Drumski razbojnici u plavom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tercius

#226 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by Tercius »

Klinicki bolestan lik, paranoja na svakom cosku...
The BEN10

#227 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by The BEN10 »

Saka wrote:Sistem rada naše policije treba se mijenjati iz temelja, uvesti patrole koje će reagovati na sve vrste prekršaja koje uoče. A ne slati patrolu s isključivim nalogom da naplate toliki broj kazni na tom i tom mjestu. I onda on iskače iz žbuna i kažnjava za žmigavac, a što u ulici pored profura motor 150km/h to nije njegova briga.
Odlična primjedba.
Recimo, jedno vrijeme su bili uveli da na par raskrsnica milicajci kontrolišu pješake. I hajde što svakog 5-tog upozore da prelaze na crvenom, već što 20 metara dalje ljudi prelaze ulicu bez problema.
Naravno, policajaca na raskrsnicama više nema, vjerovatno do sljedećeg smrtnog slučaja.
walk_M-A-N

#228 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by walk_M-A-N »

Evo novih 120 kandidata za naplatu kaznu po principu malo za vlast, malo za sebe.
http://tvsa.ba/do-kraja-mjeseca-javni-o ... 74-173.htm

Čujem primjer iz prve ruke. Na izlazu iz grada, auto od Energoinvesta se pribilo i čovjeku udarali farovi. Nakon nekog vremena, on iznerviran po gasu.
Preteknu ga i zaustave, kažu 300 KM i oduzimanje vozačke...Ili dogovor. I da im 100 KM! Pokvareni razbojnici.
walk_M-A-N

#229 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by walk_M-A-N »

http://avaz.ba/lokalne-vijesti/sarajevo ... -do-400-km
U Kantonu Sarajevo na snagu je stupio Zakon o uređenju saobraćaja. Prema tom Zakonu, između ostalih prekršaja, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS će zbog nekorištenje pojasa prekršilac Zakona uplatiti kaznu od 100 KM, zbog kratkih svjetala 30 KM, kretanja unazad 30 KM, neposjedovanja vozačke dozvole 30 KM, prestrojavanja 40 KM, djeteta na prednjem sjedištu 400 KM, korištenja mobilnog telefona 100 KM, škripe i buke naglim pokretanjem auta 50 KM, nekorištenjem znaka P u slučaju početnika vozača 40 KM, nepropisnog parkiranja 40 KM, prava prvenstva prolaza 100 KM i jedan kazneni bod, pretjecanja kolone od 3 i više vozila 100 KM i jedan kazneni bod, prekoračenja brzine od 11 do 20 km7h 50 KM i2 kaznena boda, od 21 do 30 km/h 100 KM i 2 kaznena boda, a od 31 pa na dalje 400 KM i 2 kaznena boda. U narednom periodu MUP KS će do stvaranja uvjeta i primjene istog, građane upoznavati i upozoravati na odredbe pomenutog Zakona. Početkom ove godine na snagu stupio Zakon o kontroli saobraćaja u BiH kojim su također predviđene slične visine kazni za prekršioce saobraćajnih pravila. Iz ministarstava unutrašnjih poslova u FBiH u nekoliko navrata su potvrđivali da je zbog primjene spomenutog Zakona broj prekršilaca saobraćajnih pravila u znatnom smanjenju. Zakon koji je prije dva dana stupio na snagu u Kantonu Sarajevo je usklađen sa spomenutim zakonom u FBiH..
Pročitajte više na: http://avaz.ba/lokalne-vijesti/sarajevo ... -do-400-km
Šta je Zakon o kontroli saobraćaja u BiH? Kakve su ovo nove enormne kazne? Znam da se policija bavi samo normalnim ljudima, koji u sred dana u avgustu nisu upalili svjetla ili vezali pojas, a ne kriminalcima, ali otkud sad ovaj novi zakon?
Kako je broj prekršilaca bio smanjen zbog primjene tog nekog zakona?
walk_M-A-N

#230 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by walk_M-A-N »

Samo oštro protiv najvećih prekršitelja zakona koji na autoputu voze 110 i 120 i ugrožavaju pješake i bicikliste.
Neka ne gledaju kuda i kako voze, neka gledaju brzinomjer jesu li prekoračili 5 ili 10.
Napuni budžet, pa zaposli još razbojnika.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vozaci- ... /170826013
vješalica

