini koji tako misli.
dale cooper

#247 Re: Eurosong 2016

Post by dale cooper »

Niko i ne kaže da mora svima ugoditi i da ga svi gotive. I ne bi valjalo da je tako.
Point.

#248 Re: Eurosong 2016

Post by Point. »

Naravno. :thumbup:

Nego sad na temu, kako ovi iz klixa mogu imati informacije da smo u vrhu kada kladionice kazu skroz suprotno?
dale cooper

#249 Re: Eurosong 2016

Post by dale cooper »

Point. wrote:Naravno. :thumbup:

Nego sad na temu, kako ovi iz klixa mogu imati informacije da smo u vrhu kada kladionice kazu skroz suprotno?
Mučki prevaranti i lažovi? :mrgreen:
piupiu

#250 Re: Eurosong 2016

Post by piupiu »

Nina O'Riordan Kljajić

:lol:

Tačno, osim onog rap dijela, stvarno ne liče ni na šta ... :D
Post Reply