#231 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by vješalica »

walk_M-A-N wrote:Samo oštro protiv najvećih prekršitelja zakona koji na autoputu voze 110 i 120 i ugrožavaju pješake i bicikliste.
Neka ne gledaju kuda i kako voze, neka gledaju brzinomjer jesu li prekoračili 5 ili 10.
Ppo pravilu pjesaci i biviklisti na ovoj kategoriji ceste ne bi se ni smjeli nlaaziti
Mislim da pored ogranicenja upravo u tunelu pored nekog ekcesa koji se moze desiti najmajjr sto treba je glavata bizoncina sa 150kmh
Samo nek udaraju po dzepu
Bagra divljacka na 4 raspala tocka
mahalas505

#232 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by mahalas505 »

walk_M-A-N wrote:Samo oštro protiv najvećih prekršitelja zakona koji na autoputu voze 110 i 120 i ugrožavaju pješake i bicikliste.
A preglednost u tunelu bas dobra, jos kad se malo ubrza na 150km/h, koja je sansa da se zaustavis na vrijeme ako je neko auto u kvaru ili neka nesreca?
Bloo
Globalna šefica

#233 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by Bloo »

walk_M-A-N wrote:http://avaz.ba/lokalne-vijesti/sarajevo ... -do-400-km
U Kantonu Sarajevo na snagu je stupio Zakon o uređenju saobraćaja. Prema tom Zakonu, između ostalih prekršaja, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS će zbog nekorištenje pojasa prekršilac Zakona uplatiti kaznu od 100 KM, zbog kratkih svjetala 30 KM, kretanja unazad 30 KM, neposjedovanja vozačke dozvole 30 KM, prestrojavanja 40 KM, djeteta na prednjem sjedištu 400 KM, korištenja mobilnog telefona 100 KM, škripe i buke naglim pokretanjem auta 50 KM, nekorištenjem znaka P u slučaju početnika vozača 40 KM, nepropisnog parkiranja 40 KM, prava prvenstva prolaza 100 KM i jedan kazneni bod, pretjecanja kolone od 3 i više vozila 100 KM i jedan kazneni bod, prekoračenja brzine od 11 do 20 km7h 50 KM i2 kaznena boda, od 21 do 30 km/h 100 KM i 2 kaznena boda, a od 31 pa na dalje 400 KM i 2 kaznena boda. U narednom periodu MUP KS će do stvaranja uvjeta i primjene istog, građane upoznavati i upozoravati na odredbe pomenutog Zakona. Početkom ove godine na snagu stupio Zakon o kontroli saobraćaja u BiH kojim su također predviđene slične visine kazni za prekršioce saobraćajnih pravila. Iz ministarstava unutrašnjih poslova u FBiH u nekoliko navrata su potvrđivali da je zbog primjene spomenutog Zakona broj prekršilaca saobraćajnih pravila u znatnom smanjenju. Zakon koji je prije dva dana stupio na snagu u Kantonu Sarajevo je usklađen sa spomenutim zakonom u FBiH..
Šta je Zakon o kontroli saobraćaja u BiH? Kakve su ovo nove enormne kazne? Znam da se policija bavi samo normalnim ljudima, koji u sred dana u avgustu nisu upalili svjetla ili vezali pojas, a ne kriminalcima, ali otkud sad ovaj novi zakon?
baš me interesuje hoće li sami sebe kažnjavati za ovo
pinkman

#234 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by pinkman »

Bloo wrote:
walk_M-A-N wrote:http://avaz.ba/lokalne-vijesti/sarajevo ... -do-400-km
baš me interesuje hoće li sami sebe kažnjavati za ovo
Prema ZOBS policija, hitna pomoc, vatrogasci, pa cak i taksisti imaju pravo koristiti mobilne telefone u voznji.
walk_M-A-N

#235 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by walk_M-A-N »

mahalas505 wrote:
A preglednost u tunelu bas dobra, jos kad se malo ubrza na 150km/h, koja je sansa da se zaustavis na vrijeme ako je neko auto u kvaru ili neka nesreca?
Naravno da je 150 previše, ali to je samo izbačeno da opravda ovoliko kažnjavanje 160 „prekršitelja zakona“. Očito uspješno.
Tu su ostali vozili manje, vjerovatno 120, možda čak 110. Meni se to znalo desiti, da radi 10 više naplate kaznu.
Kada znam da je radar ne gledam cestu već brzinomjer, ne daj Bože da ispadne nešto. Samo nervozu stvaraju kod normalnih vozača i pravdaju to sa ovih par divljaka.
Bloo
Globalna šefica

#236 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by Bloo »

pinkman wrote:
Prema ZOBS policija, hitna pomoc, vatrogasci, pa cak i taksisti imaju pravo koristiti mobilne telefone u voznji.
u svi mogućim situacijama ili pak, samo kad je hitno (rotacije itd.)...
meni je logičnije da im se onda nabavi hands free neki momenat, a ne da gledam patrolu kako lagano cruise po komšiluku i paša očito čavrlja dok vozi
Streptokok

#237 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by Streptokok »

Davno su ljudi rekli koga stigose toga i jebase. E u ovom slucaju stizu samo posten svijet, kriminalci su svakako nedodirljivi.
Streptokok

#238 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by Streptokok »

Bloo wrote:
pinkman wrote:
meni je logičnije da im se onda nabavi hands free neki momenat, a ne da gledam patrolu kako lagano cruise po komšiluku i paša očito čavrlja dok vozi
Ne vjerujem da im je dozvoljeno. Volio bi da nam navede clan zobsa koji to dozvoljava.
Bloo
Globalna šefica

#239 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by Bloo »

Streptokok wrote:
Bloo wrote:
pinkman wrote:
Ne vjerujem da im je dozvoljeno. Volio bi da nam navede clan zobsa koji to dozvoljava.
Smiju koristiti druge uređaje za komuniciranje, ali ne i mobilni telefon.

Član 33.
(1) Za vrijeme kretanja vozila u saobraćaju na javnom putu vozač ne smije koristiti mobilni
telefon odnosno druge uređaje za komuniciranje ako nema odnosno ne koristi opremu koja
omogućava komuniciranje bez angažiranja ruku za vrijeme vožnje. Vozač ne smije koristiti
audio odnosno videouređaje tako da ne čuje zvučne signale drugih učesnika u saobraćaju niti
preduzimati druge radnje koje ometaju njegovu pažnju prilikom upravljanja vozilom.
(2) Kretanjem vozila u smislu stava (1) ovog člana smatrat će se i slučaj kada je vozilo
zaustavljeno zbog postupanja po saobraćajnom znaku, postupanja po znaku i naredbi
ovlaštenog lica, propuštanja vozila koja imaju pravo prvenstva prolaza i u drugim slučajevima
kada je vozač dužan ili prinuđen zaustaviti vozilo na kolovozu prema odredbama ovog
Zakona.
(3) Odredbe stava (1) ovog člana koje se odnose na druge uređaje za komuniciranje ne
primjenjuju se na vozače vozila policije, sudske policije, vojnih vozila i vozila Granične
policije Bosne i Hercegovine, hitne pomoći i vatrogasne službe, dok upravljaju vozilom
prilikom izvršavanja poslova u vezi sa službenom dužnošću, odnosno djelatnošću, kao i
vozače taksi prijevoza u obavljanju službene dužnosti.
Streptokok

#240 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by Streptokok »

To i govorim. Dozvoljene su samo sluzbene radiostanice.
Maraschino

#241 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by Maraschino »

Skoro bio udes na auto putu i jedna traka zatvorena pa svi se moraju prestrojiti i proci to mjesto drugom(slobodnom) trakom. Pored tog udesa stojao je policajac koji je snimao vozace koji prolaze. Svakog onoga ko je snimio ili slikao taj udes cekao je drugi policajac na motoru malo dalje i pisao kazne. Nije puno bilo onih koji su drzali telefone u rukama dok su prolazili, samo 28. :D
vješalica

#242 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by vješalica »

Streptokok wrote:Davno su ljudi rekli koga stigose toga i jebase. E u ovom slucaju stizu samo posten svijet, kriminalci su svakako nedodirljivi.
Postenjacine 150 na sat
Sitna buranija najgora i najvise problema pravi
mahalas505

#243 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by mahalas505 »

walk_M-A-N wrote:Naravno da je 150 previše, ali to je samo izbačeno da opravda ovoliko kažnjavanje 160 „prekršitelja zakona“. Očito uspješno.
Tu su ostali vozili manje, vjerovatno 120, možda čak 110. Meni se to znalo desiti, da radi 10 više naplate kaznu.
Kada znam da je radar ne gledam cestu već brzinomjer, ne daj Bože da ispadne nešto. Samo nervozu stvaraju kod normalnih vozača i pravdaju to sa ovih par divljaka.
Pa i po gradu je "samo" 50km/h(jos lakse otici preko ogranicenja), da li i tada samo gledas u brzinomjer, a ne na cestu?Ili samo vozis "normalno" po ogranicenju samo kad znas da ima radar?

Pa barem sada, kad vecina automobila ima tempomat, na autoputu kad dodje tunel spustis na dozvoljenu brzinu, ukljucis tempomat, i ne moras gledati vise u brzinomjer.
Last edited by mahalas505 on 27/08/2017 09:07, edited 1 time in total.
mahalas505

#244 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by mahalas505 »

.
Sunca Sin
Location: Psi nam se dive, svinje nas smatraju jednakim, a mačke nas preziru.

#245 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by Sunca Sin »

Znam drota koji je puko skroz zbog toga šta je sve vidio u muriji, tj šta se radi, to su gori kriminalci nego što se može zamislit, i dan danas taj isti drot je svaki dan pjan ko truba, ne može čovjeku pod kožu.
Streptokok

#246 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by Streptokok »

vješalica wrote:
Streptokok wrote:Davno su ljudi rekli koga stigose toga i jebase. E u ovom slucaju stizu samo posten svijet, kriminalci su svakako nedodirljivi.
Postenjacine 150 na sat
Tetka to je rekord sto znaci da je samo jedan takav od 160 njih. Vecina njih je u onom razredu 11-20 preko ogranicenja. I da, dobro si, to su sve kriminalci, gori od ovih sto svakodnevno pljackaju.
vješalica

#247 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by vješalica »

Streptokok wrote:
vješalica wrote:
Postenjacine 150 na sat
Tetka to je rekord sto znaci da je samo jedan takav od 160 njih. Vecina njih je u onom razredu 11-20 preko ogranicenja. I da, dobro si, to su sve kriminalci, gori od ovih sto svakodnevno pljackaju.
uvijek ćemo imati izgovore
tipična bošnjačka posla
bakir pljačka,ja idem bacati smeće kroz prozor
sebija pljačka, ja idem voziti 200 na sat
zvizdić ublehari i pljačka, ja idem parkirati gdje ja hoću
konaković pljačka, ja neću plaćati račune
itd itd
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#248 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by bitanga_sa_otesa »

pinkman wrote:
sto ce im onda radio veza?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#249 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by mk ultra »

vješalica wrote:
tipična bošnjačka posla
itd itd
Svaki tunel na autocesti A1, od zenice do ljubuskog sam prepjesacio... i znalo je prosvirati svasta, iako je 60kmh bilo gore...

Zna se desiti i po 2000km na nasim putevima sedmicno da obidjem... i vidim toliko bezobrazluka od strane svakoga, i policije i divljaka i stranaca i svega...

Kako ja da postujem policiju koja pretice kolonu vozila preko pune linije na totalno nepreglednom mjestu?
vješalica

#250 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by vješalica »

mk ultra wrote:
vješalica wrote:
tipična bošnjačka posla
itd itd
Svaki tunel na autocesti A1, od zenice do ljubuskog sam prepjesacio... i znalo je prosvirati svasta, iako je 60kmh bilo gore...

Zna se desiti i po 2000km na nasim putevima sedmicno da obidjem... i vidim toliko bezobrazluka od strane svakoga, i policije i divljaka i stranaca i svega...

Kako ja da postujem policiju koja pretice kolonu vozila preko pune linije na totalno nepreglednom mjestu?
tema nije poštovanje policije nego saobraćajnih pravila i zakona
Post Reply